Pelletkachel kopen Goënga

Vergelijk installateurs pelletketels Goënga

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Goënga kopen stelt je in de gelegenheid om het huis op een milieuvriendelijke en zuinige manier te verwarmen. Als vervanger voor aardgas stook je unieke korrels van hout. Het gaat om machinaal geperste korrels van zaagsel. Er bestaan verschillende soorten installaties, die allemaal unieke eigenschappen hebben. Door gebruik te maken van deze pagina tref je samengestelde toelichtingen die van pas komen bij het laten installeren van een installatie. In de praktijk hebben we het over drie type installaties:

  kachel installateur 8628

 1. Pelletkachel: design warme sfeerhaard, wordt vaak in de woonkamer geplaatst.
 2. Pelletkachel-cv: zorgt voor een warme woning. Gesloten systeem met centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: zorgt voor verwarming door het hele huis en zorgt tevens voor warm water uit de kraan. We spreken ook van een pelletketel.
Voor welke soort kachel moet ik gaan? Dit heeft te maken met verscheidene variabelen. Belangrijk zijn: jouw soort huis, wat het doel is, en de maximum prijs. Klik hieronder door voor meer informatie.
ProvincieFriesland
GemeenteSúdwest-Fryslân
Postcode8628
Netnummer0515 (+31515)
Gasverbruik M31400 M3
Stroomverbruik kWh2550 kWh
Gemiddelde energierekening€150,00

Een pelletkachel laten installeren (Update juli 2024)

Vraag naar een zuinige, gezellige en sfeervolle kachel? In zo’n geval is een pelletkachel kopen en laten installeren in Goënga zeer interessant. Denk dan bijvoorbeeld aan de Penelope/Diana P/Calipso/Maia/Nike/Nausicaa van het merk Phebo Stufe SRLOf natuurlijk een Nordic Fire. Dit is namelijk een duurzame en groene keuze om de huiskamer (tijdelijk) sfeervol op te warmen. Makkelijk in gebruik en onderhoud, het bespaart geld, en u ontvangt een forse subsidie die oploopt tot €1500
 • Gemak, comfort en sfeer, en nog betaalbaar ook
 • Uitsluitend goedgekeurde pellets gebruiken
 • Zeer gemakkelijke installatie
 • Systeem kan zelfstandig opereren
 • Realiseren een schone verbranding
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV werkt samen met de bestaande CV-ketel. De kachel warmt het water dat door de leidingen van de CV stroomt op. De bestaande HR-ketel kan dan beperkt draaien, wat een flinke gasbesparing kan realiseren. Een gemiddelde woning in de gemeente Súdwest-Fryslângebruikt 2550 kWh stroom en 2550 m3 gas wat resulteert in een gemiddelde energienota van €150,00 in juli 2024. Door gebruik te maken van een pelletkachel cv moederhaard kan bezuinigd worden op de energiekosten. Direct prijzen pelletkachel Goënga vergelijken (juli 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

Een pelletkachel brandt op pellets. Dit zijn samengeperste houtkorrels, gemaakt van zaagsel en snippers. Een speciale elektrische ontsteker stelt het verbrandingsproces in werking. Verse lucht uit de bestaande woonruimte of buitenlucht voorziet de vlam van zuurstof. Wat volgt is opstijgende warmte die vanzelfsprekend de huiskamer ingeblazen wordt.

Wat is een pelletkachel op CV?

De meest gangbare pelletkachel is bedoeld voor het opwarmen van 1 ruimte. De CV-pelletkachel kan met gebruiken voor de hele woning. Dit is mogelijk door de gegenereerde warmte uit te zetten naar andere kamers. Sommige systemen worden aangesloten op de bestaande CV-voorzieningen (vloerverwarming/radiatoren).

Waarom een biomassaketel laten plaatsen?

Biomassaketels kunnen prima gebruikt worden als andere optie i.v.m je CV-ketel. Een dergelijke installatie maakt gebruik van biomassa, aardgas is dan verledentijd. Voorbeelden hiervan zijn houtpellets, houtsnippers of houtblokken. Een pelletketel geeft geen warmte af aan de directe omgeving. De warmte die ontstaat door het verbranden van pellets wordt afgegeven op het leidingwater van uw CV-installatie.

Wat is de terugverdientijd van de investering?

De pelletkachel-terugverdientijd is erg variabel. Veel aspecten hebben invloed; het vermogen, de prijzen, en het merk/model. In de praktijk ligt de terugverdientijd tussen de 3 en 8 jaar. Daarna begint het besparen pas echt en heeft u nog te maken met de kosten van de pellets en jaarlijkse controle.

Zijn er showrooms met kachels om te kopen?

Aanzienlijk veel Nederlanders neigen naar een rendementvolle inbouw pelletkachel met een hippe uitstraling. Ga gerust eens naar kachel showrooms in Goënga waar experts u kunnen adviseren over de producten. Prima service, en u kunt gemakkelijk een bestelling plaatsen of showroommodellen met korting kopen. Echter, prijzen in juli 2024 fluctueren enorm. Installatiebedrijven met elkaar vergelijken is vanzelfsprekend wel zo verstandig.

Wat kosten pellets en wat zijn het?

Pellets is een CO-2 neutrale brandstof voor in de kachel. Houtpellets worden ook wel pelletkorrels genoemd. Onderzoek moet nog uitwijzen of deze manier wel milieuvriendelijk is. De wekelijkse kosten van een pelletkachel zijn gebaseerd op zaken als categorie kachel en de warmtevraag (aantal verbrande pellets).


Biomassaketel laten plaatsen in Goënga

Een effectieve en totale-woning-installatie is de biomassaketel, we noemen dit ook wel een pelletketel. Zo’n pellet cv-ketel werkt op organische materialen zoals hout, mest, of tuinafval. De biomassaketel zorgt voor het centrale verwarmingssysteem en warm tapwater. Met de biomassaketel kan de CV-ketel dus de deur uit. Dit segment is een groene en voordelige oplossing: minder vuile uitstoot, en het huis kan van het gas af.
 • Geld besparend, houtpellets, houtsnippers of houtblokken zijn stukken voordeliger dan gas
 • Biomassaproducten zijn hernieuwbaar en ecologisch verantwoord
 • Niet afhankelijk van stijgende gasprijzen
 • Interessante subsidieregeling, tot wel €1350 per kachel.

pelletkachel installateurs in goenga


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Prive-details invoeren

  Op die manier weten wij naar wie de details en speciaal ook de offerte verstuurd zal worden. Veel adviseurs zijn werkzaam in een eigen regio.

 2. Wat voor soort huis heeft u?

  Hier volgen diverse vragen omtrent uw huis. Denk aan het type woning, leeftijd woning / mate van isolatie, of er zonnepanelen aanwezig zijn, en de omvang van het huishouden. Wees zo volledig mogelijk, anders zegt het prijsvoorstel maar weinig. Op basis van je ingevulde gegevens maakt de installateur een grove inschatting van het minimale vermogen van de kachel.

 3. Geef uw wensen door

  Wilt u plaatselijke sfeerverwarming, of meer een installatie die de bestaande HR-ketel volledig doet vervangen? En hoeveel heb je precies te besteden? Ook factoren als kleur / design en de breedte van de ketel hebben invloed.

 4. Vergelijk offertes

  Vergelijk offertes van diverse experts en maak een keuze voor een geschikte installateur in Goënga. Bekijk de recensies en eventuele lidmaatschap bij een brancheorganisatie (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten monteren

  Jouw installateur komt de pelletkachel of ketel thuis monteren. Achterhaal of afvoer voor rookgas goed is ingeregeld. Kies ook voor een buffervat met meer dan genoeg wateropslag. Probeer verschillende functies uit. Werkt iets niet? Laat het niet rusten, maar geef het gelijk aan bij het pelletkachel installatiebedrijf in Goënga


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Kan ik aanspraak maken op pelletkachel subsidie in Goënga?

Tegenwoordig zijn er allerhande subsidies en regelingen, onder andere de ISDE. Je vindt meer dan 1.900 pelletkachel en pelletketel installaties die vallen onder deze regeling. De investeringssubsidie duurzame energie wordt getekend door het totale vermogen (KW) van het model. Dat maakt de aanschaf van deze kachels natuurlijk erg aantrekkelijk. Het totaalbedrag dat men hiervoor opzij gezet heeft loopt uiteen tussen €900 en €1250. Hieronder een paar rekenvoorbeelden:

 • Unica Term ECO 9 (Unica Term GmbH), vermogen 7,5 [KW], €500 subsidie.
 • Rave 110 airplus / Holly Style (Ravelli), vermogen 10,4 [KW], €520 subsidie.
 • Ecofire Ermione idro 24 (Palazzetti Lelio), vermogen 23,6 [KW], €1400 subsidie.

Op welke manier kan ik mijn woning verder verduurzamen?

Er zijn altijd meerdere opties te overwegen voor de woningeigenaar die gasvrij wil leven voor de centrale verwarming in Goënga. Wat zijn de mogelijkheden als ik helemaal van het gas af wil? Onderstaand kan jij direct meer lezen over deze investeringen voor postcodegebied 8628.
 1. Isolatie: Begin met het isoleren van de woning. Woning die gebouwd zijn 1990 kunnen significant besparen op de energierekening.
 2. Zonnepanelen: Je eigen stroomopwekking is fantastisch. Om te gebruiken voor je eigen stroomvraag, en goedkopere energiecontract (salderen).
 3. Warmtepomp: Iets duurder, maar een prima alternatief voor de pelletkachel centrale verwarming. Het systeem maakt slim gebruik van warmte uit de directe omgeving.
 4. Zonneboiler: een duurzame installatie die energie van de zon opvangt en water kan opwarmen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!