Pelletkachel kopen Cornwerd

Vergelijk installateurs pelletketels Cornwerd

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Cornwerd kopen stelt jou in staat om huizen op een milieuvriendelijke manier te verwarmen. Ter vervanging van gas verbruik je namelijk houtpellets. Het betreft geperste houtkorrels. Er zijn meerdere soorten installaties, met elk hun voordelen en nadelen. Via deze website check jij toepasbare adviezen die ondersteuning bieden bij het kiezen van een goede kachel + monteur. Je kunt kiezen uit 3 kachels:

  kachel installateur 8753

 1. Pelletkachel: voor lokale verwarming, idealiter gemonteerd in de woonkamer.
 2. Pelletkachel-cv: geschikt voor een totale verwarmde woning. Direct aangesloten op centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: hét alternatief voor de CV-ketel, verwarmt het huis en zorgt voor warm tapwater in keuken en badkamer. Soms wordt er gesproken over een pelletketel.
Voor welke soort kachel moet ik gaan? Dit wordt bepaald middels velerlei randvoorwaarden. Dit zijn natuurlijk: type huis, wat je precies wilt verwarmen, en de maximum prijs. Spring direct door naar het thema waar je meer over wilt lezen.
ProvincieFriesland
GemeenteSúdwest-Fryslân
Postcode8753
Netnummer0515 (+31515)
Gasverbruik M31400 M3
Stroomverbruik kWh2550 kWh
Gemiddelde energierekening€150,00

Thuis een pelletkachel laten installeren (Update juli 2024)

Op zoek naar een zuinige en milieuvriendelijke verwarming? In zo’n geval is een pelletkachel kopen en laten installeren in Cornwerd iets om te overwegen. Dat kan zijn de Ecofire Lia 8 van het merk Palazzetti LelioOf natuurlijk een Nordic Fire. Dit is namelijk een toegankelijke en ‘groene’ optie voor sfeer en warmte in de huiskamer. Gemakkelijk te plaatsen, de terugverdientijd is interessant, en u ontvangt een forse subsidie die oploopt tot €500
 • Design en warme sfeer voor een lage prijs
 • Bewust bezig met duurzame energie
 • Een zeer hoog rendement
 • ingebouwde pelletvoorraad
 • Schonere lucht binnen en buitenshuis
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aan de cv-installatie gekoppeld. 2 vliegen in 1 klap, de kachel warmt het water dat door de leidingen van de CV stroomt op. Een HR-ketel hoeft dan minder vermogen te leveren, wat de gasconsumptie zal reduceren. Een gemiddelde woning in de gemeente Súdwest-Fryslânconsumeert 2550 kWh stroom plus 2550 m3 gas wat resulteert in een gemiddelde energierekening van €150,00 in juli 2024. Aan de hand van een pelletkachel cv moederhaard kan men fors besparen. Ga prijzen pelletkachel Cornwerd vergelijken (juli 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

In de pelletkachel verstookt men pellets. Dat zijn kleine brokjes hout, gemaakt van droog resthout. Het elektrische ontstekingsmechanisme maakt de verbranding van pellets mogelijk. Lucht uit de kamer of van buiten zorgt dat er voldoende zuurstof bijkomt. Er wordt warmte gevormd die – met een speciale ventilator – de kamer in gaat.

Wat is een pelletkachel op CV?

De reeds besproken pelletkachel monteert met in de woonkamer. Een pelletkachel-CV kan meerdere ruimtes verwarmen. Dat kan door de warmte via een buizennetwerk naar andere kamers te transporteren. Sommige pelletkachels worden ook gekoppeld aan de bestaande CV-installatie (radiatoren/vloerverwarming).

Is een biomassaketel interessant voor mij?

Biomassaketels zijn een duurzaam substituut voor je CV-ketel. Zo’n pelletketel heeft enkel biomassa nodig, waardoor er geen gas bij komt kijken. Standaard kiest men voor organische materialen zoals hout, mest, of tuinafval. Een pelletketel geeft geen warmte af aan de directe omgeving. De gegenereerde warmte wordt weer overgebracht op het leidingwater van je CV.

Met welke terugverdientijd voor mijn pelletkachel moet ik rekening houden?

De geschatte terugverdientijd van de pelletkachel is tamelijk flexibel. De berekening kan gemaakt worden aan de hand van vermogen, de prijzen, en het type installatie. Vaak wordt gesproken over een terugverdientijd tussen de 4 en 9 jaar. Hierna gaat u het daadwerkelijk merken in de portemonnee en resteren alleen nog de inkoop van houtpellets en jaarlijks onderhoud en onderdelen.

Een kachel kopen in een showroom?

Flink wat woningeigenaren kiezen voor een rendementvolle inbouw pelletkachel met een hippe uitstraling. Bezoek eens kachel showrooms in Cornwerd waar monteurs u alles over de producten kunnen vertellen. Wel zo gemakkelijk, want u kunt hier ook direct een bestelling plaatsen of showroommodellen met korting kopen. Let op: prijzen van juli 2024 wisselen sterk. Installateurs vergelijken is dan ook zeer aan te raden.

Wat zijn de prijzen van pellets, en hoe werkt het?

Pellets zijn zijn kleine, lichte staafjes afkomstig uit geperst houtafval van zagerijen. Deze houtpellets worden ook wel eens omschreven als pelletkorrels. Experts vragen zich af of dit groen en duurzaam is. De wekelijkse kosten van een pelletkachel zijn afhankelijk van merk/type kachel en het soort gebruik (hoeveel pellets je stookt).


Biomassaketel laten plaatsen in Cornwerd

Een andere woning dekkende optie is de biomassaketel, vaak aangeduid als een pelletketel. Een dergelijke pellet cv-ketel stookt houtpellets, houtsnippers of houtblokken. Dit model wordt aangeraden voor een verwarming toepassing en warm tapwater om te wassen en douchen. De biomassaketel kan het hele huis van warmte voorzien. Dit type kachel is een bewuste en voordelige beslissing: minder broeikasuitstoot, en de gasaansluiting kan de deur uit.
 • Goedkoop, organische materialen zoals hout, mest, of tuinafval zijn – vergeleken met aardgas – goedkoop
 • Minder CO-2 uitstoot dan CV-ketel
 • Geen afhankelijkheid van gasprijzen
 • Subsidies tot wel €1250 per model.

pelletkachel installateurs in cornwerd


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. NAW gegevens doorgeven

  Op deze manier zijn we op de hoogte naar wie de details en misschien de offerte verzonden moet worden. Veel installateurs plaatsen kachels in een afgekaderd werkgebied.

 2. Specificeer type woning

  In stap 2 treft u wat vragen ten aanzien van jouw huis. Denk aan het type woning, leeftijd woning / mate van isolatie, andere duurzame verwarmingsbronnen, en gezinsgrootte. Probeer alle antwoorden goed in te vullen, dan is de offerte direct kloppend en geschikt. Op basis van uw informatie maakt de installateur een grove inschatting van welk vermogen nodig is.

 3. Beschrijf de noodzaak

  Een pelletkachel voor de warmte en sfeer of liever een oplossing dat de bestaande HR-ketel volledig doet vervangen? En welke max. prijs heb je in het hoofd? Ook onderdelen als de kleur en de afmetingen kunnen impact hebben.

 4. Vergelijk offertes

  Vergelijk offertes van verschillende adviseurs en selecteer een professionele installateur in Cornwerd. Bekijk de recensies en diploma’s (EN+ a1).

 5. Montage van de pelletkachel

  De installateur komt de pelletkachel of ketel in het huis monteren. Controleer of de rookafvoer in orde is. Kies ook voor een buffervat dat groot genoeg is. Probeer verschillende functies uit. Werkt iets niet? Zorg dat er z.s.m. een monteur komt, informeer hiervoor bij het pelletkachel installatiebedrijf in Cornwerd


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er een actuele pelletkachel subsidie in Cornwerd?

Er zijn op dit moment allerhande subsidie mogelijkheden als we kijken naar het ISDE programma. Je kan kiezen uit duizenden pelletketel / pelletkachel modellen die gedekt worden door de regeling. De hoogte van de investeringssubsidie duurzame energie wordt getekend door het vermogen (KW) van de installatie. Deze regeling maakt de aankoop van een kachel overduidelijk niet misselijk. Het exacte subsidiebedrag dat toepasbaar is vinden we terug tussen de €850 en €1250. Je kunt denken aan:

 • ivo.safe 11 kW water+ (Wodtke), vermogen 11,9 [KW], €1400 subsidie.
 • Miro 6 kW (Rika), vermogen 6 [KW], €500 subsidie.
 • Wendy (P1401 K8-body) (Paterno), vermogen 8,3 [KW], €500 subsidie.

Hoe kan ik mijn huis nog meer duurzaam maken?

Er bestaan allerlei alternatieven voor de bewoner die een energieneutrale woning wil voor de centrale verwarming in Cornwerd. De vraag is; wat kan ik doen om een woning compleet duurzaam te maken? Op deze website hebben onze experts hun adviezen gegeven voor postcodegebied 8753.
 1. Isolatie: Goede isolatie is cruciaal. Zeker bestaande huizen zijn daarbij gebaat.
 2. Zonnepanelen: Je eigen stroomopwekking is fantastisch. Om jouw apparatuur van stroom te voorzien, en om terug te leveren aan het net.
 3. Warmtepomp: Een CV-ketel alternatief, net als de pelletkachel centrale verwarming. Het apparaat haalt warmte uit de bodem of lucht.
 4. Zonneboiler: een duurzaam product dat slim gebruik maakt van de zon en zorgt voor warm tapwater.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!