Pelletkachel kopen Hartwerd

Vergelijk installateurs pelletketels Hartwerd

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Hartwerd kopen opent nieuwe deuren om jouw huis op een milieuvriendelijke manier te verwarmen. Je verwarmt jouw huis niet met gas maar met houten pelletkorrels. Het betreft geperste houtkorrels. Er is keuze uit diverse soorten kachels, met elk hun voordelen en nadelen. Via deze pagina vind je uitgebreide info die helpen bij het laten installeren van een installatie. Feitelijk zijn er drie soorten installaties:

  kachel installateur 8741

 1. Pelletkachel: design warme sfeerhaard, geschikt voor woonkamer / keuken.
 2. Pelletkachel-cv: kan meerdere ruimtes verwarmen. Direct aangesloten op centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: 30% goedkoper dan gas, stuurt verwarming aan en zorgt tevens voor warm water uit de kraan. Soms wordt er gesproken over een pelletketel.
Voor welke soort kachel moet ik gaan? Dat is afhankelijk van velerlei facetten. Dit zijn natuurlijk: soort huis, het stoomniveau, en wat het mag kosten. Klik hieronder op een van de onderwerpen voor meer info.
ProvincieFriesland
GemeenteSúdwest-Fryslân
Postcode8741
Netnummer0515 (+31515)
Gasverbruik M31400 M3
Stroomverbruik kWh2550 kWh
Gemiddelde energierekening€150,00

Thuis een pelletkachel laten installeren (Update december 2023)

Interesse in een mooie, functionele en duurzame manier van verwarmen? In dat geval is een pelletkachel kopen en laten installeren in Hartwerd zeker een goede optie. Je kunt kiezen voor de Maria Sofia van het merk Sergio LeoniOok de kachels van Nordic Fire zijn populair. Het betreft een verantwoorde manier om rendabel warmte en sfeer te creëren in de huiskamer. Het is gemakkelijk te bedienen, vele malen goedkoper dan gas, en er is een royale subsidie mogelijk tot wel €1450
 • Aangename warmte, altijd met een interessant kostenplaatje
 • Uitsluitend goedgekeurde pellets gebruiken
 • Nóóit meer hout zagen en kloven
 • Systeem kan zelfstandig opereren
 • Relatief weinig as
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt geplaatst in een systeem met CV. De kachel in de huiskamer gebruikt de warmte ook om water in de CV-leidingen te verwarmen. De bestaande HR-ketel kan dan beperkt draaien, wat zal zorgen voor reductie in gasverbruik. Een gemiddeld huishouden in de gemeente Súdwest-Fryslânverbruikt 2550 kWh stroom en stookt 2550 m3 gas wat resulteert in een gemiddelde energierekening van €150,00 in december 2023. Met een pelletkachel cv moederhaard kan men fors besparen. Ga prijzen pelletkachel Hartwerd vergelijken (december 2023).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel precies?

De pelletkachel wordt gestookt op op pellets. Het betreft kleine houten staafjes, ontwikkeld van zaagsel of overblijfselen van hout. Een elektrisch ontstekingspatroon zorgt dat de pellets branden. Buitenlucht of lucht uit de kamer zorgt voor zuurstof bij de vlam. Via dit proces ontstaat er warmte die met een ventilator de kamer wordt ingeblazen.

Wat is een pelletkachel-CV?

De pelletkachel die het meest verkocht wordt monteert met in de woonkamer. Een pelletkachel-CV kan meerdere ruimtes verwarmen. Dat wordt gefaciliteerd door de gegenereerde warmte uit te zetten naar andere kamers. Sommige kachels worden aangesloten op de bestaande CV-voorzieningen (vloerverwarming/radiatoren).

In welke gevallen is een biomassaketel interessant?

Biomassaketels kunnen prima gebruikt worden als andere optie voor de gasketel. Zo’n apparaat verbruikt biomassa, en dus geen gas. Doorgaans zijn dit plantenresten, takken of houtblokken. Vaak plaatst men deze pelletketels in de garage, bijkeuken of kelder. De gewonnen warmte wordt direct toegepast op het leidingwater van de CV-installatie.

Wat is de geschatte terugverdientijd van de pelletkachel?

De actuele terugverdientijd van een pelletkachel is tamelijk flexibel. De berekening kan gemaakt worden aan de hand van gebruik, de prijzen, en het type installatie. In de praktijk ligt de terugverdientijd tussen de 5 en 8 jaar. Daarna kunt u fors besparen op de stookkosten en dient u rekening te houden met de kosten van de pellets en jaarlijks onderhoud en onderdelen.

Een kachel kopen in een showroom?

Meer en meer huizenbezitters denken na over een exclusieve inbouw pelletkachel met een hippe uitstraling. We zien steeds meer kachel showrooms in Hartwerd waar consultants u de gangbare modellen kunnen verkopen. Zo maakt u het visueel, en kunt u eenvoudig een bestelling doen of een pelletkachel op voorraad kopen. Echter, prijzen in december 2023 fluctueren enorm. Installateurs vergelijken is daarom zeer aan te raden.

Wat zijn de prijzen van pellets?

Pellet zijn houten blokjes die in de kachel worden verstookt. Houtpellets kennen we ook onder de naam pelletkorrels. Experts vragen zich af of deze vorm wel duurzaam genoemd kan worden. De jaarlijkse kosten van een pelletkachel worden gevormd door soort installatie en het soort gebruik (hoeveel pellets je stookt).


Biomassaketel laten plaatsen in Hartwerd

Een andere woning dekkende optie is de biomassaketel, wat feitelijk hetzelfde is als een pelletketel. Zo’n pellet cv-ketel werkt op natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken. Dit model kan benut worden voor de verwarmingsinstallatie en tapwater voor douche en keuken. Deze biomassaketel is dus een 100% vervanger van de CV-ketel. Dit type kachel is een milieuvriendelijke en voordelige optie: lagere CO-2 belasting, en de gasaansluiting kan de deur uit.
 • Besparend, snippers, blokken of pellets van hout zijn relatief goedkoop
 • Biomassaproducten zijn hernieuwbaar en ecologisch verantwoord
 • Niet afhankelijk van stijgende gasprijzen
 • Hoge subsidies tot wel €750 per ketel.

pelletkachel installateurs in hartwerd

Plaatsen in de buurt:


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  Dat maakt dat we weten naar wie de productinfo en eventuele offerte verzonden moet worden. De meeste uitvoerders zijn werkzaam in hun eigen streek.

 2. Beschrijf de woning

  Wat volgt zijn relevante vragen m.b.t. je woonobject. Onder andere de grootte van het huis welke isolatie er is aangebracht, het aantal zonnepanelen, en de grootte van het huishouden. Het correct invullen van de info is belangrijk, anders zegt het prijsvoorstel maar weinig. Aan de hand van de ingevulde data kan de installateur een berekening maken van het vermogen dat de ketel moet hebben.

 3. Maak uw vraag tastbaar

  Een kachel die in het oog springt, of meer een installatie die zorg draagt voor de centrale verwarming en warm water? En hoeveel geld heb je precies gereserveerd? Ook onderdelen als het design en de maatvoering spelen een rol.

 4. Verschillende offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van diverse experts en maak een keuze voor een uitstekende installateur in Hartwerd. Vraag om referenties en eventuele lidmaatschap bij een brancheorganisatie (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten plaatsen

  Het installatiebedrijf gaat de pelletkachel of ketel in het huis installeren. Bekijk kritisch of er een goede afvoer wordt aangebracht. Plaats zeker ook een buffervat met meer dan genoeg wateropslag. De eerste dagen is het belangrijk goed te testen. Is iets niet in orde? Neem dan gelijk contact op met het pelletkachel installatiebedrijf in Hartwerd


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe zit het met de pelletkachel subsidie in Hartwerd?

Recent kun je gebruik maken van veel verschillende subsidies en tegemoetkomingen (binnen de ISDE regeling). Er is keuze uit meer dan 1.700 pelletketel of pelletkachel systemen die zijn goedgekeurd door de overheid. De investeringssubsidie duurzame energie wordt gecalculeerd door het vermogen in KW van het model. Deze tegemoetkoming vanuit de overheid voor een kachel is logischerwijs erg aantrekkelijk. Het exacte subsidiebedrag waar je recht op hebt wisselt tussen de €650 en €1350. Enkele voorbeelden zijn:

 • PAT water+ (Wodtke), vermogen 12,4 [KW], €1400 subsidie.
 • Margherita Hydro (Red), vermogen 11,6 [KW], €1400 subsidie.
 • Hydria 27 (Pasqualicchio), vermogen 24,8 [KW], €1400 subsidie.

Hoe kan ik mijn huis nog meer duurzaam maken?

Er zijn verschillende mogelijkheden voor diegene die de gasaansluiting de deur uit wil doen voor de centrale verwarming in Hartwerd. De vraag is; wat kan ik doen richting een energieneutrale woning? Onderstaand geven we alvast een voorzetje voor postcodegebied 8741.
 1. Isolatie: Gewonnen warmte moet binnen blijven, daarom: isoleren! Vooral oudere huizen zijn daarbij gebaat.
 2. Zonnepanelen: Zelf opgewekte stroom is handig en financieel interessant. Natuurlijk voor de eigen stroomconsumptie, en om terug te leveren aan het net.
 3. Warmtepomp: Iets duurder, maar een prima alternatief voor de pelletkachel centrale verwarming. De pomp onttrekt warmte uit de bodem of lucht.
 4. Zonneboiler: een duurzame oplossing die energie van de zon opvangt en warm tapwater kan opslaan.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!