Pelletkachel kopen Tersoal

Vergelijk installateurs pelletketels Tersoal

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Tersoal kopen stelt jou in staat om een huis op een energiezuinige manier te verwarmen. Als vervanger voor aardgas stook je speciale pellets van hout. Dit zijn machinaal geperste korrels van zaagsel. We hebben te maken met diverse type installaties, die allemaal unieke eigenschappen hebben. Aan de hand van deze website doorzoek jij veelzijdige raadgeving die ondersteuning bieden bij het maken van een goede keuze. In de praktijk hebben we het over 3 type installaties:

  kachel installateur 9014

 1. Pelletkachel: design warme sfeerhaard, wordt vaak in de woonkamer geplaatst.
 2. Pelletkachel-cv: verwarmt meerdere ruimtes. Gesloten systeem met centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: verwarmt het hele huis en voorziet in de tapwater behoefte. We spreken ook van een pelletketel.
Welke kachel is geschikt voor mij? Dat ligt aan diverse randvoorwaarden. Dit zijn natuurlijk: woning-specificaties, wat je precies wilt verwarmen, en hoeveel je te besteden hebt. Klik hieronder op een van de onderwerpen voor meer info.
ProvincieFriesland
GemeenteSúdwest-Fryslân
Postcode9014
Netnummer0515 (+31515)
Gasverbruik M31400 M3
Stroomverbruik kWh2550 kWh
Gemiddelde energierekening€150,00

Een pelletkachel in de woonkamer laten installeren (Update mei 2023)

Geïnteresseerd in een sfeervolle verwarmingsbron? Dan is kiezen voor een pelletkachel kopen en laten installeren in Tersoal wellicht iets voor jou. Denk dan bijvoorbeeld aan de Anna / Aurora / Julie 10 van het merk PalazzettiOf wat te denken van het merk Nordic Fire. We spreken dan namelijk over een verantwoorde manier om bijvoorbeeld de huiskamer te verwarmen. Het is gemakkelijk te bedienen, stukken schoner dan de open haard, en u heeft recht op een mooie subsidie tot wel €1150
 • Aangename warmte voor aantrekkelijke prijzen
 • Pellets zijn 100% geproduceerd van afvalhout
 • Gemakkelijk instellen op de gewenste temperatuur
 • temperatuurregeling kan automatisch worden geregeld
 • CO2-neutraal stoken en optimale verbranding
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aangesloten op het bestaande CV-systeem. De kachel in de huiskamer gebruikt de warmte ook om water in de CV-leidingen te verwarmen. De HR-ketel kan op dit moment zuiniger draaien, wat veel energie en uitstoot bespaart. Een gemiddeld huishouden in de gemeente Súdwest-Fryslângebruikt 2550 kWh stroom en nog eens 2550 m3 gas wat resulteert in een gemiddelde energierekening van €150,00 in mei 2023. Via aan pelletkachel cv moederhaard kan de energierekening fors omlaag. Gelijk prijzen pelletkachel Tersoal vergelijken (mei 2023).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

Een pelletkachel brandt op pellets. Dit zijn cilindervormige staafjes, geproduceerd van samengeperste houtvezels. Er is een elektrische ontsteker die zorgt dat de pellets branden. Externe luchttoevoer bezorgt de nodige zuurstof. Er wordt warmte gevormd die vanzelfsprekend de huiskamer ingeblazen wordt.

Wat is precies een pelletkachel-CV?

Een normale pelletkachel installeert men voor 1 warme ruimte. Een pelletkachel-CV kan meerdere ruimtes verwarmen. Dit wordt gerealiseerd door de warmte via een buizennetwerk naar andere kamers te transporteren. Sommige systemen worden aangesloten op de bestaande CV-voorzieningen (radiatoren/vloerverwarming).

Wat is een biomassaketel, en wanneer is dit interessant?

Biomassaketels kunnen prima gebruikt worden als andere optie voor de gasketel. Zo’n systeem werkt op biomassa, waardoor er geen gas bij komt kijken. Dit zijn vaak houtpellets, houtsnippers of houtblokken. De pelletketel wordt niet gebruikt voor directe warmte. De gegenereerde warmte wordt afgegeven aan het leidingwater van de CV-installatie.

Wat is de huidige terugverdientijd van mijn pelletkachel?

De geschatte terugverdientijd van de pelletkachel is tamelijk flexibel. Dit is namelijk sterk afhankelijk van het gebruik, de prijzen, en het soort kachel. Vaak wordt gesproken over een terugverdientijd tussen de 3 en 6 jaar. Na deze jaren begint het besparen pas echt en heeft u enkel te maken met de inkoopprijs van pellets en afschrijving, onderhoud en vervangingen.

Zelf een kachel in de showroom kopen?

Steeds meer huizenbezitters kiezen voor een rendementvolle inbouw pelletkachel die qua design passen bij de woning. Er zijn kachel showrooms in Tersoal waar medewerkers u kunnen adviseren over de producten. Prima service, en u kunt gewoon een model bestellen of een showroommodel in de aanbieding kopen. Desondanks, prijzen in mei 2023 zijn ontzettend divers. Installatiebedrijven met elkaar vergelijken is dan ook een aanrader.

Wat zijn pellets en wat kosten ze?

Pellet zijn houten blokjes die in de kachel worden verstookt. Dikwijls duiden we houtpellets aan als pelletkorrels. Het is niet helemaal duidelijk of hier gesproken mag worden over milieuvriendelijk. De maandelijkse kosten van een pelletkachel zijn gebaseerd op zaken als het merk/type en het soort gebruik (hoeveel pellets je stookt).


Biomassaketel laten plaatsen in Tersoal

Een innovatieve en goede optie is de biomassaketel, wat feitelijk hetzelfde is als een pelletketel. De pellet cv-ketel werkt op biomassa als houtsnippers/blokken. Dit model draagt zorg voor een CV toepassing en het warme water in huis. De biomassaketel is een duurzaam alternatief voor de CV-ketel. Wij omschrijven dit als een milieuvriendelijke en kostenbesparende beslissing: lagere CO-2 uitstoot, en de gaskraan gaat dicht.
 • Geld besparend, houtpellets of ander organisch afval zijn goedkoper dan gas
 • Schone verbranding door de hoge temperaturen
 • Een gasvrije woning binnen handbereik
 • Gemiddelde subsidie van €550 per ketel.

pelletkachel installateurs in tersoal

Interessante systemen:


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Prive-details invoeren

  Dat maakt dat we weten naar wie de informatie en mogelijke offerte aangeleverd kan worden. De meeste experts zijn beperkt tot een specifieke omgeving.

 2. Wat voor soort huis heeft u?

  Hierna zie je speciale vragen omtrent uw woonobject. Belangrijk zijn het soort woning, de isolatiewaarden, aantal zonnepanelen, en aantal huisgenoten. Probeer alle antwoorden goed in te vullen, dan is de offerte een stuk waardevoller. Aan de hand van uw informatie kan de installateur ongeveer een inschatting maken van het minimale vermogen van de kachel.

 3. Omschrijf specifieke behoeften

  Een pelletkachel voor de warmte en sfeer of puur een oplossing die er voor zorgt dat de CV-ketel helemaal de deur uit kan? En wat wilt u maximaal betalen? Ook variabelen als de kleur en de maatvoering zijn beslissend.

 4. Voorwaarden en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van enkele specialisten en selecteer een professionele installateur in Tersoal. Vraag naar verhalen van andere klanten en of het bedrijf is aangesloten bij een brancheorganisatie (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten plaatsen

  Jouw installateur komt de pelletkachel of ketel bij u thuis installeren. Controleer of het rookkanaal goed wordt geplaatst. Plaats zeker ook een buffervat (die is warm tapwater kan voorzien). Probeer verschillende functies uit. Is iets niet in orde? Zorg dat er z.s.m. een monteur komt, informeer hiervoor bij het pelletkachel installatiebedrijf in Tersoal


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er een actuele pelletkachel subsidie in Tersoal?

Recent kun je gebruik maken van meerdere opties voor subsidie, zeker als we kijken naar de ISDE. We hebben het over duizenden pelletkachel & pelletketel producten waarvoor subsidie aangevraagd kan worden. De vergoeding binnen de investeringssubsidie duurzame energie wordt bepaald aan de hand van het vermogen in KW van het model. Deze royale bonus maakt het geheel logischerwijs niet misselijk. Het subsidiebedrag dat toe te passen is varieert tussen €850 en €1450. Een aantal interessante opties:

 • Qlima Rosada 103 M-Line (AMG S.p.A.), vermogen 10,3 [KW], €515 subsidie.
 • Tp 24 (Teba Therm), vermogen 24 [KW], €1400 subsidie.
 • HRV120 (Ravelli), vermogen 13,1 [KW], €1400 subsidie.

Op welke manier kan ik mijn woning verder verduurzamen?

Er zijn meerdere opties voor diegene die het huis energiezuinig wil maken voor de centrale verwarming in Tersoal. Waaruit kan ik kiezen richting een energieneutrale woning? Op deze website hebben we diverse investeringen opgesomd voor postcodegebied 9014.
 1. Isolatie: Goede isolatie is cruciaal. Ouder woningen (van voor 2000) kunnen hier enorm efficiëntie uit halen.
 2. Zonnepanelen: Zelf stroom genereren heeft de toekomst. Om de pelletkachel of warmtepomp van stroom te voorzien, en natuurlijk teruglevering (salderen).
 3. Warmtepomp: Minstens zo interessant als de pelletkachel centrale verwarming. De pomp neemt warmte uit de omgeving.
 4. Zonneboiler: een milieuvriendelijk systeem dat gebruik maakt van energie van de zon en heet water kan faciliteren.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!