Pelletkachel kopen Wiuwert

Vergelijk installateurs pelletketels Wiuwert

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Wiuwert kopen faciliteert de mogelijkheid om uw woning op een milieuvriendelijke en zuinige manier te verwarmen. Je verwarmt jouw huis niet met gas maar met speciale pellets van hout. Dit zijn houtkorrels van geperst, zuiver hout. Er bestaan diverse kachels, met unieke specificaties en voordelen. Door middel van onze tool bekijk jij veelzijdige gegevens die ondersteuning bieden bij het vergelijkingsproces van deze modellen. We onderscheiden 3 type kachels:

  kachel installateur 8637

 1. Pelletkachel: voor extra sfeer, idealiter gemonteerd in de woonkamer.
 2. Pelletkachel-cv: biedt genoeg vermogen voor het hele huis. Werkt samen met de centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: 30% goedkoper dan gas, stuurt verwarming aan en zorgt tevens voor warm water uit de kraan. Soms wordt er gesproken over een pelletketel.
Wat is voor jou een geschikte kachel? Dat wordt bepaald door verschillende randvoorwaarden. Onder andere: type huis, wat je precies wilt verwarmen, en wat je maximaal wilt uitgeven. Kies hieronder een van de onderwerpen.
ProvincieFriesland
GemeenteSúdwest-Fryslân
Postcode8637
Netnummer058 (+3158)
Gasverbruik M31400 M3
Stroomverbruik kWh2550 kWh
Gemiddelde energierekening€150,00

Goedkoop een pelletkachel laten installeren (Update juli 2024)

Interesse in een sfeervolle verwarmingsbron? Dan is de keuze voor een pelletkachel kopen en laten installeren in Wiuwert misschien we dé oplossing. Denk aan de RFE Aria P 9,5 kW van het merk Jolly Mec Caminetti S.p.A.Of wat te denken van het merk Nordic Fire. We spreken dan namelijk over een milieuvriendelijke manier om de woonkamer (tijdelijk) sfeervol op te warmen. Het is gemakkelijk te bedienen, vele malen goedkoper dan gas, en de subsidies lopen op tot wel €1200
 • Design en warme sfeer, voor betaalbare prijzen
 • 100% milieuvriendelijke en ecologisch verantwoord
 • Veilige en regelbare warmte
 • automatische ontsteking en modulerende werking
 • Realiseren een schone verbranding
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aan de bestaande CV-ketel gekoppeld. 2 vliegen in 1 klap, de kachel verwarmt niet alleen de kamer, maar ook water in de CV-leidingen. De HR-ketel kan op dit moment zuiniger draaien, minder uitstoot en minder duur gasverbruik. Een gemiddeld huis in de gemeente Súdwest-Fryslânverbruikt 2550 kWh stroom plus nog eens 2550 m3 gas wat leidt tot een gemiddelde energierekening van €150,00 in juli 2024. Via aan pelletkachel cv moederhaard kan bezuinigd worden op de energiekosten. Direct prijzen pelletkachel Wiuwert vergelijken (juli 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

Een pelletkachel loopt op pellets. Het betreft kleine houten staafjes, gemaakt van zaagsel en snippers. Het elektrische ontstekingsmechanisme maakt het mogelijk dat pellets verbranden. Verse lucht uit de bestaande woonruimte of buitenlucht zorgt dat er voldoende zuurstof bijkomt. Op deze wijze komt er warmte vrij die natuurlijk weer de woonkamer in kan.

Wat is een pelletkachel-CV?

De gewone pelletkachel monteert met in de woonkamer. De pelletkachel CV is geschikt voor het hele huis. Dit is mogelijk via buizen waardoor warme lucht wordt geblazen. Sommige pelletkachels worden aangesloten op het centrale verwarmingssysteem (radiatoren/vloerverwarming).

Wat is een biomassaketel, en wanneer is dit interessant?

Een biomassaketel is een ‘groen’ alternatief voor je CV-ketel. Deze installatie gebruikt als brandstof biomassa, in plaats van aardgas. Dit zijn vaak houtpellets of blokken. Zo’n pelletketel is puur functioneel en niet decoratief interessant. De warmte die uit het proces ontstaat wordt afgegeven aan het leidingwater van de CV.

Met welke terugverdientijd voor mijn pelletkachel moet ik rekening houden?

De pelletkachel-terugverdientijd is erg variabel. De berekening kan gemaakt worden aan de hand van het gebruik, de prijzen, en het type ketel. Gemiddeld genomen ligt de terugverdientijd tussen de 2 en 6 jaar. Hierna kunt u uw huis tegen een scherp tarief verwarmen en heeft u nog te maken met de prijs van de houtpellets en afschrijving, onderhoud en vervangingen.

Een kachel kopen in een showroom?

Legio huizenbezitters oriënteren zich op een rendementvolle inbouw pelletkachel met aandacht voor een esthetisch fraaie afwerking. We zien steeds meer kachel showrooms in Wiuwert waar adviseurs u de mogelijke opties kunnen showen. U kunt daar vaak meteen bestellen of een showroommodel in de aanbieding kopen. Let op: prijzen van juli 2024 lopen zeer uiteen. Installateurs vergelijken is vanzelfsprekend een wijs besluit.

Wat zijn de prijzen van pellets, en hoe werkt het?

Pellets zijn zijn kleine, lichte staafjes afkomstig uit geperst houtafval van zagerijen. Houtpellets noemen we ook pelletkorrels. Onderzoek moet nog uitwijzen of deze vorm wel duurzaam genoemd kan worden. De wekelijkse kosten van een pelletkachel zijn gebaseerd op zaken als categorie kachel en de benodigde warmte (hoeveel pellets je verbruikt).


Biomassaketel laten plaatsen in Wiuwert

Een krachtige en goede optie is de biomassaketel, vaak aangeduid als een pelletketel. Een dergelijke pellet cv-ketel stookt snippers, blokken of pellets van hout. De biomassaketel is toepasbaar voor verwarming van de woning en warm water om te douchen en wassen. Deze biomassaketel is dus een 100% vervanger van de CV-ketel. Het wordt gekenmerkt als groene en besparende keuze: lagere uitstoot van CO-2, en de gaskraan gaat dicht.
 • Betaalbaar, plantenresten, takken of houtblokken zijn lang niet zo duur als gas
 • Een duurzame keuze
 • De gasaansluiting kan de deur uit
 • Interessante subsidieregeling, tot wel €700 per installatie.

pelletkachel installateurs in wiuwert

Plaatsen in de omgeving:

Interessante systemen:


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonsgegevens invoeren

  Graag horen wij naar welk adres details en speciaal ook de offerte verzonden kan worden. De meeste installateurs focussen zich op een bepaald werkgebied in de regio.

 2. Beschrijf de woning

  Hierna zie je wat vragen met betrekking tot je woning. Onder andere het soort huis, leeftijd woning / mate van isolatie, andere duurzame verwarmingsbronnen, en de samenstelling huishouden. Vul alles zo goed mogelijk in, anders kan de installateur geen concrete offerte maken. Gebaseerd op de ingevulde gegevens kan de installateur een berekening maken van hoeveel vermogen er nodig is.

 3. Specificeer uw wensen

  Een pelletkachel voor comfort in de kamer of juist een oplossing dat er voor zorgt dat de CV-ketel helemaal de deur uit kan? En wat wilt u maximaal betalen? Ook aspecten als het design en de grootte zijn beslissend.

 4. Kosten en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van verschillende bedrijven en selecteer een goed bekendstaande installateur in Wiuwert. Let op referenties en kijk of het bedrijf wel gecertificeerd is (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten installeren

  De installateur gaat de pelletkachel of ketel in de woning plaatsen. Check naderhand of afvoer voor rookgas goed is ingeregeld. Koop ook altijd een uitgebreid buffervat met veel warmwateropslag. De eerste dagen is het belangrijk goed te testen. Loopt je tegen problemen aan? Zorg dat er z.s.m. een monteur komt, informeer hiervoor bij het pelletkachel installatiebedrijf in Wiuwert


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Kan ik aanspraak maken op pelletkachel subsidie in Wiuwert?

Er zijn op dit moment meerdere subsidie kansen, met name met het oog op de ISDE. Je vindt meer dan 1.750 pelletkachel of pelletketel installaties die op de lijst staan. Het exacte bedrag van de investeringssubsidie duurzame energie wordt mede bepaald door het totale vermogen (KW) van het model. Dit alles maakt het investeren in een pelletkachel uiteraard erg aantrekkelijk. Het subsidiebedrag dat men hiervoor opzij gezet heeft vinden we terug tussen de €650 en €1500. Concreet kan dit er als volgt uitzien:

 • Vittoria 8 (Vittoria), vermogen 6,1 [KW], €500 subsidie.
 • Oriva / Olimpia (Ravelli), vermogen 8 [KW], €500 subsidie.
 • Ecofire Sabine idro 26 (Palazzetti Lelio), vermogen 26,7 [KW], €1400 subsidie.

Hoe kan ik mijn huis nog meer duurzaam maken?

Er zijn allerlei dingen te kiezen voor de consument die echt “0” op de meter wil voor de centrale verwarming in Wiuwert. Waaruit kan ik kiezen als ik helemaal van het gas af wil? Hieronder hebben we een lijst geplaatst met ideeën voor postcodegebied 8637.
 1. Isolatie: De eerste stap is altijd isoleren. Bestaande bouw (van 2005 en ouder) kunnen hier enorm efficiëntie uit halen.
 2. Zonnepanelen: Zelf opgewekte stroom is handig en financieel interessant. Natuurlijk voor de eigen stroomconsumptie, en lagere energierekening (terugleveren).
 3. Warmtepomp: Minstens zo interessant als de pelletkachel centrale verwarming. Een dergelijk systeem profiteert van warmte uit de buitenlucht of bodem.
 4. Zonneboiler: een innovatieve product dat zonlicht omzet in warmte en water kan opwarmen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!