Pelletkachel kopen Ooststellingwerf

Vergelijk installateurs pelletketels Ooststellingwerf

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Ooststellingwerf kopen stelt jou in staat om het huis zonder aardgas te verwarmen. Je verbruikt geen duur en vervuilend gas, maar unieke korrels van hout. Het betreft geperste houtkorrels. Er bestaan diverse type kachels, dus zoek de voordelen & nadelen goed uit. Geholpen door de pelletkachel-vergelijker vind jij samengestelde info die helpen bij het laten installeren van een installatie. In de praktijk hebben we het over 3 type installaties:

  kachel installateur 8434

 1. Pelletkachel: voor lokale verwarming, meestal geplaatst in de woonkamer
 2. Pelletkachel-cv: een totaaloplossing voor de hele woning. Gesloten systeem met centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: hét alternatief voor de CV-ketel, verwarmt het huis en voorziet in de tapwater behoefte. We spreken ook van een pelletketel.
Wat is voor jou een geschikte kachel? Dat hangt af van velerlei randvoorwaarden. Je kunt denken aan: soort huis, het stoomniveau, en wat je bestedingsruimte is. Hieronder kan je meteen springen naar een bepaald thema.
ProvincieDrenthe
GemeenteOoststellingwerf
Postcode8434
Netnummer0516 (+31516)
Gasverbruik M31670 M3
Stroomverbruik kWh2740 kWh
Gemiddelde energierekening€172,00

Pelletkachel laten installeren door erkende installateur (Update juli 2024)

Op zoek naar een mooie, functionele en duurzame manier van verwarmen? In zo’n situatie is een pelletkachel kopen en laten installeren in Ooststellingwerf iets om te overwegen. Denk dan bijvoorbeeld aan de TERMO GIOVE van het merk FerroliOok de kachels van Nordic Fire zijn populair. Het betreft een “groene” en bewuste mogelijkheid om bijvoorbeeld de huiskamer te verwarmen. Gemakkelijk te plaatsen, stukken schoner dan de open haard, en u heeft recht op een mooie subsidie tot wel €500
 • Warmte en comfort, ook voor een laag budget
 • Gebruikt hernieuwbare, duurzame energie
 • Eenvoudig te programmeren
 • Systeem kan zelfstandig opereren
 • Altijd een optimale verbranding
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aan de cv-installatie gekoppeld. De kachel in de woonkamer geeft warmte af dat wordt ingezet voor het verwarmen van water in de CV-leidingen. Een HR-ketel hoeft dan minder vermogen te leveren, wat de gasconsumptie zal reduceren. Een gemiddelde woning in de gemeente Ooststellingwerfgebruikt 2740 kWh stroom en 2740 m3 gas wat uitmondt in een gemiddelde energienota van €172,00 in juli 2024. Door gebruik te maken van een pelletkachel cv moederhaard kan de energierekening al snel omlaag. Nu prijzen pelletkachel Ooststellingwerf vergelijken (juli 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

Een pelletkachel loopt op pellets. Dit zijn samengeperste houtkorrels, geproduceerd van samengeperste houtvezels. Er is een elektrische ontsteker die maakt dat pellets worden verbrand. Schone omgevingslucht zorgt voor zuurstof voor de vlam. Op deze manier ontstaat er warmte die terug de kamer wordt ingeblazen.

Wat is precies een pelletkachel-CV?

De standaard pelletkachel is effectief voor 1 ruimte. De pelletkachel-CV is toepasbaar op het gehele huis. Dit wordt gerealiseerd door de warmte via een buizennetwerk naar andere kamers te transporteren. Sommige pelletkachels worden aangesloten op het centrale verwarmingssysteem (radiatoren/vloerverwarming).

Wanneer moet ik kiezen voor een biomassaketel?

De biomassaketel is een milieuvriendelijk alternatief i.v.m je CV-ketel. Zo’n systeem werkt op basis van biomassa, aardgas is dan verledentijd. Doorgaans zijn dit organische materialen zoals hout, mest, of tuinafval. Deze pelletketels worden geïnstalleerd in de kelder, garage of tussenruimte. De warmte die uit het proces ontstaat wordt weer overgebracht op het leidingwater van jouw CV-installatie.

Na hoeveel jaar heb ik mijn pelletkachel terugverdiend?

De terugverdientijd van een pelletkachel die momenteel geldt is erg variabel. Het is afhankelijk van variabelen als vermogen, de prijzen, en het type installatie. Experts gaan uit van een terugverdientijd tussen de 3 en 6 jaar. Na deze periode begint het besparen pas echt en heeft u alleen nog de inkoopprijs van pellets en maandelijkse afschrijving.

Zelf een kachel in de showroom kopen?

Een groot deel van de Hollanders neigen naar een krachtige inbouw pelletkachel die qua design passen bij de woning. We zien steeds meer kachel showrooms in Ooststellingwerf waar monteurs u de verschillende mogelijkheden laten zien. U kunt daar vaak gemakkelijk een bestelling plaatsen of een kachel in de aanbieding kopen. De marktprijzen (juli 2024) zijn erg wisselend. Installatiebedrijven met elkaar vergelijken is dan ook zeker zinvol.

Wat zijn de prijzen van pellets?

Pellets zijn zijn kleine, lichte staafjes afkomstig uit geperst houtafval van zagerijen. Pelletkorrels noemen we ze ook wel, deze houtpellets. Het moet nog onderzocht worden of hier gesproken mag worden over milieuvriendelijk. De dagelijkse kosten van een pelletkachel zijn afhankelijk van model/merk kachel en en jouw gezinssituatie (aantal verstookte pellets).


Biomassaketel laten plaatsen in Ooststellingwerf

Een andere is de biomassaketel, installateurs spreken vaak over een pelletketel. Een dergelijke pellet cv-ketel werkt op houtsnippers of houtblokken. De biomassaketel is toepasbaar voor een CV toepassing en warm tapwater om te wassen en douchen. De biomassaketel kan het hele huis van warmte voorzien. We hebben het over een bewuste en kostenbesparende oplossing: minder vuile uitstoot, en je neemt afscheid van het dure gas.
 • Bezuinigen, organische materialen zoals hout, mest, of tuinafval zijn veel betaalbaarder dan gas
 • Ecologisch verantwoorde keuze
 • Geen effect van de stijgende gasprijs
 • Interessant subsidie tot €750 per systeem.

pelletkachel installateurs in ooststellingwerf


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Prive-details invoeren

  Op deze manier zijn we op de hoogte naar welk adres details en tevens de offerte toegezonden kan worden. Veel experts zijn werkzaam in een specifieke omgeving.

 2. Beschrijf uw huis

  Wat volgt zijn een aantal vragen omtrent je huis. Bijvoorbeeld de grootte van de woning welke isolatie er is aangebracht, andere duurzame verwarmingsbronnen, en de samenstelling huishouden. Probeer alle antwoorden goed in te vullen, dan kan de offerte goed aansluiten bij uw wensen. Met behulp van uw data kan de installateur een schatting maken van het vermogen van de ketel.

 3. Maak uw vraag tastbaar

  Een pelletkachel voor de warmte en sfeer of juist een installatie dat uw CV-ketel helemaal vervangt? En wat is de maximale bestedingsruimte? Ook zaken als de kleur en de hoogte van de kachel spelen een rol.

 4. Meerdere offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van enkele bedrijven en ga aan de slag met een professionele installateur in Ooststellingwerf. Let op beoordelingen en aanwezige keurmerken (EN+ a1).

 5. Plaatsing van de pelletkachel

  De monteur komt de pelletkachel of ketel in de woning monteren. Kijk na of en hoe de rookgasafvoer wordt geregeld. Bestel tevens een groot buffervat voor voldoende warm water. Test het systeem zorgvuldig. Loopt je tegen problemen aan? Zorg dat er z.s.m. een monteur komt, informeer hiervoor bij het pelletkachel installatiebedrijf in Ooststellingwerf


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Beschikbaarheid pelletkachel subsidie in Ooststellingwerf?

Tegenwoordig zijn er allerhande tegemoetkomingen en subsidies, zoals de ISDE. We hebben het over meer dan 1.950 pelletketel & pelletkachel modellen die op de lijst staan. De vergoeding binnen de investeringssubsidie duurzame energie wordt mede bepaald door het totale vermogen (KW) van het systeem. Deze tegemoetkoming vanuit de overheid voor een kachel is overduidelijk niet misselijk. Het subsidiebedrag dat hiervoor gereserveerd is wisselt tussen €850 en €1400. Concreet kan dit er als volgt uitzien:

 • Murano 18 (CS-Thermos), vermogen 17 [KW], €1400 subsidie.
 • Venere (Ambiente & Calore), vermogen 8 [KW], €500 subsidie.
 • Rossi 70 Airplus (Ravelli), vermogen 7,4 [KW], €500 subsidie.

Wat kan ik nog meer doen aan duurzame energie?

Er zijn allerlei dingen te kiezen voor de Nederlander die volledig van het gas af wil voor de centrale verwarming in Ooststellingwerf. Wat zijn de mogelijkheden als ik mijn woning volledig wil verduurzamen? Hieronder hebben we diverse investeringen opgesomd voor postcodegebied 8434.
 1. Isolatie: Begin met het isoleren van de woning. Huizen gebouwd voor 2010 kunnen significant besparen op de energierekening.
 2. Zonnepanelen: Het zelfstandig opwekken van stroom biedt uitkomst. Natuurlijk voor de eigen stroomconsumptie, en lagere energierekening (terugleveren).
 3. Warmtepomp: Een goed alternatief van de pelletkachel centrale verwarming. Het systeem onttrekt warmte uit de grond, grondwater of lucht.
 4. Zonneboiler: een duurzaam systeem dat zonlicht omzet in warmte en water kan opwarmen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!Alle plaatsen in deze gemeente