Pelletkachel kopen Pingjum

Vergelijk installateurs pelletketels Pingjum

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Pingjum kopen maakt het mogelijk om een woning op een milieuvriendelijke en zuinige manier te verwarmen. In plaats van gas gebruik je speciale pellets van hout. Dit zijn cilindervormige korrels geproduceerd uit afval. Er bestaan diverse type installaties, die allemaal unieke eigenschappen hebben. Door middel van deze pagina lees jij bruikbare toelichtingen die van pas komen bij het vergelijken van de mogelijkheden. Eigenlijk zijn er 3 type modellen:

  kachel installateur 8749

 1. Pelletkachel: lekkere directe warmte, plaatsing geschikt in woonkamers.
 2. Pelletkachel-cv: verwarmt een groot deel van het huis. Aangesloten op radiatoren of vloerverwarming.
 3. Biomassaketel: verwarmt jouw hele woning en voorziet in de tapwater behoefte. We bedoelen er hetzelfde mee als een pelletketel.
Voor welke soort kachel moet ik gaan? Dat wordt bepaald door allerlei randvoorwaarden. Je kunt denken aan: jouw type huis, hoe je de kachel gaat gebruiken, en hoeveel geld je gereserveerd hebt. Maak een keuze uit de inhoudsopgave.
ProvincieFriesland
GemeenteSúdwest-Fryslân
Postcode8749
Netnummer0517 (+31517)
Gasverbruik M31400 M3
Stroomverbruik kWh2550 kWh
Gemiddelde energierekening€150,00

Thuis een pelletkachel laten installeren (Update juni 2024)

Bent u op zoek naar eem manier om de woonkamer op een sfeervolle manier te verwarmen? Dan is de keuze voor een pelletkachel kopen en laten installeren in Pingjum misschien we dé oplossing. Dat kan zijn de Rose van het merk GallusNordic Fire is ook een uitstekende optie. Het is absoluut een toegankelijke en ‘groene’ optie om sfeer en warmte in de woonkamer te creëren. Het systeem is eenvoudig te bedienen, het is zeker niet duur, en de subsidies lopen op tot wel €1100
 • Gemak, comfort en sfeer voor lagere prijzen
 • Kiezen voor een milieuvriendelijke oplossing
 • Relatief weinig onderhoud
 • ingebouwde pelletvoorraad
 • Door optimale verbranding Co² neutraal en zeer schoon
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aangesloten op het bestaande CV-systeem. De kachel in de huiskamer geeft warmte af dat wordt ingezet voor het verwarmen van water in de CV-leidingen. De bestaande HR-ketel kan dan beperkt draaien, wat de gasconsumptie zal reduceren. Een gemiddelde woning in de gemeente Súdwest-Fryslânverbruikt 2550 kWh stroom en stookt 2550 m3 gas wat resulteert in een gemiddelde energienota van €150,00 in juni 2024. Door te investeren in een pelletkachel cv moederhaard kan de energierekening al snel omlaag. Nu prijzen pelletkachel Pingjum vergelijken (juni 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel precies?

Een pelletkachel werkt op basis van pellets. Dat zijn kleine brokjes hout, ontwikkeld van zaagsel of overblijfselen van hout. Een speciale elektrische ontsteker zorgt dat de pellets branden. Schone omgevingslucht draagt zorg voor voldoende zuurstof bij de vlam. Wat volgt is opstijgende warmte die weer terug de woning in gaat.

Wat is precies een pelletkachel-CV?

Een normale pelletkachel monteert met in de woonkamer. Een CV-pelletkachel doet nog iets meer dan dat. Dat kan door de gegenereerde warmte uit te zetten naar andere kamers. Sommige kachels worden rechtstreeks aangesloten op de CV-installatie (radiatoren/vloerverwarming).

Hoe werkt een biomassaketel, en is het wat voor mij?

Ook de biomassaketels zijn prima vervangers i.v.m een gasketel. Zo’n ketel werkt op biomassa, in plaats van aardgas. Standaard kiest men voor houtpellets, houtsnippers of houtblokken. Een pelletketel geeft geen warmte af aan de directe omgeving. De warmte die ontstaat door het verbranden van pellets wordt afgegeven aan het leidingwater van je CV-installatie.

Wat is de terugverdientijd van de investering?

De terugverdientijd van een pelletkachel die momenteel geldt is niet universeel. Dit wordt berekend aan de hand van warmtevraag, prijzen en het soort kachel. Gemiddeld genomen ligt de terugverdientijd tussen de 4 en 9 jaar. Zodra deze periode is verstreken kunt u fors besparen op de stookkosten en betaalt u enkel de stookkosten van pellets en maandelijkse afschrijving.

Kan ik in een showroom kachels kopen?

Meer en meer bewoners neigen naar een luxe inbouw pelletkachel die qua design passen bij de woning. U kunt een afspraak maken bij kachel showrooms in Pingjum waar specialisten u alles over de producten kunnen vertellen. Wel zo gemakkelijk, want u kunt hier ook gewoon een model bestellen of direct een systeem kopen en meenemen. De actuele prijzen van juni 2024 fluctueren enorm. Installateurs vergelijken is dus geen gek idee.

Wat kosten pellets, en hoe werken ze?

Pellets is een CO-2 neutrale brandstof voor in de kachel. Pelletkorrels noemen we ze ook wel, deze houtpellets. Het moet nog onderzocht worden of dit gezond en milieuvriendelijk is. De jaarlijkse kosten van een pelletkachel zijn afhankelijk van soort installatie en de gebruiksintensiteit / aantal verstookte pellets.


Biomassaketel laten plaatsen in Pingjum

Een alternatieve populaire optie is de biomassaketel, we noemen dit ook wel een pelletketel. Een dergelijke pellet cv-ketel werkt op biomassa als houtsnippers/blokken. De ketel zorgt voor de verwarmingsinstallatie en warm water om te douchen en wassen. Deze biomassaketel kan dus een volledige woning verwarmen. Het wordt gekenmerkt als milieuvriendelijke en aantrekkelijke beslissing: beperkte uitstoot van CO-2, en het huis kan van het gas af.
 • Geld besparend, snippers, blokken of pellets van hout zijn goedkoper dan gas
 • Ecologisch verantwoorde keuze
 • Een gasvrije woning binnen handbereik
 • Hoge subsidies tot wel €1300 per product.

pelletkachel installateurs in pingjum


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Verstrek uw gegevens

  We hebben correct gegevens nodig naar welk adres details en misschien de offerte verstuurd mag worden. De meeste bedrijven zijn werkzaam in een bepaalde regio.

 2. Beschrijf uw huis

  Hierna zie je speciale vragen over je woonobject. Voorbeelden zijn het type woning, de mate van isolatie, of er ook zonnepanelen aanwezig zijn, en de samenstelling huishouden. Voer de gegevens zo volledig mogelijk in, anders kan de installateur geen concrete offerte maken. Met behulp van uw gegevens kan de installateur een zinnige raming maken van het benodigde vermogen.

 3. Geef uw wensen door

  Een kachel die in het oog springt, of juist een product die er voor zorgt dat de CV-ketel helemaal de deur uit kan? En wat is de maximale bestedingsruimte? Ook onderdelen als het design en gewenste afmeting hebben invloed.

 4. Vergelijk offertes

  Vergelijk offertes van diverse monteurs en ga voor een erkende installateur in Pingjum. Let op referenties en kijk of het bedrijf wel gecertificeerd is (EN+ a1).

 5. Plaatsing van de pelletkachel

  De installateur komt de pelletkachel of ketel thuis installeren. Bekijk of en hoe de rookgasafvoer wordt geregeld. Kies ook voor een buffervat dat groot genoeg is. Test het systeem zorgvuldig. Iets niet in de haak? Geef dit onmiddellijk door aan het pelletkachel installatiebedrijf in Pingjum


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er een actuele pelletkachel subsidie in Pingjum?

Hedendaags vind je allerhande opties voor subsidie, zeker als we kijken naar de ISDE. Je kan kiezen uit meer dan 1.800 pelletketel / pelletkachel installaties waarvoor subsidie aangevraagd kan worden. Het exacte bedrag van de investeringssubsidie duurzame energie wordt gecalculeerd door het totale vermogen (KW) van de installatie. Deze regeling maakt de aankoop van een kachel vanzelfsprekend aanlokkelijk. De tegemoetkoming dat hiervoor doelmatig wordt toegekend ligt tussen €500 en €1400. Concreet kan dit er als volgt uitzien:

 • ivo.tec 15 kW water+ (Wodtke), vermogen 15,1 [KW], €1400 subsidie.
 • Roco RAO (Rika), vermogen 9 [KW], €500 subsidie.
 • Sogno (P10) (Paterno), vermogen 8,1 [KW], €500 subsidie.

Wat kan ik verder doen voor een energieneutrale woning?

Er zijn veel verschillende keuzes te maken voor diegene die gasvrij wil leven voor de centrale verwarming in Pingjum. Wat zijn de mogelijkheden als ik helemaal van het gas af wil? Onderstaand hebben we diverse investeringen opgesomd voor postcodegebied 8749.
 1. Isolatie: Goede isolatie is cruciaal. Bestaande bouw (van 2005 en ouder) halen daar veel winst uit.
 2. Zonnepanelen: Het zelfstandig opwekken van stroom biedt uitkomst. Vanzelfsprekend voor de apparatuur in eigen huis, en natuurlijk teruglevering (salderen).
 3. Warmtepomp: Een serieuze concurrent voor de pelletkachel centrale verwarming. Het apparaat haalt warmte uit de directe omgeving.
 4. Zonneboiler: een innovatieve oplossing die de energie van de zon gebruikt en heet water kan faciliteren.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!