Pelletkachel kopen Nijhuizum

Vergelijk installateurs pelletketels Nijhuizum

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Nijhuizum kopen opent nieuwe deuren om huizen zonder aardgas te verwarmen. Als alternatief voor gas gebruik je houten pellets. Het gaat om geperste houtkorrels gemaakt van restafval. Er is keuze uit velerlei modellen kachels, met allemaal duidelijke voor- en nadelen. Door middel van deze website doorzoek jij toepasbare details die van dienst kunnen zijn bij het laten plaatsen van een pelletkachel. Eigenlijk zijn er 3 type kachels:

  kachel installateur 8775

 1. Pelletkachel: voor behaaglijke warmte, doorgaans te vinden in de huiskamer.
 2. Pelletkachel-cv: verwarmt meerdere ruimtes. Direct aangesloten op centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: verwarmt het hele huis en zorgt voor warm tapwater in keuken en badkamer. Misschien beter bekend als pelletketel.
Voor welke soort kachel moet ik gaan? Dat ligt aan velerlei zaken. Dit zijn natuurlijk: type huis, hoe je de kachel gaat gebruiken, en wat het mag kosten. Spring direct door naar het thema waar je meer over wilt lezen.
ProvincieFriesland
GemeenteSúdwest-Fryslân
Postcode8775
Netnummer0515 (+31515)
Gasverbruik M31400 M3
Stroomverbruik kWh2550 kWh
Gemiddelde energierekening€150,00

Goedkoop een pelletkachel laten installeren (Update september 2023)

Interesse in een zuinige, gezellige en sfeervolle kachel? Dan is een pelletkachel kopen en laten installeren in Nijhuizum misschien we dé oplossing. Een voorbeeld is de IDRO SMART 14 ACS van het merk Dielle SRLOf natuurlijk een Nordic Fire. Dit is namelijk een toegankelijke en ‘groene’ optie voor sfeer en warmte in de woonkamer. Het vergt weinig onderhoud, het bespaart geld, en de subsidies zijn aantrekkelijk, tot wel €600
 • Ervaar het gemak en de sfeer, voor betaalbare prijzen
 • Kiezen voor een milieuvriendelijke oplossing
 • Eenvoudig te bedienen
 • Automatische ontsteking
 • Hoger rendement dan klassieke kachels
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aangesloten op het bestaande CV-systeem. De kachel gebruikt de warmte ook om water in de CV-leidingen te verwarmen. Een HR-ketel hoeft dan minder vermogen te leveren, wat zal zorgen voor reductie in gasverbruik. Een gemiddeld huishouden in de gemeente Súdwest-Fryslângebruikt 2550 kWh stroom en stookt 2550 m3 gas wat resulteert in een gemiddelde energienota van €150,00 in september 2023. Geholpen door een pelletkachel cv moederhaard kan de energierekening fors omlaag. Gelijk prijzen pelletkachel Nijhuizum vergelijken (september 2023).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

De pelletkachel werkt op pellets. Dit zijn langwerpige korrels van hout, ontwikkeld van zaagsel of overblijfselen van hout. Een speciale elektrische ontsteker maakt het mogelijk dat pellets verbranden. Lucht uit de kamer of van buiten zorgt dat er zuurstof bij de vlam komt. Op deze manier ontstaat er warmte die met een ventilator de kamer wordt ingeblazen.

Wat is precies een pelletkachel-CV?

De gewone pelletkachel is bedoeld voor het opwarmen van 1 ruimte. De pelletkachel CV is geschikt voor het hele huis. Dit wordt gerealiseerd door de warmte via een buizennetwerk naar andere kamers te transporteren. Sommige kachels kunnen op de CV worden aangesloten (radiatoren/vloerverwarming).

In welke gevallen is een biomassaketel interessant?

Biomassaketels kunnen prima gebruikt worden als andere optie i.v.m een HR ketel. Deze installatie gebruikt als brandstof biomassa, en heeft dus geen gas nodig. Dit zijn vaak plantenresten, takken of houtblokken. Vaak plaatst men deze pelletketels in de garage, bijkeuken of kelder. De warmte die ontstaat uit het branden van biomassa wordt afgegeven aan het leidingwater van de CV.

Wat is de terugverdientijd van de investering?

De geschatte terugverdientijd van de pelletkachel verschilt enorm. Het is afhankelijk van variabelen als verbruik, de prijzen en het type ketel. De huidige terugverdientijd ligt zo tussen de 3 en 7 jaar. Na deze jaren geniet u van relatief lage stookkosten en resteren alleen nog de kosten van de pellets en onderhoud + afschrijvingen.

In de showroom een kachel kopen?

Flink wat huizenbezitters gaan voor een doelmatige inbouw pelletkachel passend bij het design van de woonkamer. We zien steeds meer kachel showrooms in Nijhuizum waar experts u kunnen adviseren over de producten. U kunt daar vaak eenvoudig een bestelling doen of een voorradig model kopen. Let op: prijzen van september 2023 fluctueren enorm. Installatiebedrijven met elkaar vergelijken is hierom een wijs besluit.

Wat kosten pellets en wat zijn het?

Pellets zijn zijn kleine, lichte staafjes afkomstig uit geperst houtafval van zagerijen. Houtpellets noemen we ook pelletkorrels. Er is veel discussie of het milieu wel voldoende ontlast wordt. De kosten van een pelletkachel kunnen berekend worden a.d.h.v. type kachel en de benodigde warmte (hoeveel pellets je verbruikt).


Biomassaketel laten plaatsen in Nijhuizum

Een alternatieve totale-woning-installatie is de biomassaketel, vaak aangeduid als een pelletketel. De pellet cv-ketel werkt op organische materialen zoals hout, mest, of tuinafval. Deze installatie is geschikt voor een CV toepassing en warm water om te douchen en wassen. Deze biomassaketel is dus een 100% vervanger van de CV-ketel. Het wordt gekenmerkt als milieuvriendelijke en prijs-interessante installatie: lagere broeikas uitstoot, en de gaskraan gaat dicht.
 • Goedkoop, houtpellets, houtsnippers of houtblokken zijn goedkoop vergeleken met gas
 • Relatief lage uitstoot van CO-2
 • Geen effect van de stijgende gasprijs
 • Aantrekkelijke subsidies, tot wel €1400 per model.

pelletkachel installateurs in nijhuizum


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Invullen van persoonlijke gegevens

  Op die manier weten wij naar wie de productinfo en tevens de offerte verzonden mag worden. De meeste uitvoerders zijn actief in een expliciet gebied.

 2. Omschrijf uw woning

  Wat volgt zijn diverse vragen inzake jouw huis. Voorbeelden zijn de grootte van de woning wat er aan isolatie is gedaan, of u zelf stroom opwekt met pv-panelen, en gezinsgrootte. Het correct invullen van de info is belangrijk, dan heeft u ook daadwerkelijk iets aan de offerte. Gebaseerd op uw gegevens kan de installateur een schatting maken van het vermogen van de ketel.

 3. Geef uw wensen door

  Een kachel als designstuk, of een systeem dat uw CV-ketel helemaal vervangt? En hoeveel geld heb je precies gereserveerd? Ook aspecten als het design en de beschikbare maten doen er toe.

 4. Offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van meerdere aanbieders en kies voor een professionele installateur in Nijhuizum. Let op referenties en diploma’s (EN+ a1).

 5. Installatie van de pelletkachel

  Het installatiebedrijf gaat de pelletkachel of ketel in het huis plaatsen. Ga na of de rookgasafvoer goed geïnstalleerd wordt. Bestel tevens een buffervat dat voldoet aan uw wensen. De eerste dagen is het belangrijk goed te testen. Zijn er problemen? Zorg dat er z.s.m. een monteur komt, informeer hiervoor bij het pelletkachel installatiebedrijf in Nijhuizum


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er een actuele pelletkachel subsidie in Nijhuizum?

Momenteel bestaan er allerlei opties voor subsidie, zeker als we kijken naar de ISDE. Er is keuze uit duizenden pelletkachel of pelletketel systemen die zijn goedgekeurd door de overheid. De ondersteuning binnen de investeringssubsidie duurzame energie hangt af van het totale vermogen (KW) van het model. Deze royale bonus maakt het geheel vanzelfsprekend verleidelijk. Het exacte subsidiebedrag dat je terug kunt krijgen vinden we terug tussen €400 en €1200. Je kunt denken aan:

 • Luna (Ambiente & Calore), vermogen 5,1 [KW], €500 subsidie.
 • Induo RAO (Rika), vermogen 9,6 [KW], €500 subsidie.
 • Lara / Susy (Punto Fuoco), vermogen 6,5 [KW], €500 subsidie.

Zijn er nog andere duurzame alternatieven?

Er zijn altijd meerdere opties te overwegen voor diegene die volledig van het gas af wil voor de centrale verwarming in Nijhuizum. Welke stappen moet ik ondernemen met het oog op energieneutraal leven? Hierna geven onze specialisten een aantal suggesties voor postcodegebied 8775.
 1. Isolatie: De eerste stap is altijd isoleren. Ouder woningen (van voor 2000) zijn daarbij gebaat.
 2. Zonnepanelen: Zelf stroom opwekken heeft veel voordelen. Natuurlijk voor de eigen stroomconsumptie, en lagere energierekening (terugleveren).
 3. Warmtepomp: Een serieuze concurrent voor de pelletkachel centrale verwarming. Het apparaat neemt warmte uit de bodem of lucht.
 4. Zonneboiler: een innovatieve systeem dat zonlicht omzet in warmte en heet water kan faciliteren.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!