Pelletkachel kopen Itens

Vergelijk installateurs pelletketels Itens

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Itens kopen maakt het mogelijk om een woning zuinig of zelfs gasvrij te verwarmen. Als alternatief voor gas gebruik je pellets. Dit zijn korrels van hout uit geperst houtafval. Er zijn verscheidene type installaties, die elk geschikt zijn in specifieke situaties. D.m.v. onze vergelijker doorzoek jij samengestelde raadgeving die een bijdrage leveren aan het laten plaatsen van een pelletkachel. Feitelijk zijn er 3 soorten installaties:

  kachel installateur 8735

 1. Pelletkachel: voor lokale verwarming, meestal in de woonkamer gemonteerd.
 2. Pelletkachel-cv: verwarmt een groot deel van het huis. Aangesloten op radiatoren of vloerverwarming.
 3. Biomassaketel: hét alternatief voor de CV-ketel, verwarmt het huis en zorgt tevens voor warm water uit de kraan. Installateurs hebben het vaak over pelletketel.
Welke kachel past bij jouw woning? Dat ligt aan verscheidene zaken. Belangrijk zijn: huis-specificaties, wat je precies wilt verwarmen, en wat het mag kosten. Kies hieronder een van de onderwerpen.
ProvincieFriesland
GemeenteSúdwest-Fryslân
Postcode8735
Netnummer0515 (+31515)
Gasverbruik M31400 M3
Stroomverbruik kWh2550 kWh
Gemiddelde energierekening€150,00

Thuis een pelletkachel laten installeren (Update juli 2024)

Bent u op zoek naar een zuinige, gezellige en sfeervolle kachel? In zo’n scenario is een pelletkachel kopen en laten installeren in Itens een uitstekende optie. Denk dan bijvoorbeeld aan de Domo Multiair PGI van het merk RikaOf natuurlijk een Nordic Fire. Dit is namelijk een goede en zuinige optie om de woonkamer (tijdelijk) sfeervol op te warmen. Het is gemakkelijk te bedienen, vele malen goedkoper dan gas, en u heeft recht op subsidies tot wel €1400
 • Warmte en comfort, ook voor de kleine portemonnee
 • Goed voor het milieu door keurmerken
 • Een zeer hoog rendement
 • Automatische pellet invoer waardoor lang gestookt kan worden
 • Schonere lucht binnen en buitenshuis
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV werkt samen met de bestaande CV-ketel. De kachel in de woonkamer warmt het water dat door de leidingen van de CV stroomt op. De HR-ketel hoeft zo minder gas te stoken, goed voor het milieu en de portemonnee. Een gemiddeld huishouden in de gemeente Súdwest-Fryslângebruikt 2550 kWh stroom en stookt 2550 m3 gas wat resulteert in een gemiddelde energierekening van €150,00 in juli 2024. Door te investeren in een pelletkachel cv moederhaard kan flink bespaard worden. Start met prijzen pelletkachel Itens vergelijken (juli 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

De pelletkachel wordt gestookt op op pellets. Dit zijn cilindervormige staafjes, vaak gemaakt van zaagsel (houtafval). Het elektrische ontstekingsmechanisme zorgt voor een snelle effectieve verbranding. Verse lucht van binnen of buiten voorziet de vlam van zuurstof. Via dit proces ontstaat er warmte die weer terug de woning in gaat.

Wat is een CV-pelletkachel?

De pelletkachel die het meest verkocht wordt maakt een 1 kamer verwarming mogelijk. Een CV-pelletkachel doet nog iets meer dan dat. Dat kan door de warmte ook naar andere vertrekken te transporteren. Sommige kachels worden rechtstreeks aangesloten op de CV-installatie (radiatoren/vloerverwarming).

Hoe werkt een biomassaketel, en is het wat voor mij?

Ook een biomassaketel is een prima vervanger i.v.m een gasketel. Een dergelijke installatie gebruikt als brandstof biomassa, en heeft dus geen gas nodig. In de basis zijn dat organische materialen zoals hout, mest, of tuinafval. De pelletketel wordt niet gebruikt voor directe warmte. De gewonnen warmte wordt direct toegepast op het leidingwater van de CV.

Met welke terugverdientijd voor mijn pelletkachel moet ik rekening houden?

De actuele terugverdientijd van een pelletkachel wissel sterk. Dit is namelijk sterk afhankelijk van vermogen, de prijzen, en het merk/model. Gemiddeld genomen ligt de terugverdientijd tussen de 6 en 9 jaar. Daarna kunt u fors besparen op de stookkosten en dient u rekening te houden met de stookkosten van pellets en maandelijkse afschrijving.

Zijn er showrooms met kachels om te kopen?

Aanzienlijk veel Hollanders denken na over een rendementvolle inbouw pelletkachel die past in het interieur. Bezoek eens kachel showrooms in Itens waar experts u de mogelijke opties kunnen showen. Doorgaans kunt u hier gemakkelijk een bestelling plaatsen of aanbiedingen van showmodellen kopen. De prijzen van juli 2024 fluctueren enorm. Installatiebedrijven met elkaar vergelijken is vanzelfsprekend geen gek idee.

Wat kosten pellets, en hoe werken ze?

Pellets zijn zijn kleine, lichte staafjes afkomstig uit geperst houtafval van zagerijen. Pelletkorrels noemen we ze ook wel, deze houtpellets. De mening lopen uiteen of dit goed voor het milieu is. De jaarlijkse kosten van een pelletkachel kunnen berekend worden a.d.h.v. merk/type kachel en de benodigde warmte (hoeveel pellets je verbruikt).


Biomassaketel laten plaatsen in Itens

Een krachtige en goede optie is de biomassaketel, ook bekend als de pelletketel. De pellet cv-ketel werkt op biomassa als houtsnippers/blokken. De installatie draagt zorg voor een verwarming toepassing en warm water om te douchen en wassen. De biomassaketel is dus de vervanger van de HR-ketel. We hebben het over een duurzame en kostenbesparende mogelijkheid: beperkte CO-2 belasting, en het huis kan van het gas af.
 • Geld besparend, houtblokken of ander organisch materiaal zijn goedkoper dan gas
 • Biomassa energie is altijd beschikbaar
 • De gasaansluiting kan de deur uit
 • Royale subsidies, tot wel €600 per product.

pelletkachel installateurs in itens


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Verstrek uw gegevens

  Graag horen wij naar welk adres details en tevens de offerte toegezonden zal worden. De meeste specialisten werken in een afgekaderd werkgebied.

 2. Definieer uw woning eigenschappen

  Hierna zie je wat vragen m.b.t. jouw woonobject. Bijvoorbeeld de grootte van de woning leeftijd woning / mate van isolatie, andere duurzame verwarmingsbronnen, en aantal inwonende mensen. Het correct invullen van de info is belangrijk, anders zegt het prijsvoorstel maar weinig. Middels uw ingevulde gegevens maakt de installateur een grove inschatting van hoeveel vermogen er nodig is.

 3. Maak uw aanvraag concreet

  Een mooie kachel in de kamer, of zelfs een installatie dat een vervanger is van de CV-ketel? En hoeveel heb je precies te besteden? Ook factoren als ambiance en de afmetingen spelen een rol.

 4. Verschillende offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van verschillende specialisten en selecteer een erkende installateur in Itens. Houd rekening met ervaringen van anderen en certificaten (EN+ a1).

 5. Installatie van de pelletkachel

  Het installatiebedrijf gaat de pelletkachel of ketel bij u thuis installeren. Achterhaal of de rookgasafvoer goed geïnstalleerd wordt. Ga voor een uitgebreid buffervat met veel warmwateropslag. Controleer of alles werkt. Functioneert de installatie niet goed? Neem dan gelijk contact op met het pelletkachel installatiebedrijf in Itens


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er ook pelletkachel subsidie in Itens?

Momenteel bestaan er verscheidene subsidie mogelijkheden als we kijken naar het ISDE programma. Er zijn meer dan 1.850 pelletkachel / pelletketel producten die gedekt worden door de regeling. De toekenning van de investeringssubsidie duurzame energie wordt bepaald aan de hand van het vermogen in KW van het model. Deze regeling maakt de aankoop van een kachel vanzelfsprekend niet misselijk. Het bedrag dat toepasbaar is loopt uiteen tussen €900 en €1450. Concreet kan dit er als volgt uitzien:

 • Smart water+ (Wodtke), vermogen 12,4 [KW], €1400 subsidie.
 • MALVA MULTIAIR UP (10 S1) (Red), vermogen 10 [KW], €500 subsidie.
 • Hydria 15 (Pasqualicchio), vermogen 12,7 [KW], €1400 subsidie.

Hoe kan ik mijn huis nog meer duurzaam maken?

Er zijn diverse substituten te overwegen voor de bewoner die de woning wil verduurzamen voor de centrale verwarming in Itens. De vraag is; wat kan ik doen als ik helemaal van het gas af wil? Op Pelletkachelrevolutie.nl hebben we een lijst geplaatst met ideeën voor postcodegebied 8735.
 1. Isolatie: Goede isolatie vormt de basis van een gasvrije woning. Ouder woningen (van voor 2000) kunnen hier enorm efficiëntie uit halen.
 2. Zonnepanelen: Zelf je stroom opwekken met panelen is visie. Om de pelletkachel of warmtepomp van stroom te voorzien, en om terug te leveren aan het net.
 3. Warmtepomp: Is net zo populair als de pelletkachel centrale verwarming. De installatie neemt energie uit de grond, grondwater of lucht.
 4. Zonneboiler: een systeem dat de energie van de zon gebruikt en voorziet in warm water in huis.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!