Pelletkachel kopen Piaam

Vergelijk installateurs pelletketels Piaam

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Piaam kopen stelt je in de gelegenheid om je huis op een milieuvriendelijke en zuinige manier te verwarmen. Als alternatief voor gas gebruik je houten pelletkorrels. Dit zijn kleine staafjes uit geperst houtafval. We hebben te maken met tal van soorten kachels, met unieke specificaties en voordelen. Via deze pagina vind je accurate gegevens die jou terzijde staan bij het aankopen van een installatie. In de praktijk hebben we het over 3 type installaties:

  kachel installateur 8756

 1. Pelletkachel: voor behaaglijke warmte, meestal in de woonkamer gemonteerd.
 2. Pelletkachel-cv: een totaaloplossing voor de hele woning. Aangesloten op radiatoren of vloerverwarming.
 3. Biomassaketel: 30% goedkoper dan gas, stuurt verwarming aan en zorgt tevens voor warm water uit de kraan. Ook wel bekend als een pelletketel.
Wat is de beste kachel in jouw situatie? Dit wordt bepaald middels allerlei variabelen. Bijvoorbeeld: jouw type huis, hoe je de kachel gaat gebruiken, en het budget. Hieronder kan je meteen springen naar een bepaald thema.
ProvincieFriesland
GemeenteSúdwest-Fryslân
Postcode8756
Netnummer0515 (+31515)
Gasverbruik M31400 M3
Stroomverbruik kWh2550 kWh
Gemiddelde energierekening€150,00

Een pelletkachel laten installeren in de huiskamer (Update december 2023)

Geïnteresseerd in eem manier om de woonkamer op een sfeervolle manier te verwarmen? Dan is kiezen voor een pelletkachel kopen en laten installeren in Piaam zeer interessant. Denk aan de Platinum Hydro 10.2 van het merk EllediEen andere populaire optie is Nordic Fire. We hebben het over een goede en zuinige optie voor sfeer en warmte in de huiskamer. Het is gemakkelijk te bedienen, vele malen goedkoper dan gas, en u heeft recht op een mooie subsidie tot wel €700
 • Gemak, comfort en sfeer met een laag kostenplaatje
 • 100% milieuvriendelijke en ecologisch verantwoord
 • Relatief weinig onderhoud
 • Automatische ontsteking
 • Schonere lucht binnen en buitenhuis
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV werkt samen met de bestaande CV-ketel. De kachel die vaak in de woonkamer staat gebruikt de warmte ook voor het aansturen van de centrale verwarming. Je HR-ketel zal op deze manier efficiënt werken, wat veel energie en uitstoot bespaart. Een gemiddelde woning in de gemeente Súdwest-Fryslânverbruikt 2550 kWh stroom en 2550 m3 gas wat leidt tot een gemiddelde energierekening van €150,00 in december 2023. Door te investeren in een pelletkachel cv moederhaard kan flink bespaard worden. Start met prijzen pelletkachel Piaam vergelijken (december 2023).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel precies?

Een pelletkachel loopt op pellets. Dat zijn blokjes geperst hout, geproduceerd van samengeperste houtvezels. Er is een elektrische ontsteker die zorgt voor een snelle effectieve verbranding. Buitenlucht of lucht uit de kamer voorziet de vlam van zuurstof. Via dit proces ontstaat er warmte die natuurlijk weer de woonkamer in kan.

Wat is een pelletkachel op CV?

De gewone pelletkachel is effectief voor 1 ruimte. De CV-pelletkachel kan met gebruiken voor de hele woning. Dit is mogelijk door de gegenereerde warmte uit te zetten naar andere kamers. Sommige pelletkachels worden rechtstreeks aangesloten op de CV-installatie (radiatoren/vloerverwarming).

Is een biomassaketel interessant voor mij?

De biomassaketel is een goed substituutvoor een HR ketel. Deze installatie werkt op biomassa, waardoor er geen gas bij komt kijken. Standaard kiest men voor houtblokken of ander organisch materiaal. Een pelletketel geeft geen warmte af aan de directe omgeving. De warmte die ontstaat uit het branden van biomassa wordt gebruikt om leidingwater te verwarmen van de centrale verwarmingsinstallatie.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een pelletkachel?

De terugverdientijd van een pelletkachel is erg variabel. Er spelen zaken een rol zoals; vermogen, de prijzen, en het type ketel. De huidige terugverdientijd ligt zo tussen de 3 en 6 jaar. Hierna gaat u het daadwerkelijk merken in de portemonnee en heeft u alleen nog de variabele pelletkosten en maandelijkse afschrijving.

In de showroom een kachel kopen?

Legio mensen oriënteren zich op een efficiënte inbouw pelletkachel die voldoet aan design componenten van het huis. U kunt een afspraak maken bij kachel showrooms in Piaam waar medewerkers u de gangbare modellen kunnen verkopen. Prima service, en u kunt een bestelling doornemen of direct een systeem kopen en meenemen. De actuele prijzen van december 2023 fluctueren enorm. Het vergelijken van monteurs is daardoor een wijs besluit.

Wat kosten pellets en wat zijn het?

Pellets zijn cilindervormige houtkorrels die bestaan uit samengeperste stukjes schoon hout. Houtpellets noemen we ook pelletkorrels. Er is een actueel debat over de vraag of deze vorm wel duurzaam genoemd kan worden. De wekelijkse kosten van een pelletkachel komen tot stand door type kachel en en jouw gezinssituatie (aantal verstookte pellets).


Biomassaketel laten plaatsen in Piaam

Een effectieve en is de biomassaketel, in de volksmond ook wel een pelletketel. Een dergelijke pellet cv-ketel werkt op organische materialen als hout of tuinafval. De ketel wordt gebruikt voor verwarming van de woning en warm water uit de kraan. Met de biomassaketel kan de CV-ketel dus de deur uit. Het betreft een milieubewuste en relatief goedkope keuze: beperkte broeikas uitstoot, en de gaskraan gaat dicht.
 • Besparend, snippers, blokken of pellets van hout zijn relatief goedkoop
 • Ecologisch verantwoorde keuze
 • De gasaansluiting is verleden tijd
 • Aantrekkelijke subsidies, tot wel €650 per ketel.

pelletkachel installateurs in piaam


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Vul je gegevens in

  Graag horen wij naar welk adres details en tevens de offerte aangeleverd zal worden. De meeste monteurs focussen zich op een specifieke omgeving.

 2. Beschrijf de woning

  In stap 2 treft u een aantal vragen met betrekking tot jouw woning. Onder andere het soort huis, de isolatiewaarden, of er zonnepanelen aanwezig zijn, en gezinsgrootte. Sla geen vragen of details over, zo ontvang je een nauwkeurig prijsvoorstel. Na aanleiding van uw ingevulde data kan de installateur ook iets zeggen over het benodigde vermogen.

 3. Specificeer uw wensen

  Wilt u plaatselijke sfeerverwarming, of bij voorkeur een oplossing die zorg draagt voor de centrale verwarming en warm water? En wat wilt u maximaal betalen? Ook zaken als uitstraling en de breedte van de ketel maken deel uit van de beslissing.

 4. Verschillende offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van landelijke en plaatselijke adviseurs en selecteer een uitstekende installateur in Piaam. Kijk naar beoordelingen en aanwezige keurmerken (EN+ a1).

 5. Montage van de pelletkachel

  De installateur gaat de pelletkachel of ketel in de woning plaatsen. Bekijk of de rookgasafvoer in orde is. Zorg ook voor een groot buffervat voor voldoende warm water. Probeer het systeem grondig uit. Werkt het systeem niet naar behoren? Vraag na een oplossing bij het pelletkachel installatiebedrijf in Piaam


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe zit het met de pelletkachel subsidie in Piaam?

Recent kun je gebruik maken van meerdere subsidies en regelingen, onder andere de ISDE. Er zijn meer dan 1.850 pelletketel en pelletkachel producten waarbij een subsidie mogelijk is. Hoe hoog deze investeringssubsidie duurzame energie is wordt mede bepaald door het vermogen in KW van het model. Deze tegemoetkoming vanuit de overheid voor een kachel is vanzelfsprekend aanlokkelijk. Het subsidiebedrag dat je terug kunt krijgen ligt tussen €500 en €1100. Enkele voorbeelden zijn:

 • Jack water+ 8kW (Wodtke), vermogen 8 [KW], €1400 subsidie.
 • Interno (Rika), vermogen 7 [KW], €500 subsidie.
 • Afrodite-S- type Aurora-S/Febe-S/Gea-S/Circe-S (Phebo Stufe SRL), vermogen 9,1 [KW], €500 subsidie.

Wat zijn duurzame alternatieven?

Er zijn allerlei dingen te kiezen voor de Nederlander die het huis energiezuinig wil maken voor de centrale verwarming in Piaam. Wat kan ik allemaal doen als ik streef naar nul op de meter? Hierna geven we alvast een voorzetje voor postcodegebied 8756.
 1. Isolatie: Begin met het isoleren van de woning. Zeker bestaande huizen kunnen hier enorm efficiëntie uit halen.
 2. Zonnepanelen: Het opwekking van stroom is essentieel voor de toekomst. Om de pelletkachel of warmtepomp van stroom te voorzien, en natuurlijk teruglevering (salderen).
 3. Warmtepomp: Is net zo populair als de pelletkachel centrale verwarming. De installatie benut de warmte uit de buitenlucht, water of bodem.
 4. Zonneboiler: een milieuvriendelijk product dat gebruik maakt van energie van de zon en in huis warm water (in keuken en badkamer) verzorgd.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!