Pelletkachel kopen Easterein

Vergelijk installateurs pelletketels Easterein

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Easterein kopen biedt jou de kans om jouw woning op een milieuvriendelijke en zuinige manier te verwarmen. Je verbruikt geen duur en vervuilend gas, maar houten pellets. Eigenlijk zijn dit houtkorrels van geperst, zuiver hout. Je vindt diverse soorten installaties, die elk geschikt zijn in specifieke situaties. Middels deze website vind jij accurate toelichtingen die van pas komen bij het vergelijkingsproces van deze modellen. Er zijn grofweg drie soorten modellen:

  kachel installateur 8734

 1. Pelletkachel: designs verwarming, idealiter gemonteerd in de woonkamer.
 2. Pelletkachel-cv: verwarmt meerdere ruimtes. Gesloten systeem met centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: 30% goedkoper dan gas, stuurt verwarming aan en voorziet in de tapwater behoefte. Ook wel pelletketel genoemd.
Welke kachel past bij jouw woning? Dat berekent men a.d.h.v. verscheidene randvoorwaarden. Dit zijn natuurlijk: jouw soort woning, het doel van de kachel, en hoeveel geld je gereserveerd hebt. Kies hieronder een van de onderwerpen.
ProvincieFriesland
GemeenteSúdwest-Fryslân
Postcode8734
Netnummer0515 (+31515)
Gasverbruik M31400 M3
Stroomverbruik kWh2550 kWh
Gemiddelde energierekening€150,00

Pelletkachel laten installeren door erkende installateur (Update februari 2024)

Geïnteresseerd in een sfeervolle verwarmingsbron? In zo’n geval is een pelletkachel kopen en laten installeren in Easterein een uitstekende optie. Denk dan bijvoorbeeld aan de MCR TR. Vulcano – 8 kW Etna van het merk PN MetalMaar ook Nordic Fire is een prima keuze. We bestempelen dit als een goede en zuinige optie om zowel warmte als sfeer in de huiskamer te halen. Het systeem is eenvoudig te bedienen, het is zeker niet duur, en er zijn interessante subsidies, tot wel €800
 • Warmte en comfort, ook voor de kleine portemonnee
 • 100% milieuvriendelijke en ecologisch verantwoord
 • Zeer gemakkelijke installatie
 • Systeem kan zelfstandig opereren
 • Schonere lucht binnen en buitenhuis
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV kan fungeren als een CV installatie. De kachel in de woonkamer gebruikt de warmte ook om water in de CV-leidingen te verwarmen. Je HR-ketel zal op deze manier efficiënt werken, wat veel energie en uitstoot bespaart. Een gemiddeld huishouden in de gemeente Súdwest-Fryslângebruikt 2550 kWh stroom en nog eens 2550 m3 gas wat resulteert in een gemiddelde energienota van €150,00 in februari 2024. Via aan pelletkachel cv moederhaard kan men fors besparen. Ga prijzen pelletkachel Easterein vergelijken (februari 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

Een pelletkachel brandt op pellets. Het gaat om kleine houtsnippers, vaak gemaakt van zaagsel (houtafval). Een elektrische eenheid maakt de verbranding van pellets mogelijk. Verse lucht van binnen of buiten voorziet de vlam van zuurstof. Zodoende komt er warmte tot stand die weer terug de woning in gaat.

Wat is het verschil met een pelletkachel-CV?

De meest gangbare pelletkachel is bedoeld voor het opwarmen van 1 ruimte. De CV-pelletkachel kan met gebruiken voor de hele woning. Dit is mogelijk via een systeem wat we ook wel kanalisatie noemen. Sommige installaties worden aan de CV gekoppeld (vloerverwarming/radiatoren).

Wat is een biomassaketel, en wanneer is dit interessant?

Ook een biomassaketel is een prima vervanger voor de gasketel. Zo’n systeem gebruikt als brandstof biomassa, in plaats van aardgas. Dit zijn vaak houtblokken of ander organisch materiaal. De pelletketel wordt niet gebruikt voor directe warmte. De gegenereerde warmte wordt afgegeven op het leidingwater van jouw centrale verwarmingsinstallatie.

Wat is de geschatte terugverdientijd van de pelletkachel?

De terugverdientijd van de pelletkachel wissel sterk. Het wordt berekend op basis van het vermogen, de prijzen, en het type installatie. Vaak wordt gesproken over een terugverdientijd tussen de 5 en 9 jaar. Hierna kunt u uw huis dus voordeliger verwarmen en betaalt u enkel de prijs van de houtpellets en jaarlijks onderhoud en onderdelen.

Kan ik in een showroom kachels kopen?

Flink wat Hollanders oriënteren zich op een luxe inbouw pelletkachel met aandacht voor een esthetisch fraaie afwerking. Er zijn kachel showrooms in Easterein waar medewerkers u alles over de producten kunnen vertellen. Handig, want u kunt hier vaak meteen bestellen of een voorradig model kopen. Echter, prijzen in februari 2024 wisselen sterk. De prijzen van verschillende aanbieders vergelijken is daardoor wel zo verstandig.

Wat zijn de prijzen van pellets, en hoe werkt het?

Pellet zijn houten blokjes die in de kachel worden verstookt. Dikwijls duiden we houtpellets aan als pelletkorrels. Experts vragen zich af of deze manier wel milieuvriendelijk is. Het onderhoud en kosten van een pelletkachel worden mede bepaald door categorie kachel en het type gebruik, aantal pellets dat je verbruikt.


Biomassaketel laten plaatsen in Easterein

Een alternatieve totale-woning-installatie is de biomassaketel, welke misschien meer bekend is als pelletketel. Een dergelijke pellet cv-ketel werkt op houtsnippers of houtblokken. De ketel kan benut worden voor een verwarming toepassing en warm water om te douchen en wassen. De biomassaketel vervangt jouw CV-ketel. Dit type kachel is een bewuste en besparende beslissing: minder CO-2 uitstoot, en je neemt afscheid van het dure gas.
 • Bezuinigen, houtsnippers en pellets zijnrelatief goedkoop
 • Schone verbranding door de hoge temperaturen
 • Geen effect van de stijgende gasprijs
 • Interessante subsidieregeling, tot wel €550 per ketel.

pelletkachel installateurs in easterein


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Invullen van persoonlijke gegevens

  We hebben correct gegevens nodig naar welk adres details en eventuele offerte verzonden mag worden. Veel adviseurs zijn actief in een afgekaderd werkgebied.

 2. Definieer uw woning eigenschappen

  Vervolgens stellen we diverse vragen inzake jouw woonobject. Onder andere het soort woning, leeftijd woning / mate van isolatie, of er ook zonnepanelen aanwezig zijn, en het aantal gezinsleden. Sla geen vragen of details over, anders kan de installateur geen concrete offerte maken. Geleid door de gegevens maakt de installateur een grove inschatting van het benodigde vermogen.

 3. Maak uw vraag tastbaar

  Een kachel als designstuk, of zelfs een product dat voorziet in de volledige warmtevraag? En wat is het budget? Ook randvoorwaarden als kleur / design en de hoogte van de kachel doen er toe.

 4. Kosten en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van landelijke en plaatselijke bedrijven en ga aan de slag met een betrouwbare installateur in Easterein. Let op referenties en of het bedrijf is aangesloten bij een brancheorganisatie (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten installeren

  Het installatiebedrijf gaat de pelletkachel of ketel in het huis installeren. Loop goed na of de rookafvoer in orde is. Kies ook voor een buffervat met meer dan genoeg wateropslag. Neem de gehele installatie goed door. Iets niet in de haak? Meld dit dan altijd direct bij het pelletkachel installatiebedrijf in Easterein


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er een actuele pelletkachel subsidie in Easterein?

Hedendaags vind je veel verschillende subsidie kansen, met name met het oog op de ISDE. Je vindt meer dan 1.950 pelletkachel / pelletketel producten die gedekt worden door de regeling. De investeringssubsidie duurzame energie is afhankelijk van het totale vermogen (KW) van de installatie. Deze tegemoetkoming vanuit de overheid voor een kachel is natuurlijk aantrekkelijk. Het exacte bedrag dat hiervoor doelmatig wordt toegekend ligt doorgaans tussen de €850 en €1350. Concreet kan dit er als volgt uitzien:

 • Frank rond water+ (Wodtke), vermogen 12,4 [KW], €1400 subsidie.
 • Flora (Air) (Red), vermogen 6,3 [KW], €500 subsidie.
 • Delya 22 (Pasqualicchio), vermogen 20,7 [KW], €1400 subsidie.

Op welke manier kan ik mijn woning verder verduurzamen?

Er zijn allerlei dingen te kiezen voor diegene die gasvrij wil leven voor de centrale verwarming in Easterein. Welke maatregelen moet ik treffen als ik streef naar nul op de meter? Onderstaand hebben we een lijst geplaatst met ideeën voor postcodegebied 8734.
 1. Isolatie: Isolatie is altijd de basis van verduurzamen. Huizen gebouwd voor 2010 gaan al snel 30 – 40% minder gas verbruiken.
 2. Zonnepanelen: Zelf stroom genereren heeft de toekomst. Uiteraard voor de eigen energievraag, en bij te dragen aan een duurzame wereld (terugleveren).
 3. Warmtepomp: Is net zo populair als de pelletkachel centrale verwarming. Dit systeem gebruikt energie uit de buitenlucht, water of bodem.
 4. Zonneboiler: een product dat de energie van de zon gebruikt om sanitair water te verwarmen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!