Pelletkachel kopen Workum

Vergelijk installateurs pelletketels Workum

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Workum kopen stelt jou in staat om woningen zuinig of zelfs gasvrij te verwarmen. Je stookt geen gas, maar houten pelletkorrels. Dit zijn cilindervormige korrels geproduceerd uit afval. We hebben te maken met verschillende soorten installaties, met unieke specificaties en voordelen. Geholpen door onze vergelijker tref je praktische toelichtingen die helpen bij het aankopen van een installatie. We maken onderscheid tussen drie type modellen:

  kachel installateur 8711

 1. Pelletkachel: lekkere directe warmte, plaatsing geschikt in woonkamers.
 2. Pelletkachel-cv: zorgt voor een warme woning. Direct aangesloten op centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: verwarmt jouw hele woning en regelt warm tapwater. Vaak noemen we dit een pelletketel.
Welke kachel wordt aangeraden? Dat ligt aan allerlei variabelen. Dit zijn natuurlijk: type woning, het doel van de kachel, en wat je maximaal wilt uitgeven. Klik hieronder door voor meer informatie.
ProvincieFriesland
GemeenteSúdwest-Fryslân
Postcode8711
Netnummer0515 (+31515)
Gasverbruik M31400 M3
Stroomverbruik kWh2550 kWh
Gemiddelde energierekening€150,00

Een pelletkachel laten installeren (Update juli 2024)

Interesse in eem manier om de woonkamer op een sfeervolle manier te verwarmen? In zo’n geval is een pelletkachel kopen en laten installeren in Workum zeker een goede optie. Dat kan zijn de Fata van het merk EdilKaminOok de kachels van Nordic Fire zijn in trek. Uiteraard is dat een “groene” en bewuste mogelijkheid voor sfeer en warmte in de huiskamer. Eenvoudig te installeren, stukken schoner dan de open haard, en u heeft recht op een mooie subsidie tot wel €750
 • Gemak, comfort en sfeer tegen een scherpe prijs
 • Kiezen voor een milieuvriendelijke oplossing
 • Eenvoudig te bedienen
 • Volledig automatisch
 • Minder last van geur of fijnstof
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aan de bestaande CV-ketel gekoppeld. De kachel verwarmt het water in de CV-leidingen. De bestaande HR-ketel kan dan beperkt draaien, wat een flinke gasbesparing kan realiseren. Een gemiddelde woning in de gemeente Súdwest-Fryslânverbruikt 2550 kWh stroom en 2550 m3 gas wat volgt in een gemiddelde energierekening van €150,00 in juli 2024. Door gebruik te maken van een pelletkachel cv moederhaard kan bezuinigd worden op de energiekosten. Direct prijzen pelletkachel Workum vergelijken (juli 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel precies?

De pelletkachel werkt op pellets. Het gaat om kleine houtsnippers, ontwikkeld van zaagsel of overblijfselen van hout. Er is een elektrische ontsteker die maakt het mogelijk dat pellets verbranden. Buitenlucht of lucht uit de woonkamer draagt zorg voor voldoende zuurstof bij de vlam. Zo wordt warmte gegenereerd die weer de kamer ingeblazen wordt.

Wat is een CV-pelletkachel?

De standaard pelletkachel is geschikt voor 1 kamer. Een CV-pelletkachel doet nog iets meer dan dat. Dat kan via buizen waardoor warme lucht wordt geblazen. Sommige kachels worden aan de CV gekoppeld (radiatoren/vloerverwarming).

Waarom een biomassaketel laten plaatsen?

De biomassaketel is een goed substituuti.v.m je CV-ketel. Een dergelijk systeem stookt op biomassa, en dus geen gas. Dit zijn vaak organische materialen zoals hout, mest, of tuinafval. Zo’n pelletketel is puur functioneel en niet decoratief interessant. De warmte die ontstaat uit het branden van biomassa wordt afgegeven op het leidingwater van jouw centrale verwarmingsinstallatie.

Wat is de geschatte terugverdientijd van de pelletkachel?

De actuele terugverdientijd van een pelletkachel is erg variabel. Er spelen zaken een rol zoals; warmtevraag, prijzen en het model. Houd rekening met een gemiddelde terugverdientijd tussen de 4 en 9 jaar. Zodra deze periode is verstreken gaat het besparen pas echt beginnen en heeft u alleen nog de prijzen van pellets en afschrijving, onderhoud en vervangingen.

Een kachel kopen in een showroom?

Meer en meer mensen gaan voor een krachtige inbouw pelletkachel met aandacht voor een esthetisch fraaie afwerking. Ga gerust eens naar kachel showrooms in Workum waar specialisten u de mogelijke opties kunnen showen. U kunt daar vaak eenvoudig een bestelling doen of een pelletkachel op voorraad kopen. De actuele prijzen van juli 2024 kunnen sterk fluctueren. De prijzen van verschillende aanbieders vergelijken is daarom wel zo verstandig.

Wat kosten pellets en wat zijn het?

Pellets zijn zijn kleine, lichte staafjes afkomstig uit geperst houtafval van zagerijen. Houtpellets noemen we ook pelletkorrels. Er is een actueel debat over de vraag of dit goed voor het milieu is. Het onderhoud en kosten van een pelletkachel kunnen berekend worden a.d.h.v. model/merk kachel en en jouw gezinssituatie (aantal verstookte pellets).


Biomassaketel laten plaatsen in Workum

Een alternatieve totale-woning-installatie is de biomassaketel, installateurs spreken vaak over een pelletketel. Zo’n pellet cv-ketel draait op biomassa als houtsnippers/blokken. De installatie kan benut worden voor een CV toepassing en warm tapwater. De biomassaketel is dus de vervanger van de HR-ketel. Het wordt gekenmerkt als bewuste en prijs-interessante beslissing: lagere CO-2 belasting, en je neemt afscheid van het dure gas.
 • Besparend, houtblokken of ander organisch materiaal zijn veel betaalbaarder dan gas
 • Tot 70% minder uitstoot van CO-2
 • Je woning van het gas af
 • Aantrekkelijke subsidies, tot wel €1300 per plaatsing.

pelletkachel installateurs in workum


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Prive-details invoeren

  Zo is het duidelijk naar welke persoon de specificaties en misschien de offerte verzonden kan worden. Veel adviseurs focussen zich op een specifieke omgeving.

 2. Definieer uw woning eigenschappen

  In de volgende stap ziet u verschillende vragen met betrekking tot het woonobject. Denk aan de categorie van uw huis, de isolatiewaarden, het aantal zonnepanelen, en de samenstelling huishouden. Probeer alle antwoorden goed in te vullen, dan heeft u ook daadwerkelijk iets aan de offerte. Aan de hand van de ingevulde data kan de installateur een schatting maken van het vermogen dat de ketel moet hebben.

 3. Specificeer uw wensen

  Wilt u plaatselijke sfeerverwarming, of liever een oplossing dat de bestaande HR-ketel volledig doet vervangen? En wat wil je maximaal uitgeven? Ook zaken als ambiance en de grootte maken deel uit van de beslissing.

 4. Kosten en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van landelijke en plaatselijke specialisten en ga voor een goede installateur in Workum. Vraag naar klantervaringen en kijk of het bedrijf wel gecertificeerd is (EN+ a1).

 5. Installatie van de pelletkachel

  De installateur komt de pelletkachel of ketel in de woning monteren. Loop goed na of de rookgasafvoer in orde is. Ga voor een buffervat dat groot genoeg is. Probeer het systeem grondig uit. Zijn er problemen? Zorg dat er z.s.m. een monteur komt, informeer hiervoor bij het pelletkachel installatiebedrijf in Workum


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er een actuele pelletkachel subsidie in Workum?

Hedendaags vind je verschillende tegemoetkomingen en subsidies, zoals de ISDE. Je kan kiezen uit meer dan 1.800 pelletkachel en pelletketel producten die vallen onder deze regeling. De hoogte van de investeringssubsidie duurzame energie wordt getekend door het vermogen in KW van het modellen. De subsidieregeling maakt de installatie van een kachel logischerwijs aantrekkelijk. Het subsidiebedrag dat hiervoor doelmatig wordt toegekend ligt doorgaans tussen de €950 en €1300. Enkele voorbeelden zijn:

 • Frank SX rond water+ (Wodtke), vermogen 8,9 [KW], €1400 subsidie.
 • HRV 160 Touch (Ravelli), vermogen 18,7 [KW], €1400 subsidie.
 • Ecofire Noah 12 Idro (Palazzetti Lelio), vermogen 12 [KW], €1400 subsidie.

Wat kan ik nog meer doen aan duurzame energie?

Er zijn verschillende mogelijkheden voor de bewoner die de woning wil verduurzamen voor de centrale verwarming in Workum. Wat zijn voor mij de opties als ik helemaal van het gas af wil? Onderstaand kan jij direct meer lezen over deze investeringen voor postcodegebied 8710, 8711.
 1. Isolatie: Goede isolatie is cruciaal. Met name oudere woningen zijn daarbij gebaat.
 2. Zonnepanelen: Het opwekking van stroom is essentieel voor de toekomst. Vanzelfsprekend voor de apparatuur in eigen huis, en lagere energierekening (terugleveren).
 3. Warmtepomp: Een CV-ketel alternatief, net als de pelletkachel centrale verwarming. Deze installatie onttrekt energie uit de omgeving.
 4. Zonneboiler: een oplossing die in staat is om de energie van de zon om te zetten in warmte en warm water in de woning kan verzorgen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!