Pelletkachel kopen Schraard

Vergelijk installateurs pelletketels Schraard

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Schraard kopen maakt het mogelijk om uw huis op een energiezuinige manier te stoken. Als alternatief voor gas gebruik je houten pelletkorrels. Dit zijn feitelijk geperste houtkorrels. Je vindt diverse modellen en installaties, met elk hun voordelen en nadelen. Door gebruik te maken van onze tool bekijk jij handige toelichtingen die een bijdrage leveren aan het maken van een goede keuze. We maken onderscheid tussen drie soorten modellen:

  kachel installateur 8746

 1. Pelletkachel: voor behaaglijke warmte, geschikt voor woonkamer / keuken.
 2. Pelletkachel-cv: een totaaloplossing voor de hele woning. Direct aangesloten op centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: hét alternatief voor de CV-ketel, verwarmt het huis en zorgt tevens voor warm tapwater. We spreken ook van een pelletketel.
Wat is de beste kachel in jouw situatie? Dat ligt aan velerlei aspecten. Dit zijn natuurlijk: type woning, hoe je de kachel gaat gebruiken, en hoeveel geld je gereserveerd hebt. Klik hieronder op een van de onderwerpen voor meer info.
ProvincieFriesland
GemeenteSúdwest-Fryslân
Postcode8746
Netnummer0517 (+31517)
Gasverbruik M31400 M3
Stroomverbruik kWh2550 kWh
Gemiddelde energierekening€150,00

Een pelletkachel in de woonkamer laten installeren (Update juni 2024)

Bent u op zoek naar een sfeervolle verwarmingsbron? In zo’n situatie is een pelletkachel kopen en laten installeren in Schraard zeker een goede optie. Dat kan zijn de Ecofire Ermione idro 24 van het merk Palazzetti LelioOok de kachels van Nordic Fire zijn populair. Het betreft een goede en zuinige optie om bijvoorbeeld de woonkamer te verwarmen. Gemakkelijk te plaatsen, de terugverdientijd is interessant, en de subsidies zijn aantrekkelijk, tot wel €900
 • Design en warme sfeer, en nog betaalbaar ook
 • Gebruikt hernieuwbare, duurzame energie
 • Een zeer hoog rendement
 • automatische ontsteking en modulerende werking
 • Schonere lucht binnen en buitenshuis
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV werkt samen met de bestaande CV-ketel. De kachel in de woonkamer gebruikt de warmte ook voor het aansturen van de centrale verwarming. Jouw HR-ketel hoeft zo minder hard te werken, goed voor het milieu en de portemonnee. Een gemiddelde woning in de gemeente Súdwest-Fryslângebruikt 2550 kWh stroom en 2550 m3 gas wat volgt in een gemiddelde energierekening van €150,00 in juni 2024. Middels een pelletkachel cv moederhaard kan de energienota worden gedrukt. Meteen prijzen pelletkachel Schraard vergelijken (juni 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel precies?

In de pelletkachel verstookt men pellets. Dat zijn blokjes geperst hout, gemaakt van schoon hout afval. Het elektrische ontstekingsmechanisme maakt het mogelijk dat pellets verbranden. Verse lucht uit de bestaande woonruimte of buitenlucht zorgt dat er zuurstof bij de vlam komt. Op deze wijze komt er warmte vrij die weer terug de woning in gaat.

Wat is een pelletkachel op CV?

De gewone pelletkachel is bedoeld voor het opwarmen van 1 ruimte. Een pelletkachel-CV kan meerdere ruimtes verwarmen. Dat kan door warmte lucht naar andere kamers te blazen. Sommige pelletkachels worden rechtstreeks aangesloten op de CV-installatie (vloerverwarming/radiatoren).

Waarom een biomassaketel laten plaatsen?

De biomassaketel is een milieuvriendelijk alternatief voor je gasketel. Een dergelijke installatie werkt op biomassa, en heeft dus geen gas nodig. In de basis zijn dat plantenresten, takken of houtblokken. Een pelletketel geeft geen warmte af aan de directe omgeving. De warmte die gegenereerd wordt, wordt gebruikt om leidingwater te verwarmen van je CV.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een pelletkachel?

De terugverdientijd van een pelletkachel is erg variabel. Veel aspecten hebben invloed; het vermogen, de prijzen, en het merk/model. In de praktijk ligt de terugverdientijd tussen de 2 en 7 jaar. Na deze jaren gaat het besparen pas echt beginnen en dient u rekening te houden met de inkoop van houtpellets en onderhoud + afschrijvingen.

Een kachel kopen in een showroom?

Flink wat bewoners oriënteren zich op een luxe inbouw pelletkachel met aandacht voor een esthetisch fraaie afwerking. Er zijn speciale kachel showrooms in Schraard waar installateurs u de mogelijke opties kunnen showen. Doorgaans kunt u hier meteen bestellen of aanbiedingen van showmodellen kopen. De huidige prijzen (juni 2024) zijn ontzettend divers. De prijzen van verschillende aanbieders vergelijken is hierom een wijs besluit.

Wat kosten pellets, en hoe werken ze?

Pellets zijn feitelijk geperste houtkorrels. Houtpellets worden ook wel pelletkorrels genoemd. Het is niet helemaal duidelijk of hier gesproken mag worden over milieuvriendelijk. De afschrijvingen en kosten van een pelletkachel kunnen berekend worden a.d.h.v. categorie kachel en het stook niveau, oftewel het aantal verbrande pellets.


Biomassaketel laten plaatsen in Schraard

Een efficiënte en is de biomassaketel, wat feitelijk hetzelfde is als een pelletketel. Een dergelijke pellet cv-ketel werkt op houtblokken of ander organisch materiaal. Dit model is toepasbaar voor het verwarmingssysteem en warm water om te douchen en wassen. De biomassaketel vervangt jouw CV-ketel. We hebben het over een milieubewuste en voordelige keuze: lagere uitstoot van CO-2, en de gasaansluiting kan de deur uit.
 • Voordelig, houtpellets of ander organisch afval zijn – vergeleken met aardgas – goedkoop
 • Biomassa energie is altijd beschikbaar
 • Geen effect van de stijgende gasprijs
 • Subsidies tot wel €750 per installatie.

pelletkachel installateurs in schraard


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. NAW gegevens doorgeven

  Dat maakt dat we weten naar welke klant informatie en speciaal ook de offerte toegezonden moet worden. De meeste monteurs werken in een afgekaderd werkgebied.

 2. Specificeer type woning

  Vervolgens stellen we relevante vragen ten aanzien van jouw huis. Voorbeelden zijn de grootte van de woning leeftijd woning / mate van isolatie, het aantal zonnepanelen, en aantal inwonende mensen. Voer de gegevens zo volledig mogelijk in, dan heeft u ook daadwerkelijk iets aan de offerte. Gebaseerd op de data kan de installateur ongeveer een inschatting maken van het benodigde vermogen.

 3. Maak uw vraag tastbaar

  Een pelletkachel voor comfort in de kamer of liever een oplossing dat de bestaande HR-ketel volledig doet vervangen? En wat is het budget? Ook randvoorwaarden als en soort kachel en de breedte van de ketel zijn belangrijk.

 4. Offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van verschillende bedrijven en ga voor een professionele installateur in Schraard. Houd rekening met verhalen van andere klanten en eventuele lidmaatschap bij een brancheorganisatie (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten installeren

  Jouw installateur komt de pelletkachel of ketel thuis installeren. Loop goed na of de rookafvoer in orde is. Bestel tevens een buffervat (die is warm tapwater kan voorzien). Test het systeem zorgvuldig. Functioneert de installatie niet goed? Meld dit dan altijd direct bij het pelletkachel installatiebedrijf in Schraard


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Beschikbaarheid pelletkachel subsidie in Schraard?

Recent kun je gebruik maken van diverse subsidie mogelijkheden als we kijken naar het ISDE programma. Er is keuze uit meer dan 1.700 pelletketel of pelletkachel systemen die zijn goedgekeurd door de overheid. De hoogte van de investeringssubsidie duurzame energie wordt mede bepaald door het vermogen in KW van het modellen. Deze royale bonus maakt het geheel onmiskenbaar verleidelijk. Het totaalbedrag dat hiervoor gereserveerd is schommelt tussen €450 en €1000. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden:

 • ivo.tec 9 kW water+ (Wodtke), vermogen 9,4 [KW], €1400 subsidie.
 • Kapo (Rika), vermogen 9 [KW], €500 subsidie.
 • Tonda (P07) (Paterno), vermogen 9,2 [KW], €500 subsidie.

Wat kan ik verder doen voor een energieneutrale woning?

Er zijn diverse substituten te overwegen voor diegene die de gasaansluiting de deur uit wil doen voor de centrale verwarming in Schraard. Welke stappen moet ik ondernemen om mijn woning energieneutraal te maken? Op deze website kan jij direct meer lezen over deze investeringen voor postcodegebied 8746.
 1. Isolatie: Goede isolatie vormt de basis van een gasvrije woning. Ouder woningen (van voor 2000) kunnen significant besparen op de energierekening.
 2. Zonnepanelen: Zelf stroom opwekken heeft veel voordelen. Om te gebruiken voor je eigen stroomvraag, en bij te dragen aan een duurzame wereld (terugleveren).
 3. Warmtepomp: Minstens zo interessant als de pelletkachel centrale verwarming. Het systeem profiteert van energie uit de omgeving.
 4. Zonneboiler: een product dat energie van de zon opvangt en warm water in de woning kan verzorgen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!