Pelletkachel kopen Ypecolsga

Vergelijk installateurs pelletketels Ypecolsga

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Ypecolsga kopen is bij uitstek geschikt om huizen duurzaam te verwarmen. Je verbruikt geen duur en vervuilend gas, maar houtpellets. Dit zijn houtkorrels van geperst, zuiver hout. We hebben te maken met velerlei soorten kachels, met elk hun voordelen en nadelen. Middels onze tool bekijk jij actuele adviezen die helpen bij het aankopen van een installatie. We maken onderscheid tussen drie type kachels:

  kachel installateur 8554

 1. Pelletkachel: lekkere directe warmte, geschikt voor woonkamer / keuken.
 2. Pelletkachel-cv: geschikt voor een totale verwarmde woning. Aangesloten op je bestaande centrale verwarming installatie.
 3. Biomassaketel: geen aardgas meer, zorgt voor verwarming en zorgt tevens voor warm tapwater. Ook wel pelletketel genoemd.
Welke kachel wordt aangeraden? Dat ligt aan verschillende variabelen. We spreken over: jouw soort woning, het stoomniveau, en wat je maximaal wilt uitgeven. Kies hieronder een van de onderwerpen.
ProvincieFriesland
GemeenteSúdwest-Fryslân
Postcode8554
Netnummer0514 (+31514)
Gasverbruik M31400 M3
Stroomverbruik kWh2550 kWh
Gemiddelde energierekening€150,00

Een pelletkachel in de woonkamer laten installeren (Update juli 2024)

Op zoek naar een zuinige en milieuvriendelijke verwarming? Dan is een pelletkachel kopen en laten installeren in Ypecolsga een uitstekende optie. Dat kan zijn de BOXTHERM 70 BASIC (9 M1) van het merk MCZOok de kachels van Nordic Fire zijn in trek. Uiteraard is dat een goede en zuinige optie om sfeer en warmte in de woonkamer te creëren. Eenvoudig te installeren, het is zeker niet duur, en u heeft recht op een mooie subsidie tot wel €500
 • Genieten van sfeer en warmte voor een lage prijs
 • Milieuvriendelijk “groen afval” verstoken in huis
 • Relatief weinig onderhoud
 • Systeem kan zelfstandig opereren
 • Door optimale verbranding Co² neutraal en zeer schoon
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV werkt samen met de bestaande CV-ketel. De kachel in de woonkamer gebruikt de warmte ook om water in de CV-leidingen te verwarmen. De bestaande HR-ketel kan dan beperkt draaien, minder uitstoot en minder duur gasverbruik. Een gemiddeld huishouden in de gemeente Súdwest-Fryslângebruikt 2550 kWh stroom en 2550 m3 gas wat resulteert in een gemiddelde energierekening van €150,00 in juli 2024. Aan de hand van een pelletkachel cv moederhaard kan de energierekening fors omlaag. Gelijk prijzen pelletkachel Ypecolsga vergelijken (juli 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

Een pelletkachel brandt op pellets. Dat zijn blokjes geperst hout, gemaakt van schoon hout afval. Een speciale elektrische ontsteker zorgt dat de pellets branden. Buitenlucht of lucht uit de woonkamer bezorgt de nodige zuurstof. Zodoende komt er warmte tot stand die – met een speciale ventilator – de kamer in gaat.

Wat is precies een pelletkachel-CV?

De reguliere pelletkachel maakt een 1 kamer verwarming mogelijk. De pelletkachel-CV is toepasbaar op het gehele huis. De verwarming loopt door de warmte via een buizennetwerk naar andere kamers te transporteren. Sommige pelletkachels worden ook gekoppeld aan de bestaande CV-installatie (radiatoren/vloerverwarming).

Hoe werkt een biomassaketel, en is het wat voor mij?

Biomassaketels kunnen prima gebruikt worden als andere optie voor de CV-ketel. Zo’n systeem heeft enkel biomassa nodig, aardgas is dan verledentijd. Voorbeelden hiervan zijn houtblokken of ander organisch materiaal. Een pelletketel werkt niet voor directe verwarming en is geen design object. De warmte die de ketel aanmaakt wordt afgegeven aan het leidingwater van de centrale verwarmingsinstallatie.

Met welke terugverdientijd voor mijn pelletkachel moet ik rekening houden?

De pelletkachel-terugverdientijd loopt zeer uiteen. Dit wordt berekend aan de hand van verbruik, de prijzen en het soort kachel. De huidige terugverdientijd ligt zo tussen de 6 en 8 jaar. Na deze jaren begint het besparen pas echt en dient u rekening te houden met de kosten van de pellets en maandelijkse afschrijving.

In de showroom een kachel kopen?

Aanzienlijk veel bewoners gaan voor een rendementvolle inbouw pelletkachel passend bij het design van de woonkamer. Bezoek eens kachel showrooms in Ypecolsga waar installateurs u geschikte installaties laten vergelijken. Prima service, en u kunt een bestelling doorgeven of een voorradig model kopen. De prijzen van juli 2024 zijn erg wisselend. Installatiebedrijven met elkaar vergelijken is dan ook zeker zinvol.

Wat kosten pellets, en hoe werken ze?

Pellets zijn kleine korrels van hout voor in de kachel. Houtpellets noemen we ook pelletkorrels. De mening lopen uiteen of dit groen en duurzaam is. Het onderhoud en kosten van een pelletkachel kunnen berekend worden a.d.h.v. model/merk kachel en de warmtevraag (aantal verbrande pellets).


Biomassaketel laten plaatsen in Ypecolsga

Een krachtige en populaire optie is de biomassaketel, vaak aangeduid als een pelletketel. Zo’n pellet cv-ketel werkt op organische materialen zoals hout, mest, of tuinafval. Deze installatie wordt aangeraden voor de CV installatie en warm water om te douchen en wassen. Met de biomassaketel kan de CV-ketel dus de deur uit. Het is een milieubewuste en besparende installatie: lagere vervuiling, en het huis kan van het gas af.
 • Geld besparend, houtsnippers en pellets zijn- vergeleken met aardgas – goedkoop
 • Schone verbranding door de hoge temperaturen
 • Een gasvrije woning binnen handbereik
 • Interessante subsidieregeling, tot wel €1050 per ketel.

pelletkachel installateurs in ypecolsga


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Prive-details invoeren

  Op deze manier zijn we op de hoogte naar wie specificaties en misschien de offerte toegezonden kan worden. Veel specialisten zijn werkzaam in een bepaald werkgebied in de regio.

 2. Verstel details over uw huis

  Vervolgens stellen we belangrijke vragen over je woning. Bijvoorbeeld de categorie van uw huis, of de woning goed geïsoleerd is, de aanwezigheid van zonnepanelen, en de omvang van het huishouden. Het correct invullen van de info is belangrijk, dan is de offerte direct kloppend en geschikt. Op basis van je informatie kan de installateur ook iets zeggen over het vermogen van de ketel.

 3. Omschrijf specifieke behoeften

  Een mooie kachel in de kamer, of juist een installatie die uw CV-ketel helemaal vervangt? En wat is de maximale bestedingsruimte? Ook factoren als het design en de maatvoering kunnen impact hebben.

 4. Verschillende offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van enkele experts en kies een erkende installateur in Ypecolsga. Vraag naar ervaringen van anderen en certificaten (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten monteren

  De monteur komt de pelletkachel of ketel thuis monteren. Achterhaal of en hoe de rookgasafvoer wordt geregeld. Plaats zeker ook een buffervat (die is warm tapwater kan voorzien). Na plaatsing moet het systeem getest worden. Functioneert de installatie niet goed? Zorg dat er z.s.m. een monteur komt, informeer hiervoor bij het pelletkachel installatiebedrijf in Ypecolsga


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er een actuele pelletkachel subsidie in Ypecolsga?

Momenteel bestaan er velerlei regelingen voor subsidie (denk dan aan de ISDE). Er bestaan honderden pelletkachel of pelletketel installaties die gedekt worden door de regeling. De investeringssubsidie duurzame energie wordt gecalculeerd door het totale vermogen (KW) van het systeem. De subsidieregeling maakt de installatie van een kachel uiteraard zeer belangrijk. De totale subsidie dat men hiervoor opzij gezet heeft ligt tussen de €500 en €1400. Hieronder een paar rekenvoorbeelden:

 • Sofia 10 (TSP), vermogen 9,9 [KW], €500 subsidie.
 • SPV-M13 LIDIA (Punto Fuoco), vermogen 14 [KW], €700 subsidie.
 • Ecofire Miriam 9 Pro 2 (Palazzetti Lelio), vermogen 9 [KW], €500 subsidie.

Op welke manier kan ik mijn woning verder verduurzamen?

Er bestaan allerlei alternatieven voor de Nederlander die de gasaansluiting de deur uit wil doen voor de centrale verwarming in Ypecolsga. De vraag is; wat kan ik doen om een energieneutraal huis te realiseren? Onderstaand hebben we een aantal investeringen op een rij gezet voor postcodegebied 8554.
 1. Isolatie: Goede isolatie is cruciaal. Woning die gebouwd zijn 1990 kunnen zo al tot 40% besparen.
 2. Zonnepanelen: Zelf je stroom opwekken met panelen is visie. Om te voorzien in jouw eigen elektriciteitsconsumptie, en lagere energierekening (terugleveren).
 3. Warmtepomp: Minstens zo interessant als de pelletkachel centrale verwarming. De installatie haalt energie uit de omgeving.
 4. Zonneboiler: een duurzaam product dat de energie van de zon gebruikt en warm water in de woning kan verzorgen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!