Pelletkachel kopen Waaksens

Vergelijk installateurs pelletketels Waaksens

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Waaksens kopen stelt je in de gelegenheid om huizen op een energiezuinige manier te stoken. In plaats van gas gebruik je speciale pellets van hout. Eigenlijk zijn dit korrels van hout uit geperst houtafval. Er zijn verschillende type installaties, dus zoek de voordelen & nadelen goed uit. D.m.v. onze website lees je waardevolle aanbevelingen die van dienst kunnen zijn bij het laten plaatsen van een pelletkachel. Eigenlijk zijn er drie type installaties:

  kachel installateur 8845

 1. Pelletkachel: lekkere directe warmte, doorgaans te vinden in de huiskamer.
 2. Pelletkachel-cv: geschikt voor een totale verwarmde woning. Wordt aangesloten op het CV-systeem.
 3. Biomassaketel: 30% goedkoper dan gas, stuurt verwarming aan en regelt warm tapwater. Misschien beter bekend als pelletketel.
Welk type kachel moet ik kiezen? Dit wordt bepaald middels verscheidene aspecten. We spreken over: huis-specificaties, wat je precies wilt verwarmen, en wat het mag kosten. Kies hieronder een van de onderwerpen.
ProvincieFriesland
GemeenteSúdwest-Fryslân
Postcode8845
Netnummer0517 (+31517)
Gasverbruik M31400 M3
Stroomverbruik kWh2550 kWh
Gemiddelde energierekening€150,00

Pelletkachel laten installeren door erkende installateur (Update september 2023)

Op zoek naar een duurzame en sfeervolle verwarmingsbron? In zo’n scenario is een pelletkachel kopen en laten installeren in Waaksens misschien we dé oplossing. Dat kan zijn de PS-15-3 van het merk JustFireOok de kachels van Nordic Fire zijn populair. Het betreft een toegankelijke en ‘groene’ optie om het aangenaam warm te maken in de huiskamer. Het is gemakkelijk te bedienen, vele malen goedkoper dan gas, en er zijn interessante subsidies, tot wel €950
 • Innovatieve verwarmingsoplossing, en nog betaalbaar ook
 • Kiezen voor een milieuvriendelijke oplossing
 • Zeer gemakkelijke installatie
 • automatische ontsteking en modulerende werking
 • Schonere lucht binnen en buitenhuis
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV kan fungeren als een CV installatie. Dat is handig! De kachel gebruikt de hitte ook om het water door de CV-leidingen op te warmen. De HR-ketel wordt op die manier ontlast, wat niet alleen geld maar ook uitstoot bespaart. Een gemiddeld huishouden in de gemeente Súdwest-Fryslânverbruikt 2550 kWh stroom en 2550 m3 gas wat resulteert in een gemiddelde maandelijkse energierekening van €150,00 in september 2023. Door te investeren in een pelletkachel cv moederhaard kan de energierekening fors omlaag. Gelijk prijzen pelletkachel Waaksens vergelijken (september 2023).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

Een pelletkachel werkt op basis van pellets. Dit zijn langwerpige korrels van hout, afkomstig van resthout. De elektrische ontsteker zorgt voor een snelle effectieve verbranding. Lucht uit de kamer of van buiten zorgt voor zuurstof voor de vlam. Via dit proces ontstaat er warmte die natuurlijk weer de woonkamer in kan.

Wat is een CV-pelletkachel?

De meest gangbare pelletkachel monteert met in de woonkamer. De CV-pelletkachel kan met gebruiken voor de hele woning. Dit kan door warmte lucht naar andere kamers te blazen. Sommige installaties kunnen op de CV worden aangesloten (vloerverwarming/radiatoren).

Een biomassaketel als vervanger voor de CV-ketel?

De biomassaketel is een milieuvriendelijk alternatief voor een gasketel. Zo’n pelletketel werkt op biomassa, aardgas is dan verledentijd. Normaal gesproken kies je houtblokken of ander organisch materiaal. Een pelletketel werkt niet voor directe verwarming en is geen design object. De gegenereerde warmte wordt gebruikt om leidingwater te verwarmen van de centrale verwarmingsinstallatie.

Wat is de terugverdientijd van de investering?

De terugverdientijd van een pelletkachel die momenteel geldt is erg variabel. Dit wordt berekend aan de hand van het gebruik, de prijzen, en het merk/model. Experts gaan uit van een terugverdientijd tussen de 2 en 7 jaar. Na deze jaren gaat u het daadwerkelijk merken in de portemonnee en dient u rekening te houden met de variabele pelletkosten en afschrijving, onderhoud en vervangingen.

In de showroom een kachel kopen?

Aanzienlijk veel Hollanders denken na over een inbouw pelletkachel die qua design passen bij de woning. Ga gerust eens naar kachel showrooms in Waaksens waar adviseurs u geschikte installaties laten vergelijken. Handig, want u kunt hier vaak gewoon een model bestellen of een showroommodel in de aanbieding kopen. De huidige prijzen (september 2023) kunnen sterk fluctueren. Prijzen van monteurs naast elkaar zetten is vanzelfsprekend wel zo verstandig.

Wat zijn pellets en wat kosten ze?

Pellets is een CO-2 neutrale brandstof voor in de kachel. Dikwijls duiden we houtpellets aan als pelletkorrels. Er is een actueel debat over de vraag of dit groen en duurzaam is. De wekelijkse kosten van een pelletkachel worden mede bepaald door categorie kachel en en jouw gezinssituatie (aantal verstookte pellets).


Biomassaketel laten plaatsen in Waaksens

Een innovatieve en handige mogelijkheid is de biomassaketel, in de volksmond ook wel een pelletketel. Deze pellet cv-ketel stookt houtblokken of ander organisch materiaal. De pelletketel draagt zorg voor de CV installatie en warm water uit de kraan. De biomassaketel vervangt jouw CV-ketel. Het betreft een milieubewuste en kostenbesparende oplossing: beperkte CO-2 belasting, en het huis kan van het gas af.
 • Voordelig, biomassa is goedkoper dan gas
 • Schone verbranding door de hoge temperaturen
 • Niet gebonden aan de toenemende gasprijs
 • Hoge subsidies tot wel €1350 per model.

pelletkachel installateurs in waaksens


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Verstrek uw gegevens

  Zo is het duidelijk naar welk adres details en mogelijke offerte toegezonden mag worden. Veel aannemers focussen zich op een expliciet gebied.

 2. Specificeer type woning

  Hierna zie je speciale vragen inzake het woonobject. Denk aan de categorie woning, welke isolatie er is aangebracht, aantal zonnepanelen, en de samenstelling huishouden. Sla geen vragen of details over, anders zegt het prijsvoorstel maar weinig. Gebaseerd op de gegevens kan de installateur een berekening maken van hoeveel vermogen er nodig is.

 3. Specificeer uw wensen

  Een kachel als designstuk, of liever een oplossing die zorg draagt voor de centrale verwarming en warm water? En wat is het budget? Ook zaken als uitstraling en de breedte van de ketel zijn beslissend.

 4. Voorwaarden en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van lokale en regionale aanbieders en ga voor een goed bekendstaande installateur in Waaksens. Vraag om recensies en eventuele lidmaatschap bij een brancheorganisatie (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten plaatsen

  Het installatiebedrijf komt de pelletkachel of ketel thuis monteren. Kijk na of het rookkanaal goed wordt geplaatst. Ga voor een groot buffervat voor voldoende warm water. Controleer of alles werkt. Iets niet in de haak? Zorg dat er z.s.m. een monteur komt, informeer hiervoor bij het pelletkachel installatiebedrijf in Waaksens


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er een actuele pelletkachel subsidie in Waaksens?

Recent kun je gebruik maken van allerhande subsidie kansen, met name met het oog op de ISDE. Er zijn meer dan 1.900 pelletkachel en pelletketel systemen die gedekt worden door de regeling. De hoogte van de investeringssubsidie duurzame energie wordt bepaald aan de hand van het vermogen (KW) van de installatie. Deze royale bonus maakt het geheel natuurlijk aantrekkelijk. Het exacte subsidiebedrag dat men hiervoor opzij gezet heeft loopt uiteen tussen de €600 en €1250. Hieronder een paar rekenvoorbeelden:

 • 98ELITE.6-KAR (AMG S.p.A.), vermogen 6,5 [KW], €500 subsidie.
 • Mirella Idro 13 (Royal / Palazzetti), vermogen 13,5 [KW], €1400 subsidie.
 • Flavia (Ravelli), vermogen 8,3 [KW], €500 subsidie.

Wat kan ik verder doen voor een energieneutrale woning?

Er zijn meerdere opties voor de consument die gasvrij wil leven voor de centrale verwarming in Waaksens. De vraag is; wat kan ik doen om een woning compleet duurzaam te maken? Op deze pagina geven onze specialisten een aantal suggesties voor postcodegebied 8845.
 1. Isolatie: Gewonnen warmte moet binnen blijven, daarom: isoleren! Ouder woningen (van voor 2000) kunnen zo al tot 40% besparen.
 2. Zonnepanelen: Het zelfstandig opwekken van stroom biedt uitkomst. Om te voorzien in jouw eigen elektriciteitsconsumptie, en om terug te leveren aan het net.
 3. Warmtepomp: Een serieuze concurrent voor de pelletkachel centrale verwarming. Een dergelijk systeem profiteert van warmte uit de buitenlucht, water of bodem.
 4. Zonneboiler: een duurzame oplossing die de zon gebruikt voor energie en zorgt voor warm tapwater.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!