Pelletkachel kopen Makkum

Vergelijk installateurs pelletketels Makkum

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Makkum kopen is bij uitstek geschikt om een woning op een milieuvriendelijke manier te verwarmen. In plaats van gas gebruik je speciale pellets van hout. Het gaat om kleine staafjes uit geperst houtafval. Er bestaan verscheidene soorten kachels, die elk geschikt zijn in specifieke situaties. Met behulp van deze pagina doorzoek je uitgebreide raadgeving die helpen bij het maken van een goede keuze. Er zijn grofweg drie soorten modellen:

  kachel installateur 8754

 1. Pelletkachel: lekkere directe warmte, wordt vaak in de woonkamer geplaatst.
 2. Pelletkachel-cv: biedt genoeg vermogen voor het hele huis. Vaak aangesloten op radiator / vloerverwarming.
 3. Biomassaketel: zorgt voor verwarming door het hele huis en zorgt voor warm water. Ook wel pelletketel genoemd.
Voor welke soort kachel moet ik gaan? Dat hangt af van allerlei factoren. Dit zijn natuurlijk: type woning, hoe je de kachel gaat gebruiken, en hoeveel geld je gereserveerd hebt. Spring direct door naar het thema waar je meer over wilt lezen.
ProvincieFriesland
GemeenteSúdwest-Fryslân
Postcode8754
Netnummer0515 (+31515)
Gasverbruik M31400 M3
Stroomverbruik kWh2550 kWh
Gemiddelde energierekening€150,00

Een pelletkachel in de woonkamer laten installeren (Update december 2023)

Op zoek naar eem manier om de woonkamer op een sfeervolle manier te verwarmen? Dan is kiezen voor een pelletkachel kopen en laten installeren in Makkum een uitstekende optie. Denk dan bijvoorbeeld aan de C 7 Globe van het merk Moretti DesignMaar ook Nordic Fire is een prima keuze. We bestempelen dit als een toegankelijke en ‘groene’ optie om zowel warmte als sfeer in de woonkamer te halen. Makkelijk in gebruik en onderhoud, het is zeker niet duur, en u heeft recht op een mooie subsidie tot wel €1350
 • Genieten van sfeer en warmte, en nog betaalbaar ook
 • Uitsluitend goedgekeurde pellets gebruiken
 • Een zeer hoog rendement
 • Volautomatisch en gemakkelijk bedienen
 • Relatief weinig as
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt geplaatst in een systeem met CV. De kachel die vaak in de woonkamer staat gebruikt de hitte ook om het water door de CV-leidingen op te warmen. De HR-ketel wordt op die manier ontlast, wat een flinke gasbesparing kan realiseren. Een gemiddelde woning in de gemeente Súdwest-Fryslângebruikt 2550 kWh stroom en nog eens 2550 m3 gas wat leidt tot een gemiddelde energienota van €150,00 in december 2023. Aan de hand van een pelletkachel cv moederhaard kan de energierekening fors omlaag. Gelijk prijzen pelletkachel Makkum vergelijken (december 2023).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

In de pelletkachel verstookt men pellets. Dit zijn samengeperste houtkorrels, gemaakt van schoon hout afval. Er is een elektrische ontsteker die zorgt dat de pellets branden. Buitenlucht of lucht uit de woonkamer zorgt dat er zuurstof bij de vlam komt. Op deze manier ontstaat er warmte die met een ventilator de kamer wordt ingeblazen.

Wat is dan een pelletkachel met CV aansluiting?

De pelletkachel die het meest verkocht wordt maakt een 1 kamer verwarming mogelijk. Een pelletkachel-CV kan meerdere vertrekken verwarmen. Dat is een optie door de gewonnen warmte naar andere kamers te blazen. Sommige cv-pelletkachels kunnen rechtstreeks gekoppeld worden aan de CV (radiatoren/vloerverwarming).

Is een biomassaketel interessant voor mij?

De biomassaketel is een milieuvriendelijk alternatief voor je HR ketel. Deze installatie werkt op biomassa, in plaats van duur en vervuilend gas. Dit zijn vaak natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken. Met een pelletketel haal je verwarming in huis, het is dus geen kachel voor in de kamer. De warmte die gegenereerd wordt, wordt direct toegepast op het leidingwater van uw CV-installatie.

Wat is de terugverdientijd van de investering?

De huidige pelletkachel terugverdientijd is tamelijk flexibel. Dit is namelijk sterk afhankelijk van vermogen, de prijzen, en het merk kachel. De huidige terugverdientijd ligt zo tussen de 4 en 7 jaar. Hierna kunt u uw huis dus voordeliger verwarmen en resteren alleen nog de inkoopprijs van pellets en maandelijkse afschrijving.

In de showroom een kachel kopen?

Flink wat bewoners oriënteren zich op een exclusieve inbouw pelletkachel die qua design passen bij de woning. Ga eens langs bij kachel showrooms in Makkum waar specialisten u geschikte installaties laten vergelijken. U kunt daar vaak eenvoudig een bestelling doen of direct een systeem kopen en meenemen. De marktprijzen (december 2023) fluctueren enorm. Aanbieders en monteurs vergelijken is om deze reden wel zo verstandig.

Wat zijn de prijzen van pellets?

Pellet zijn houten blokjes die in de kachel worden verstookt. Pelletkorrels noemen we ze ook wel, deze houtpellets. Onderzoek moet nog uitwijzen of deze vorm wel duurzaam genoemd kan worden. De afschrijvingen en kosten van een pelletkachel zijn gebaseerd op zaken als soort installatie en de warmtevraag (aantal verbrande pellets).


Biomassaketel laten plaatsen in Makkum

Een andere totale-woning-installatie is de biomassaketel, vaak aangeduid als een pelletketel. Zo’n pellet cv-ketel werkt op houtblokken of ander organisch materiaal. Dit model is toepasbaar voor een verwarming toepassing en warm water uit de kraan. De biomassaketel is een duurzaam alternatief voor de CV-ketel. Dit type kachel is een groene en besparende optie: beperkte vervuiling, en de gasaansluiting kan de deur uit.
 • Besparend, snippers, blokken of pellets van hout zijn stukken voordeliger dan gas
 • Schone verbranding door de hoge temperaturen
 • Geen effect van de stijgende gasprijs
 • Royale subsidies, tot wel €950 per kachel.

pelletkachel installateurs in makkum


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Vul je gegevens in

  Zo is het duidelijk naar wie specificaties en tevens de offerte verzonden zal worden. Veel installateurs zijn beperkt tot een bepaalde regio.

 2. Beschrijf de woning

  Vervolgens stellen we verschillende vragen m.b.t. je woning. Denk aan het type woning, de staat van de isolatie, of er ook zonnepanelen aanwezig zijn, en gezinsgrootte. Vul alles zo goed mogelijk in, anders zegt het prijsvoorstel maar weinig. Gebaseerd op deze informatie kan de installateur een zinnige raming maken van het vermogen van de ketel.

 3. Wat is uw wensenlijstje?

  Een kachel als designstuk, of zelfs een oplossing dat er voor zorgt dat de CV-ketel helemaal de deur uit kan? En hoeveel geld heb je precies gereserveerd? Ook aspecten als de kleur en de afmetingen spelen een rol.

 4. Voorwaarden en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van landelijke en plaatselijke specialisten en maak een keuze voor een professionele installateur in Makkum. Kijk naar verhalen van andere klanten en kijk of het bedrijf wel gecertificeerd is (EN+ a1).

 5. Montage van de pelletkachel

  De monteur gaat de pelletkachel of ketel thuis installeren. Check of er een goede afvoer wordt aangebracht. Bestel tevens een buffervat (die is warm tapwater kan voorzien). Na plaatsing moet het systeem getest worden. Loopt je tegen problemen aan? Meld dit dan altijd direct bij het pelletkachel installatiebedrijf in Makkum


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er een actuele pelletkachel subsidie in Makkum?

In de huidige situatie zijn er allerlei subsidie kansen, met name met het oog op de ISDE. Er bestaan honderden pelletketel en pelletkachel producten die op de lijst staan. De ondersteuning binnen de investeringssubsidie duurzame energie hangt af van het vermogen in KW van het modellen. Deze regeling maakt de aankoop van een kachel natuurlijk erg serieus. Het totaalbedrag dat men hiervoor opzij gezet heeft varieert tussen €850 en €1000. Concreet kan dit er als volgt uitzien:

 • ivo.safe 13 kW water+ (Wodtke), vermogen 13,3 [KW], €1400 subsidie.
 • Sumo (Rika), vermogen 9 [KW], €500 subsidie.
 • HERA – type Hera / Iris / Talia / Asia / Gaia (Phebo Stufe SRL), vermogen 11,8 [KW], €590 subsidie.

Zijn er nog andere duurzame alternatieven?

Er zijn verschillende mogelijkheden voor de woningeigenaar die het huis energiezuinig wil maken voor de centrale verwarming in Makkum. Wat kan ik allemaal doen als ik mijn woning volledig wil verduurzamen? Hierna hebben we een lijst geplaatst met ideeën voor postcodegebied 8754.
 1. Isolatie: Isolatie is altijd de basis van verduurzamen. Met name oudere woningen gaan al snel 30 – 40% minder gas verbruiken.
 2. Zonnepanelen: Zelf stroom opwekken heeft veel voordelen. Uiteraard voor de eigen energievraag, en goedkopere energiecontract (salderen).
 3. Warmtepomp: Iets duurder, maar een prima alternatief voor de pelletkachel centrale verwarming. Het apparaat onttrekt warmte uit de bodem of lucht.
 4. Zonneboiler: een duurzame oplossing die energie van de zon opvangt en zorgt voor warm tapwater.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!