Pelletkachel kopen It Heidenskip

Vergelijk installateurs pelletketels It Heidenskip

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in It Heidenskip kopen biedt jou de kans om de woning op een milieuvriendelijke manier te verwarmen. Je verwarmt jouw huis niet met gas maar met houten pellets. Dit zijn kleine staafjes uit geperst houtafval. We onderscheiden meerdere type installaties, ieder met hun eigen pluspunten. Via onze website doorzoek je waardevolle gegevens die een bijdrage leveren aan het laten installeren van een installatie. Eigenlijk zijn er drie soorten kachels:

  kachel installateur 8724

 1. Pelletkachel: voor extra sfeer, doorgaans te vinden in de huiskamer.
 2. Pelletkachel-cv: geschikt voor een totale verwarmde woning. Wordt aangesloten op het CV-systeem.
 3. Biomassaketel: geen aardgas meer, zorgt voor verwarming en zorgt voor warm tapwater in keuken en badkamer. Soms wordt er gesproken over een pelletketel.
Welke kachel is geschikt voor mij? Dat berekent men a.d.h.v. diverse factoren. Dit zijn natuurlijk: jouw soort huis, het doel, en het budget. Hieronder kan je meteen springen naar een bepaald thema.
ProvincieFriesland
GemeenteSúdwest-Fryslân
Postcode8724
Netnummer0514 (+31514)
Gasverbruik M31400 M3
Stroomverbruik kWh2550 kWh
Gemiddelde energierekening€150,00

Een pelletkachel laten installeren (Update december 2023)

Zoek jij eem manier om de woonkamer op een sfeervolle manier te verwarmen? In zo’n situatie is een pelletkachel kopen en laten installeren in It Heidenskip een uitstekende optie. Bijvoorbeeld de Double 12 air van het merk Kalon / Giove GroupMaar ook Nordic Fire is een prima keuze. We bestempelen dit als een toegankelijke en ‘groene’ optie om bijvoorbeeld de woonkamer te verwarmen. Het is gemakkelijk te bedienen, schoner dan de houtkachel, en er zijn interessante subsidies, tot wel €1200
 • Ervaar het gemak en de sfeer voor schappelijke kosten
 • Bewust bezig met duurzame energie
 • Eenvoudig te bedienen
 • Volledig automatisch
 • Schonere lucht binnen en buitenhuis
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aan de bestaande CV-ketel gekoppeld. De kachel in de woonkamer gebruikt de warmte ook om water in de CV-leidingen te verwarmen. De HR-ketel wordt op die manier ontlast, wat niet alleen geld maar ook uitstoot bespaart. Een gemiddeld huis in de gemeente Súdwest-Fryslânverbruikt 2550 kWh stroom en stookt 2550 m3 gas wat resulteert in een gemiddelde energienota van €150,00 in december 2023. Door gebruik te maken van een pelletkachel cv moederhaard kan de energierekening fors omlaag. Gelijk prijzen pelletkachel It Heidenskip vergelijken (december 2023).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

Een pelletkachel werkt op basis van pellets. Het betreft kleine houten staafjes, geproduceerd van samengeperste houtvezels. Het elektrische ontstekingsmechanisme zorgt ervoor dat pellets kunnen ontbranden. Lucht uit de kamer of van buiten zorgt voor zuurstof voor de vlam. Er wordt warmte gevormd die – met een speciale ventilator – de kamer in gaat.

Wat is een pelletkachel op CV?

De gewone pelletkachel monteert met in de woonkamer. Een CV-pelletkachel doet nog iets meer dan dat. Dit kan door de warmte ook naar andere vertrekken te transporteren. Sommige cv-pelletkachels worden aangesloten op het centrale verwarmingssysteem (radiatoren/vloerverwarming).

Wat is een biomassaketel, en wanneer is dit interessant?

Biomassaketels kunnen prima gebruikt worden als andere optie voor de HR ketel. Deze ketel heeft enkel biomassa nodig, aardgas is dan verledentijd. Doorgaans zijn dit houtpellets, houtsnippers of houtblokken. De pelletketel wordt niet gebruikt voor directe warmte. De warmte die de ketel aanmaakt wordt weer overgebracht op het leidingwater van uw CV.

Hoeveel jaar is de terugverdientijd van mijn pelletkachel?

De terugverdientijd van een pelletkachel verschilt enorm. Het wordt berekend op basis van het gebruik, de prijzen, en het merk kachel. Gemiddeld genomen ligt de terugverdientijd tussen de 4 en 9 jaar. Hierna gaat het besparen pas echt beginnen en resteren alleen nog de variabele pelletkosten en onderhoud + afschrijvingen.

In de showroom een kachel kopen?

Flink wat mensen denken na over een inbouw pelletkachel passend bij het design van de woonkamer. Er zijn kachel showrooms in It Heidenskip waar specialisten u alles over de producten kunnen vertellen. Doorgaans kunt u hier meteen bestellen of een showroommodel in de aanbieding kopen. De prijzen van december 2023 kunnen sterk fluctueren. De prijzen van verschillende aanbieders vergelijken is hierom wel zo handig.

Wat zijn de prijzen van pellets, en hoe werkt het?

Pellets zijn cilindervormige houtkorrels die bestaan uit samengeperste stukjes schoon hout. Houtpellets noemen we ook pelletkorrels. De mening lopen uiteen of het milieu wel voldoende ontlast wordt. De afschrijvingen en kosten van een pelletkachel worden berekend op basis van het merk/type en de warmtevraag (aantal verbrande pellets).


Biomassaketel laten plaatsen in It Heidenskip

Een alternatieve handige mogelijkheid is de biomassaketel, installateurs spreken vaak over een pelletketel. Zo’n pellet cv-ketel werkt op organische materialen zoals hout, mest, of tuinafval. De pelletketel is geschikt voor de CV installatie en warm tapwater. De biomassaketel is een duurzaam alternatief voor de CV-ketel. Het is een milieuvriendelijke en prijstechnisch interessante mogelijkheid: lagere vuile uitstoot, en je neemt afscheid van het dure gas.
 • Geld besparend, biomassa is lang niet zo duur als gas
 • Biomassaproducten zijn hernieuwbaar en ecologisch verantwoord
 • Een gasvrije woning binnen handbereik
 • Hoge subsidies tot wel €750 per plaatsing.

pelletkachel installateurs in it-heidenskip


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. NAW gegevens doorgeven

  Graag horen wij naar wie specificaties en uiteraard de offerte toegezonden moet worden. Veel installateurs focussen zich op een expliciet gebied.

 2. Omschrijf uw woning

  Nu volgen verschillende vragen met betrekking tot je huis. Relevant zijn de grootte van het huis welke isolatie er is aangebracht, of er ook zonnepanelen aanwezig zijn, en het aantal bewoners. Wees zo volledig mogelijk, anders kan de installateur geen concrete offerte maken. Aan de hand van je ingevulde gegevens kan de installateur een berekening maken van welk vermogen nodig is.

 3. Omschrijf specifieke behoeften

  Een mooie kachel in de kamer, of juist een model die in de volledige centrale verwarming kan voorzien? En wat wilt u maximaal betalen? Ook variabelen als het design en de afmetingen hebben invloed.

 4. Offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van enkele monteurs en selecteer een goed bekendstaande installateur in It Heidenskip. Vraag om reviews en aanwezige keurmerken (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten installeren

  De installateur gaat de pelletkachel of ketel bij jou thuis plaatsen. Bekijk goed of het rookkanaal goed wordt geplaatst. Neem ook een groot buffervat voor voldoende warm water. Probeer het systeem grondig uit. Loopt je tegen problemen aan? Neem zo spoedig mogelijk contact op met het pelletkachel installatiebedrijf in It Heidenskip


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Kan ik aanspraak maken op pelletkachel subsidie in It Heidenskip?

Momenteel bestaan er verschillende regelingen voor subsidie (denk dan aan de ISDE). Je kan kiezen uit duizenden pelletkachel en pelletketel modellen die vallen onder deze regeling. De vergoeding binnen de investeringssubsidie duurzame energie wordt getekend door het totale vermogen (KW) van het systeem. Dit alles maakt het investeren in een pelletkachel overduidelijk aanlokkelijk. Het totaalbedrag dat toe te passen is vinden we terug tussen €450 en €1050. Je kunt denken aan:

 • CW21 SX water+ (Wodtke), vermogen 8,9 [KW], €1400 subsidie.
 • HRV 140 Touch (Ravelli), vermogen 17,2 [KW], €1400 subsidie.
 • Aphrodite hydro 15 (Pasqualicchio), vermogen 12,7 [KW], €1400 subsidie.

Op welke manier kan ik mijn woning verder verduurzamen?

Er bestaan allerlei alternatieven voor de woningeigenaar die de woning wil verduurzamen voor de centrale verwarming in It Heidenskip. Welke maatregelen moet ik treffen richting een energieneutrale woning? Op deze website geven we alvast een voorzetje voor postcodegebied 8724.
 1. Isolatie: De eerste stap is altijd isoleren. Bestaande bouw (van 2005 en ouder) kunnen significant besparen op de energierekening.
 2. Zonnepanelen: Zelf stroom genereren heeft de toekomst. Vanzelfsprekend voor de apparatuur in eigen huis, en je overschot terug te leveren (salderen).
 3. Warmtepomp: Is net zo populair als de pelletkachel centrale verwarming. Het apparaat profiteert van energie uit de omgeving.
 4. Zonneboiler: een oplossing die slim gebruik maakt van de zon en warm water in de woning kan verzorgen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!