Pelletkachel kopen Ferwoude

Vergelijk installateurs pelletketels Ferwoude

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Ferwoude kopen biedt jou de kans om je huis op een energiezuinige manier te stoken. In plaats van gas gebruik je pellets. Het betreft geperste houtkorrels gemaakt van restafval. Tegenwoordig kun je kiezen uit verscheidene type installaties, die allemaal unieke eigenschappen hebben. Via de pelletkachel-vergelijker tref jij accurate toelichtingen die van dienst kunnen zijn bij het kiezen van een goede kachel + monteur. Er zijn grofweg 3 type modellen:

  kachel installateur 8761

 1. Pelletkachel: verwarmt één ruimte, idealiter gemonteerd in de woonkamer.
 2. Pelletkachel-cv: verwarmt een groot deel van het huis. Wordt aangesloten op het CV-systeem.
 3. Biomassaketel: zorgt voor de verwarming en zorgt voor warm tapwater in keuken en badkamer. Let op: soms wordt het een pelletketel genoemd.
Voor welke soort kachel moet ik gaan? Dat ligt aan verschillende variabelen. Belangrijk zijn: type woning, de wensen, en wat je maximaal wilt uitgeven. Maak een keuze uit de inhoudsopgave.
ProvincieFriesland
GemeenteSúdwest-Fryslân
Postcode8761
Netnummer0515 (+31515)
Gasverbruik M31400 M3
Stroomverbruik kWh2550 kWh
Gemiddelde energierekening€150,00

Thuis een pelletkachel laten installeren (Update oktober 2023)

Op zoek naar een zuinige en milieuvriendelijke verwarming? Dan is kiezen voor een pelletkachel kopen en laten installeren in Ferwoude geen gek idee. Denk dan bijvoorbeeld aan de Lily 6 van het merk Royal / PalazzettiOf wat te denken van het merk Nordic Fire. We spreken dan namelijk over een duurzame en groene keuze om de woonkamer (tijdelijk) sfeervol op te warmen. Het is zeer gemakkelijk in gebruik, het is zeker niet duur, en er is een royale subsidie mogelijk tot wel €700
 • Innovatieve verwarmingsoplossing, altijd met een interessant kostenplaatje
 • Pellets zijn 100% geproduceerd van afvalhout
 • Een zeer hoog rendement
 • Volautomatisch en gemakkelijk bedienen
 • Realiseren een schone verbranding
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aangesloten op het bestaande CV-systeem. De (ingebouwde) kachel geeft warmte af dat wordt ingezet voor het verwarmen van water in de CV-leidingen. De bestaande HR-ketel kan dan beperkt draaien, minder uitstoot en minder duur gasverbruik. Een gemiddelde woning in de gemeente Súdwest-Fryslânverbruikt 2550 kWh stroom en 2550 m3 gas wat volgt in een gemiddelde maandelijkse energierekening van €150,00 in oktober 2023. Aan de hand van een pelletkachel cv moederhaard kan de energienota worden gedrukt. Meteen prijzen pelletkachel Ferwoude vergelijken (oktober 2023).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

Een pelletkachel brandt op pellets. Dat zijn kleine brokjes hout, gemaakt van schoon hout afval. Een speciale elektrische ontsteker zorgt ervoor dat pellets kunnen ontbranden. Buitenlucht of lucht uit de kamer zorgt voor zuurstof bij de vlam. Op deze wijze komt er warmte vrij die vanzelfsprekend de huiskamer ingeblazen wordt.

Wat is een CV-pelletkachel?

De meest gangbare pelletkachel is bedoeld voor het opwarmen van 1 ruimte. Een pelletkachel-CV kan meerdere vertrekken verwarmen. Dat is een optie door de gewonnen warmte naar andere kamers te blazen. Sommige kachels worden aan de CV gekoppeld (radiatoren/vloerverwarming).

Hoe werkt een biomassaketel, en is het wat voor mij?

De biomassaketel is een goed substituutvoor je HR ketel. Een dergelijk systeem werkt op biomassa, en dus geen gas. Standaard kiest men voor snippers, blokken of pellets van hout. Vaak plaatst men deze pelletketels in de garage, bijkeuken of kelder. De gewonnen warmte wordt effectief overgebracht op het leidingwater van je CV-installatie.

Met welke terugverdientijd voor mijn pelletkachel moet ik rekening houden?

De pelletkachel-terugverdientijd is zeer wisselend. Dit wordt berekend aan de hand van gebruik, de prijzen, en het type ketel. Vaak wordt gesproken over een terugverdientijd tussen de 5 en 9 jaar. Daarna kunt u fors besparen op de stookkosten en betaalt u enkel de stookkosten van pellets en jaarlijkse controle.

Zelf een kachel in de showroom kopen?

Steeds meer bewoners denken na over een doelmatige inbouw pelletkachel die aansluit op het interieur. U kunt een afspraak maken bij kachel showrooms in Ferwoude waar consultants u de mogelijke opties kunnen showen. Prima service, en u kunt gewoon een model bestellen of showroommodellen met korting kopen. De prijzen van oktober 2023 fluctueren enorm. Installatiebedrijven met elkaar vergelijken is dan ook wel zo verstandig.

Wat kosten pellets en wat zijn het?

Pellets is een CO-2 neutrale brandstof voor in de kachel. Houtpellets kennen we ook onder de naam pelletkorrels. Er is een actueel debat over de vraag of deze vorm wel duurzaam genoemd kan worden. Het onderhoud en kosten van een pelletkachel worden mede bepaald door model/merk kachel en en jouw gezinssituatie (aantal verstookte pellets).


Biomassaketel laten plaatsen in Ferwoude

Een innovatieve en is de biomassaketel, wat feitelijk hetzelfde is als een pelletketel. Zo’n pellet cv-ketel werkt op houtblokken of ander organisch materiaal. De installatie draagt zorg voor een CV toepassing en warm tapwater. De biomassaketel vervangt jouw CV-ketel. Het is een bewuste en kostenbesparende keuze: lagere vieze CO-2 uitstoot, en het huis kan van het gas af.
 • Besparend, organische materialen zoals hout, mest, of tuinafval zijn stukken voordeliger dan gas
 • Schone verbranding door de hoge temperaturen
 • Geen effect van de stijgende gasprijs
 • Subsidies tot wel €1400 per installatie.

pelletkachel installateurs in ferwoude


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Prive-details invoeren

  Dat maakt dat we weten naar welke klant informatie en wellicht een offerte aangeleverd kan worden. De meeste bedrijven zijn actief in een eigen regio.

 2. Beschrijf uw huis

  Vervolgens stellen we verschillende vragen met betrekking tot jouw woning. Bijvoorbeeld het type woning, de mate van isolatie, of u zelf stroom opwekt met pv-panelen, en samenstelling van het gezin. Sla geen vragen of details over, dan is de offerte direct kloppend en geschikt. Op basis van uw gegevens kan de installateur ook iets zeggen over welk vermogen nodig is.

 3. Specificeer uw wensen

  Een kachel die in het oog springt, of bij voorkeur een model dat zorg draagt voor de centrale verwarming en warm water? En hoeveel geld heb je precies gereserveerd? Ook zaken als uitstraling en de beschikbare maten zijn beslissend.

 4. Prijzen en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van verschillende experts en kies voor een goede installateur in Ferwoude. Kijk naar referenties en eventuele lidmaatschap bij een brancheorganisatie (EN+ a1).

 5. Plaatsing van de pelletkachel

  Jouw installateur komt de pelletkachel of ketel in het huis monteren. Achterhaal of het rookkanaal goed wordt geplaatst. Koop ook altijd een groot buffervat voor voldoende warm water. De eerste dagen is het belangrijk goed te testen. Iets niet in de haak? Zorg dat er z.s.m. een monteur komt, informeer hiervoor bij het pelletkachel installatiebedrijf in Ferwoude


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Kan ik aanspraak maken op pelletkachel subsidie in Ferwoude?

In de huidige situatie zijn er diverse subsidie mogelijkheden als we kijken naar het ISDE programma. We hebben het over meer dan 1.850 pelletketel / pelletkachel installaties die vallen onder deze regeling. De vergoeding binnen de investeringssubsidie duurzame energie wordt berekend door het totale vermogen (KW) van de installatie. Deze royale bonus maakt het geheel uiteraard extra interessant. Het totaalbedrag dat je terug kunt krijgen wisselt tussen de €500 en €1250. Concreet kan dit er als volgt uitzien:

 • Ivo.Smart BM01-4 (13 kW) (Wodtke), vermogen 13 [KW], €1400 subsidie.
 • Paro (Rika), vermogen 8,2 [KW], €500 subsidie.
 • MCR TR. Vulcano – 8 kW Etna (PN Metal), vermogen 8,3 [KW], €500 subsidie.

Zijn er nog andere duurzame alternatieven?

Er zijn diverse substituten te overwegen voor diegene die echt “0” op de meter wil voor de centrale verwarming in Ferwoude. Wat moet ik precies doen om een energieneutraal huis te realiseren? Op deze pagina kan jij direct meer lezen over deze investeringen voor postcodegebied 8761.
 1. Isolatie: Goede isolatie vormt de basis van een gasvrije woning. Woning die gebouwd zijn 1990 hebben hier veel belang bij.
 2. Zonnepanelen: Zelf je stroom opwekken met panelen is visie. Vanzelfsprekend voor de apparatuur in eigen huis, en bij te dragen aan een duurzame wereld (terugleveren).
 3. Warmtepomp: Iets duurder, maar een prima alternatief voor de pelletkachel centrale verwarming. Het systeem neemt energie uit de directe omgeving.
 4. Zonneboiler: een product dat zonlicht omzet in warmte en heet water kan faciliteren.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!