Pelletkachel kopen Exmorra

Vergelijk installateurs pelletketels Exmorra

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Exmorra kopen stelt je in de gelegenheid om de woning zuinig of zelfs gasvrij te verwarmen. Als vervanger voor aardgas stook je houten pellets. Dit omschrijven we als kleine staafjes uit geperst houtafval. Tegenwoordig kun je kiezen uit tal van modellen kachels, met elk hun voordelen en nadelen. D.m.v. onze tool tref jij accurate gegevens die jou terzijde staan bij het vergelijken van de mogelijkheden. Feitelijk zijn er 3 soorten kachels:

  kachel installateur 8759

 1. Pelletkachel: voor extra sfeer, idealiter gemonteerd in de woonkamer.
 2. Pelletkachel-cv: verwarmt meerdere ruimtes. Direct aangesloten op centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: zorgt voor verwarming door het hele huis en zorgt voor warm tapwater in keuken en badkamer. Installateurs hebben het vaak over pelletketel.
Welk type kachel moet ik kiezen? Dat is afhankelijk van meerdere randvoorwaarden. Bijvoorbeeld: huis-specificaties, de wensen, en wat je bestedingsruimte is. Maak een keuze uit de inhoudsopgave.
ProvincieFriesland
GemeenteSúdwest-Fryslân
Postcode8759
Netnummer0515 (+31515)
Gasverbruik M31400 M3
Stroomverbruik kWh2550 kWh
Gemiddelde energierekening€150,00

Thuis een pelletkachel laten installeren (Update december 2023)

Vraag naar een duurzame en sfeervolle verwarmingsbron? Dan is een pelletkachel kopen en laten installeren in Exmorra wellicht iets voor jou. Neem bijvoorbeeld de Layer 10 air van het merk Kalon / Giove GroupEen andere populaire optie is Nordic Fire. We hebben het over een zuinige en duurzame manier om zowel warmte als sfeer in de huiskamer te halen. Het is gemakkelijk te bedienen, stukken schoner dan de open haard, en u heeft recht op subsidies tot wel €650
 • Gemak, comfort en sfeer voor aantrekkelijke prijzen
 • Kiezen voor een milieuvriendelijke oplossing
 • Eenvoudig te programmeren
 • ingebouwde pelletvoorraad
 • CO2-neutraal stoken en optimale verbranding
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aan de cv-installatie gekoppeld. De kachel geeft warmte af dat wordt ingezet voor het verwarmen van water in de CV-leidingen. Een HR-ketel hoeft dan minder vermogen te leveren, wat niet alleen geld maar ook uitstoot bespaart. Een gemiddeld huishouden in de gemeente Súdwest-Fryslângebruikt 2550 kWh stroom plus 2550 m3 gas wat uitdraait in een gemiddelde energierekening van €150,00 in december 2023. Middels een pelletkachel cv moederhaard kan bezuinigd worden op de energiekosten. Direct prijzen pelletkachel Exmorra vergelijken (december 2023).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel precies?

In de pelletkachel verstookt men pellets. Dit zijn cilindervormige staafjes, afkomstig van resthout. Het elektrische ontstekingsmechanisme maakt dat pellets worden verbrand. Verse lucht uit de bestaande woonruimte of buitenlucht zorgt voor zuurstof bij de vlam. Via dit proces ontstaat er warmte die weer terug de woning in gaat.

Wat is dan een pelletkachel met CV aansluiting?

De reguliere pelletkachel is geschikt voor 1 kamer. Een pelletkachel-CV kan meerdere ruimtes verwarmen. Dit kan door de gegenereerde warmte uit te zetten naar andere kamers. Sommige kachels worden aangesloten op de bestaande CV-voorzieningen (radiatoren/vloerverwarming).

Wat is een biomassaketel, en wanneer is dit interessant?

De biomassaketel is een milieuvriendelijk alternatief i.v.m je CV-ketel. Een dergelijk systeem verbruikt biomassa, en heeft dus geen gas nodig. Voorbeelden hiervan zijn houtpellets, houtsnippers of houtblokken. Vaak plaatst men deze pelletketels in de garage, bijkeuken of kelder. De warmte die gegenereerd wordt, wordt effectief overgebracht op het leidingwater van je CV-installatie.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een pelletkachel?

De huidige pelletkachel terugverdientijd wissel sterk. Er spelen zaken een rol zoals; het gebruik, de prijzen, en het soort kachel. In de praktijk ligt de terugverdientijd tussen de 2 en 7 jaar. Na deze jaren kunt u uw huis tegen een scherp tarief verwarmen en dient u rekening te houden met de prijzen van pellets en jaarlijks onderhoud en onderdelen.

In de showroom een kachel kopen?

Legio mensen gaan voor een exclusieve inbouw pelletkachel met aandacht voor een esthetisch fraaie afwerking. Bezoek eens kachel showrooms in Exmorra waar consultants u alle verschillende systemen kunnen tonen. Prima service, en u kunt direct een bestelling plaatsen of showroommodellen met korting kopen. Echter, prijzen in december 2023 zijn ontzettend divers. Installatiebedrijven met elkaar vergelijken is dus zeer aan te raden.

Wat kosten pellets en wat zijn het?

Pellets zijn cilindervormige houtkorrels die bestaan uit samengeperste stukjes schoon hout. Houtpellets worden ook wel pelletkorrels genoemd. Er is veel discussie of deze manier wel milieuvriendelijk is. De dagelijkse kosten van een pelletkachel zijn gebaseerd op zaken als soort installatie en de benodigde warmte (hoeveel pellets je verbruikt).


Biomassaketel laten plaatsen in Exmorra

Een effectieve en goede optie is de biomassaketel, we noemen dit ook wel een pelletketel. Een dergelijke pellet cv-ketel stookt organische materialen als hout of tuinafval. Het systeem is geschikt voor verwarming van de woning en het warme water in huis. De biomassaketel kan het hele huis van warmte voorzien. Het wordt gekenmerkt als bewuste en aantrekkelijke installatie: minder CO-2 belasting, en de gasaansluiting kan de deur uit.
 • Voordelig, houtsnippers en pellets zijn- vergeleken met aardgas – goedkoop
 • Minder CO-2 uitstoot dan CV-ketel
 • Geen effect van de stijgende gasprijs
 • Interessante subsidieregeling, tot wel €1100 per kachel.

pelletkachel installateurs in exmorra


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  Op deze manier zijn we op de hoogte naar welke persoon de specificaties en misschien de offerte aangeleverd zal worden. De meeste adviseurs doen werkzaamheden in een bepaalde regio.

 2. Verstel details over uw huis

  In stap 2 treft u belangrijke vragen over uw woonobject. Relevant zijn het soort huis, leeftijd woning / mate van isolatie, of er ook zonnepanelen aanwezig zijn, en het aantal bewoners. Het correct invullen van de info is belangrijk, zo ontvang je een nauwkeurig prijsvoorstel. Geleid door uw informatie kan de installateur een zinnige raming maken van hoeveel vermogen er nodig is.

 3. Beschrijf de noodzaak

  Een mooie kachel in de kamer, of liever een oplossing die de bestaande HR-ketel volledig doet vervangen? En wat is het budget? Ook onderdelen als kleur / design en de afmetingen kunnen impact hebben.

 4. Prijzen en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van meerdere adviseurs en ga in zee met een professionele installateur in Exmorra. Let op recensies en aanwezige keurmerken (EN+ a1).

 5. Montage van de pelletkachel

  De installateur komt de pelletkachel of ketel in het huis monteren. Check of het rookkanaal goed wordt geplaatst. Koop ook altijd een buffervat (die is warm tapwater kan voorzien). Na plaatsing moet het systeem getest worden. Loopt je tegen problemen aan? Vraag na een oplossing bij het pelletkachel installatiebedrijf in Exmorra


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er een actuele pelletkachel subsidie in Exmorra?

Recent kun je gebruik maken van meerdere subsidies en tegemoetkomingen (binnen de ISDE regeling). We hebben het over duizenden pelletkachel / pelletketel modellen die op de ISDE-lijst staan. De toekenning van de investeringssubsidie duurzame energie wordt bepaald aan de hand van het vermogen (KW) van de installatie. Deze tegemoetkoming vanuit de overheid voor een kachel is logischerwijs zeer belangrijk. Het exacte bedrag waar je recht op hebt ligt doorgaans tussen €950 en €1450. Concreet kan dit er als volgt uitzien:

 • Ivo.Smart BM01-4 (9 kW) (Wodtke), vermogen 9 [KW], €1400 subsidie.
 • Livo / Livo Rao / Livo Pgi (Rika), vermogen 6 [KW], €500 subsidie.
 • EUROPA – type Europa / Astrea (Phebo Stufe SRL), vermogen 22,4 [KW], €1400 subsidie.

Wat zijn duurzame alternatieven?

Er zijn verschillende mogelijkheden voor diegene die een energieneutrale woning wil voor de centrale verwarming in Exmorra. Welke stappen moet ik ondernemen als ik helemaal van het gas af wil? Op deze pagina hebben we een lijst geplaatst met ideeën voor postcodegebied 8759.
 1. Isolatie: De basis van elke woning is isolatie. Ouder woningen (van voor 2000) kunnen hier enorm efficiëntie uit halen.
 2. Zonnepanelen: Het zelfstandig opwekken van stroom biedt uitkomst. Vanzelfsprekend voor de apparatuur in eigen huis, en voordelige stroomtarieven (terugleveren / salderen).
 3. Warmtepomp: Een goed alternatief van de pelletkachel centrale verwarming. Het systeem profiteert van warmte uit de buitenlucht, water of bodem.
 4. Zonneboiler: een duurzame installatie die de zon gebruikt voor energie en heet water kan faciliteren.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!