Pelletkachel kopen Ysbrechtum

Vergelijk installateurs pelletketels Ysbrechtum

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Ysbrechtum kopen stelt jou in staat om je huis zonder aardgas te verwarmen. Je verbruikt geen duur en vervuilend gas, maar houtpellets. Dit zijn geperste houtkorrels gemaakt van restafval. Er zijn tal van soorten kachels, dus zoek de voordelen & nadelen goed uit. D.m.v. onze tool check jij accurate raadgeving die van dienst kunnen zijn bij het vergelijkingsproces van deze modellen. Er zijn grofweg 3 kachels:

  kachel installateur 8633

 1. Pelletkachel: voor behaaglijke warmte, meestal geplaatst in de woonkamer
 2. Pelletkachel-cv: kan meerdere ruimtes verwarmen. Gesloten systeem met centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: zorgt voor verwarming door het hele huis en zorgt voor warm water. Misschien beter bekend als pelletketel.
Voor welke soort kachel moet ik gaan? Dit heeft te maken met velerlei zaken. Belangrijk zijn: type huis, het stoomniveau, en de maximum prijs. Kies hieronder een van de onderwerpen.
ProvincieFriesland
GemeenteSúdwest-Fryslân
Postcode8633
Netnummer0515 (+31515)
Gasverbruik M31400 M3
Stroomverbruik kWh2550 kWh
Gemiddelde energierekening€150,00

Een pelletkachel laten installeren in de huiskamer (Update juli 2024)

Op zoek naar een sfeervolle oplossing voor duurzaam verwarmen? Dan is kiezen voor een pelletkachel kopen en laten installeren in Ysbrechtum zeer interessant. Denk aan de LX up 12 Dia-mond van het merk CMGOok de kachels van Nordic Fire zijn populair. Het betreft een verantwoorde manier om sfeer en warmte in de woonkamer te creëren. Het systeem is eenvoudig te bedienen, stukken schoner dan de open haard, en u heeft recht op subsidies tot wel €700
 • Innovatieve verwarmingsoplossing voor een lage prijs
 • Goed voor het milieu door keurmerken
 • Zeer gemakkelijke installatie
 • automatische ontsteking en modulerende werking
 • Schonere lucht binnen en buitenhuis
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aan de cv-installatie gekoppeld. Dat is handig! De kachel gebruikt de warmte ook voor het aansturen van de centrale verwarming. De HR-ketel kan op dit moment zuiniger draaien, wat veel energie en uitstoot bespaart. Een gemiddelde woning in de gemeente Súdwest-Fryslângebruikt 2550 kWh stroom en nog eens 2550 m3 gas wat resulteert in een gemiddelde maandelijkse energierekening van €150,00 in juli 2024. Geholpen door een pelletkachel cv moederhaard kan de energierekening al snel omlaag. Nu prijzen pelletkachel Ysbrechtum vergelijken (juli 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

De pelletkachel wordt gestookt op op pellets. Dit zijn samengeperste houtkorrels, geproduceerd van samengeperste houtvezels. Er is een elektrische ontsteker die maakt het mogelijk dat pellets verbranden. Buitenlucht of lucht uit de kamer zorgt dat er zuurstof bij de vlam komt. Zodoende komt er warmte tot stand die natuurlijk weer de woonkamer in kan.

Wat is een CV-pelletkachel?

De reeds besproken pelletkachel is effectief voor 1 ruimte. Een pelletkachel-CV kan meerdere vertrekken verwarmen. Dat kan door de warmte via een buizennetwerk naar andere kamers te transporteren. Sommige kachels worden aangesloten op de bestaande CV-voorzieningen (vloerverwarming/radiatoren).

Wat is een biomassaketel, en wanneer is dit interessant?

Biomassaketels zijn een duurzaam substituut i.v.m een HR ketel. Zo’n apparaat verbruikt biomassa, en heeft dus geen gas nodig. Doorgaans zijn dit houtpellets, houtsnippers of houtblokken. Deze pelletketels worden geïnstalleerd in de kelder, garage of tussenruimte. De warmte die ontstaat door het verbranden van pellets wordt afgegeven aan het leidingwater van jouw centrale verwarmingsinstallatie.

Na hoeveel jaar heb ik mijn pelletkachel terugverdiend?

De terugverdientijd van een pelletkachel die momenteel geldt wissel sterk. Er spelen zaken een rol zoals; vermogen, de prijzen, en welk type je koopt. Houd rekening met een gemiddelde terugverdientijd tussen de 4 en 6 jaar. Hierna gaat u het daadwerkelijk merken in de portemonnee en betaalt u enkel de inkoop van houtpellets en onderhoud + afschrijvingen.

Zijn showrooms geschikt om kachels te kopen?

Flink wat mensen oriënteren zich op een rendementvolle inbouw pelletkachel met aandacht voor een esthetisch fraaie afwerking. Ga eens langs bij kachel showrooms in Ysbrechtum waar adviseurs u alles over de producten kunnen vertellen. Zo maakt u het visueel, en kunt u meteen bestellen of een pelletkachel op voorraad kopen. Let op: prijzen van juli 2024 zijn nogal variabel. Prijzen van monteurs naast elkaar zetten is daarom een wijs besluit.

Hoeveel kosten pellets, en wat is precies?

Pellets zijn feitelijk geperste houtkorrels. Pelletkorrels noemen we ze ook wel, deze houtpellets. Het is niet helemaal duidelijk of hier gesproken mag worden over milieuvriendelijk. De afschrijvingen en kosten van een pelletkachel worden berekend op basis van type kachel en de benodigde warmte (hoeveel pellets je verbruikt).


Biomassaketel laten plaatsen in Ysbrechtum

Een effectieve en goede optie is de biomassaketel, in de volksmond ook wel een pelletketel. Zo’n pellet cv-ketel draait op natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken. Het systeem draagt zorg voor het verwarmingssysteem en warm water uit de kraan. Deze biomassaketel kan dus een volledige woning verwarmen. We hebben het over een bewuste en prijs-interessante mogelijkheid: beperkte CO-2 uitstoot, en je verbruikt geen duur aardgas.
 • Goedkope keuze, biomassa is relatief goedkoop
 • Relatief lage uitstoot van CO-2
 • Niet gebonden aan de toenemende gasprijs
 • Subsidies tot wel €1250 per product.

pelletkachel installateurs in ysbrechtum


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. NAW gegevens doorgeven

  We hebben correct gegevens nodig naar wie de productinfo en tevens de offerte verzonden kan worden. De meeste bedrijven werken in een bepaalde regio.

 2. Definieer uw woning eigenschappen

  Wat volgt zijn diverse vragen inzake jouw woning. Denk aan de grootte van het huis wat er aan isolatie is gedaan, of u zelf stroom opwekt met pv-panelen, en aantal huisgenoten. Zorg dat u alles goed invult, dan is de offerte een stuk waardevoller. Na aanleiding van de info kan de installateur een schatting maken van hoeveel vermogen er nodig is.

 3. Maak uw vraag tastbaar

  Een pelletkachel voor comfort in de kamer of een oplossing die uw CV-ketel helemaal vervangt? En welke max. prijs heb je in het hoofd? Ook zaken als uitstraling en de hoogte van de kachel zijn belangrijk.

 4. Vergelijk offertes

  Vergelijk offertes van diverse monteurs en ga aan de slag met een goede installateur in Ysbrechtum. Bekijk de reviews en of het bedrijf is aangesloten bij een brancheorganisatie (EN+ a1).

 5. Montage van de pelletkachel

  De installateur komt de pelletkachel of ketel in de woning plaatsen. Check naderhand of er een goede afvoer wordt aangebracht. Ga voor een uitgebreid buffervat met veel warmwateropslag. Controleer of alles werkt. Werkt het systeem niet naar behoren? Neem zo spoedig mogelijk contact op met het pelletkachel installatiebedrijf in Ysbrechtum


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er een actuele pelletkachel subsidie in Ysbrechtum?

Tegenwoordig zijn er diverse tegemoetkomingen en subsidies, zoals de ISDE. Je vindt meer dan 1.950 pelletketel en pelletkachel modellen die zijn goedgekeurd door de overheid. De ondersteuning binnen de investeringssubsidie duurzame energie wordt berekend door het vermogen in KW van het modellen. Dat maakt de aanschaf van deze kachels onmiskenbaar aanlokkelijk. Het totaalbedrag dat je terug kunt krijgen loopt uiteen tussen €450 en €1050. Een aantal interessante opties:

 • RED MALVA MULTI AIR (Unifire), vermogen 10 [KW], €500 subsidie.
 • Duo 9 (Ravelli), vermogen 8,3 [KW], €500 subsidie.
 • Ecofire Olga idro 26 (Palazzetti Lelio), vermogen 26,7 [KW], €1400 subsidie.

Hoe kan ik mijn huis nog meer duurzaam maken?

Er zijn veel verschillende keuzes te maken voor de huizenbezitter die echt “0” op de meter wil voor de centrale verwarming in Ysbrechtum. Wat kan ik allemaal doen als ik streef naar nul op de meter? Hieronder kan jij direct meer lezen over deze investeringen voor postcodegebied 8633.
 1. Isolatie: De basis van elke woning is isolatie. Woning die gebouwd zijn 1990 gaan al snel 30 – 40% minder gas verbruiken.
 2. Zonnepanelen: Het zelfstandig opwekken van stroom biedt uitkomst. Om te voorzien in jouw eigen elektriciteitsconsumptie, en lagere energierekening (terugleveren).
 3. Warmtepomp: Een serieuze concurrent voor de pelletkachel centrale verwarming. Dit systeem onttrekt warmte uit de bodem of lucht.
 4. Zonneboiler: een oplossing die slim gebruik maakt van de zon en water kan opwarmen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!