Pelletkachel kopen Nijland

Vergelijk installateurs pelletketels Nijland

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Nijland kopen is bij uitstek geschikt om uw huis op een energiezuinige manier te verwarmen. Ter vervanging van gas verbruik je namelijk houten pelletkorrels. Dit zijn kleine staafjes uit geperst houtafval. We hebben te maken met verscheidene type installaties, ieder met hun eigen pluspunten. Dankzij onze tool ontdek je actuele informatie die van pas komen bij het laten plaatsen van een pelletkachel. Er zijn grofweg 3 installaties:

  kachel installateur 8771

 1. Pelletkachel: voor extra sfeer, idealiter gemonteerd in de woonkamer.
 2. Pelletkachel-cv: verwarmt meerdere ruimtes. Aangesloten op je bestaande centrale verwarming installatie.
 3. Biomassaketel: verwarmt het hele huis en zorgt tevens voor warm water uit de kraan. Soms wordt er gesproken over een pelletketel.
Welke kachel is geschikt voor mij? Dat wordt bepaald door velerlei onderdelen. Je kunt denken aan: jouw type woning, de wensen, en wat het mag kosten. Kies hieronder een van de onderwerpen.
ProvincieFriesland
GemeenteSúdwest-Fryslân
Postcode8771
Netnummer0515 (+31515)
Gasverbruik M31400 M3
Stroomverbruik kWh2550 kWh
Gemiddelde energierekening€150,00

Goedkoop een pelletkachel laten installeren (Update februari 2024)

Interesse in een zuinige, gezellige en sfeervolle kachel? Dan is de keuze voor een pelletkachel kopen en laten installeren in Nijland iets om te overwegen. Een voorbeeld is de Giada Maiolica 10 van het merk TSPNordic Fire is ook een uitstekende optie. Het is absoluut een goede en zuinige optie om het aangenaam warm te maken in de huiskamer. Het is zeer gemakkelijk in gebruik, het is relatief goedkoop, en de subsidies zijn aantrekkelijk, tot wel €1400
 • Aangename warmte tegen een scherpe prijs
 • Goed voor het milieu door keurmerken
 • Eenvoudig te bedienen
 • Systeem kan zelfstandig opereren
 • Schone lucht binnen en buitenshuis
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV kan fungeren als een CV installatie. De (ingebouwde) kachel gebruikt de warmte ook voor het aansturen van de centrale verwarming. De HR-ketel kan op dit moment zuiniger draaien, minder uitstoot en minder duur gasverbruik. Een gemiddeld huishouden in de gemeente Súdwest-Fryslânverbruikt 2550 kWh stroom plus nog eens 2550 m3 gas wat resulteert in een gemiddelde maandelijkse energierekening van €150,00 in februari 2024. Door te investeren in een pelletkachel cv moederhaard kan men fors besparen. Ga prijzen pelletkachel Nijland vergelijken (februari 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

Een pelletkachel loopt op pellets. Dat zijn blokjes geperst hout, geproduceerd van samengeperste houtvezels. Een elektrisch ontstekingspatroon maakt het mogelijk dat pellets verbranden. Verse lucht van binnen of buiten bezorgt de nodige zuurstof. Op deze wijze komt er warmte vrij die weer terug de woning in gaat.

Wat is het verschil met een pelletkachel-CV?

De standaard pelletkachel is geschikt voor 1 kamer. De pelletkachel CV is geschikt voor het hele huis. Dit wordt gerealiseerd door warmte lucht naar andere kamers te blazen. Sommige systemen worden aangesloten op het centrale verwarmingssysteem (radiatoren/vloerverwarming).

Is een biomassaketel interessant voor mij?

De biomassaketel is een goed substituutvoor de HR ketel. Zo’n pelletketel werkt op basis van biomassa, in plaats van duur en vervuilend gas. Doorgaans zijn dit houtblokken of ander organisch materiaal. Een pelletketel geeft geen warmte af aan de directe omgeving. De gewonnen warmte wordt direct toegepast op het leidingwater van je CV-installatie.

Na hoeveel jaar heb ik mijn pelletkachel terugverdiend?

De terugverdientijd van de pelletkachel loopt zeer uiteen. Er spelen zaken een rol zoals; de warmtevraag, prijzen en het type installatie. De gemiddelde terugverdientijd tussen de 3 en 6 jaar. Zodra deze periode is verstreken gaat u het daadwerkelijk merken in de portemonnee en heeft u alleen nog de inkoopprijs van pellets en eventueel onderhoud.

Zijn er showrooms met kachels om te kopen?

Aanzienlijk veel huizenbezitters denken na over een inbouw pelletkachel die qua design passen bij de woning. Bezoek eens kachel showrooms in Nijland waar medewerkers u de gangbare modellen kunnen verkopen. Zo maakt u het visueel, en kunt u meteen bestellen of een pelletkachel op voorraad kopen. De huidige prijzen (februari 2024) wisselen sterk. De prijzen van verschillende aanbieders vergelijken is daarom wel zo handig.

Wat kosten pellets, en hoe werken ze?

Pellet zijn houten blokjes die in de kachel worden verstookt. Deze houtpellets worden ook wel eens omschreven als pelletkorrels. Er is veel discussie of deze manier wel milieuvriendelijk is. De dagelijkse kosten van een pelletkachel zijn gebaseerd op zaken als model/merk kachel en de benodigde warmte (hoeveel pellets je verbruikt).


Biomassaketel laten plaatsen in Nijland

Een innovatieve en woning dekkende optie is de biomassaketel, installateurs spreken vaak over een pelletketel. Zo’n pellet cv-ketel werkt op natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken. Deze installatie draagt zorg voor het CV systeem en warm water uit de kraan. De biomassaketel vervangt jouw CV-ketel. Het betreft een bewuste en prijstechnisch interessante beslissing: minder vervuiling, en je neemt afscheid van het dure gas.
 • Bezuinigen, plantenresten, takken of houtblokken zijn goedkoop vergeleken met gas
 • Schone verbranding door de hoge temperaturen
 • Niet gebonden aan de toenemende gasprijs
 • Interessant subsidie tot €400 per ketel.

pelletkachel installateurs in nijland


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  Dat maakt dat we weten naar wie specificaties en uiteraard de offerte verstuurd zal worden. De meeste experts focussen zich op een eigen regio.

 2. Beschrijf de woning

  Hier volgen verschillende vragen aangaande uw huis. Relevant zijn de grootte van de woning welke isolatie er is aangebracht, of er ook zonnepanelen aanwezig zijn, en de omvang van het huishouden. Zorg dat u alles goed invult, dan is de offerte direct kloppend en geschikt. Middels uw ingevulde gegevens kan de installateur ook iets zeggen over welk vermogen nodig is.

 3. Omschrijf specifieke behoeften

  Een mooie kachel in de kamer, of liever een oplossing dat de bestaande HR-ketel volledig doet vervangen? En hoeveel heb je precies te besteden? Ook factoren als het gewenste model en de maatvoering zijn beslissend.

 4. Voorwaarden en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van verschillende aanbieders en ga voor een goede installateur in Nijland. Kijk naar verhalen van andere klanten en aanwezige keurmerken (EN+ a1).

 5. Installatie van de pelletkachel

  De monteur komt de pelletkachel of ketel op de gewenste plek installeren. Bekijk goed of er een goede afvoer wordt aangebracht. Kies ook voor een buffervat dat voldoet aan uw wensen. De eerste dagen is het belangrijk goed te testen. Iets niet in de haak? Neem dan gelijk contact op met het pelletkachel installatiebedrijf in Nijland


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel subsidie in Nijland?

Hedendaags vind je allerhande subsidies en regelingen, onder andere de ISDE. Het aanbod omslaat duizenden pelletketel & pelletkachel producten waarvoor subsidie aangevraagd kan worden. De toekenning van de investeringssubsidie duurzame energie is afhankelijk van het totale vermogen (KW) van het systeem. Deze tegemoetkoming vanuit de overheid voor een kachel is vanzelfsprekend niet mis. De totale subsidie dat hiervoor doelmatig wordt toegekend varieert tussen de €600 en €1050. Enkele voorbeelden zijn:

 • ADURO H1 v2 (Aduro), vermogen 6,8 [KW], €500 subsidie.
 • Domo PGI (Rika), vermogen 10,2 [KW], €510 subsidie.
 • MCR TR. Vulcano – 6 kW Asso (PN Metal), vermogen 6,4 [KW], €500 subsidie.

Zijn er nog andere duurzame alternatieven?

Er zijn allerlei dingen te kiezen voor diegene die de woning wil verduurzamen voor de centrale verwarming in Nijland. Welke stappen moet ik ondernemen als ik helemaal van het gas af wil? Onderstaand hebben we een aantal investeringen op een rij gezet voor postcodegebied 8771.
 1. Isolatie: Gewonnen warmte moet binnen blijven, daarom: isoleren! Vooral oudere huizen gaan al snel 30 – 40% minder gas verbruiken.
 2. Zonnepanelen: Zelf opgewekte stroom is handig en financieel interessant. Vanzelfsprekend voor de apparatuur in eigen huis, en je overschot terug te leveren (salderen).
 3. Warmtepomp: Een serieuze concurrent voor de pelletkachel centrale verwarming. Dit systeem haalt energie uit de omgeving.
 4. Zonneboiler: een oplossing die energie van de zon opvangt en water kan opwarmen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!