Pelletkachel kopen Heeg

Vergelijk installateurs pelletketels Heeg

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Heeg kopen biedt jou de kans om de woning zonder aardgas te verwarmen. In plaats van gas gebruik je pellets. Het betreft geperste houtkorrels gemaakt van restafval. We onderscheiden velerlei kachels, dus zoek de voordelen & nadelen goed uit. D.m.v. de pelletkachel-vergelijker lees je uitgebreide adviezen die helpen bij het vergelijken van de mogelijkheden. We maken onderscheid tussen 3 installaties:

  kachel installateur 8621

 1. Pelletkachel: voor lokale verwarming, meestal geplaatst in de woonkamer
 2. Pelletkachel-cv: geschikt voor een totale verwarmde woning. Wordt aangesloten op het CV-systeem.
 3. Biomassaketel: 30% goedkoper dan gas, stuurt verwarming aan en zorgt ook voor warm tapwater. Installateurs hebben het vaak over pelletketel.
Welk type kachel moet ik kiezen? Dit wordt bepaald middels specifieke zaken. Je kunt denken aan: jouw soort woning, wat het doel is, en hoeveel geld je gereserveerd hebt. Hieronder kan je meteen springen naar een bepaald thema.
ProvincieFriesland
GemeenteSúdwest-Fryslân
Postcode8621
Netnummer0515 (+31515)
Gasverbruik M31400 M3
Stroomverbruik kWh2550 kWh
Gemiddelde energierekening€150,00

Een pelletkachel in de woonkamer laten installeren (Update april 2024)

Geïnteresseerd in eem manier om de woonkamer op een sfeervolle manier te verwarmen? In zo’n geval is een pelletkachel kopen en laten installeren in Heeg zeker een goede optie. Denk dan bijvoorbeeld aan de TERMO PLUS 23 van het merk COLA srl -Gruppo FerroliMaar ook Nordic Fire is een prima keuze. We bestempelen dit als een duurzame en groene keuze om zowel warmte als sfeer in de huiskamer te halen. Eenvoudig te installeren, vele malen goedkoper dan gas, en de subsidies zijn aantrekkelijk, tot wel €800
 • Ervaar het gemak en de sfeer, en nog betaalbaar ook
 • Gebruikt hernieuwbare, duurzame energie
 • Vaak geleverd met afstandsbediening
 • automatische ontsteking en modulerende werking
 • Schonere lucht binnen en buitenhuis
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV kan fungeren als een CV installatie. De (ingebouwde) kachel gebruikt de hitte ook om het water door de CV-leidingen op te warmen. Je HR-ketel zal op deze manier efficiënt werken, wat de gasconsumptie zal reduceren. Een gemiddelde woning in de gemeente Súdwest-Fryslânverbruikt 2550 kWh stroom plus 2550 m3 gas wat resulteert in een gemiddelde energierekening van €150,00 in april 2024. Middels een pelletkachel cv moederhaard kan flink bespaard worden. Start met prijzen pelletkachel Heeg vergelijken (april 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

De pelletkachel wordt gestookt op op pellets. Het betreft kleine houten staafjes, gemaakt van zaagsel en snippers. Het elektrisch ontstekingspatroon zorgt dat de pellets branden. Verse lucht van binnen of buiten zorgt dat er zuurstof bij de vlam komt. Wat volgt is opstijgende warmte die terug de kamer wordt ingeblazen.

Wat is dan een pelletkachel met CV aansluiting?

De reguliere pelletkachel installeert men voor 1 warme ruimte. Een CV-pelletkachel doet nog iets meer dan dat. Dat wordt gefaciliteerd door de gewonnen warmte naar andere kamers te blazen. Sommige apparaten worden ook gekoppeld aan de bestaande CV-installatie (radiatoren/vloerverwarming).

Wat is een biomassaketel, en wanneer is dit interessant?

Ook de biomassaketels zijn prima vervangers voor een gasketel. Een dergelijk systeem werkt op basis van biomassa, en geen aardgas. Normaal gesproken kies je houtpellets, houtsnippers of houtblokken. Met een pelletketel haal je verwarming in huis, het is dus geen kachel voor in de kamer. De gewonnen warmte wordt effectief overgebracht op het leidingwater van jouw CV.

Met welke terugverdientijd voor mijn pelletkachel moet ik rekening houden?

De pelletkachel-terugverdientijd is zeer wisselend. Veel aspecten hebben invloed; gebruik, de prijzen, en het type installatie. Gemiddeld genomen ligt de terugverdientijd tussen de 3 en 6 jaar. Daarna geniet u van relatief lage stookkosten en blijven alleen nog de kosten van de pellets en afschrijving, onderhoud en vervangingen.

Zijn er showrooms met kachels om te kopen?

Legio Nederlanders neigen naar een krachtige inbouw pelletkachel met een hippe uitstraling. Er zijn speciale kachel showrooms in Heeg waar specialisten u alles over de producten kunnen vertellen. Handig, want u kunt hier vaak direct een bestelling plaatsen of een pelletkachel op voorraad kopen. De prijzen van april 2024 wisselen sterk. Het vergelijken van monteurs is dan ook wel zo verstandig.

Hoeveel kosten pellets, en wat is precies?

Pellets zijn houtkorrels van geperst zuiver hout. Deze houtpellets worden ook wel eens omschreven als pelletkorrels. Onderzoek moet nog uitwijzen of dit gezond en milieuvriendelijk is. De maandelijkse kosten van een pelletkachel worden berekend op basis van model/merk kachel en het type gebruik, aantal pellets dat je verbruikt.


Biomassaketel laten plaatsen in Heeg

Een nieuwe woning dekkende optie is de biomassaketel, in de volksmond ook wel een pelletketel. Zo’n pellet cv-ketel draait op organische materialen als hout of tuinafval. Dit model is geschikt voor de verwarmingsinstallatie en voorziet in warm tapwater. De biomassaketel is dus de vervanger van de HR-ketel. Het betreft een milieubewuste en prijs-interessante optie: lagere CO-2 uitstoot, en het huis kan van het gas af.
 • Betaalbaar, plantenresten, takken of houtblokken zijn goedkoper dan gas
 • Minder CO-2 uitstoot dan CV-ketel
 • Niet gebonden aan de toenemende gasprijs
 • Subsidies tot wel €1200 per ketel.

pelletkachel installateurs in heeg


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Prive-details invoeren

  Op deze manier zijn we op de hoogte naar wie de informatie en wellicht een offerte toegezonden mag worden. Veel bedrijven doen werkzaamheden in een eigen regio.

 2. Wat voor soort huis heeft u?

  Hierna zie je verschillende vragen over uw woonobject. Belangrijk zijn het type huis, leeftijd woning / mate van isolatie, aantal zonnepanelen, en aantal inwonende mensen. Het correct invullen van de info is belangrijk, dan heeft u ook daadwerkelijk iets aan de offerte. Gebaseerd op uw ingevulde data kan de installateur ook iets zeggen over het vermogen dat de ketel moet hebben.

 3. Geef uw wensen door

  Wilt u plaatselijke sfeerverwarming, of een systeem dat in de volledige centrale verwarming kan voorzien? En hoeveel heb je precies te besteden? Ook factoren als ambiance en de beschikbare maten spelen een rol.

 4. Meerdere offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van diverse bedrijven en kies een goed bekendstaande installateur in Heeg. Bekijk de referenties en kijk of het bedrijf wel gecertificeerd is (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten monteren

  De monteur komt de pelletkachel of ketel in het huis monteren. Kijk na of het rookkanaal goed wordt geplaatst. Kies ook voor een buffervat dat genoeg water kan bevatten. Neem de gehele installatie goed door. Werkt iets niet? Neem zo spoedig mogelijk contact op met het pelletkachel installatiebedrijf in Heeg


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er voor mij ook pelletkachel subsidie in Heeg?

Recent kun je gebruik maken van veel verschillende tegemoetkomingen en subsidies, zoals de ISDE. Er bestaan meer dan 1.950 pelletketel en pelletkachel producten die op de ISDE-lijst staan. Hoe hoog deze investeringssubsidie duurzame energie is hangt af van het vermogen (KW) van de systemen. Dit alles maakt het investeren in een pelletkachel logischerwijs aanlokkelijk. Het exacte bedrag dat hiervoor gereserveerd is ligt doorgaans tussen de €950 en €1250. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden:

 • Orchidea – Bucaneve TA8 (UNGARO S.r.L.), vermogen 7 [KW], €500 subsidie.
 • Olivia Steel (Ravelli), vermogen 8 [KW], €500 subsidie.
 • Ecofire Carla idro 10 (Palazzetti Lelio), vermogen 9,3 [KW], €1400 subsidie.

Op welke manier kan ik mijn woning verder verduurzamen?

Er zijn verschillende mogelijkheden voor de Nederlander die de gasaansluiting de deur uit wil doen voor de centrale verwarming in Heeg. Waaruit kan ik kiezen richting een energieneutrale woning? Op Pelletkachelrevolutie.nl hebben we diverse investeringen opgesomd voor postcodegebied 8620, 8621.
 1. Isolatie: Goede isolatie vormt de basis van een gasvrije woning. Vooral oudere huizen kunnen significant besparen op de energierekening.
 2. Zonnepanelen: Zelf stroom opwekken heeft veel voordelen. Om te voorzien in jouw eigen elektriciteitsconsumptie, en goedkopere energiecontract (salderen).
 3. Warmtepomp: Minstens zo interessant als de pelletkachel centrale verwarming. Een dergelijk systeem benut de energie uit de omgeving.
 4. Zonneboiler: een oplossing die energie van de zon opvangt en warm water in de woning kan verzorgen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!