Pelletkachel kopen Uitwellingerga

Vergelijk installateurs pelletketels Uitwellingerga

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Uitwellingerga kopen stelt je in de gelegenheid om jouw huis op een milieuvriendelijke manier te verwarmen. Je verbruikt geen duur en vervuilend gas, maar pelletkorrels. Dit zijn korrels van hout uit geperst houtafval. We onderscheiden diverse modellen kachels, dus zoek de voordelen & nadelen goed uit. Aan de hand van deze pagina vind jij veelzijdige details die jou terzijde staan bij het laten installeren van een installatie. In de praktijk hebben we het over 3 type modellen:

  kachel installateur 8624

 1. Pelletkachel: voor lokale verwarming, meestal in de woonkamer gemonteerd.
 2. Pelletkachel-cv: verwarmt meerdere ruimtes. Wordt aangesloten op het CV-systeem.
 3. Biomassaketel: hét alternatief voor de CV-ketel, verwarmt het huis en zorgt voor warm tapwater in keuken en badkamer. Misschien beter bekend als pelletketel.
Welke kachel is geschikt voor mij? Dit heeft te maken met meerdere onderdelen. We spreken over: type huis, het doel van de kachel, en wat je bestedingsruimte is. Kies hieronder een van de onderwerpen.
ProvincieFriesland
GemeenteSúdwest-Fryslân
Postcode8624
Netnummer0515 (+31515)
Gasverbruik M31400 M3
Stroomverbruik kWh2550 kWh
Gemiddelde energierekening€150,00

Thuis een pelletkachel laten installeren (Update juli 2024)

Interesse in eem manier om de woonkamer op een sfeervolle manier te verwarmen? Dan is kiezen voor een pelletkachel kopen en laten installeren in Uitwellingerga zeker een goede optie. Neem bijvoorbeeld de Alfa 90 Pellet van het merk AlfaplamEen andere populaire optie is Nordic Fire. We hebben het over een verantwoorde manier om bijvoorbeeld de huiskamer te verwarmen. Eenvoudig te installeren, het is relatief goedkoop, en u heeft recht op subsidies tot wel €550
 • Design en warme sfeer voor aantrekkelijke prijzen
 • Gebruikt hernieuwbare, duurzame energie
 • Eenvoudig te programmeren
 • Automatische pellet invoer waardoor lang gestookt kan worden
 • CO2-neutraal stoken en optimale verbranding
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aan de bestaande CV-ketel gekoppeld. De kachel die vaak in de woonkamer staat warmt het water dat door de leidingen van de CV stroomt op. Een HR-ketel hoeft dan minder vermogen te leveren, goed voor het milieu en de portemonnee. Een gemiddelde woning in de gemeente Súdwest-Fryslânverbruikt 2550 kWh stroom en 2550 m3 gas wat uitmondt in een gemiddelde energierekening van €150,00 in juli 2024. Via aan pelletkachel cv moederhaard kan de energierekening al snel omlaag. Nu prijzen pelletkachel Uitwellingerga vergelijken (juli 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel precies?

In de pelletkachel verstookt men pellets. Dit zijn cilindervormige staafjes, gemaakt van droog resthout. De elektrische ontsteker zorgt voor een snelle effectieve verbranding. Buitenlucht of lucht uit de kamer zorgt dat er voldoende zuurstof bijkomt. Zo wordt warmte gegenereerd die terug de kamer wordt ingeblazen.

Wat is een pelletkachel met CV aansluiting?

De reeds besproken pelletkachel is effectief voor 1 ruimte. De pelletkachel CV is geschikt voor het hele huis. Dat kan via buizen waardoor warme lucht wordt geblazen. Sommige kachels worden aan de CV gekoppeld (radiatoren/vloerverwarming).

Is een biomassaketel interessant voor mij?

De biomassaketel is een milieuvriendelijk alternatief i.v.m een gasketel. Zo’n installatie stookt op biomassa, in plaats van duur en vervuilend gas. Hiervoor gebruikt men natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken. Een pelletketel geeft geen warmte af aan de directe omgeving. De warmte die ontstaat door het verbranden van pellets wordt gebruikt om leidingwater te verwarmen van jouw CV-installatie.

Wat is de huidige terugverdientijd van mijn pelletkachel?

De terugverdientijd van een pelletkachel is niet universeel. Dit wordt berekend aan de hand van vermogen, de prijzen, en het model. Houd rekening met een gemiddelde terugverdientijd tussen de 4 en 7 jaar. Hierna kunt u uw huis dus voordeliger verwarmen en resteren alleen nog de inkoop van houtpellets en maandelijkse afschrijving.

Zelf een kachel in de showroom kopen?

Meer en meer bewoners neigen naar een inbouw pelletkachel passend bij het design van de woonkamer. Bezoek eens kachel showrooms in Uitwellingerga waar experts u alle verschillende systemen kunnen tonen. Prima service, en u kunt gewoon een model bestellen of een kachel in de aanbieding kopen. De actuele prijzen van juli 2024 zijn ontzettend divers. Installateurs vergelijken is vanzelfsprekend zeer aan te raden.

Wat zijn de prijzen van pellets?

Pellet zijn houten blokjes die in de kachel worden verstookt. Houtpellets worden ook wel pelletkorrels genoemd. Er is een actueel debat over de vraag of hier gesproken mag worden over milieuvriendelijk. De maandelijkse kosten van een pelletkachel komen tot stand door soort kachel en de benodigde warmte (hoeveel pellets je verbruikt).


Biomassaketel laten plaatsen in Uitwellingerga

Een effectieve en goede optie is de biomassaketel, ook bekend als de pelletketel. De pellet cv-ketel werkt op natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken. De biomassaketel draagt zorg voor een CV toepassing en warm tapwater om te wassen en douchen. De biomassaketel is dus de vervanger van de HR-ketel. Het wordt gekenmerkt als groene en kostenbesparende keuze: beperkte vuile uitstoot, en je verbruikt geen duur aardgas.
 • Besparend, organische materialen zoals hout, mest, of tuinafval zijn goedkoper dan gas
 • Biomassaproducten zijn hernieuwbaar en ecologisch verantwoord
 • Geen effect van de stijgende gasprijs
 • Subsidies tot wel €550 per ketel.

pelletkachel installateurs in uitwellingerga


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  Graag horen wij naar wie specificaties en uiteraard de offerte verzonden mag worden. Veel specialisten zijn beperkt tot een eigen regio.

 2. Beschrijf uw huis

  In de volgende stap ziet u een aantal vragen met betrekking tot het woonobject. Relevant zijn het type huis, de mate van isolatie, het aantal zonnepanelen, en samenstelling van het gezin. Voer de gegevens zo volledig mogelijk in, dan heeft u ook daadwerkelijk iets aan de offerte. Op basis van deze informatie kan de installateur ook iets zeggen over het vermogen dat de ketel moet hebben.

 3. Maak uw aanvraag concreet

  Wilt u plaatselijke sfeerverwarming, of zelfs een systeem dat voorziet in de volledige warmtevraag? En wat wil je maximaal uitgeven? Ook zaken als uitstraling en de afmetingen maken deel uit van de beslissing.

 4. Offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van lokale en regionale bedrijven en ga voor een betrouwbare installateur in Uitwellingerga. Houd rekening met klantervaringen en aanwezige keurmerken (EN+ a1).

 5. Installatie van de pelletkachel

  De installateur komt de pelletkachel of ketel in het huis installeren. Controleer of de rookafvoer in orde is. Ga voor een groot buffervat voor voldoende warm water. Neem de gehele installatie goed door. Is iets niet in orde? Neem zo spoedig mogelijk contact op met het pelletkachel installatiebedrijf in Uitwellingerga


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Beschikbaarheid pelletkachel subsidie in Uitwellingerga?

Er zijn op dit moment meerdere regelingen voor subsidie (denk dan aan de ISDE). Je kan kiezen uit meer dan 1.900 pelletketel / pelletkachel modellen die gedekt worden door de regeling. Hoe hoog deze investeringssubsidie duurzame energie is wordt gecalculeerd door het totale vermogen (KW) van het model. Dat maakt de aanschaf van deze kachels logischerwijs niet misselijk. Het totaalbedrag dat hiervoor doelmatig wordt toegekend ligt tussen de €850 en €1050. Hieronder een paar rekenvoorbeelden:

 • Ethermo TPASTS 18 (UNGARO S.r.L.), vermogen 18 [KW], €1400 subsidie.
 • Rossi 70 Airplus (Ravelli), vermogen 7,4 [KW], €500 subsidie.
 • Ecofire Christina idro 10 (Palazzetti Lelio), vermogen 9,3 [KW], €1400 subsidie.

Op welke manier kan ik mijn woning verder verduurzamen?

Er zijn allerlei dingen te kiezen voor de huizenbezitter die een energieneutrale woning wil voor de centrale verwarming in Uitwellingerga. De vraag is; wat kan ik doen als ik streef naar nul op de meter? Hierna geven we alvast een voorzetje voor postcodegebied 8624.
 1. Isolatie: Goede isolatie is cruciaal. Ouder woningen (van voor 2000) gaan al snel 30 – 40% minder gas verbruiken.
 2. Zonnepanelen: Zelf stroom genereren heeft de toekomst. Om te voorzien in jouw eigen elektriciteitsconsumptie, en voordelige stroomtarieven (terugleveren / salderen).
 3. Warmtepomp: Een goed alternatief van de pelletkachel centrale verwarming. Het systeem benut de warmte uit de grond, grondwater of lucht.
 4. Zonneboiler: een oplossing die zonlicht omzet in warmte en zorgt voor warm tapwater.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!