Pelletkachel kopen Reahûs

Vergelijk installateurs pelletketels Reahûs

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Reahûs kopen faciliteert de mogelijkheid om woningen op een energiezuinige manier te stoken. Als alternatief voor gas gebruik je houten pelletkorrels. Eigenlijk zijn dit geperste houtkorrels. Er is keuze uit verscheidene modellen kachels, met elk hun voordelen en nadelen. Geholpen door deze website tref je accurate adviezen die van dienst kunnen zijn bij het aankopen van een installatie. We maken onderscheid tussen 3 installaties:

  kachel installateur 8736

 1. Pelletkachel: lekkere directe warmte, meestal geplaatst in de woonkamer
 2. Pelletkachel-cv: verwarmt een groot deel van het huis. Vaak aangesloten op radiator / vloerverwarming.
 3. Biomassaketel: geen aardgas meer, zorgt voor verwarming en zorgt voor warm water. Let op: soms wordt het een pelletketel genoemd.
Welk type kachel moet ik kiezen? Dat berekent men a.d.h.v. verschillende facetten. Denk aan: jouw type woning, hoe je de kachel gaat gebruiken, en het budget. Spring direct door naar het thema waar je meer over wilt lezen.
ProvincieFriesland
GemeenteSúdwest-Fryslân
Postcode8736
Netnummer0515 (+31515)
Gasverbruik M31400 M3
Stroomverbruik kWh2550 kWh
Gemiddelde energierekening€150,00

Een pelletkachel in de woonkamer laten installeren (Update juli 2024)

Behoefte aan een sfeervolle verwarmingsbron? Dan is kiezen voor een pelletkachel kopen en laten installeren in Reahûs wellicht iets voor jou. Denk aan de Rea 100 van het merk KloverOok de kachels van Nordic Fire zijn in trek. Uiteraard is dat een verantwoorde manier om zowel warmte als sfeer in de huiskamer te halen. Makkelijk in gebruik en onderhoud, de terugverdientijd is interessant, en de subsidies lopen op tot wel €1200
 • Gemak, comfort en sfeer, voor betaalbare prijzen
 • Pellets zijn 100% geproduceerd van afvalhout
 • Vaak geleverd met afstandsbediening
 • Automatische pellet invoer waardoor lang gestookt kan worden
 • Altijd een optimale verbranding
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aan de cv-installatie gekoppeld. De kachel in de woonkamer gebruikt de hitte ook om het water door de CV-leidingen op te warmen. De HR-ketel hoeft zo minder gas te stoken, wat een flinke gasbesparing kan realiseren. Een gemiddelde woning in de gemeente Súdwest-Fryslângebruikt 2550 kWh stroom plus nog eens 2550 m3 gas wat volgt in een gemiddelde energierekening van €150,00 in juli 2024. Middels een pelletkachel cv moederhaard kan de energierekening fors omlaag. Gelijk prijzen pelletkachel Reahûs vergelijken (juli 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

In een pelletkachel stookt men pellets. Dit zijn langwerpige korrels van hout, ontwikkeld van zaagsel of overblijfselen van hout. Een elektrisch ontstekingspatroon maakt het mogelijk dat pellets verbranden. Verse lucht van binnen of buiten zorgt voor zuurstof voor de vlam. Er wordt warmte gevormd die terug de kamer wordt ingeblazen.

Wat is een pelletkachel met CV aansluiting?

Een normale pelletkachel verwarmt slechts één ruimte. Een pelletkachel-CV verwarmt meerdere ruimtes. Dat wordt gefaciliteerd door de gegenereerde warmte uit te zetten naar andere kamers. Sommige systemen worden aangesloten op het centrale verwarmingssysteem (radiatoren/vloerverwarming).

In welke gevallen is een biomassaketel interessant?

Biomassaketels kunnen prima gebruikt worden als andere optie i.v.m een HR ketel. Zo’n pelletketel heeft enkel biomassa nodig, en dus geen gas. Hiervoor gebruikt men snippers, blokken of pellets van hout. Een pelletketel geeft geen warmte af aan de directe omgeving. De warmte die ontstaat door het verbranden van pellets wordt met warmtewisselaars gebruikt voor verwarming van de CV.

Wat is de terugverdientijd van de investering?

De terugverdientijd van de pelletkachel is tamelijk flexibel. Veel aspecten hebben invloed; het vermogen, de prijzen, en het type installatie. Experts gaan uit van een terugverdientijd tussen de 3 en 7 jaar. Na deze jaren kunt u uw huis dus voordeliger verwarmen en blijven alleen nog de inkoopprijs van pellets en jaarlijkse controle.

In de showroom een kachel kopen?

Aanzienlijk veel woningeigenaren oriënteren zich op een inbouw pelletkachel die past in het interieur. U kunt een afspraak maken bij kachel showrooms in Reahûs waar specialisten u de verschillende mogelijkheden laten zien. Handig, want u kunt hier vaak meteen bestellen of een kachel in de aanbieding kopen. De prijzen van juli 2024 zijn ontzettend divers. Installateurs vergelijken is om deze reden zeer aan te raden.

Wat kosten pellets en wat zijn het?

Pellets zijn kleine korrels van hout voor in de kachel. Pelletkorrels noemen we ze ook wel, deze houtpellets. Het moet nog onderzocht worden of dit groen en duurzaam is. De wekelijkse kosten van een pelletkachel zijn afhankelijk van merk/type kachel en en jouw gezinssituatie (aantal verstookte pellets).


Biomassaketel laten plaatsen in Reahûs

Een effectieve en goede optie is de biomassaketel, in de volksmond ook wel een pelletketel. Deze pellet cv-ketel stookt organische materialen als hout of tuinafval. De ketel draagt zorg voor een verwarming toepassing en voorziet in warm tapwater. De biomassaketel kan het hele huis van warmte voorzien. Wij omschrijven dit als een duurzame en besparende keuze: beperkte broeikas uitstoot, en je neemt afscheid van het dure gas.
 • Geld besparend, houtblokken of ander organisch materiaal zijn veel betaalbaarder dan gas
 • Biomassaproducten zijn hernieuwbaar en ecologisch verantwoord
 • Niet afhankelijk van stijgende gasprijzen
 • Interessant subsidie tot €900 per installatie.

pelletkachel installateurs in reahus


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonsgegevens invoeren

  Graag horen wij naar wie de informatie en wellicht een offerte aangeleverd zal worden. De meeste experts zijn beperkt tot een bepaald werkgebied in de regio.

 2. Wat voor soort huis heeft u?

  Hierna zie je wat vragen over het huis. Voorbeelden zijn het type woning, de staat van de isolatie, andere duurzame verwarmingsbronnen, en het aantal bewoners. Het correct invullen van de info is belangrijk, dan is de offerte direct kloppend en geschikt. Aan de hand van je informatie kan de installateur ook iets zeggen over hoeveel vermogen de ketel moet hebben.

 3. Specificeer uw wensen

  Een kachel als designstuk, of liever een product dat in de volledige centrale verwarming kan voorzien? En wat mag het kosten? Ook zaken als ambiance en de maatvoering hebben invloed.

 4. Voorwaarden en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van landelijke en plaatselijke adviseurs en ga in zee met een professionele installateur in Reahûs. Vraag om recensies en aanwezige keurmerken (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten monteren

  De installateur gaat de pelletkachel of ketel thuis plaatsen. Kijk na of afvoer voor rookgas goed is ingeregeld. Zorg ook voor een uitgebreid buffervat met veel warmwateropslag. Neem de gehele installatie goed door. Iets niet in de haak? Neem dan gelijk contact op met het pelletkachel installatiebedrijf in Reahûs


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er een actuele pelletkachel subsidie in Reahûs?

Momenteel bestaan er diverse opties voor subsidie, zeker als we kijken naar de ISDE. We hebben het over meer dan 1.850 pelletkachel en pelletketel installaties die zijn goedgekeurd door de overheid. Het exacte bedrag van de investeringssubsidie duurzame energie wordt bepaald aan de hand van het totale vermogen (KW) van het systeem. Deze tegemoetkoming vanuit de overheid voor een kachel is uiteraard erg serieus. Het subsidiebedrag dat hiervoor gereserveerd is ligt doorgaans tussen de €850 en €1150. Hierbij een aantal voorbeelden:

 • Dave water+ (Wodtke), vermogen 12,4 [KW], €1400 subsidie.
 • DALIA AIR (6 S1) (Red), vermogen 6,4 [KW], €500 subsidie.
 • Hydria 18 (Pasqualicchio), vermogen 16,3 [KW], €1400 subsidie.

Wat kan ik nog meer doen aan duurzame energie?

Er zijn diverse substituten te overwegen voor de woningeigenaar die de woning wil verduurzamen voor de centrale verwarming in Reahûs. Wat moet ik precies doen richting een energieneutrale woning? Onderstaand geven onze specialisten een aantal suggesties voor postcodegebied 8736.
 1. Isolatie: Goede isolatie vormt de basis van een gasvrije woning. Bestaande bouw (van 2005 en ouder) gaan al snel 30 – 40% minder gas verbruiken.
 2. Zonnepanelen: Het zelfstandig opwekken van stroom biedt uitkomst. Om te voorzien in jouw eigen elektriciteitsconsumptie, en om terug te leveren aan het net.
 3. Warmtepomp: Minstens zo interessant als de pelletkachel centrale verwarming. De pomp maakt slim gebruik van energie uit de directe omgeving.
 4. Zonneboiler: een innovatieve oplossing die in staat is om de energie van de zon om te zetten in warmte om sanitair water te verwarmen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!