Pelletkachel kopen Abbega

Vergelijk installateurs pelletketels Abbega

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Abbega kopen stelt je in de gelegenheid om jouw woning op een energiezuinige manier te verwarmen. Je verwarmt jouw huis niet met gas maar met houten pellets. Het betreft korrels van hout uit geperst houtafval. We hebben te maken met verscheidene soorten kachels, die elk geschikt zijn in specifieke situaties. Geholpen door deze pagina check jij praktische raadgeving die een bijdrage leveren aan het laten installeren van een installatie. Feitelijk zijn er drie soorten modellen:

  kachel installateur 8618

 1. Pelletkachel: lekkere directe warmte, geschikt voor woonkamer / keuken.
 2. Pelletkachel-cv: verwarmt een groot deel van het huis. Aangesloten op radiatoren of vloerverwarming.
 3. Biomassaketel: verwarmt jouw hele woning en voorziet in de tapwater behoefte. Misschien beter bekend als pelletketel.
Welke kachel past bij jouw woning? Dit heeft te maken met velerlei randvoorwaarden. Belangrijk zijn: huis-specificaties, het stoomniveau, en hoeveel je te besteden hebt. Klik direct door naar een van de onderwerpen.
ProvincieFriesland
GemeenteSúdwest-Fryslân
Postcode8618
Netnummer0515 (+31515)
Gasverbruik M31400 M3
Stroomverbruik kWh2550 kWh
Gemiddelde energierekening€150,00

Betaalbaar een pelletkachel laten installeren (Update juli 2024)

Geïnteresseerd in eem manier om de woonkamer op een sfeervolle manier te verwarmen? In dat geval is een pelletkachel kopen en laten installeren in Abbega zeker een goede optie. Denk aan de Tayo van het merk KoppeOok de kachels van Nordic Fire zijn in trek. Uiteraard is dat een zuinige en duurzame manier om bijvoorbeeld de huiskamer te verwarmen. Makkelijk in gebruik en onderhoud, het is relatief goedkoop, en er is een royale subsidie mogelijk tot wel €1250
 • Warmte en comfort voor lagere prijzen
 • Kiezen voor een milieuvriendelijke oplossing
 • Nóóit meer hout zagen en kloven
 • Automatische pellet invoer waardoor lang gestookt kan worden
 • Schonere lucht binnen en buitenhuis
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV werkt samen met de bestaande CV-ketel. De kachel in de huiskamer gebruikt de hitte ook om het water door de CV-leidingen op te warmen. Je HR-ketel zal op deze manier efficiënt werken, wat niet alleen geld maar ook uitstoot bespaart. Een gemiddeld huis in de gemeente Súdwest-Fryslângebruikt 2550 kWh stroom en 2550 m3 gas wat resulteert in een gemiddelde energierekening van €150,00 in juli 2024. Middels een pelletkachel cv moederhaard kan de energienota worden gedrukt. Meteen prijzen pelletkachel Abbega vergelijken (juli 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel precies?

Een pelletkachel werkt op basis van pellets. Het gaat om kleine houtsnippers, gemaakt van droog resthout. Een elektrisch ontstekingspatroon maakt de verbranding van pellets mogelijk. Lucht uit de kamer of van buiten zorgt voor zuurstof bij de vlam. Zodoende komt er warmte tot stand die met een ventilator de kamer wordt ingeblazen.

Wat is een pelletkachel-CV?

De pelletkachel die het meest verkocht wordt is effectief voor 1 ruimte. Een pelletkachel-CV kan meerdere vertrekken verwarmen. Dit wordt gerealiseerd door de warmte ook naar andere vertrekken te transporteren. Sommige cv-pelletkachels kunnen op de CV worden aangesloten (vloerverwarming/radiatoren).

Wat is een biomassaketel, en wanneer is dit interessant?

De biomassaketel is een milieuvriendelijk alternatief voor je HR ketel. Zo’n installatie gebruikt als brandstof biomassa, en heeft dus geen gas nodig. In de basis zijn dat natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken. Met een pelletketel haal je verwarming in huis, het is dus geen kachel voor in de kamer. De warmte die de ketel aanmaakt wordt effectief overgebracht op het leidingwater van de CV-installatie.

Met welke terugverdientijd voor mijn pelletkachel moet ik rekening houden?

De geschatte terugverdientijd van de pelletkachel is zeer wisselend. De berekening kan gemaakt worden aan de hand van gebruik, de prijzen, en het merk/model. Experts gaan uit van een terugverdientijd tussen de 3 en 6 jaar. Zodra deze periode is verstreken begint het besparen pas echt en betaalt u enkel de prijzen van pellets en jaarlijkse controle.

In de showroom een kachel kopen?

Veel huizenbezitters overwegen een rendementvolle inbouw pelletkachel die aansluit op het interieur. Ga gerust eens naar kachel showrooms in Abbega waar experts u de mogelijke opties kunnen showen. Doorgaans kunt u hier eenvoudig een bestelling doen of een kachel in de aanbieding kopen. Let op: prijzen van juli 2024 lopen zeer uiteen. Aanbieders en monteurs vergelijken is hierom zeer aan te raden.

Hoeveel kosten pellets, en wat is precies?

Pellets zijn geperste houtkorrels, gemaakt van reststromen. Houtpellets worden ook wel pelletkorrels genoemd. De mening lopen uiteen of deze manier wel milieuvriendelijk is. De afschrijvingen en kosten van een pelletkachel kunnen berekend worden a.d.h.v. soort installatie en de gebruiksintensiteit / aantal verstookte pellets.


Biomassaketel laten plaatsen in Abbega

Een efficiënte en handige mogelijkheid is de biomassaketel, ook bekend als de pelletketel. Deze pellet cv-ketel draait op biomassa als houtsnippers/blokken. De pelletketel draagt zorg voor het CV systeem en warm tapwater. De biomassaketel kan het hele huis van warmte voorzien. Wij omschrijven dit als een duurzame en besparende optie: lagere vervuiling, en het huis kan van het gas af.
 • Geld besparend, snippers, blokken of pellets van hout zijn stukken voordeliger dan gas
 • Relatief lage uitstoot van CO-2
 • De gasaansluiting kan de deur uit
 • Interessante subsidieregeling, tot wel €1150 per plaatsing.

pelletkachel installateurs in abbega


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Invullen van persoonlijke gegevens

  Zo weten we naar wie specificaties en wellicht een offerte verstuurd moet worden. De meeste aannemers focussen zich op een expliciet gebied.

 2. Beschrijf uw huis

  In de volgende stap ziet u relevante vragen inzake je huis. Onder andere het type huis, welke isolatie er is aangebracht, of u zelf stroom opwekt met pv-panelen, en de samenstelling huishouden. Vul alles zo goed mogelijk in, dan is de offerte een stuk waardevoller. Met behulp van je data kan de installateur een zinnige raming maken van het benodigde vermogen.

 3. Wat is uw wensenlijstje?

  Een kachel om te genieten van extra warmte in de kamer of puur een product die de bestaande HR-ketel volledig doet vervangen? En wat is de maximale bestedingsruimte? Ook aspecten als en soort kachel en gewenste afmeting zijn beslissend.

 4. Vergelijk offertes

  Vergelijk offertes van diverse leveranciers en ga voor een geschikte installateur in Abbega. Vraag naar reviews en eventuele lidmaatschap bij een brancheorganisatie (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten installeren

  De monteur gaat de pelletkachel of ketel in het huis monteren. Ga na of het rookkanaal goed wordt geplaatst. Ga voor een buffervat dat genoeg water kan bevatten. Controleer of alles werkt. Functioneert de installatie niet goed? Zorg dat er z.s.m. een monteur komt, informeer hiervoor bij het pelletkachel installatiebedrijf in Abbega


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er een actuele pelletkachel subsidie in Abbega?

Tegenwoordig zijn er velerlei opties voor subsidie, zeker als we kijken naar de ISDE. We hebben het over meer dan 1.800 pelletketel & pelletkachel producten waarbij een subsidie mogelijk is. De hoogte van de investeringssubsidie duurzame energie wordt bepaald aan de hand van het vermogen (KW) van de systemen. Deze royale bonus maakt het geheel logischerwijs erg serieus. De totale subsidie dat hiervoor gereserveerd is vinden we terug tussen de €400 en €1450. Hierbij een aantal voorbeelden:

 • Orchidea – Bucaneve TA9C (UNGARO S.r.L.), vermogen 8,8 [KW], €500 subsidie.
 • Natura 11 (Ravelli), vermogen 9,8 [KW], €500 subsidie.
 • Ecofire Camilla idro 13 (Palazzetti Lelio), vermogen 13,5 [KW], €1400 subsidie.

Wat kan ik nog meer doen aan duurzame energie?

Er zijn altijd meerdere opties te overwegen voor de woningeigenaar die de woning wil verduurzamen voor de centrale verwarming in Abbega. Waaruit kan ik kiezen om een energieneutraal huis te realiseren? Onderstaand geven onze specialisten een aantal suggesties voor postcodegebied 8617, 8618.
 1. Isolatie: Isolatie is altijd de basis van verduurzamen. Vooral oudere huizen kunnen zo al tot 40% besparen.
 2. Zonnepanelen: Zelf opgewekte stroom is handig en financieel interessant. Natuurlijk voor de eigen stroomconsumptie, en goedkopere energiecontract (salderen).
 3. Warmtepomp: Een goed alternatief van de pelletkachel centrale verwarming. De installatie profiteert van energie uit de buitenlucht, water of bodem.
 4. Zonneboiler: een innovatieve systeem dat in staat is om de energie van de zon om te zetten in warmte en heet water kan faciliteren.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!