Pelletkachel kopen Lollum

Vergelijk installateurs pelletketels Lollum

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Lollum kopen biedt jou de kans om je woning op een energiezuinige manier te verwarmen. Je stookt geen gas, maar pelletkorrels. Dit omschrijven we als kleine staafjes uit geperst houtafval. Er zijn velerlei type installaties, met allemaal duidelijke voor- en nadelen. Geholpen door onze vergelijker doorzoek je uitgebreide info die van pas komen bij het laten installeren van een installatie. Eigenlijk zijn er 3 kachels:

  kachel installateur 8823

 1. Pelletkachel: voor extra sfeer, idealiter gemonteerd in de woonkamer.
 2. Pelletkachel-cv: verwarmt meerdere ruimtes. Wordt aangesloten op het CV-systeem.
 3. Biomassaketel: hét alternatief voor de CV-ketel, verwarmt het huis en regelt warm tapwater. Vaak noemen we dit een pelletketel.
Voor welke soort kachel moet ik gaan? Dat wordt bepaald door velerlei randvoorwaarden. Belangrijk zijn: soort huis, de wensen, en wat je bestedingsruimte is. Klik direct door naar een van de onderwerpen.
ProvincieFriesland
GemeenteSúdwest-Fryslân
Postcode8823
Netnummer0517 (+31517)
Gasverbruik M31400 M3
Stroomverbruik kWh2550 kWh
Gemiddelde energierekening€150,00

Een pelletkachel laten installeren (Update oktober 2023)

Behoefte aan een sfeervolle verwarmingsbron? In dat geval is een pelletkachel kopen en laten installeren in Lollum wellicht iets voor jou. Een voorbeeld is de Aqua 25 van het merk Termal int.Of natuurlijk een Nordic Fire. Dit is namelijk een “groene” en bewuste mogelijkheid om bijvoorbeeld de huiskamer te verwarmen. Het is zeer gemakkelijk in gebruik, het is zeker niet duur, en u heeft recht op subsidies tot wel €1000
 • Ervaar het gemak en de sfeer voor schappelijke kosten
 • Pellets zijn 100% geproduceerd van afvalhout
 • Gemakkelijke installatie
 • ingebouwde pelletvoorraad
 • Hoger rendement dan klassieke kachels
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aangesloten op het bestaande CV-systeem. De kachel die vaak in de woonkamer staat verwarmt het water in de CV-leidingen. De HR-ketel kan op dit moment zuiniger draaien, minder uitstoot en minder duur gasverbruik. Een gemiddelde woning in de gemeente Súdwest-Fryslânverbruikt 2550 kWh stroom en 2550 m3 gas wat leidt tot een gemiddelde energienota van €150,00 in oktober 2023. Door te investeren in een pelletkachel cv moederhaard kan flink bespaard worden. Start met prijzen pelletkachel Lollum vergelijken (oktober 2023).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

De pelletkachel wordt gestookt op op pellets. Dat zijn blokjes geperst hout, afkomstig van resthout. Er is een elektrische ontsteker die zorgt ervoor dat pellets kunnen ontbranden. Buitenlucht of lucht uit de kamer zorgt voor zuurstof bij de vlam. Op deze wijze komt er warmte vrij die – met een speciale ventilator – de kamer in gaat.

Wat is dan een pelletkachel met CV aansluiting?

Een normale pelletkachel is geschikt voor 1 kamer. Een CV-pelletkachel doet nog iets meer dan dat. Dat wordt gefaciliteerd door de warmte ook naar andere vertrekken te transporteren. Sommige cv-pelletkachels kunnen rechtstreeks gekoppeld worden aan de CV (vloerverwarming/radiatoren).

Wanneer moet ik kiezen voor een biomassaketel?

Een biomassaketel is een ‘groen’ alternatief voor de gasketel. Deze installatie maakt gebruik van biomassa, in plaats van aardgas. Doorgaans zijn dit houtpellets of blokken. Een pelletketel geeft geen warmte af aan de directe omgeving. De warmte die uit het proces ontstaat wordt met warmtewisselaars gebruikt voor verwarming van de CV-installatie.

Wat is de terugverdientijd van de investering?

De actuele terugverdientijd van een pelletkachel loopt zeer uiteen. Het wordt berekend op basis van het verbruik, de prijzen en het merk/model. Vaak wordt gesproken over een terugverdientijd tussen de 5 en 9 jaar. Daarna kunt u uw huis dus voordeliger verwarmen en betaalt u enkel de stookkosten van pellets en onderhoud + afschrijvingen.

Zijn showrooms geschikt om kachels te kopen?

Meer en meer Nederlanders overwegen een efficiënte inbouw pelletkachel die aansluit op het interieur. Ga eens langs bij kachel showrooms in Lollum waar specialisten u alles over de producten kunnen vertellen. Wel zo gemakkelijk, want u kunt hier ook gewoon een model bestellen of een showroommodel in de aanbieding kopen. De prijzen van oktober 2023 wisselen sterk. Installateurs vergelijken is daardoor zeer aan te raden.

Wat kosten pellets, en hoe werken ze?

Pellets is een CO-2 neutrale brandstof voor in de kachel. Houtpellets worden ook wel pelletkorrels genoemd. Er is een actueel debat over de vraag of deze vorm wel duurzaam genoemd kan worden. De jaarlijkse kosten van een pelletkachel worden berekend op basis van model/merk kachel en het type gebruik, aantal pellets dat je verbruikt.


Biomassaketel laten plaatsen in Lollum

Een efficiënte en woning dekkende optie is de biomassaketel, welke misschien meer bekend is als pelletketel. De pellet cv-ketel werkt op plantenresten, takken of houtblokken. De ketel zorgt voor de verwarmingsinstallatie en warm water om te douchen en wassen. Deze biomassaketel kan dus een volledige woning verwarmen. Het betreft een duurzame en aantrekkelijke oplossing: minder CO-2 uitstoot, en de gaskraan gaat dicht.
 • Betaalbaar, houtpellets of ander organisch afval zijn relatief goedkoop
 • Schone verbranding door de hoge temperaturen
 • Je woning van het gas af
 • Hoge subsidies tot wel €1500 per product.

pelletkachel installateurs in lollum


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. NAW gegevens doorgeven

  Zo weten we naar wie de informatie en wellicht een offerte verzonden kan worden. De meeste installateurs werken in een specifieke omgeving.

 2. Beschrijf de woning

  Vervolgens stellen we speciale vragen inzake jouw woonobject. Onder andere het soort woning, de isolatiewaarden, de aanwezigheid van zonnepanelen, en de grootte van het gezin. Wees zo volledig mogelijk, anders zegt het prijsvoorstel maar weinig. Gebaseerd op de data kan de installateur ongeveer een inschatting maken van het vermogen van de ketel.

 3. Wat is uw wensenlijstje?

  Een pelletkachel voor de warmte en sfeer of zelfs een installatie dat de bestaande HR-ketel volledig doet vervangen? En wat wilt u maximaal betalen? Ook zaken als kleur / design en de hoogte van de kachel spelen een rol.

 4. Offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van verschillende specialisten en kies een uitstekende installateur in Lollum. Let op verhalen van andere klanten en kijk of het bedrijf wel gecertificeerd is (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten plaatsen

  De monteur komt de pelletkachel of ketel in het huis installeren. Controleer of er een goede afvoer wordt aangebracht. Plaats zeker ook een buffervat dat groot genoeg is. Controleer of alles werkt. Ontstaan er problemen? Geef dit onmiddellijk door aan het pelletkachel installatiebedrijf in Lollum


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er een actuele pelletkachel subsidie in Lollum?

Tegenwoordig zijn er veel verschillende tegemoetkomingen en subsidies, zoals de ISDE. Het aanbod omslaat honderden pelletkachel & pelletketel installaties die op de ISDE-lijst staan. De toekenning van de investeringssubsidie duurzame energie wordt berekend door het vermogen (KW) van de installatie. Dit alles maakt het investeren in een pelletkachel logischerwijs erg aantrekkelijk. De tegemoetkoming dat men hiervoor opzij gezet heeft schommelt tussen €700 en €1400. Je kunt denken aan:

 • Norma RR8-RU (AMG S.p.A.), vermogen 7,6 [KW], €500 subsidie.
 • Donna Air 70 US (Royal / Palazzetti), vermogen 7 [KW], €500 subsidie.
 • Nevis/Atena (Puros), vermogen 7,6 [KW], €500 subsidie.

Zijn er verder nog meer duurzame energiebronnen?

Er zijn allerlei dingen te kiezen voor de Nederlander die het huis energiezuinig wil maken voor de centrale verwarming in Lollum. Wat moet ik precies doen om mijn woning energieneutraal te maken? In de paragraaf hierna geven onze specialisten een aantal suggesties voor postcodegebied 8823.
 1. Isolatie: Goede isolatie is cruciaal. Huizen gebouwd voor 2010 halen daar veel winst uit.
 2. Zonnepanelen: Je eigen stroomopwekking is fantastisch. Om te voorzien in jouw eigen elektriciteitsconsumptie, en bij te dragen aan een duurzame wereld (terugleveren).
 3. Warmtepomp: Iets duurder, maar een prima alternatief voor de pelletkachel centrale verwarming. De pomp onttrekt energie uit de buitenlucht, water of bodem.
 4. Zonneboiler: een innovatieve oplossing die gebruik maakt van energie van de zon en warm tapwater kan opslaan.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!