Wat zijn de voordelen van een pelletkachel?

De installatie van een pelletkachel is zeer eenvoudig. Het enige wat u hiervoor nodig heeft is een geaard stopcontact en een rookgasafvoer van 80mm doorsnede. Deze afvoer wordt aangesloten op de buitengevel. Let hierbij wel op dat deze niet te dichtbij ramen, deuren, ventilatie-openingen en eventuele buren uitkomt. Belangrijk is dat hierbij geen overlast wordt veroorzaakt.

Steeds meer mensen in Nederland kiezen er voor om een pelletkachel aan te schaffen. Een pelletkachel maakt besparen op uw gasrekening mogelijk met minimale investeringen in tijd en geld. In bijna elk huis (incl. tussen- of bovenwoning en flat) kan een pelletkachel worden geplaatst. Het vinden van een goedkope pelletkachel, een betrouwbare leverancier of goede pellets is lastig. Vergelijk installateurs in Ede, Wageningen, Veenendaal, Bennekom en Alkmaar

Er zijn veel aanbieders en de prijs voor een pelletkachel of pellets verschillen! Op deze site vindt u een overzicht van prijzen voor pelletkachels en pellets in heel Nederland. Op deze site vindt u alle beschikbare en nuttige informatie over de kachels, de brandstof (pellets) en de leveranciers in heel Nederland. Uniek zijn de prijsvergelijkingen tussen de dealers, de pellets en de materialen. U gaat dus niet alleen fors besparen door te stoken op pellets, maar al voordat u een kachel heeft gekocht!

Omdat de pelletkachels rechtstreeks van de fabriek komen, is de coating nog vers. De eerste keer dat de kachel brandt komt er een nare geur vanaf en gaat deze roken. Deze geur blijft enige tijd in uw woning hangen en kan hoofdpijn veroorzaken. Daarom wordt de door u gekochte pelletkachel door ons eerst “schoon” gebrand. Hierdoor heeft u zelf geen last van deze ongemakken.

  1. Met een pelletkachel bespaart u al snel honderden euro’s per jaar op uw stookkosten.
  2. Door de perfecte dosering van de pellets brandt een pelletkachel optimaal, met een zeer hoog rendement.
  3. Door de ingebouwde ventilator circuleert de warmte door vrijwel het hele vertrek.
  4. Een pelletkachel is eenvoudig te bedienen.
  5. Door de ingebouwde thermostaat blijft de ruimte heerlijk op temperatuur.
  6. Het onderhoud van een pelletkachel is eenvoudig zelf te doen.