Pelletkachel kopen Wons

Vergelijk installateurs pelletketels Wons

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Wons kopen maakt het mogelijk om een huis op een milieuvriendelijke en zuinige manier te verwarmen. Ter vervanging van gas verbruik je namelijk houten pelletkorrels. Dit zijn korrels van hout uit geperst houtafval. Er bestaan diverse type kachels, ieder met hun eigen pluspunten. Door middel van pelletkachelrevolutie.nl ontdek je praktische informatie die jou terzijde staan bij het maken van een goede keuze. We maken onderscheid tussen 3 installaties:

  kachel installateur 8747

 1. Pelletkachel: voor behaaglijke warmte, geschikt voor woonkamer / keuken.
 2. Pelletkachel-cv: verwarmt een groot deel van het huis. Gesloten systeem met centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: zorgt voor de verwarming en regelt warm tapwater. Installateurs hebben het vaak over pelletketel.
Welk type kachel moet ik kiezen? Dat berekent men a.d.h.v. specifieke zaken. Dit zijn natuurlijk: jouw type huis, het doel van de kachel, en hoeveel je te besteden hebt. Maak een keuze uit de inhoudsopgave.
ProvincieFriesland
GemeenteSúdwest-Fryslân
Postcode8747
Netnummer0517 (+31517)
Gasverbruik M31400 M3
Stroomverbruik kWh2550 kWh
Gemiddelde energierekening€150,00

Betaalbaar een pelletkachel laten installeren (Update december 2023)

Bent u op zoek naar een sfeervolle oplossing voor duurzaam verwarmen? In zo’n geval is een pelletkachel kopen en laten installeren in Wons wellicht iets voor jou. Je kunt kiezen voor de AIKE AIR OYSTER / EGO 2.0 OYSTER van het merk MCZOok de kachels van Nordic Fire zijn populair. Het betreft een zuinige en duurzame manier om rendabel warmte en sfeer te creëren in de woonkamer. Makkelijk in gebruik en onderhoud, stukken schoner dan de open haard, en u heeft recht op een mooie subsidie tot wel €1350
 • Aangename warmte voor schappelijke kosten
 • Gebruikt hernieuwbare, duurzame energie
 • Gemakkelijke installatie
 • Volledig automatisch
 • CO2-neutraal stoken en optimale verbranding
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV kan fungeren als een CV installatie. 2 vliegen in 1 klap, de kachel warmt het water dat door de leidingen van de CV stroomt op. De HR-ketel wordt op die manier ontlast, minder uitstoot en minder duur gasverbruik. Een gemiddeld huishouden in de gemeente Súdwest-Fryslânverbruikt 2550 kWh stroom plus 2550 m3 gas wat uitdraait in een gemiddelde energierekening van €150,00 in december 2023. Geholpen door een pelletkachel cv moederhaard kan bezuinigd worden op de energiekosten. Direct prijzen pelletkachel Wons vergelijken (december 2023).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel precies?

In de pelletkachel verstookt men pellets. Dit zijn samengeperste houtkorrels, gemaakt van droog resthout. Een speciale elektrische ontsteker zorgt ervoor dat pellets kunnen ontbranden. Verse lucht uit de bestaande woonruimte of buitenlucht voorziet de vlam van zuurstof. Op deze manier ontstaat er warmte die met een ventilator de kamer wordt ingeblazen.

Wat is een CV-pelletkachel?

De reguliere pelletkachel installeert men voor 1 warme ruimte. De pelletkachel-CV is toepasbaar op het gehele huis. De verwarming loopt door de warmte via een buizennetwerk naar andere kamers te transporteren. Sommige kachels kunnen rechtstreeks gekoppeld worden aan de CV (vloerverwarming/radiatoren).

In welke gevallen is een biomassaketel interessant?

Een biomassaketel is een ‘groen’ alternatief i.v.m je HR ketel. Een dergelijke installatie werkt op biomassa, aardgas is dan verledentijd. Voorbeelden hiervan zijn snippers, blokken of pellets van hout. Met een pelletketel haal je verwarming in huis, het is dus geen kachel voor in de kamer. De warmte die ontstaat door het verbranden van pellets wordt effectief overgebracht op het leidingwater van de CV-installatie.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een pelletkachel?

De terugverdientijd van de pelletkachel is erg variabel. Dit wordt berekend aan de hand van vermogen, de prijzen, en het type installatie. Houd rekening met een gemiddelde terugverdientijd tussen de 4 en 8 jaar. Na deze periode kunt u uw huis tegen een scherp tarief verwarmen en heeft u enkel te maken met de prijzen van pellets en maandelijkse afschrijving.

Zijn er showrooms met kachels om te kopen?

Flink wat mensen preferereneen rendementvolle inbouw pelletkachel die past in het interieur. We zien steeds meer kachel showrooms in Wons waar consultants u de gangbare modellen kunnen verkopen. Zo kan u de kachels zien, en bovendien eenvoudig een bestelling doen of een kachel in de aanbieding kopen. De actuele prijzen van december 2023 kunnen sterk fluctueren. Installateurs vergelijken is om deze reden een aanrader.

Wat kosten pellets en wat zijn het?

Pellets zijn houtkorrels van geperst zuiver hout. Deze houtpellets worden ook wel eens omschreven als pelletkorrels. Onderzoek moet nog uitwijzen of dit gezond en milieuvriendelijk is. De maandelijkse kosten van een pelletkachel zijn afhankelijk van model/merk kachel en de benodigde warmte (hoeveel pellets je verbruikt).


Biomassaketel laten plaatsen in Wons

Een nieuwe full-service mogelijkheid is de biomassaketel, ook bekend als de pelletketel. Zo’n pellet cv-ketel werkt op houtpellets of blokken. Dit model is geschikt voor het verwarmingssysteem en warm water uit de kraan. Deze biomassaketel is dus een 100% vervanger van de CV-ketel. Het is een duurzame en aantrekkelijke optie: beperkte uitstoot van CO-2, en je verbruikt geen duur aardgas.
 • Geld besparend, houtpellets, houtsnippers of houtblokken zijn stukken voordeliger dan gas
 • Biomassaproducten zijn hernieuwbaar en ecologisch verantwoord
 • Geen afhankelijkheid van gasprijzen
 • Royale subsidies, tot wel €750 per product.

pelletkachel installateurs in wons


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. NAW gegevens doorgeven

  Zo weten we naar wie specificaties en misschien de offerte verzonden kan worden. De meeste monteurs zijn actief in een specifieke omgeving.

 2. Specificeer type woning

  In de volgende stap ziet u diverse vragen omtrent je woonobject. U kunt denken aan het soort huis, de isolatiewaarden, aantal zonnepanelen, en de omvang van het huishouden. Zorg dat u alles goed invult, dan is de offerte direct kloppend en geschikt. Aan de hand van uw ingevulde data kan de installateur een schatting maken van hoeveel vermogen er nodig is.

 3. Specificeer uw wensen

  Een kachel om te genieten van extra warmte in de kamer of liever een systeem die uw CV-ketel helemaal vervangt? En wat wilt u maximaal betalen? Ook factoren als de kleur en de breedte van de ketel zijn beslissend.

 4. Meerdere offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van enkele bedrijven en selecteer een professionele installateur in Wons. Vraag naar recensies en diploma’s (EN+ a1).

 5. Plaatsing van de pelletkachel

  Jouw installateur komt de pelletkachel of ketel bij u thuis installeren. Loop goed na of en hoe de rookgasafvoer wordt geregeld. Ga voor een buffervat (die is warm tapwater kan voorzien). Controleer of alles werkt. Iets niet in de haak? Zorg dat er z.s.m. een monteur komt, informeer hiervoor bij het pelletkachel installatiebedrijf in Wons


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er ook pelletkachel subsidie in Wons?

Er zijn op dit moment diverse subsidie kansen, met name met het oog op de ISDE. We hebben het over meer dan 1.900 pelletketel / pelletkachel installaties waarvoor subsidie aangevraagd kan worden. De hoogte van de investeringssubsidie duurzame energie wordt bepaald aan de hand van het vermogen (KW) van de systemen. Deze royale bonus maakt het geheel logischerwijs zeer belangrijk. Het bedrag dat hiervoor gereserveerd is vinden we terug tussen de €550 en €1250. Concreet kan dit er als volgt uitzien:

 • ivo.tec 11 kW water+ (Wodtke), vermogen 11,9 [KW], €1400 subsidie.
 • Roco Multi-air (Rika), vermogen 9 [KW], €500 subsidie.
 • Stretta K6 (Paterno), vermogen 5,9 [KW], €500 subsidie.

Wat zijn duurzame alternatieven?

Er zijn altijd meerdere opties te overwegen voor diegene die echt “0” op de meter wil voor de centrale verwarming in Wons. Waaruit kan ik kiezen met het oog op energieneutraal leven? Onderstaand geven we alvast een voorzetje voor postcodegebied 8747.
 1. Isolatie: Goede isolatie is cruciaal. Zeker bestaande huizen kunnen significant besparen op de energierekening.
 2. Zonnepanelen: Zelf je stroom opwekken met panelen is visie. Om jouw apparatuur van stroom te voorzien, en bij te dragen aan een duurzame wereld (terugleveren).
 3. Warmtepomp: Een goed alternatief van de pelletkachel centrale verwarming. De pomp benut de warmte uit de omgeving.
 4. Zonneboiler: een duurzame installatie die de energie van de zon gebruikt en zorgt voor warm tapwater.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!