Pelletkachel kopen Zurich

Vergelijk installateurs pelletketels Zurich

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Zurich kopen stelt je in de gelegenheid om uw woning op een milieuvriendelijke manier te verwarmen. Als alternatief voor gas gebruik je pelletkorrels. Dit zijn feitelijk cilindervormige korrels geproduceerd uit afval. Er zijn meerdere soorten installaties, ieder met hun eigen pluspunten. Met behulp van de pelletkachel-vergelijker lees je omvangrijke gegevens die jou terzijde staan bij het laten plaatsen van een pelletkachel. Eigenlijk zijn er 3 kachels:

  kachel installateur 8751

 1. Pelletkachel: lekkere directe warmte, idealiter gemonteerd in de woonkamer.
 2. Pelletkachel-cv: verwarmt meerdere ruimtes. Wordt aangesloten op het CV-systeem.
 3. Biomassaketel: zorgt voor verwarming door het hele huis en voorziet in de tapwater behoefte. We spreken ook van een pelletketel.
Wat is voor jou een geschikte kachel? Dat ligt aan velerlei factoren. Je kunt denken aan: huis-specificaties, het doel van de kachel, en het budget. Kies hieronder een van de onderwerpen.
ProvincieFriesland
GemeenteSúdwest-Fryslân
Postcode8751
Netnummer0517 (+31517)
Gasverbruik M31400 M3
Stroomverbruik kWh2550 kWh
Gemiddelde energierekening€150,00

Goedkoop een pelletkachel laten installeren (Update december 2023)

Op zoek naar een mooie, functionele en duurzame manier van verwarmen? In zo’n geval is een pelletkachel kopen en laten installeren in Zurich wellicht iets voor jou. Denk aan de Ambria2 6 kW van het merk Jolly Mec Caminetti S.p.A.Maar ook Nordic Fire is een prima keuze. We bestempelen dit als een zuinige en duurzame manier voor sfeer en warmte in de woonkamer. Het systeem is eenvoudig te bedienen, de terugverdientijd is interessant, en er is een royale subsidie mogelijk tot wel €800
 • Ervaar het gemak en de sfeer voor schappelijke kosten
 • Milieuvriendelijk “groen afval” verstoken in huis
 • Relatief weinig onderhoud
 • geen kans op een koolmonoxide vergiftiging
 • Altijd een optimale verbranding
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt geplaatst in een systeem met CV. De (ingebouwde) kachel warmt het water dat door de leidingen van de CV stroomt op. De HR-ketel wordt op die manier ontlast, wat de gasconsumptie zal reduceren. Een gemiddeld huishouden in de gemeente Súdwest-Fryslângebruikt 2550 kWh stroom en 2550 m3 gas wat resulteert in een gemiddelde maandelijkse energierekening van €150,00 in december 2023. Via aan pelletkachel cv moederhaard kan men fors besparen. Ga prijzen pelletkachel Zurich vergelijken (december 2023).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

Een pelletkachel werkt op basis van pellets. Dit zijn langwerpige korrels van hout, gemaakt van droog resthout. Het elektrische ontstekingsmechanisme maakt dat pellets worden verbrand. Verse lucht van binnen of buiten zorgt dat er zuurstof bij de vlam komt. Zodoende komt er warmte tot stand die met een ventilator de kamer wordt ingeblazen.

Wat is het verschil met een pelletkachel-CV?

De reguliere pelletkachel is geschikt voor 1 kamer. De CV-pelletkachel kan met gebruiken voor de hele woning. De verwarming loopt via een systeem wat we ook wel kanalisatie noemen. Sommige kachels kunnen op de CV worden aangesloten (vloerverwarming/radiatoren).

Een biomassaketel als vervanger voor de CV-ketel?

Biomassaketels kunnen prima gebruikt worden als andere optie i.v.m je CV-ketel. Een dergelijke installatie gebruikt als brandstof biomassa, in plaats van aardgas. Dit zijn vaak snippers, blokken of pellets van hout. Een pelletketel werkt niet voor directe verwarming en is geen design object. De warmte die uit het proces ontstaat wordt gebruikt om leidingwater te verwarmen van de CV-installatie.

Met welke terugverdientijd voor mijn pelletkachel moet ik rekening houden?

De terugverdientijd van een pelletkachel die momenteel geldt wissel sterk. Dit is namelijk sterk afhankelijk van vermogen, de prijzen, en het type installatie. Vaak wordt gesproken over een terugverdientijd tussen de 2 en 7 jaar. Na deze jaren kunt u uw huis dus voordeliger verwarmen en blijven alleen nog de prijs van de houtpellets en maandelijkse afschrijving.

Een kachel kopen in een showroom?

Veel huizenbezitters overwegen een efficiënte inbouw pelletkachel die voldoet aan design componenten van het huis. We zien steeds meer kachel showrooms in Zurich waar consultants u geschikte installaties laten vergelijken. Zo kan u de kachels zien, en bovendien direct een bestelling plaatsen of een voorradig model kopen. De prijzen van december 2023 zijn erg wisselend. De tarieven van verschillende monteurs vergelijken is vanzelfsprekend een aanrader.

Wat zijn pellets en wat kosten ze?

Pellets is een CO-2 neutrale brandstof voor in de kachel. Dikwijls duiden we houtpellets aan als pelletkorrels. De mening lopen uiteen of deze manier wel milieuvriendelijk is. De maandelijkse kosten van een pelletkachel zijn afhankelijk van type kachel en het stook niveau, oftewel het aantal verbrande pellets.


Biomassaketel laten plaatsen in Zurich

Een nieuwe woning dekkende optie is de biomassaketel, wat feitelijk hetzelfde is als een pelletketel. De pellet cv-ketel werkt op biomassa als houtsnippers/blokken. Dit model kan gebruikt worden voor verwarming van de woning en tapwater voor douche en keuken. Deze biomassaketel is dus een 100% vervanger van de CV-ketel. Het betreft een milieubewuste en aantrekkelijke optie: beperkte vervuiling, en de gasaansluiting kan de deur uit.
 • Bezuinigen, houtpellets, houtsnippers of houtblokken zijn lang niet zo duur als gas
 • Tot 70% minder uitstoot van CO-2
 • De gasaansluiting is verleden tijd
 • Subsidies tot wel €1400 per product.

pelletkachel installateurs in zurich


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. NAW gegevens doorgeven

  Zo is het duidelijk naar wie de productinfo en tevens de offerte verstuurd moet worden. Veel adviseurs doen werkzaamheden in een afgekaderd werkgebied.

 2. Verstel details over uw huis

  In stap 2 treft u diverse vragen die gaan over uw woonobject. U kunt denken aan de grootte van de woning de staat van de isolatie, de aanwezigheid van zonnepanelen, en de omvang van het huishouden. Voer de gegevens zo volledig mogelijk in, dan heeft u ook daadwerkelijk iets aan de offerte. Na aanleiding van de ingevulde gegevens kan de installateur ook iets zeggen over het minimale vermogen van de kachel.

 3. Geef uw wensen door

  Een pelletkachel voor de warmte en sfeer of puur een product dat de bestaande HR-ketel volledig doet vervangen? En wat mag het kosten? Ook facetten als ambiance en de beschikbare maten zijn belangrijk.

 4. Vergelijk offertes

  Vergelijk offertes van meerdere aanbieders en ga voor een professionele installateur in Zurich. Let op verhalen van andere klanten en of het bedrijf is aangesloten bij een brancheorganisatie (EN+ a1).

 5. Plaatsing van de pelletkachel

  De installateur gaat de pelletkachel of ketel op de gewenste plek installeren. Kijk na of de rookgasafvoer goed geïnstalleerd wordt. Plaats zeker ook een buffervat dat genoeg water kan bevatten. Test het systeem zorgvuldig. Loopt je tegen problemen aan? Zorg dat er z.s.m. een monteur komt, informeer hiervoor bij het pelletkachel installatiebedrijf in Zurich


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel subsidie in Zurich?

Hedendaags vind je meerdere regelingen voor subsidie (denk dan aan de ISDE). Er bestaan honderden pelletkachel en pelletketel installaties die op de lijst staan. De vergoeding binnen de investeringssubsidie duurzame energie hangt af van het vermogen (KW) van de installatie. Deze tegemoetkoming vanuit de overheid voor een kachel is ontegenzeggelijk erg serieus. Het exacte subsidiebedrag dat hiervoor doelmatig wordt toegekend is uiteenlopend tussen de €500 en €1000. Hieronder een paar rekenvoorbeelden:

 • ivo.safe 8 kW water+ (Wodtke), vermogen 8,5 [KW], €1400 subsidie.
 • Domo (Rika), vermogen 9 [KW], €500 subsidie.
 • Gaia Più (P03) (Paterno), vermogen 7,2 [KW], €500 subsidie.

Zijn er nog andere duurzame alternatieven?

Er zijn allerlei dingen te kiezen voor de huizenbezitter die een energieneutrale woning wil voor de centrale verwarming in Zurich. Wat moet ik precies doen om een energieneutraal huis te realiseren? Op deze website hebben we een lijst geplaatst met ideeën voor postcodegebied 8749, 8751.
 1. Isolatie: De eerste stap is altijd isoleren. Woning die gebouwd zijn 1990 gaan al snel 30 – 40% minder gas verbruiken.
 2. Zonnepanelen: Het zelfstandig opwekken van stroom biedt uitkomst. Natuurlijk voor de eigen stroomconsumptie, en goedkopere energiecontract (salderen).
 3. Warmtepomp: Een systeem dat concurreert met de pelletkachel centrale verwarming. Het apparaat neemt warmte uit de omgeving.
 4. Zonneboiler: een innovatieve installatie die gebruik maakt van energie van de zon om sanitair water te verwarmen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!