Pelletkachel kopen Poppenwier

Vergelijk installateurs pelletketels Poppenwier

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Poppenwier kopen opent nieuwe deuren om een huis op een energiezuinige manier te stoken. Je verwarmt jouw huis niet met gas maar met houten pellets. Dit zijn houtkorrels van geperst, zuiver hout. Er zijn velerlei type kachels, met elk hun voordelen en nadelen. Geholpen door onze website doorzoek je actuele adviezen die van dienst kunnen zijn bij het maken van een goede keuze. We maken onderscheid tussen drie type kachels:

  kachel installateur 9013

 1. Pelletkachel: designs verwarming, idealiter gemonteerd in de woonkamer.
 2. Pelletkachel-cv: een totaaloplossing voor de hele woning. Wordt aangesloten op het CV-systeem.
 3. Biomassaketel: geen aardgas meer, zorgt voor verwarming en zorgt tevens voor warm tapwater. Let op: soms wordt het een pelletketel genoemd.
Welke kachel wordt aangeraden? Dat wordt bepaald door meerdere onderdelen. Belangrijk zijn: huis-specificaties, het doel van de kachel, en het budget. Maak een keuze uit de inhoudsopgave.
ProvincieFriesland
GemeenteSúdwest-Fryslân
Postcode9013
Netnummer0566 (+31566)
Gasverbruik M31400 M3
Stroomverbruik kWh2550 kWh
Gemiddelde energierekening€150,00

Betaalbaar een pelletkachel laten installeren (Update juli 2022)

Vraag naar een mooie, functionele en duurzame manier van verwarmen? Dan is een pelletkachel kopen en laten installeren in Poppenwier iets om te overwegen. Denk aan de RED MARGHERITA HYDRO van het merk MCZOf natuurlijk een Nordic Fire. Dit is namelijk een verantwoorde manier om bijvoorbeeld de huiskamer te verwarmen. Makkelijk in gebruik en onderhoud, schoner dan de houtkachel, en u heeft recht op een mooie subsidie tot wel €1200
 • Ervaar het gemak en de sfeer voor schappelijke kosten
 • Pellets zijn 100% geproduceerd van afvalhout
 • Eenvoudig te programmeren
 • automatische ontsteking en modulerende werking
 • Relatief weinig as
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aangesloten op de centrale verwarming. De (ingebouwde) kachel warmt het water dat door de leidingen van de CV stroomt op. De HR-ketel hoeft zo minder gas te stoken, wat de gasconsumptie zal reduceren. Een gemiddeld huishouden in de gemeente Súdwest-Fryslânverbruikt 2550 kWh stroom plus 2550 m3 gas wat uitmondt in een gemiddelde energienota van €150,00 in juli 2022. Middels een pelletkachel cv moederhaard kan de energierekening fors omlaag. Gelijk prijzen pelletkachel Poppenwier vergelijken (juli 2022).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

De pelletkachel werkt op pellets. Het betreft kleine houten staafjes, geproduceerd van samengeperste houtvezels. Een speciale elektrische ontsteker zorgt voor een snelle effectieve verbranding. Buitenlucht of lucht uit de kamer draagt zorg voor voldoende zuurstof bij de vlam. Op deze wijze komt er warmte vrij die terug de kamer wordt ingeblazen.

Wat is een pelletkachel-CV?

De standaard pelletkachel is effectief voor 1 ruimte. De pelletkachel-CV is toepasbaar op het gehele huis. De verwarming loopt via buizen waardoor warme lucht wordt geblazen. Sommige cv-pelletkachels worden ook gekoppeld aan de bestaande CV-installatie (radiatoren/vloerverwarming).

Hoe werkt een biomassaketel, en is het wat voor mij?

Biomassaketels zijn een duurzaam substituut i.v.m je gasketel. Zo’n apparaat verbruikt biomassa, in plaats van duur en vervuilend gas. Voorbeelden hiervan zijn houtpellets of blokken. De pelletketel wordt niet gebruikt voor directe warmte. De warmte die ontstaat uit het branden van biomassa wordt gebruikt om leidingwater te verwarmen van uw CV-installatie.

Wat is de geschatte terugverdientijd van de pelletkachel?

De actuele terugverdientijd van een pelletkachel is niet universeel. Het wordt berekend op basis van gebruik, de prijzen, en het merk/model. De huidige terugverdientijd ligt zo tussen de 4 en 6 jaar. Hierna gaat u het daadwerkelijk merken in de portemonnee en dient u rekening te houden met de variabele pelletkosten en jaarlijks onderhoud en onderdelen.

In de showroom een kachel kopen?

Flink wat Nederlanders overwegen een efficiënte inbouw pelletkachel die past in het interieur. We zien steeds meer kachel showrooms in Poppenwier waar adviseurs u de verschillende mogelijkheden laten zien. Wel zo gemakkelijk, want u kunt hier ook meteen bestellen of een showroommodel in de aanbieding kopen. Desondanks, prijzen in juli 2022 zijn nogal variabel. Installateurs vergelijken is om deze reden een wijs besluit.

Wat kosten pellets en wat zijn het?

Pellet zijn houten blokjes die in de kachel worden verstookt. Houtpellets worden ook wel pelletkorrels genoemd. Er is veel discussie of deze vorm wel duurzaam genoemd kan worden. De kosten van een pelletkachel zijn afhankelijk van soort kachel en het type gebruik, aantal pellets dat je verbruikt.


Biomassaketel laten plaatsen in Poppenwier

Een efficiënte en woning dekkende optie is de biomassaketel, welke misschien meer bekend is als pelletketel. Deze pellet cv-ketel stookt houtpellets of blokken. De pelletketel wordt aangeraden voor aansturing van radiatoren/vloerverwarming en tapwater voor douche en keuken. Met de biomassaketel kan de CV-ketel dus de deur uit. Het betreft een milieuvriendelijke en kostenbesparende oplossing: minder CO-2 belasting, en het huis kan van het gas af.
 • Voordelig, organische materialen zoals hout, mest, of tuinafval zijn – vergeleken met aardgas – goedkoop
 • Ecologisch verantwoorde keuze
 • Niet afhankelijk van stijgende gasprijzen
 • Interessante subsidieregeling, tot wel €1300 per model.

pelletkachel installateurs in poppenwier


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Invullen van persoonlijke gegevens

  We hebben correct gegevens nodig naar wie de details en misschien de offerte verzonden mag worden. De meeste specialisten doen werkzaamheden in een bepaalde regio.

 2. Definieer uw woning eigenschappen

  Nu volgen belangrijke vragen inzake het woonobject. U kunt denken aan het type woning, wat er aan isolatie is gedaan, of u zelf stroom opwekt met pv-panelen, en gezinssamenstelling. Vul alles zo goed mogelijk in, dan is de offerte direct kloppend en geschikt. Op basis van je verstrekte info kan de installateur een zinnige raming maken van het vermogen van de ketel.

 3. Maak uw aanvraag concreet

  Een kachel die in het oog springt, of zelfs een installatie dat in de volledige centrale verwarming kan voorzien? En wat wilt u maximaal betalen? Ook facetten als kleur / design en de grootte doen er toe.

 4. Meerdere offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van landelijke en plaatselijke bedrijven en kies een betrouwbare installateur in Poppenwier. Houd rekening met ervaringen van anderen en diploma’s (EN+ a1).

 5. Plaatsing van de pelletkachel

  Het installatiebedrijf gaat de pelletkachel of ketel in het huis monteren. Achterhaal of het rookkanaal goed wordt geplaatst. Neem ook een buffervat dat groot genoeg is. Probeer verschillende functies uit. Ontstaan er problemen? Zorg dat er z.s.m. een monteur komt, informeer hiervoor bij het pelletkachel installatiebedrijf in Poppenwier


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel subsidie in Poppenwier?

In de huidige situatie zijn er velerlei opties voor subsidie, zeker als we kijken naar de ISDE. We hebben het over meer dan 1.850 pelletkachel of pelletketel modellen die op de lijst staan. Hoe hoog deze investeringssubsidie duurzame energie is is afhankelijk van het totale vermogen (KW) van de installatie. Deze tegemoetkoming vanuit de overheid voor een kachel is onmiskenbaar erg aantrekkelijk. Het totaalbedrag dat hiervoor doelmatig wordt toegekend loopt uiteen tussen de €450 en €1250. Enkele voorbeelden zijn:

 • Qlima Fiorina 90 S-Line (AMG S.p.A.), vermogen 9,1 [KW], €500 subsidie.
 • Tp 06 (Teba Therm), vermogen 8,1 [KW], €500 subsidie.
 • HRV 120 Style (Ravelli), vermogen 13,1 [KW], €1400 subsidie.

Wat zijn duurzame alternatieven?

Er zijn allerlei dingen te kiezen voor wie volledig van het gas af wil voor de centrale verwarming in Poppenwier. De vraag is; wat kan ik doen richting een energieneutrale woning? In de paragraaf hierna hebben we diverse investeringen opgesomd voor postcodegebied 9013.
 1. Isolatie: De basis van elke woning is isolatie. Ouder woningen (van voor 2000) halen daar veel winst uit.
 2. Zonnepanelen: Het opwekking van stroom is essentieel voor de toekomst. Om jouw apparatuur van stroom te voorzien, en bij te dragen aan een duurzame wereld (terugleveren).
 3. Warmtepomp: Iets duurder, maar een prima alternatief voor de pelletkachel centrale verwarming. De installatie maakt slim gebruik van energie uit de buitenlucht, water of bodem.
 4. Zonneboiler: een systeem dat slim gebruik maakt van de zon en water kan opwarmen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!