Pelletkachel kopen Hieslum

Vergelijk installateurs pelletketels Hieslum

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Hieslum kopen opent nieuwe deuren om je woning op een energiezuinige manier te stoken. Je verbruikt geen duur en vervuilend gas, maar houtpellets. Eigenlijk zijn dit korrels van hout uit geperst houtafval. Er bestaan meerdere modellen kachels, met unieke specificaties en voordelen. Door middel van deze pagina vind jij samengestelde raadgeving die nuttig zijn bij het aankopen van een installatie. We maken onderscheid tussen 3 installaties:

  kachel installateur 8762

 1. Pelletkachel: lekkere directe warmte, idealiter gemonteerd in de woonkamer.
 2. Pelletkachel-cv: verwarmt een groot deel van het huis. Wordt aangesloten op het CV-systeem.
 3. Biomassaketel: geen aardgas meer, zorgt voor verwarming en zorgt ook voor warm tapwater. Misschien beter bekend als pelletketel.
Welke kachel past bij jouw woning? Dit wordt bepaald middels meerdere variabelen. Belangrijk zijn: type huis, het doel, en wat je maximaal wilt uitgeven. Spring direct door naar het thema waar je meer over wilt lezen.
ProvincieFriesland
GemeenteSúdwest-Fryslân
Postcode8762
Netnummer0515 (+31515)
Gasverbruik M31400 M3
Stroomverbruik kWh2550 kWh
Gemiddelde energierekening€150,00

Betaalbaar een pelletkachel laten installeren (Update september 2023)

Geïnteresseerd in een zuinige en milieuvriendelijke verwarming? In zo’n situatie is een pelletkachel kopen en laten installeren in Hieslum zeker een goede optie. Denk dan bijvoorbeeld aan de Corridor SUBTILE.6-AGPAR van het merk AMG S.p.A.Nordic Fire is ook een uitstekende optie. Het is absoluut een duurzame en groene keuze om rendabel warmte en sfeer te creëren in de woonkamer. Gemakkelijk te plaatsen, het is zeker niet duur, en de subsidies zijn aantrekkelijk, tot wel €800
 • Innovatieve verwarmingsoplossing met een laag kostenplaatje
 • Uitsluitend goedgekeurde pellets gebruiken
 • Eenvoudig te programmeren
 • automatische ontsteking en modulerende werking
 • Hoger rendement dan klassieke kachels
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV werkt samen met de bestaande CV-ketel. De kachel verwarmt het water in de CV-leidingen. Een HR-ketel hoeft dan minder vermogen te leveren, wat niet alleen geld maar ook uitstoot bespaart. Een gemiddelde woning in de gemeente Súdwest-Fryslângebruikt 2550 kWh stroom en stookt 2550 m3 gas wat uitmondt in een gemiddelde energienota van €150,00 in september 2023. Aan de hand van een pelletkachel cv moederhaard kan enorm op energie worden bespaard. Snel prijzen pelletkachel Hieslum vergelijken (september 2023).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

In de pelletkachel verstookt men pellets. Dit zijn cilindervormige staafjes, ontwikkeld van zaagsel of overblijfselen van hout. Er is een elektrische ontsteker die maakt de verbranding van pellets mogelijk. Schone omgevingslucht zorgt dat er zuurstof bij de vlam komt. Zo wordt warmte gegenereerd die natuurlijk weer de woonkamer in kan.

Wat is een pelletkachel met CV aansluiting?

De reeds besproken pelletkachel monteert met in de woonkamer. De CV-pelletkachel kan met gebruiken voor de hele woning. De verwarming loopt door de gegenereerde warmte uit te zetten naar andere kamers. Sommige installaties worden ook gekoppeld aan de bestaande CV-installatie (radiatoren/vloerverwarming).

Hoe werkt een biomassaketel, en is het wat voor mij?

De biomassaketel is een goed substituutvoor je HR ketel. Zo’n installatie heeft enkel biomassa nodig, en dus geen gas. Doorgaans zijn dit houtblokken of ander organisch materiaal. Deze pelletketels worden geïnstalleerd in de kelder, garage of tussenruimte. De warmte die ontstaat uit het branden van biomassa wordt met warmtewisselaars gebruikt voor verwarming van de centrale verwarmingsinstallatie.

Met welke terugverdientijd voor mijn pelletkachel moet ik rekening houden?

De pelletkachel-terugverdientijd loopt zeer uiteen. De berekening kan gemaakt worden aan de hand van het gebruik, de prijzen, en het type installatie. De huidige terugverdientijd ligt zo tussen de 5 en 8 jaar. Na deze jaren geniet u van relatief lage stookkosten en heeft u enkel te maken met de stookkosten van pellets en onderhoud + afschrijvingen.

Zijn er showrooms met kachels om te kopen?

Flink wat bewoners gaan voor een doelmatige inbouw pelletkachel die qua design passen bij de woning. Ga gerust eens naar kachel showrooms in Hieslum waar medewerkers u alles over de producten kunnen vertellen. Prima service, en u kunt een bestelling doorgeven of een voorradig model kopen. Echter, prijzen in september 2023 kunnen sterk fluctueren. Het vergelijken van monteurs is hierom zeker zinvol.

Wat zijn de prijzen van pellets, en hoe werkt het?

Pellets zijn houtkorrels van geperst zuiver hout. Houtpellets staan ook bekend als pelletkorrels. Het is niet helemaal duidelijk of dit goed voor het milieu is. Het onderhoud en kosten van een pelletkachel kunnen berekend worden a.d.h.v. type kachel en het type gebruik, aantal pellets dat je verbruikt.


Biomassaketel laten plaatsen in Hieslum

Een andere populaire optie is de biomassaketel, vaak aangeduid als een pelletketel. Deze pellet cv-ketel draait op houtsnippers of houtblokken. De installatie kan gebruikt worden voor de verwarmingsinstallatie en het warme water in huis. Deze biomassaketel kan dus een volledige woning verwarmen. Dit segment is een groene en besparende keuze: lagere vuile uitstoot, en je hebt geen aardgas meer nodig.
 • Voordelig, snippers, blokken of pellets van hout zijn relatief goedkoop
 • Biomassa energie is altijd beschikbaar
 • Een gasvrije woning binnen handbereik
 • Interessante subsidieregeling, tot wel €400 per systeem.

pelletkachel installateurs in hieslum


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Prive-details invoeren

  Zo is het duidelijk naar wie specificaties en tevens de offerte aangeleverd mag worden. Veel adviseurs zijn actief in een afgekaderd werkgebied.

 2. Wat voor soort huis heeft u?

  Nu volgen diverse vragen inzake jouw woonobject. Bijvoorbeeld het type huis, welke isolatie er is aangebracht, andere duurzame verwarmingsbronnen, en aantal inwonende mensen. Probeer alle antwoorden goed in te vullen, dan is de offerte een stuk waardevoller. Met behulp van je data maakt de installateur een grove inschatting van het vermogen van de ketel.

 3. Wat is uw wensenlijstje?

  Een kachel die in het oog springt, of meer een systeem die zorg draagt voor de centrale verwarming en warm water? En wat is het budget? Ook variabelen als het design en de maatvoering spelen een rol.

 4. Verschillende offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van diverse experts en kies een goede installateur in Hieslum. Houd rekening met ervaringen van anderen en aanwezige keurmerken (EN+ a1).

 5. Plaatsing van de pelletkachel

  De monteur gaat de pelletkachel of ketel op de gewenste plek installeren. Check of de rookafvoer in orde is. Kies ook voor een buffervat dat groot genoeg is. Probeer het systeem grondig uit. Werkt iets niet? Vraag na een oplossing bij het pelletkachel installatiebedrijf in Hieslum


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er ook pelletkachel subsidie in Hieslum?

Hedendaags vind je allerhande opties voor subsidie, zeker als we kijken naar de ISDE. Er is keuze uit meer dan 1.700 pelletkachel en pelletketel systemen die op de ISDE-lijst staan. De hoogte van de investeringssubsidie duurzame energie wordt gecalculeerd door het totale vermogen (KW) van het systeem. Deze royale bonus maakt het geheel natuurlijk niet mis. Het totaalbedrag dat je terug kunt krijgen schommelt tussen de €700 en €1400. Hierbij een aantal voorbeelden:

 • EBE (3Spark by MAXI Srl), vermogen 6 [KW], €500 subsidie.
 • Paro Multiair (Rika), vermogen 8,2 [KW], €500 subsidie.
 • MCR TR. Vulcano – 8 kW Lava (PN Metal), vermogen 8,3 [KW], €500 subsidie.

Op welke manier kan ik mijn woning verder verduurzamen?

Er zijn diverse substituten te overwegen voor wie de woning wil verduurzamen voor de centrale verwarming in Hieslum. Wat moet ik precies doen om mijn woning energieneutraal te maken? Op deze website geven we alvast een voorzetje voor postcodegebied 8762.
 1. Isolatie: Isolatie is altijd de basis van verduurzamen. Met name oudere woningen kunnen significant besparen op de energierekening.
 2. Zonnepanelen: Het opwekking van stroom is essentieel voor de toekomst. Om de pelletkachel of warmtepomp van stroom te voorzien, en bij te dragen aan een duurzame wereld (terugleveren).
 3. Warmtepomp: Een systeem dat concurreert met de pelletkachel centrale verwarming. Deze installatie onttrekt energie uit de omgeving.
 4. Zonneboiler: een product dat zonlicht omzet in warmte en heet water kan faciliteren.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!