Pelletkachel kopen Witmarsum

Vergelijk installateurs pelletketels Witmarsum

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Witmarsum kopen maakt het mogelijk om de woning zuinig of zelfs gasvrij te verwarmen. Als vervanger voor aardgas stook je houten pellets. Het betreft kleine staafjes uit geperst houtafval. We hebben te maken met verscheidene type kachels, die elk geschikt zijn in specifieke situaties. Aan de hand van onze vergelijker ontdek jij uitgebreide adviezen die nuttig zijn bij het vergelijken van de mogelijkheden. We onderscheiden 3 installaties:

  kachel installateur 8748

 1. Pelletkachel: voor lokale verwarming, wordt vaak in de woonkamer geplaatst.
 2. Pelletkachel-cv: geschikt voor een totale verwarmde woning. Aangesloten op radiatoren of vloerverwarming.
 3. Biomassaketel: hét alternatief voor de CV-ketel, verwarmt het huis en zorgt ook voor warm tapwater. Ook wel pelletketel genoemd.
Voor welke soort kachel moet ik gaan? Dat berekent men a.d.h.v. allerlei randvoorwaarden. Belangrijk zijn: jouw type woning, het stoomniveau, en wat je maximaal wilt uitgeven. Spring direct door naar het thema waar je meer over wilt lezen.
ProvincieFriesland
GemeenteSúdwest-Fryslân
Postcode8748
Netnummer0517 (+31517)
Gasverbruik M31400 M3
Stroomverbruik kWh2550 kWh
Gemiddelde energierekening€150,00

Pelletkachel laten installeren door erkende installateur (Update juli 2024)

Geïnteresseerd in een sfeervolle verwarmingsbron? In dat geval is een pelletkachel kopen en laten installeren in Witmarsum een uitstekende optie. Bijvoorbeeld de CADEL SFERA van het merk CADEL SRLNordic Fire is ook een uitstekende optie. Het is absoluut een toegankelijke en ‘groene’ optie om de huiskamer (tijdelijk) sfeervol op te warmen. Het is gemakkelijk te bedienen, schoner dan de houtkachel, en u heeft recht op een mooie subsidie tot wel €800
 • Design en warme sfeer, voor betaalbare prijzen
 • Bewust bezig met duurzame energie
 • Vaak geleverd met afstandsbediening
 • Automatische ontsteking
 • Realiseren een schone verbranding
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV kan fungeren als een CV installatie. De kachel die vaak in de woonkamer staat geeft warmte af dat wordt ingezet voor het verwarmen van water in de CV-leidingen. De HR-ketel hoeft zo minder gas te stoken, wat niet alleen geld maar ook uitstoot bespaart. Een gemiddeld huishouden in de gemeente Súdwest-Fryslângebruikt 2550 kWh stroom plus nog eens 2550 m3 gas wat leidt tot een gemiddelde energienota van €150,00 in juli 2024. Aan de hand van een pelletkachel cv moederhaard kan flink bespaard worden. Start met prijzen pelletkachel Witmarsum vergelijken (juli 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

In de pelletkachel verstookt men pellets. Het betreft kleine houten staafjes, gemaakt van zaagsel en snippers. Een speciale elektrische ontsteker zorgt dat de pellets branden. Lucht uit de kamer of van buiten bezorgt de nodige zuurstof. Zo wordt warmte gegenereerd die natuurlijk weer de woonkamer in kan.

Wat is een pelletkachel-CV?

De gewone pelletkachel verwarmt slechts één ruimte. De CV-pelletkachel kan met gebruiken voor de hele woning. Dat wordt gefaciliteerd door de gewonnen warmte naar andere kamers te blazen. Sommige systemen kunnen op de CV worden aangesloten (vloerverwarming/radiatoren).

Waarom een biomassaketel laten plaatsen?

Biomassaketels kunnen prima gebruikt worden als andere optie voor de gasketel. Een dergelijke installatie werkt op basis van biomassa, in plaats van aardgas. Normaal gesproken kies je houtpellets, houtsnippers of houtblokken. Met een pelletketel haal je verwarming in huis, het is dus geen kachel voor in de kamer. De warmte die ontstaat door het verbranden van pellets wordt gebruikt om leidingwater te verwarmen van de CV.

Met welke terugverdientijd voor mijn pelletkachel moet ik rekening houden?

De huidige pelletkachel terugverdientijd loopt zeer uiteen. Het is afhankelijk van variabelen als gebruik, de prijzen, en het soort kachel. Vaak wordt gesproken over een terugverdientijd tussen de 2 en 9 jaar. Na deze periode kunt u uw huis tegen een scherp tarief verwarmen en dient u rekening te houden met de stookkosten van pellets en inspectie / reparaties.

Kan ik in een showroom kachels kopen?

Steeds meer consumenten kiezen voor een exclusieve inbouw pelletkachel die past in het interieur. Ga gerust eens naar kachel showrooms in Witmarsum waar monteurs u de verschillende mogelijkheden laten zien. Wel zo gemakkelijk, want u kunt hier ook gewoon een model bestellen of aanbiedingen van showmodellen kopen. Desondanks, prijzen in juli 2024 kunnen sterk fluctueren. Installatiebedrijven met elkaar vergelijken is daardoor een wijs besluit.

Wat zijn de prijzen van pellets, en hoe werkt het?

Pellets zijn feitelijk geperste houtkorrels. Dikwijls duiden we houtpellets aan als pelletkorrels. Het is niet helemaal duidelijk of deze manier wel milieuvriendelijk is. De jaarlijkse kosten van een pelletkachel worden berekend op basis van model/merk kachel en de benodigde warmte (hoeveel pellets je verbruikt).


Biomassaketel laten plaatsen in Witmarsum

Een innovatieve en is de biomassaketel, we noemen dit ook wel een pelletketel. Deze pellet cv-ketel draait op plantenresten, takken of houtblokken. De installatie kan benut worden voor de centrale verwarmingsinstallatie en voorziet in warm tapwater. De biomassaketel is dus de vervanger van de HR-ketel. We hebben het over een duurzame en relatief goedkope optie: lagere vuile uitstoot, en de gaskraan gaat dicht.
 • Geld besparend, snippers, blokken of pellets van hout zijn stukken voordeliger dan gas
 • Ecologisch verantwoorde keuze
 • Niet gebonden aan de toenemende gasprijs
 • Hoge subsidies tot wel €1050 per model.

pelletkachel installateurs in witmarsum


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonsgegevens invoeren

  We hebben correct gegevens nodig naar wie specificaties en tevens de offerte aangeleverd moet worden. Veel bedrijven werken in een eigen regio.

 2. Omschrijf uw woning

  Hier volgen een aantal vragen die gaan over jouw woning. Voorbeelden zijn het soort woning, de isolatiewaarden, andere duurzame verwarmingsbronnen, en gezinssamenstelling. Het correct invullen van de info is belangrijk, dan is de offerte direct kloppend en geschikt. Op basis van de verstrekte info maakt de installateur een grove inschatting van het minimale vermogen van de kachel.

 3. Omschrijf specifieke behoeften

  Een kachel die in het oog springt, of puur een model die een vervanger is van de CV-ketel? En hoeveel heb je precies te besteden? Ook onderdelen als het gewenste model en gewenste afmeting kunnen impact hebben.

 4. Meerdere offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van meerdere adviseurs en selecteer een goed bekendstaande installateur in Witmarsum. Vraag naar referenties en of het bedrijf is aangesloten bij een brancheorganisatie (EN+ a1).

 5. Installatie van de pelletkachel

  Jouw installateur komt de pelletkachel of ketel bij u thuis installeren. Bekijk goed of de rookgasafvoer in orde is. Plaats zeker ook een groot buffervat voor voldoende warm water. Probeer het systeem grondig uit. Iets niet in de haak? Neem dan gelijk contact op met het pelletkachel installatiebedrijf in Witmarsum


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er een actuele pelletkachel subsidie in Witmarsum?

Er zijn op dit moment verscheidene opties voor subsidie, zeker als we kijken naar de ISDE. Je vindt honderden pelletketel & pelletkachel modellen die vallen onder deze regeling. De hoogte van de investeringssubsidie duurzame energie hangt af van het totale vermogen (KW) van het systeem. Dit alles maakt het investeren in een pelletkachel natuurlijk extra interessant. Het subsidiebedrag dat hiervoor doelmatig wordt toegekend vinden we terug tussen €600 en €1450. Hierbij een aantal voorbeelden:

 • ivo.tec 13 kW water+ (Wodtke), vermogen 13,3 [KW], €1400 subsidie.
 • Corso (Rika), vermogen 8 [KW], €500 subsidie.
 • Stretta K8 (Paterno), vermogen 8,1 [KW], €500 subsidie.

Zijn er nog andere duurzame alternatieven?

Er zijn allerlei dingen te kiezen voor de consument die volledig van het gas af wil voor de centrale verwarming in Witmarsum. Wat zijn voor mij de opties om mijn woning energieneutraal te maken? Op Pelletkachelrevolutie.nl geven onze specialisten een aantal suggesties voor postcodegebied 8748.
 1. Isolatie: Begin met het isoleren van de woning. Bestaande bouw (van 2005 en ouder) halen daar veel winst uit.
 2. Zonnepanelen: Zelf stroom opwekken heeft veel voordelen. Uiteraard voor de eigen energievraag, en goedkopere energiecontract (salderen).
 3. Warmtepomp: Minstens zo interessant als de pelletkachel centrale verwarming. Deze installatie benut de warmte uit de directe omgeving.
 4. Zonneboiler: een oplossing die zonlicht omzet in warmte om sanitair water te verwarmen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!