Pelletkachel kopen Britswert

Vergelijk installateurs pelletketels Britswert

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Britswert kopen maakt het mogelijk om een huis duurzaam te verwarmen. Je stookt geen gas, maar pellets. Het gaat om geperste houtkorrels gemaakt van restafval. Tegenwoordig kun je kiezen uit tal van kachels, met elk hun voordelen en nadelen. Geholpen door de pelletkachel-vergelijker ontdek jij bruikbare informatie die nuttig zijn bij het laten installeren van een installatie. Er zijn grofweg drie soorten kachels:

  kachel installateur 8636

 1. Pelletkachel: lekkere directe warmte, geschikt voor woonkamer / keuken.
 2. Pelletkachel-cv: kan meerdere ruimtes verwarmen. Aangesloten op radiatoren of vloerverwarming.
 3. Biomassaketel: hét alternatief voor de CV-ketel, verwarmt het huis en zorgt voor warm water. Installateurs hebben het vaak over pelletketel.
Wat is de beste kachel in jouw situatie? Dat hangt af van verschillende randvoorwaarden. Onder andere: woning-specificaties, het doel van de kachel, en hoeveel geld je gereserveerd hebt. Maak een keuze uit de inhoudsopgave.
ProvincieFriesland
GemeenteSúdwest-Fryslân
Postcode8636
Netnummer058 (+3158)
Gasverbruik M31400 M3
Stroomverbruik kWh2550 kWh
Gemiddelde energierekening€150,00

Een pelletkachel in de woonkamer laten installeren (Update april 2024)

Bent u op zoek naar een mooie, functionele en duurzame manier van verwarmen? In zo’n scenario is een pelletkachel kopen en laten installeren in Britswert een uitstekende optie. Een voorbeeld is de Adler Firecube L van het merk Olimpia-Splendid S.p.A.Een andere populaire optie is Nordic Fire. We hebben het over een milieuvriendelijke manier voor sfeer en warmte in de huiskamer. Makkelijk in gebruik en onderhoud, de terugverdientijd is interessant, en er zijn interessante subsidies, tot wel €500
 • Ervaar het gemak en de sfeer voor aantrekkelijke prijzen
 • Pellets zijn 100% geproduceerd van afvalhout
 • Een zeer hoog rendement
 • temperatuurregeling kan automatisch worden geregeld
 • Schone lucht binnen en buitenshuis
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aan de bestaande CV-ketel gekoppeld. De kachel gebruikt de hitte ook om het water door de CV-leidingen op te warmen. Een HR-ketel hoeft dan minder vermogen te leveren, wat veel energie en uitstoot bespaart. Een gemiddeld huis in de gemeente Súdwest-Fryslângebruikt 2550 kWh stroom plus nog eens 2550 m3 gas wat volgt in een gemiddelde energienota van €150,00 in april 2024. Door te investeren in een pelletkachel cv moederhaard kan men fors besparen. Ga prijzen pelletkachel Britswert vergelijken (april 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

De pelletkachel werkt op pellets. Dit zijn cilindervormige staafjes, geproduceerd van samengeperste houtvezels. De elektrische ontsteker maakt dat pellets worden verbrand. Buitenlucht of lucht uit de kamer voorziet de vlam van zuurstof. Zo wordt warmte gegenereerd die weer de kamer ingeblazen wordt.

Wat is het verschil met een pelletkachel-CV?

Een normale pelletkachel is effectief voor 1 ruimte. De pelletkachel CV is geschikt voor het hele huis. Dit is mogelijk door warmte lucht naar andere kamers te blazen. Sommige kachels worden rechtstreeks aangesloten op de CV-installatie (radiatoren/vloerverwarming).

Waarom een biomassaketel laten plaatsen?

Ook de biomassaketels zijn prima vervangers voor je gasketel. Zo’n pelletketel gebruikt als brandstof biomassa, aardgas is dan verledentijd. In de basis zijn dat organische materialen zoals hout, mest, of tuinafval. Vaak plaatst men deze pelletketels in de garage, bijkeuken of kelder. De warmte die gegenereerd wordt, wordt afgegeven aan het leidingwater van jouw centrale verwarmingsinstallatie.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een pelletkachel?

De huidige pelletkachel terugverdientijd loopt zeer uiteen. Dit wordt berekend aan de hand van vermogen, de prijzen, en het type installatie. De huidige terugverdientijd ligt zo tussen de 2 en 8 jaar. Daarna gaat het besparen pas echt beginnen en dient u rekening te houden met de prijs van de houtpellets en eventueel onderhoud.

Zijn showrooms geschikt om kachels te kopen?

Steeds meer consumenten kiezen voor een exclusieve inbouw pelletkachel die voldoet aan design componenten van het huis. U kunt een afspraak maken bij kachel showrooms in Britswert waar adviseurs u alles over de producten kunnen vertellen. Handig, want u kunt hier vaak gemakkelijk een bestelling plaatsen of een pelletkachel op voorraad kopen. De prijzen van april 2024 zijn ontzettend divers. De prijzen van verschillende aanbieders vergelijken is dus geen gek idee.

Wat kosten pellets en wat zijn het?

Pellets is een CO-2 neutrale brandstof voor in de kachel. Houtpellets kennen we ook onder de naam pelletkorrels. Het is niet helemaal duidelijk of hier gesproken mag worden over milieuvriendelijk. De maandelijkse kosten van een pelletkachel zijn afhankelijk van type kachel en het soort gebruik (hoeveel pellets je stookt).


Biomassaketel laten plaatsen in Britswert

Een efficiënte en is de biomassaketel, we noemen dit ook wel een pelletketel. Deze pellet cv-ketel draait op natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken. De biomassaketel kan benut worden voor een CV toepassing en warm tapwater om te wassen en douchen. De biomassaketel is een duurzaam alternatief voor de CV-ketel. Dit segment is een milieubewuste en aantrekkelijke keuze: lagere CO-2 uitstoot, en je verbruikt geen duur aardgas.
 • Goedkoop, houtblokken of ander organisch materiaal zijn lang niet zo duur als gas
 • Biomassa energie is altijd beschikbaar
 • Niet afhankelijk van stijgende gasprijzen
 • Royale subsidies, tot wel €1300 per installatie.

pelletkachel installateurs in britswert


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Vul je gegevens in

  Graag horen wij naar welk adres details en uiteraard de offerte aangeleverd mag worden. De meeste adviseurs zijn actief in een eigen regio.

 2. Beschrijf uw huis

  Vervolgens stellen we belangrijke vragen met betrekking tot jouw huis. Denk aan het type huis, leeftijd woning / mate van isolatie, het aantal zonnepanelen, en aantal inwonende mensen. Het correct invullen van de info is belangrijk, zo ontvang je een nauwkeurig prijsvoorstel. Geleid door je ingevulde gegevens kan de installateur ook iets zeggen over hoeveel vermogen er nodig is.

 3. Maak uw aanvraag concreet

  Een mooie kachel in de kamer, of juist een product dat een vervanger is van de CV-ketel? En hoeveel geld heb je precies gereserveerd? Ook factoren als het gewenste model en gewenste afmeting zijn beslissend.

 4. Verschillende offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van meerdere specialisten en ga voor een geschikte installateur in Britswert. Kijk naar verhalen van andere klanten en certificaten (EN+ a1).

 5. Plaatsing van de pelletkachel

  Het installatiebedrijf gaat de pelletkachel of ketel in de woning monteren. Loop goed na of het rookkanaal goed wordt geplaatst. Zorg ook voor een groot buffervat voor voldoende warm water. Controleer of alles werkt. Werkt het systeem niet naar behoren? Meld dit dan altijd direct bij het pelletkachel installatiebedrijf in Britswert


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe zit het met de pelletkachel subsidie in Britswert?

Tegenwoordig zijn er allerhande opties voor subsidie, zeker als we kijken naar de ISDE. Er zijn meer dan 1.900 pelletketel & pelletkachel installaties die gedekt worden door de regeling. De vergoeding binnen de investeringssubsidie duurzame energie wordt berekend door het vermogen (KW) van de systemen. Dit alles maakt het investeren in een pelletkachel uiteraard niet misselijk. De tegemoetkoming dat toe te passen is is uiteenlopend tussen €400 en €1450. Een aantal interessante opties:

 • RED ALTHEA MULTI AIR (Unifire), vermogen 8,8 [KW], €500 subsidie.
 • Varizé / Alfa S (Ravelli), vermogen 6,5 [KW], €500 subsidie.
 • Ecofire Sabine idro 24 (Palazzetti Lelio), vermogen 23,6 [KW], €1400 subsidie.

Zijn er nog andere duurzame alternatieven?

Er zijn veel verschillende keuzes te maken voor wie gasvrij wil leven voor de centrale verwarming in Britswert. Welke stappen moet ik ondernemen met het oog op energieneutraal leven? Op Pelletkachelrevolutie.nl geven onze specialisten een aantal suggesties voor postcodegebied 8636.
 1. Isolatie: Goede isolatie is cruciaal. Bestaande bouw (van 2005 en ouder) kunnen zo al tot 40% besparen.
 2. Zonnepanelen: Zelf opgewekte stroom is handig en financieel interessant. Om te voorzien in jouw eigen elektriciteitsconsumptie, en goedkopere energiecontract (salderen).
 3. Warmtepomp: Minstens zo interessant als de pelletkachel centrale verwarming. De installatie benut de energie uit de bodem of lucht.
 4. Zonneboiler: een systeem dat de energie van de zon gebruikt en in huis warm water (in keuken en badkamer) verzorgd.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!