Pelletkachel kopen Allingawier

Vergelijk installateurs pelletketels Allingawier

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Allingawier kopen maakt het mogelijk om jouw huis op een energiezuinige manier te verwarmen. Ter vervanging van gas verbruik je namelijk houtpellets. Het betreft cilindervormige korrels geproduceerd uit afval. Er is keuze uit verscheidene soorten kachels, met allemaal duidelijke voor- en nadelen. Door gebruik te maken van pelletkachelrevolutie.nl bekijk jij omvangrijke aanbevelingen die nuttig zijn bij het kiezen van een goede kachel + monteur. In de praktijk hebben we het over drie soorten modellen:

  kachel installateur 8758

 1. Pelletkachel: design warme sfeerhaard, geschikt voor woonkamer / keuken.
 2. Pelletkachel-cv: verwarmt meerdere ruimtes. Aangesloten op radiatoren of vloerverwarming.
 3. Biomassaketel: zorgt voor de verwarming en zorgt voor warm tapwater in keuken en badkamer. Let op: soms wordt het een pelletketel genoemd.
Welke kachel past bij jouw woning? Dat berekent men a.d.h.v. specifieke variabelen. Je kunt denken aan: jouw type woning, wat het doel is, en hoeveel geld je gereserveerd hebt. Spring direct door naar het thema waar je meer over wilt lezen.
ProvincieFriesland
GemeenteSúdwest-Fryslân
Postcode8758
Netnummer0515 (+31515)
Gasverbruik M31400 M3
Stroomverbruik kWh2550 kWh
Gemiddelde energierekening€150,00

Een pelletkachel laten installeren in de huiskamer (Update december 2023)

Vraag naar een zuinige en milieuvriendelijke verwarming? Dan is kiezen voor een pelletkachel kopen en laten installeren in Allingawier wellicht iets voor jou. Denk dan bijvoorbeeld aan de Libeccio 60 EVO van het merk Dielle SRLOok de kachels van Nordic Fire zijn populair. Het betreft een goede en zuinige optie om sfeer en warmte in de woonkamer te creëren. Eenvoudig te installeren, het is relatief goedkoop, en er zijn interessante subsidies, tot wel €1300
 • Design en warme sfeer met een laag kostenplaatje
 • Bewust bezig met duurzame energie
 • Gemakkelijk instellen op de gewenste temperatuur
 • automatische ontsteking en modulerende werking
 • Hoger rendement dan klassieke kachels
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV werkt samen met de bestaande CV-ketel. De (ingebouwde) kachel warmt het water dat door de leidingen van de CV stroomt op. De HR-ketel wordt op die manier ontlast, wat niet alleen geld maar ook uitstoot bespaart. Een gemiddelde woning in de gemeente Súdwest-Fryslânverbruikt 2550 kWh stroom en 2550 m3 gas wat volgt in een gemiddelde energierekening van €150,00 in december 2023. Via aan pelletkachel cv moederhaard kan de energierekening fors omlaag. Gelijk prijzen pelletkachel Allingawier vergelijken (december 2023).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel precies?

In een pelletkachel stookt men pellets. Dat zijn blokjes geperst hout, gemaakt van droog resthout. Het elektrische ontstekingsmechanisme maakt de verbranding van pellets mogelijk. Verse lucht van binnen of buiten bezorgt de nodige zuurstof. Op deze wijze komt er warmte vrij die – met een speciale ventilator – de kamer in gaat.

Wat is een pelletkachel met CV aansluiting?

De standaard pelletkachel verwarmt slechts één ruimte. Een CV-pelletkachel doet nog iets meer dan dat. Dit wordt gerealiseerd via buizen waardoor warme lucht wordt geblazen. Sommige installaties worden ook gekoppeld aan de bestaande CV-installatie (vloerverwarming/radiatoren).

Een biomassaketel als vervanger voor de CV-ketel?

Ook een biomassaketel is een prima vervanger i.v.m een gasketel. Zo’n pelletketel stookt op biomassa, waardoor er geen gas bij komt kijken. Dit zijn vaak houtblokken of ander organisch materiaal. Vaak plaatst men deze pelletketels in de garage, bijkeuken of kelder. De gewonnen warmte wordt afgegeven op het leidingwater van jouw centrale verwarmingsinstallatie.

Met welke terugverdientijd voor mijn pelletkachel moet ik rekening houden?

De pelletkachel-terugverdientijd is tamelijk flexibel. Veel aspecten hebben invloed; gebruik, de prijzen, en welk type je koopt. Experts gaan uit van een terugverdientijd tussen de 4 en 8 jaar. Na deze jaren gaat u het daadwerkelijk merken in de portemonnee en resteren alleen nog de kosten van de pellets en onderhoud + afschrijvingen.

Zelf een kachel in de showroom kopen?

Flink wat huizenbezitters preferereneen efficiënte inbouw pelletkachel die voldoet aan design componenten van het huis. U kunt een afspraak maken bij kachel showrooms in Allingawier waar medewerkers u de gangbare modellen kunnen verkopen. Zo maakt u het visueel, en kunt u meteen bestellen of een kachel in de aanbieding kopen. De prijzen van december 2023 wisselen sterk. Installatiebedrijven met elkaar vergelijken is vanzelfsprekend wel zo verstandig.

Hoeveel kosten pellets, en wat is precies?

Pellets zijn geperste houtkorrels, gemaakt van reststromen. Pelletkorrels noemen we ze ook wel, deze houtpellets. Er is veel discussie of dit gezond en milieuvriendelijk is. De dagelijkse kosten van een pelletkachel worden berekend op basis van type kachel en het soort gebruik (hoeveel pellets je stookt).


Biomassaketel laten plaatsen in Allingawier

Een alternatieve goede optie is de biomassaketel, in de volksmond ook wel een pelletketel. De pellet cv-ketel werkt op plantenresten, takken of houtblokken. De installatie is toepasbaar voor het centrale verwarmingssysteem en tapwater voor douche en keuken. De biomassaketel is een duurzaam alternatief voor de CV-ketel. Dit type kachel is een milieuvriendelijke en prijs-interessante keuze: beperkte broeikas uitstoot, en de woning wordt gasloos verwarmd.
 • Goedkope keuze, biomassa is relatief goedkoop
 • Minder CO-2 uitstoot dan CV-ketel
 • De gasaansluiting is verleden tijd
 • Royale subsidies, tot wel €1150 per kachel.

pelletkachel installateurs in allingawier

Plaatsen in de omgeving:


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  We hebben correct gegevens nodig naar welke persoon de specificaties en tevens de offerte verzonden mag worden. De meeste adviseurs focussen zich op een bepaald werkgebied in de regio.

 2. Verstel details over uw huis

  Hierna zie je speciale vragen inzake uw huis. Denk aan de grootte van de woning of de woning goed geïsoleerd is, aantal zonnepanelen, en aantal inwonende mensen. Vul alles zo goed mogelijk in, zo ontvang je een nauwkeurig prijsvoorstel. Met behulp van de ingevulde data maakt de installateur een grove inschatting van het minimale vermogen van de kachel.

 3. Geef uw wensen door

  Een mooie kachel in de kamer, of meer een model dat er voor zorgt dat de CV-ketel helemaal de deur uit kan? En wat is het budget? Ook variabelen als het design en gewenste afmeting spelen een rol.

 4. Verschillende offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van populaire experts en maak een keuze voor een professionele installateur in Allingawier. Check de beoordelingen en controleer of benodigde keurmerken aanwezig zijn (EN+ a1).

 5. Installatie van de pelletkachel

  Het installatiebedrijf komt de pelletkachel of ketel thuis plaatsen. Kijk na of het rookkanaal goed wordt geplaatst. Zorg ook voor een buffervat dat groot genoeg is. Probeer verschillende functies uit. Functioneert de installatie niet goed? Neem zo spoedig mogelijk contact op met het pelletkachel installatiebedrijf in Allingawier


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er een actuele pelletkachel subsidie in Allingawier?

Recent kun je gebruik maken van velerlei subsidie kansen, met name met het oog op de ISDE. Er bestaan meer dan 1.950 pelletkachel en pelletketel modellen die op de lijst staan. De vergoeding binnen de investeringssubsidie duurzame energie wordt getekend door het vermogen in KW van het model. Een dergelijke subsidie maakt het laten plaatsen van een kachel ontegenzeggelijk erg aantrekkelijk. Het subsidiebedrag dat men hiervoor opzij gezet heeft loopt uiteen tussen de €900 en €1450. Hieronder een paar rekenvoorbeelden:

 • Ivo.Smart BM01-4 (8 kW) (Wodtke), vermogen 8 [KW], €1400 subsidie.
 • Topo II (Rika), vermogen 10 [KW], €500 subsidie.
 • Penelope/Diana P/Calipso/Maia/Nike/Nausicaa (Phebo Stufe SRL), vermogen 12,7 [KW], €635 subsidie.

Wat kan ik nog meer doen aan duurzame energie?

Er zijn diverse substituten te overwegen voor de consument die de woning wil verduurzamen voor de centrale verwarming in Allingawier. Wat moet ik precies doen met het oog op energieneutraal leven? Op deze pagina hebben we een lijst geplaatst met ideeën voor postcodegebied 8758.
 1. Isolatie: Isolatie is altijd de basis van verduurzamen. Huizen gebouwd voor 2010 kunnen significant besparen op de energierekening.
 2. Zonnepanelen: Zelf je stroom opwekken met panelen is visie. Om de pelletkachel of warmtepomp van stroom te voorzien, en voordelige stroomtarieven (terugleveren / salderen).
 3. Warmtepomp: Iets duurder, maar een prima alternatief voor de pelletkachel centrale verwarming. Dit systeem maakt slim gebruik van energie uit de buitenlucht, water of bodem.
 4. Zonneboiler: een innovatieve installatie die de energie van de zon gebruikt en warm water in de woning kan verzorgen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!