Pelletkachel kopen Wolsum

Vergelijk installateurs pelletketels Wolsum

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Wolsum kopen maakt het mogelijk om de woning zonder aardgas te verwarmen. Als alternatief voor gas gebruik je pelletkorrels. Het gaat om kleine staafjes uit geperst houtafval. We onderscheiden diverse soorten installaties, met allemaal duidelijke voor- en nadelen. Met behulp van onze vergelijker lees jij accurate informatie die helpen bij het laten installeren van een installatie. Er zijn grofweg 3 kachels:

  kachel installateur 8774

 1. Pelletkachel: designs verwarming, meestal in de woonkamer gemonteerd.
 2. Pelletkachel-cv: verwarmt meerdere ruimtes. Wordt aangesloten op het CV-systeem.
 3. Biomassaketel: zorgt voor de verwarming en zorgt voor warm water. We bedoelen er hetzelfde mee als een pelletketel.
Welke kachel is geschikt voor mij? Dat ligt aan velerlei variabelen. We spreken over: type huis, het doel van de kachel, en wat het mag kosten. Klik hieronder door voor meer informatie.
ProvincieFriesland
GemeenteSúdwest-Fryslân
Postcode8774
Netnummer0515 (+31515)
Gasverbruik M31400 M3
Stroomverbruik kWh2550 kWh
Gemiddelde energierekening€150,00

Een pelletkachel laten installeren (Update oktober 2023)

Zoek jij een duurzame en sfeervolle verwarmingsbron? In dat geval is een pelletkachel kopen en laten installeren in Wolsum geen gek idee. Neem bijvoorbeeld de Cedrus LP6/Rubia/Lilium/Drosera/Nyssa/Nemesia van het merk InvictaOf wat te denken van het merk Nordic Fire. We spreken dan namelijk over een verantwoorde manier om rendabel warmte en sfeer te creëren in de huiskamer. Het is zeer gemakkelijk in gebruik, stukken schoner dan de open haard, en u ontvangt een forse subsidie die oploopt tot €1000
 • Warmte en comfort voor schappelijke kosten
 • Goed voor het milieu door keurmerken
 • Relatief weinig onderhoud
 • Volledig automatisch
 • Schonere lucht binnen en buitenhuis
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aangesloten op het bestaande CV-systeem. De kachel die vaak in de woonkamer staat geeft warmte af dat wordt ingezet voor het verwarmen van water in de CV-leidingen. Een HR-ketel hoeft dan minder vermogen te leveren, wat zal zorgen voor reductie in gasverbruik. Een gemiddeld huishouden in de gemeente Súdwest-Fryslângebruikt 2550 kWh stroom plus nog eens 2550 m3 gas wat volgt in een gemiddelde energierekening van €150,00 in oktober 2023. Via aan pelletkachel cv moederhaard kan enorm op energie worden bespaard. Snel prijzen pelletkachel Wolsum vergelijken (oktober 2023).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

In de pelletkachel verstookt men pellets. Het betreft kleine houten staafjes, gemaakt van droog resthout. Het elektrische ontstekingsmechanisme maakt de verbranding van pellets mogelijk. Schone omgevingslucht zorgt voor zuurstof bij de vlam. Op deze wijze komt er warmte vrij die vanzelfsprekend de huiskamer ingeblazen wordt.

Wat is een pelletkachel-CV?

De standaard pelletkachel is bedoeld voor het opwarmen van 1 ruimte. Een pelletkachel-CV kan meerdere vertrekken verwarmen. Dit kan door de gewonnen warmte naar andere kamers te blazen. Sommige cv-pelletkachels worden ook gekoppeld aan de bestaande CV-installatie (radiatoren/vloerverwarming).

In welke gevallen is een biomassaketel interessant?

De biomassaketel is een milieuvriendelijk alternatief i.v.m je gasketel. Een dergelijk systeem werkt op basis van biomassa, aardgas is dan verledentijd. Voorbeelden hiervan zijn houtpellets of blokken. De pelletketel wordt niet gebruikt voor directe warmte. De gegenereerde warmte wordt gebruikt om leidingwater te verwarmen van uw centrale verwarmingsinstallatie.

Met welke terugverdientijd voor mijn pelletkachel moet ik rekening houden?

De actuele terugverdientijd van een pelletkachel is erg variabel. Dit wordt berekend aan de hand van vermogen, de prijzen, en het type installatie. Gemiddeld genomen ligt de terugverdientijd tussen de 4 en 7 jaar. Hierna geniet u van relatief lage stookkosten en dient u rekening te houden met de prijzen van pellets en onderhoud + afschrijvingen.

Een kachel kopen in een showroom?

Een groot deel van de Nederlanders denken na over een efficiënte inbouw pelletkachel met aandacht voor een esthetisch fraaie afwerking. Er zijn kachel showrooms in Wolsum waar consultants u alle verschillende systemen kunnen tonen. Zo kan u de kachels zien, en bovendien een bestelling doornemen of een showroommodel in de aanbieding kopen. De marktprijzen (oktober 2023) fluctueren enorm. De tarieven van verschillende monteurs vergelijken is dus een wijs besluit.

Wat kosten pellets, en hoe werken ze?

Pellet zijn houten blokjes die in de kachel worden verstookt. Houtpellets worden ook wel pelletkorrels genoemd. Er is veel discussie of dit groen en duurzaam is. De dagelijkse kosten van een pelletkachel zijn afhankelijk van categorie kachel en het soort gebruik (hoeveel pellets je stookt).


Biomassaketel laten plaatsen in Wolsum

Een andere is de biomassaketel, vaak aangeduid als een pelletketel. Deze pellet cv-ketel draait op snippers, blokken of pellets van hout. De pelletketel wordt gebruikt voor het verwarmingssysteem en tapwater voor douche en keuken. De biomassaketel is een duurzaam alternatief voor de CV-ketel. Wij omschrijven dit als een bewuste en prijs-interessante installatie: minder uitstoot van CO-2, en de gasaansluiting kan de deur uit.
 • Goedkoop, houtsnippers en pellets zijngoedkoper dan gas
 • Minder CO-2 uitstoot dan CV-ketel
 • De gasaansluiting is verleden tijd
 • Royale subsidies, tot wel €550 per plaatsing.

pelletkachel installateurs in wolsum


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. NAW gegevens doorgeven

  Dat maakt dat we weten naar welke klant informatie en misschien de offerte aangeleverd zal worden. De meeste monteurs zijn werkzaam in een eigen regio.

 2. Definieer uw woning eigenschappen

  Vervolgens stellen we speciale vragen die gaan over het huis. Denk aan het type huis, welke isolatie er is aangebracht, of er zonnepanelen aanwezig zijn, en samenstelling van het gezin. Sla geen vragen of details over, dan is de offerte direct kloppend en geschikt. Gebaseerd op je data kan de installateur een berekening maken van het vermogen dat de ketel moet hebben.

 3. Wat is uw wensenlijstje?

  Een kachel als designstuk, of een model die voorziet in de volledige warmtevraag? En wat mag het kosten? Ook variabelen als het design en de hoogte van de kachel zijn belangrijk.

 4. Vergelijk offertes

  Vergelijk offertes van verschillende bedrijven en ga aan de slag met een uitstekende installateur in Wolsum. Let op ervaringen van anderen en certificaten (EN+ a1).

 5. Plaatsing van de pelletkachel

  De installateur komt de pelletkachel of ketel in het huis installeren. Check naderhand of er een goede afvoer wordt aangebracht. Kies ook voor een uitgebreid buffervat met veel warmwateropslag. De eerste dagen is het belangrijk goed te testen. Zijn er problemen? Geef dit onmiddellijk door aan het pelletkachel installatiebedrijf in Wolsum


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Kan ik aanspraak maken op pelletkachel subsidie in Wolsum?

Tegenwoordig zijn er verschillende subsidies en tegemoetkomingen (binnen de ISDE regeling). Er is keuze uit meer dan 1.750 pelletketel en pelletkachel installaties die op de ISDE-lijst staan. Hoe hoog deze investeringssubsidie duurzame energie is wordt berekend door het vermogen in KW van het model. Een dergelijke subsidie maakt het laten plaatsen van een kachel natuurlijk verleidelijk. De tegemoetkoming waar je recht op hebt is uiteenlopend tussen de €900 en €1250. Hierbij een aantal voorbeelden:

 • Commo 18 (Alfaplam), vermogen 18,9 [KW], €1400 subsidie.
 • Induo (Rika), vermogen 9,6 [KW], €500 subsidie.
 • Lory (Punto Fuoco), vermogen 7,5 [KW], €500 subsidie.

Zijn er nog andere duurzame alternatieven?

Er zijn altijd meerdere opties te overwegen voor de bewoner die gasvrij wil leven voor de centrale verwarming in Wolsum. Waaruit kan ik kiezen als ik streef naar nul op de meter? In de paragraaf hierna kan jij direct meer lezen over deze investeringen voor postcodegebied 8774.
 1. Isolatie: De basis van elke woning is isolatie. Ouder woningen (van voor 2000) kunnen significant besparen op de energierekening.
 2. Zonnepanelen: Zelf opgewekte stroom is handig en financieel interessant. Uiteraard voor de eigen energievraag, en je overschot terug te leveren (salderen).
 3. Warmtepomp: Minstens zo interessant als de pelletkachel centrale verwarming. Het apparaat onttrekt energie uit de buitenlucht, water of bodem.
 4. Zonneboiler: een innovatieve oplossing die gebruik maakt van energie van de zon om sanitair water te verwarmen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!