Pelletkachel kopen Westerveld

Vergelijk installateurs pelletketels Westerveld

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Westerveld kopen stelt je in de gelegenheid om uw woning zonder aardgas te verwarmen. Je verwarmt jouw huis niet met gas maar met pelletkorrels. Dit omschrijven we als geperste houtkorrels. Er bestaan tal van modellen en installaties, ieder met hun eigen pluspunten. Middels onze vergelijker check je samengestelde adviezen die helpen bij het laten plaatsen van een pelletkachel. We maken onderscheid tussen 3 soorten modellen:

  kachel installateur 8437

 1. Pelletkachel: designs verwarming, idealiter gemonteerd in de woonkamer.
 2. Pelletkachel-cv: een totaaloplossing voor de hele woning. Direct aangesloten op centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: 30% goedkoper dan gas, stuurt verwarming aan en zorgt ook voor warm tapwater. We bedoelen er hetzelfde mee als een pelletketel.
Welk type kachel moet ik kiezen? Dat berekent men a.d.h.v. meerdere factoren. We spreken over: woning-specificaties, de wensen, en hoeveel geld je gereserveerd hebt. Klik hieronder op een van de onderwerpen voor meer info.
ProvincieDrenthe
GemeenteWesterveld
Postcode8437
Netnummer0521 (+31521)
Gasverbruik M31800 M3
Stroomverbruik kWh3150 kWh
Gemiddelde energierekening€189,00

Een pelletkachel laten installeren (Update mei 2024)

Geïnteresseerd in een duurzame en sfeervolle verwarmingsbron? Dan is de keuze voor een pelletkachel kopen en laten installeren in Westerveld wellicht iets voor jou. Denk dan bijvoorbeeld aan de Class Idro Ceramic 20 MAJO.IDRO20-KAR van het merk AMG S.p.A.Maar ook Nordic Fire is een prima keuze. We bestempelen dit als een goede en zuinige optie om bijvoorbeeld de huiskamer te verwarmen. Eenvoudig te installeren, vele malen goedkoper dan gas, en de subsidies lopen op tot wel €650
 • Aangename warmte, altijd met een interessant kostenplaatje
 • Uitsluitend goedgekeurde pellets gebruiken
 • Een zeer hoog rendement
 • Volledig automatisch
 • Hoger rendement dan klassieke kachels
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aangesloten op het bestaande CV-systeem. De kachel verwarmt niet alleen de kamer, maar ook water in de CV-leidingen. Een HR-ketel hoeft dan minder vermogen te leveren, wat zal zorgen voor reductie in gasverbruik. Een gemiddelde woning in de gemeente Westerveldverbruikt 3150 kWh stroom en nog eens 3150 m3 gas wat resulteert in een gemiddelde energienota van €189,00 in mei 2024. Door gebruik te maken van een pelletkachel cv moederhaard kan de energierekening al snel omlaag. Nu prijzen pelletkachel Westerveld vergelijken (mei 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

Een pelletkachel loopt op pellets. Het betreft kleine houten staafjes, vaak gemaakt van zaagsel (houtafval). Een elektrisch ontstekingspatroon maakt het mogelijk dat pellets verbranden. Schone omgevingslucht zorgt voor zuurstof voor de vlam. Zodoende komt er warmte tot stand die weer terug de woning in gaat.

Wat is een pelletkachel-CV?

De pelletkachel die het meest verkocht wordt is effectief voor 1 ruimte. De pelletkachel CV is geschikt voor het hele huis. Dat kan door de warmte ook naar andere vertrekken te transporteren. Sommige kachels worden aangesloten op het centrale verwarmingssysteem (radiatoren/vloerverwarming).

Wanneer moet ik kiezen voor een biomassaketel?

Ook een biomassaketel is een prima vervanger i.v.m je CV-ketel. Een dergelijke installatie werkt op biomassa, waardoor er geen gas bij komt kijken. Standaard kiest men voor houtblokken of ander organisch materiaal. Een pelletketel werkt niet voor directe verwarming en is geen design object. De warmte die de ketel aanmaakt wordt effectief overgebracht op het leidingwater van uw CV-installatie.

Met welke terugverdientijd voor mijn pelletkachel moet ik rekening houden?

De terugverdientijd van een pelletkachel wissel sterk. Er spelen zaken een rol zoals; vermogen, de prijzen, en welk type je koopt. De gemiddelde terugverdientijd tussen de 4 en 9 jaar. Zodra deze periode is verstreken geniet u van relatief lage stookkosten en heeft u nog te maken met de inkoop van houtpellets en eventueel onderhoud.

Kan ik in een showroom kachels kopen?

Legio woningeigenaren neigen naar een efficiënte inbouw pelletkachel passend bij het design van de woonkamer. Ga gerust eens naar kachel showrooms in Westerveld waar medewerkers u de gangbare modellen kunnen verkopen. Zo kan u de kachels zien, en bovendien een bestelling doornemen of direct een systeem kopen en meenemen. Echter, prijzen in mei 2024 lopen zeer uiteen. Prijzen van monteurs naast elkaar zetten is om deze reden een aanrader.

Wat kosten pellets en wat zijn het?

Pellets zijn geperste houtkorrels, gemaakt van reststromen. Deze houtpellets worden ook wel eens omschreven als pelletkorrels. Experts vragen zich af of hier gesproken mag worden over milieuvriendelijk. De jaarlijkse kosten van een pelletkachel komen tot stand door categorie kachel en en jouw gezinssituatie (aantal verstookte pellets).


Biomassaketel laten plaatsen in Westerveld

Een efficiënte en full-service mogelijkheid is de biomassaketel, wat feitelijk hetzelfde is als een pelletketel. Een dergelijke pellet cv-ketel werkt op houtsnippers of houtblokken. Dit model draagt zorg voor aansturing van radiatoren/vloerverwarming en tapwater voor douche en keuken. De biomassaketel kan het hele huis van warmte voorzien. Het is een milieubewuste en besparende mogelijkheid: beperkte CO-2 belasting, en het huis kan van het gas af.
 • Goedkope keuze, houtpellets of blokken zijn lang niet zo duur als gas
 • Minder CO-2 uitstoot dan CV-ketel
 • Geen afhankelijkheid van gasprijzen
 • Hoge subsidies tot wel €500 per kachel.

pelletkachel installateurs in westerveld


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Vul je gegevens in

  Zo weten we naar welk adres details en tevens de offerte verzonden moet worden. De meeste bedrijven zijn actief in een bepaalde regio.

 2. Wat voor soort huis heeft u?

  In de volgende stap ziet u verschillende vragen die gaan over het woonobject. Onder andere het type woning, wat er aan isolatie is gedaan, of er zonnepanelen aanwezig zijn, en de omvang van het huishouden. Probeer alle antwoorden goed in te vullen, dan is de offerte een stuk waardevoller. Aan de hand van je informatie kan de installateur een schatting maken van het vermogen dat de ketel moet hebben.

 3. Geef uw wensen door

  Een pelletkachel voor comfort in de kamer of liever een oplossing dat voorziet in de volledige warmtevraag? En wat mag het kosten? Ook variabelen als het gewenste model en de hoogte van de kachel spelen een rol.

 4. Kosten en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van meerdere bedrijven en ga aan de slag met een goed bekendstaande installateur in Westerveld. Kijk naar referenties en of het bedrijf is aangesloten bij een brancheorganisatie (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten installeren

  De installateur gaat de pelletkachel of ketel bij jou thuis plaatsen. Check naderhand of afvoer voor rookgas goed is ingeregeld. Bestel tevens een uitgebreid buffervat met veel warmwateropslag. Neem de gehele installatie goed door. Loopt je tegen problemen aan? Geef dit onmiddellijk door aan het pelletkachel installatiebedrijf in Westerveld


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel subsidie in Westerveld?

Momenteel bestaan er allerlei tegemoetkomingen en subsidies, zoals de ISDE. Het aanbod omslaat meer dan 1.750 pelletkachel & pelletketel producten die op de lijst staan. De hoogte van de investeringssubsidie duurzame energie wordt getekend door het totale vermogen (KW) van het systeem. Een dergelijke subsidie maakt het laten plaatsen van een kachel overduidelijk erg serieus. Het exacte subsidiebedrag dat toepasbaar is ligt doorgaans tussen €700 en €1450. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden:

 • DP 24 (Daiwa), vermogen 24 [KW], €1400 subsidie.
 • Milù 11 (Ambiente & Calore), vermogen 10 [KW], €500 subsidie.
 • Victor Airplus (Ravelli), vermogen 11,1 [KW], €555 subsidie.

Wat zijn duurzame alternatieven?

Er zijn veel verschillende keuzes te maken voor wie de gasaansluiting de deur uit wil doen voor de centrale verwarming in Westerveld. Wat moet ik precies doen met het oog op energieneutraal leven? Op deze website geven onze specialisten een aantal suggesties voor postcodegebied 8437.
 1. Isolatie: Goede isolatie is cruciaal. Met name oudere woningen hebben hier veel belang bij.
 2. Zonnepanelen: Zelf stroom genereren heeft de toekomst. Om te voorzien in jouw eigen elektriciteitsconsumptie, en goedkopere energiecontract (salderen).
 3. Warmtepomp: Iets duurder, maar een prima alternatief voor de pelletkachel centrale verwarming. Het apparaat onttrekt warmte uit de bodem of lucht.
 4. Zonneboiler: een product dat de energie van de zon gebruikt en heet water kan faciliteren.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!Alle plaatsen in deze gemeente