Pelletkachel kopen Sandfirden

Vergelijk installateurs pelletketels Sandfirden

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Sandfirden kopen maakt het mogelijk om uw woning op een milieuvriendelijke en zuinige manier te verwarmen. Je verbruikt geen duur en vervuilend gas, maar pellets. Eigenlijk zijn dit geperste houtkorrels. Er is keuze uit verschillende type kachels, dus zoek de voordelen & nadelen goed uit. Met behulp van onze website ontdek jij actuele informatie die ondersteuning bieden bij het vergelijken van de mogelijkheden. Je kunt kiezen uit drie soorten modellen:

  kachel installateur 8613

 1. Pelletkachel: voor lokale verwarming, doorgaans te vinden in de huiskamer.
 2. Pelletkachel-cv: een totaaloplossing voor de hele woning. Direct aangesloten op centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: zorgt voor de verwarming en zorgt voor warm water. Installateurs hebben het vaak over pelletketel.
Welke kachel is geschikt voor mij? Dat is afhankelijk van verschillende zaken. Bijvoorbeeld: soort huis, wat het doel is, en de maximum prijs. Klik direct door naar een van de onderwerpen.
ProvincieFriesland
GemeenteSúdwest-Fryslân
Postcode8613
Netnummer0515 (+31515)
Gasverbruik M31400 M3
Stroomverbruik kWh2550 kWh
Gemiddelde energierekening€150,00

Betaalbaar een pelletkachel laten installeren (Update april 2024)

Zoek jij een mooie, functionele en duurzame manier van verwarmen? In dat geval is een pelletkachel kopen en laten installeren in Sandfirden zeer interessant. Je kunt kiezen voor de LUCIA PLUS van het merk ExtraflameMaar ook Nordic Fire is een prima keuze. We bestempelen dit als een duurzame en groene keuze om zowel warmte als sfeer in de huiskamer te halen. Eenvoudig te installeren, stukken schoner dan de open haard, en de subsidies lopen op tot wel €1350
 • Gemak, comfort en sfeer voor lagere prijzen
 • Uitsluitend goedgekeurde pellets gebruiken
 • Gemakkelijk instellen op de gewenste temperatuur
 • temperatuurregeling kan automatisch worden geregeld
 • Relatief weinig as
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aangesloten op de centrale verwarming. De kachel in de huiskamer verwarmt niet alleen de kamer, maar ook water in de CV-leidingen. De HR-ketel kan op dit moment zuiniger draaien, wat niet alleen geld maar ook uitstoot bespaart. Een gemiddeld huis in de gemeente Súdwest-Fryslânverbruikt 2550 kWh stroom en 2550 m3 gas wat resulteert in een gemiddelde maandelijkse energienota van €150,00 in april 2024. Door gebruik te maken van een pelletkachel cv moederhaard kan enorm op energie worden bespaard. Snel prijzen pelletkachel Sandfirden vergelijken (april 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

Een pelletkachel werkt op basis van pellets. Dit zijn samengeperste houtkorrels, gemaakt van zaagsel en snippers. Een elektrisch ontstekingspatroon zorgt ervoor dat pellets kunnen ontbranden. Verse lucht uit de bestaande woonruimte of buitenlucht zorgt dat er zuurstof bij de vlam komt. Er wordt warmte gevormd die weer de kamer ingeblazen wordt.

Wat is een pelletkachel met CV aansluiting?

De reeds besproken pelletkachel is effectief voor 1 ruimte. De pelletkachel-CV is toepasbaar op het gehele huis. Dat kan via een systeem wat we ook wel kanalisatie noemen. Sommige installaties worden aan de CV gekoppeld (radiatoren/vloerverwarming).

Een biomassaketel als vervanger voor de CV-ketel?

Een biomassaketel is een ‘groen’ alternatief i.v.m de gasketel. Deze installatie werkt op biomassa, aardgas is dan verledentijd. Normaal gesproken kies je houtblokken of ander organisch materiaal. Vaak plaatst men deze pelletketels in de garage, bijkeuken of kelder. De warmte die de ketel aanmaakt wordt effectief overgebracht op het leidingwater van uw CV-installatie.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een pelletkachel?

De geschatte terugverdientijd van de pelletkachel wissel sterk. De berekening kan gemaakt worden aan de hand van de warmtevraag, prijzen en het type installatie. Vaak wordt gesproken over een terugverdientijd tussen de 4 en 6 jaar. Hierna gaat het besparen pas echt beginnen en blijven alleen nog de stookkosten van pellets en eventueel onderhoud.

In de showroom een kachel kopen?

Flink wat consumenten denken na over een rendementvolle inbouw pelletkachel die qua design passen bij de woning. Ga eens langs bij kachel showrooms in Sandfirden waar adviseurs u geschikte installaties laten vergelijken. U kunt daar vaak een bestelling doornemen of showroommodellen met korting kopen. De prijzen van april 2024 wisselen sterk. Aanbieders en monteurs vergelijken is om deze reden geen gek idee.

Wat zijn de prijzen van pellets?

Pellets zijn cilindervormige houtkorrels die bestaan uit samengeperste stukjes schoon hout. Pelletkorrels noemen we ze ook wel, deze houtpellets. Er is veel discussie of het milieu wel voldoende ontlast wordt. De maandelijkse kosten van een pelletkachel worden mede bepaald door het merk/type en de benodigde warmte (hoeveel pellets je verbruikt).


Biomassaketel laten plaatsen in Sandfirden

Een efficiënte en goede optie is de biomassaketel, wat feitelijk hetzelfde is als een pelletketel. Deze pellet cv-ketel stookt biomassa als houtsnippers/blokken. De biomassaketel kan benut worden voor het CV systeem en voorziet in warm tapwater. De biomassaketel is een duurzaam alternatief voor de CV-ketel. Dit segment is een groene en aantrekkelijke keuze: beperkte CO-2 belasting, en de gasaansluiting kan de deur uit.
 • Goedkoop, houtpellets, houtsnippers of houtblokken zijn goedkoop vergeleken met gas
 • Biomassaproducten zijn hernieuwbaar en ecologisch verantwoord
 • Geen afhankelijkheid van gasprijzen
 • Interessante subsidieregeling, tot wel €1350 per kachel.

pelletkachel installateurs in sandfirden


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Verstrek uw gegevens

  Op deze manier zijn we op de hoogte naar wie de details en mogelijke offerte aangeleverd moet worden. Veel bedrijven zijn beperkt tot een specifieke omgeving.

 2. Definieer uw woning eigenschappen

  Hier volgen een aantal vragen omtrent jouw huis. Voorbeelden zijn het type huis, de staat van de isolatie, of u zelf stroom opwekt met pv-panelen, en het aantal gezinsleden. Vul alles zo goed mogelijk in, dan kan de offerte goed aansluiten bij uw wensen. Met behulp van de info kan de installateur een berekening maken van hoeveel vermogen er nodig is.

 3. Wat is uw wensenlijstje?

  Een kachel als designstuk, of zelfs een product dat er voor zorgt dat de CV-ketel helemaal de deur uit kan? En hoeveel geld heb je precies gereserveerd? Ook onderdelen als ambiance en de beschikbare maten zijn beslissend.

 4. Voorwaarden en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van meerdere specialisten en maak een keuze voor een betrouwbare installateur in Sandfirden. Kijk naar referenties en eventuele lidmaatschap bij een brancheorganisatie (EN+ a1).

 5. Montage van de pelletkachel

  Het installatiebedrijf komt de pelletkachel of ketel bij u thuis installeren. Check naderhand of de rookafvoer in orde is. Plaats zeker ook een groot buffervat voor voldoende warm water. Na plaatsing moet het systeem getest worden. Is er sprake van een defect? Zorg dat er z.s.m. een monteur komt, informeer hiervoor bij het pelletkachel installatiebedrijf in Sandfirden


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er ook pelletkachel subsidie in Sandfirden?

Momenteel bestaan er veel verschillende opties voor subsidie, zeker als we kijken naar de ISDE. Er zijn meer dan 1.950 pelletkachel of pelletketel producten die gedekt worden door de regeling. De vergoeding binnen de investeringssubsidie duurzame energie wordt getekend door het totale vermogen (KW) van het model. Deze regeling maakt de aankoop van een kachel natuurlijk aanlokkelijk. Het totaalbedrag dat toe te passen is vinden we terug tussen de €500 en €1450. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden:

 • IDRO 21 (TSP), vermogen 21 [KW], €1400 subsidie.
 • Monica (Ravelli), vermogen 7,8 [KW], €500 subsidie.
 • Ecofire Bella idro 15 (Palazzetti Lelio), vermogen 14,5 [KW], €1400 subsidie.

Wat kan ik verder doen voor een energieneutrale woning?

Er zijn meerdere opties voor de Nederlander die de gasaansluiting de deur uit wil doen voor de centrale verwarming in Sandfirden. Welke stappen moet ik ondernemen om mijn woning energieneutraal te maken? Onderstaand geven we alvast een voorzetje voor postcodegebied 8613.
 1. Isolatie: De eerste stap is altijd isoleren. Vooral oudere huizen kunnen significant besparen op de energierekening.
 2. Zonnepanelen: Zelf opgewekte stroom is handig en financieel interessant. Om de pelletkachel of warmtepomp van stroom te voorzien, en natuurlijk teruglevering (salderen).
 3. Warmtepomp: Een CV-ketel alternatief, net als de pelletkachel centrale verwarming. De installatie neemt warmte uit de omgeving.
 4. Zonneboiler: een systeem dat gebruik maakt van energie van de zon en warm tapwater kan opslaan.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!