Pelletkachel kopen Kûbaard

Vergelijk installateurs pelletketels Kûbaard

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Kûbaard kopen stelt jou in staat om jouw woning zonder aardgas te verwarmen. Je verwarmt jouw huis niet met gas maar met speciale pellets van hout. Het betreft kleine staafjes uit geperst houtafval. Je vindt velerlei type kachels, die allemaal unieke eigenschappen hebben. Door middel van onze website doorzoek jij handige info die van dienst kunnen zijn bij het laten plaatsen van een pelletkachel. We onderscheiden 3 soorten kachels:

  kachel installateur 8732

 1. Pelletkachel: designs verwarming, meestal geplaatst in de woonkamer
 2. Pelletkachel-cv: een totaaloplossing voor de hele woning. Direct aangesloten op centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: verwarmt jouw hele woning en zorgt voor warm water. Het is hetzelfde als een pelletketel.
Welk type kachel moet ik kiezen? Dat hangt af van verscheidene zaken. We spreken over: type huis, het doel van de kachel, en wat je maximaal wilt uitgeven. Kies hieronder een van de onderwerpen.
ProvincieFriesland
GemeenteSúdwest-Fryslân
Postcode8732
Netnummer0515 (+31515)
Gasverbruik M31400 M3
Stroomverbruik kWh2550 kWh
Gemiddelde energierekening€150,00

Een pelletkachel laten installeren in de huiskamer (Update december 2023)

Behoefte aan een sfeervolle oplossing voor duurzaam verwarmen? Dan is kiezen voor een pelletkachel kopen en laten installeren in Kûbaard geen gek idee. Je kunt kiezen voor de C 12 Classic Style/Classic All Style & C 13 Style van het merk Moretti DesignOf natuurlijk een Nordic Fire. Dit is namelijk een verantwoorde manier om rendabel warmte en sfeer te creëren in de huiskamer. Het systeem is eenvoudig te bedienen, vele malen goedkoper dan gas, en er zijn interessante subsidies, tot wel €1100
 • Aangename warmte, ook voor een laag budget
 • Goed voor het milieu door keurmerken
 • Nóóit meer hout zagen en kloven
 • Systeem kan zelfstandig opereren
 • Altijd een optimale verbranding
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aan de bestaande CV-ketel gekoppeld. De kachel in de woonkamer gebruikt de hitte ook om het water door de CV-leidingen op te warmen. De HR-ketel kan op dit moment zuiniger draaien, wat een flinke gasbesparing kan realiseren. Een gemiddeld huis in de gemeente Súdwest-Fryslânconsumeert 2550 kWh stroom en 2550 m3 gas wat leidt tot een gemiddelde energierekening van €150,00 in december 2023. Aan de hand van een pelletkachel cv moederhaard kan de energienota worden gedrukt. Meteen prijzen pelletkachel Kûbaard vergelijken (december 2023).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

De pelletkachel werkt op pellets. Dit zijn langwerpige korrels van hout, gemaakt van zaagsel en snippers. Er is een elektrische ontsteker die maakt het mogelijk dat pellets verbranden. Buitenlucht of lucht uit de kamer bezorgt de nodige zuurstof. Zodoende komt er warmte tot stand die weer terug de woning in gaat.

Wat is een CV-pelletkachel?

De gewone pelletkachel is effectief voor 1 ruimte. De pelletkachel CV is geschikt voor het hele huis. Dat kan door de warmte via een buizennetwerk naar andere kamers te transporteren. Sommige apparaten worden aangesloten op het centrale verwarmingssysteem (radiatoren/vloerverwarming).

Waarom een biomassaketel laten plaatsen?

De biomassaketel is een milieuvriendelijk alternatief voor de CV-ketel. Zo’n systeem verbruikt biomassa, in plaats van duur en vervuilend gas. Voorbeelden hiervan zijn houtpellets, houtsnippers of houtblokken. Deze pelletketels worden geïnstalleerd in de kelder, garage of tussenruimte. De warmte die ontstaat door het verbranden van pellets wordt direct toegepast op het leidingwater van jouw CV.

Wat is de geschatte terugverdientijd van de pelletkachel?

De pelletkachel-terugverdientijd is zeer wisselend. Veel aspecten hebben invloed; vermogen, de prijzen, en het type ketel. Gemiddeld genomen ligt de terugverdientijd tussen de 4 en 8 jaar. Daarna gaat het besparen pas echt beginnen en heeft u alleen nog de prijs van de houtpellets en inspectie / reparaties.

Zijn showrooms geschikt om kachels te kopen?

Aanzienlijk veel consumenten denken na over een inbouw pelletkachel met aandacht voor een esthetisch fraaie afwerking. Ga eens langs bij kachel showrooms in Kûbaard waar experts u geschikte installaties laten vergelijken. U kunt daar vaak meteen bestellen of een pelletkachel op voorraad kopen. De actuele prijzen van december 2023 fluctueren enorm. Het vergelijken van monteurs is daardoor zeker zinvol.

Wat zijn de prijzen van pellets, en hoe werkt het?

Pellets zijn zijn kleine, lichte staafjes afkomstig uit geperst houtafval van zagerijen. Houtpellets staan ook bekend als pelletkorrels. Er is veel discussie of het milieu wel voldoende ontlast wordt. De maandelijkse kosten van een pelletkachel komen tot stand door type kachel en het stook niveau, oftewel het aantal verbrande pellets.


Biomassaketel laten plaatsen in Kûbaard

Een effectieve en full-service mogelijkheid is de biomassaketel, vaak aangeduid als een pelletketel. Deze pellet cv-ketel stookt houtblokken of ander organisch materiaal. Het systeem kan gebruikt worden voor de verwarmingsinstallatie en warm tapwater. Deze biomassaketel kan dus een volledige woning verwarmen. Dit segment is een milieuvriendelijke en voordelige installatie: beperkte CO-2 uitstoot, en de gasaansluiting kan de deur uit.
 • Besparend, houtblokken of ander organisch materiaal zijn – vergeleken met aardgas – goedkoop
 • Schone verbranding door de hoge temperaturen
 • Geen afhankelijkheid van gasprijzen
 • Gemiddelde subsidie van €400 per ketel.

pelletkachel installateurs in kubaard


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  Zo weten we naar wie specificaties en uiteraard de offerte toegezonden mag worden. Veel monteurs werken in hun eigen streek.

 2. Definieer uw woning eigenschappen

  Hierna zie je diverse vragen aangaande uw woning. U kunt denken aan het type huis, leeftijd woning / mate van isolatie, het aantal zonnepanelen, en gezinsgrootte. Vul alles zo goed mogelijk in, anders kan de installateur geen concrete offerte maken. Aan de hand van uw verstrekte info kan de installateur een schatting maken van het minimale vermogen van de kachel.

 3. Maak uw vraag tastbaar

  Een kachel die in het oog springt, of puur een model die de bestaande HR-ketel volledig doet vervangen? En wat mag het kosten? Ook zaken als het design en gewenste afmeting spelen een rol.

 4. Prijzen en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van lokale en regionale bedrijven en ga voor een goede installateur in Kûbaard. Vraag naar verhalen van andere klanten en kijk of het bedrijf wel gecertificeerd is (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten installeren

  Het installatiebedrijf komt de pelletkachel of ketel thuis installeren. Bekijk kritisch of de rookafvoer in orde is. Plaats zeker ook een buffervat (die is warm tapwater kan voorzien). Controleer of alles werkt. Functioneert de installatie niet goed? Geef dit onmiddellijk door aan het pelletkachel installatiebedrijf in Kûbaard


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Kan ik aanspraak maken op pelletkachel subsidie in Kûbaard?

Momenteel bestaan er velerlei tegemoetkomingen en subsidies, zoals de ISDE. Er is keuze uit meer dan 1.750 pelletketel / pelletkachel producten die op de lijst staan. Het exacte bedrag van de investeringssubsidie duurzame energie wordt getekend door het totale vermogen (KW) van het model. Deze tegemoetkoming vanuit de overheid voor een kachel is vanzelfsprekend verleidelijk. De tegemoetkoming dat je terug kunt krijgen schommelt tussen €950 en €1200. Je kunt denken aan:

 • PE Nova SX water+ (Wodtke), vermogen 8,9 [KW], €1400 subsidie.
 • Primula Multiair (Red), vermogen 11 [KW], €550 subsidie.
 • Asteas 22 (Pasqualicchio), vermogen 20,7 [KW], €1400 subsidie.

Op welke manier kan ik mijn woning verder verduurzamen?

Er zijn meerdere opties voor de huizenbezitter die echt “0” op de meter wil voor de centrale verwarming in Kûbaard. De vraag is; wat kan ik doen om een woning compleet duurzaam te maken? Op deze pagina hebben we een lijst geplaatst met ideeën voor postcodegebied 8732.
 1. Isolatie: Begin met het isoleren van de woning. Ouder woningen (van voor 2000) hebben hier veel belang bij.
 2. Zonnepanelen: Je eigen stroomopwekking is fantastisch. Uiteraard voor de eigen energievraag, en bij te dragen aan een duurzame wereld (terugleveren).
 3. Warmtepomp: Een systeem dat concurreert met de pelletkachel centrale verwarming. Het systeem benut de energie uit de directe omgeving.
 4. Zonneboiler: een duurzaam product dat in staat is om de energie van de zon om te zetten in warmte en voorziet in warm water in huis.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!