Pelletkachel kopen Greonterp

Vergelijk installateurs pelletketels Greonterp

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Greonterp kopen maakt het mogelijk om woningen zonder aardgas te verwarmen. Als vervanger voor aardgas stook je houtpellets. Dit zijn cilindervormige korrels geproduceerd uit afval. Je vindt verschillende soorten installaties, met unieke specificaties en voordelen. Door middel van pelletkachelrevolutie.nl doorzoek je samengestelde adviezen die nuttig zijn bij het vergelijken van de mogelijkheden. We maken onderscheid tussen 3 type kachels:

  kachel installateur 8658

 1. Pelletkachel: voor behaaglijke warmte, doorgaans te vinden in de huiskamer.
 2. Pelletkachel-cv: biedt genoeg vermogen voor het hele huis. Wordt aangesloten op het CV-systeem.
 3. Biomassaketel: verwarmt jouw hele woning en regelt warm tapwater. Ook wel bekend als een pelletketel.
Welke kachel past bij jouw woning? Dit heeft te maken met allerlei aspecten. Denk aan: jouw soort woning, de wensen, en hoeveel je te besteden hebt. Hieronder kan je meteen springen naar een bepaald thema.
ProvincieFriesland
GemeenteSúdwest-Fryslân
Postcode8658
Netnummer0515 (+31515)
Gasverbruik M31400 M3
Stroomverbruik kWh2550 kWh
Gemiddelde energierekening€150,00

Een pelletkachel laten installeren (Update oktober 2023)

Geïnteresseerd in een zuinige en milieuvriendelijke verwarming? Dan is kiezen voor een pelletkachel kopen en laten installeren in Greonterp zeer interessant. Dat kan zijn de Ecofire Lola 6 van het merk Palazzetti LelioMaar ook Nordic Fire is een prima keuze. We bestempelen dit als een verantwoorde manier voor sfeer en warmte in de huiskamer. Eenvoudig te installeren, het is zeker niet duur, en de subsidies lopen op tot wel €700
 • Gemak, comfort en sfeer met een laag kostenplaatje
 • Pellets zijn 100% geproduceerd van afvalhout
 • Gemakkelijk instellen op de gewenste temperatuur
 • Volautomatisch en gemakkelijk bedienen
 • Hoger rendement dan klassieke kachels
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV kan fungeren als een CV installatie. De kachel die vaak in de woonkamer staat gebruikt de warmte ook om water in de CV-leidingen te verwarmen. De HR-ketel wordt op die manier ontlast, minder uitstoot en minder duur gasverbruik. Een gemiddeld huishouden in de gemeente Súdwest-Fryslânverbruikt 2550 kWh stroom en stookt 2550 m3 gas wat uitdraait in een gemiddelde energierekening van €150,00 in oktober 2023. Middels een pelletkachel cv moederhaard kan de energienota worden gedrukt. Meteen prijzen pelletkachel Greonterp vergelijken (oktober 2023).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

De pelletkachel wordt gestookt op op pellets. Dit zijn cilindervormige staafjes, ontwikkeld van zaagsel of overblijfselen van hout. De elektrische ontsteker maakt dat pellets worden verbrand. Lucht uit de kamer of van buiten draagt zorg voor voldoende zuurstof bij de vlam. Er wordt warmte gevormd die weer de kamer ingeblazen wordt.

Wat is het verschil met een pelletkachel-CV?

Een normale pelletkachel is geschikt voor 1 kamer. Een pelletkachel-CV kan meerdere ruimtes verwarmen. De verwarming loopt via buizen waardoor warme lucht wordt geblazen. Sommige pelletkachels worden ook gekoppeld aan de bestaande CV-installatie (vloerverwarming/radiatoren).

Hoe werkt een biomassaketel, en is het wat voor mij?

Biomassaketels kunnen prima gebruikt worden als andere optie voor een CV-ketel. Deze installatie stookt op biomassa, en dus geen gas. Normaal gesproken kies je plantenresten, takken of houtblokken. Deze pelletketels worden geïnstalleerd in de kelder, garage of tussenruimte. De warmte die gegenereerd wordt, wordt direct toegepast op het leidingwater van uw CV-installatie.

Met welke terugverdientijd voor mijn pelletkachel moet ik rekening houden?

De terugverdientijd van een pelletkachel is zeer wisselend. De berekening kan gemaakt worden aan de hand van gebruik, de prijzen, en het model. Vaak wordt gesproken over een terugverdientijd tussen de 4 en 7 jaar. Daarna begint het besparen pas echt en heeft u enkel te maken met de prijzen van pellets en onderhoud + afschrijvingen.

Zijn showrooms geschikt om kachels te kopen?

Legio consumenten overwegen een luxe inbouw pelletkachel die qua design passen bij de woning. Ga gerust eens naar kachel showrooms in Greonterp waar monteurs u alle verschillende systemen kunnen tonen. Doorgaans kunt u hier een bestelling doorgeven of een voorradig model kopen. Echter, prijzen in oktober 2023 wisselen sterk. Aanbieders en monteurs vergelijken is vanzelfsprekend wel zo handig.

Wat zijn de prijzen van pellets?

Pellet zijn houten blokjes die in de kachel worden verstookt. Houtpellets noemen we ook pelletkorrels. De mening lopen uiteen of hier gesproken mag worden over milieuvriendelijk. De afschrijvingen en kosten van een pelletkachel zijn afhankelijk van soort kachel en en jouw gezinssituatie (aantal verstookte pellets).


Biomassaketel laten plaatsen in Greonterp

Een alternatieve totale-woning-installatie is de biomassaketel, we noemen dit ook wel een pelletketel. Deze pellet cv-ketel stookt snippers, blokken of pellets van hout. De installatie kan benut worden voor verwarming van de woning en warm water om te douchen en wassen. Deze biomassaketel kan dus een volledige woning verwarmen. Dit segment is een groene en prijs-interessante optie: lagere uitstoot van CO-2, en de woning wordt gasloos verwarmd.
 • Goedkope keuze, snippers, blokken of pellets van hout zijn goedkoper dan gas
 • Biomassaproducten zijn hernieuwbaar en ecologisch verantwoord
 • Een gasvrije woning binnen handbereik
 • Hoge subsidies tot wel €1400 per model.

pelletkachel installateurs in greonterp


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  Zo is het duidelijk naar wie specificaties en uiteraard de offerte toegezonden moet worden. De meeste experts zijn beperkt tot hun eigen streek.

 2. Beschrijf uw huis

  Wat volgt zijn diverse vragen aangaande jouw woning. Onder andere het soort huis, de isolatiewaarden, andere duurzame verwarmingsbronnen, en de samenstelling huishouden. Vul alles zo goed mogelijk in, dan is de offerte direct kloppend en geschikt. Middels je informatie kan de installateur ongeveer een inschatting maken van welk vermogen nodig is.

 3. Specificeer uw wensen

  Een kachel om te genieten van extra warmte in de kamer of meer een model dat de bestaande HR-ketel volledig doet vervangen? En wat mag het kosten? Ook facetten als het gewenste model en de grootte kunnen impact hebben.

 4. Kosten en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van landelijke en plaatselijke experts en kies voor een geschikte installateur in Greonterp. Houd rekening met referenties en certificaten (EN+ a1).

 5. Installatie van de pelletkachel

  De installateur komt de pelletkachel of ketel thuis installeren. Check naderhand of afvoer voor rookgas goed is ingeregeld. Neem ook een uitgebreid buffervat met veel warmwateropslag. De eerste dagen is het belangrijk goed te testen. Werkt het systeem niet naar behoren? Neem zo spoedig mogelijk contact op met het pelletkachel installatiebedrijf in Greonterp


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Kan ik aanspraak maken op pelletkachel subsidie in Greonterp?

In de huidige situatie zijn er verschillende regelingen voor subsidie (denk dan aan de ISDE). Er bestaan meer dan 1.750 pelletketel of pelletkachel modellen die op de lijst staan. De hoogte van de investeringssubsidie duurzame energie wordt getekend door het vermogen (KW) van de installatie. Een dergelijke subsidie maakt het laten plaatsen van een kachel vanzelfsprekend extra interessant. Het bedrag dat men hiervoor opzij gezet heeft wisselt tussen €950 en €1000. Je kunt denken aan:

 • PO 03-7 Family.nrg light selection (Wodtke), vermogen 8 [KW], €500 subsidie.
 • HR100 (Ravelli), vermogen 12,6 [KW], €1400 subsidie.
 • Ecofire Ginger idro 12 (Palazzetti Lelio), vermogen 12 [KW], €1400 subsidie.

Hoe kan ik mijn huis nog meer duurzaam maken?

Er zijn meerdere opties voor de Nederlander die gasvrij wil leven voor de centrale verwarming in Greonterp. Wat moet ik precies doen als ik streef naar nul op de meter? Hieronder kan jij direct meer lezen over deze investeringen voor postcodegebied 8658.
 1. Isolatie: Goede isolatie vormt de basis van een gasvrije woning. Vooral oudere huizen kunnen hier enorm efficiëntie uit halen.
 2. Zonnepanelen: Zelf stroom opwekken heeft veel voordelen. Om te voorzien in jouw eigen elektriciteitsconsumptie, en om terug te leveren aan het net.
 3. Warmtepomp: Een CV-ketel alternatief, net als de pelletkachel centrale verwarming. De installatie gebruikt warmte uit de bodem of lucht.
 4. Zonneboiler: een innovatieve systeem dat in staat is om de energie van de zon om te zetten in warmte en water kan opwarmen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!