Pelletkachel kopen Sneek

Vergelijk installateurs pelletketels Sneek

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Sneek kopen maakt het mogelijk om je huis op een milieuvriendelijke manier te verwarmen. Ter vervanging van gas verbruik je namelijk houten pellets. Dit omschrijven we als kleine staafjes uit geperst houtafval. We hebben te maken met verschillende modellen en installaties, met unieke specificaties en voordelen. Dankzij onze vergelijker ontdek jij toepasbare raadgeving die een bijdrage leveren aan het kiezen van een goede kachel + monteur. We onderscheiden drie soorten modellen:

  kachel installateur 8601

 1. Pelletkachel: verwarmt één ruimte, geschikt voor woonkamer / keuken.
 2. Pelletkachel-cv: een totaaloplossing voor de hele woning. Werkt samen met de centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: verwarmt jouw hele woning en zorgt voor warm tapwater in keuken en badkamer. We bedoelen er hetzelfde mee als een pelletketel.
Welke kachel wordt aangeraden? Dat wordt bepaald door diverse aspecten. Je kunt denken aan: jouw soort huis, wat het doel is, en wat het mag kosten. Hieronder kan je meteen springen naar een bepaald thema.
ProvincieFriesland
GemeenteSúdwest-Fryslân
Postcode8601
Netnummer0515 (+31515)
Gasverbruik M31400 M3
Stroomverbruik kWh2550 kWh
Gemiddelde energierekening€150,00

Een pelletkachel in de woonkamer laten installeren (Update april 2024)

Op zoek naar eem manier om de woonkamer op een sfeervolle manier te verwarmen? In zo’n geval is een pelletkachel kopen en laten installeren in Sneek misschien we dé oplossing. Denk dan bijvoorbeeld aan de Emma Plus van het merk ExtraflameOok de kachels van Nordic Fire zijn in trek. Uiteraard is dat een duurzame en groene keuze om zowel warmte als sfeer in de huiskamer te halen. Het vergt weinig onderhoud, de terugverdientijd is interessant, en er zijn interessante subsidies, tot wel €1100
 • Aangename warmte, en nog betaalbaar ook
 • Bewust bezig met duurzame energie
 • Zeer gemakkelijke installatie
 • temperatuurregeling kan automatisch worden geregeld
 • Relatief weinig as
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt geplaatst in een systeem met CV. De kachel in de huiskamer gebruikt de warmte ook voor het aansturen van de centrale verwarming. Een HR-ketel hoeft dan minder vermogen te leveren, wat een flinke gasbesparing kan realiseren. Een gemiddeld huishouden in de gemeente Súdwest-Fryslânconsumeert 2550 kWh stroom plus nog eens 2550 m3 gas wat resulteert in een gemiddelde energienota van €150,00 in april 2024. Met een pelletkachel cv moederhaard kan de energierekening al snel omlaag. Nu prijzen pelletkachel Sneek vergelijken (april 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel precies?

De pelletkachel wordt gestookt op op pellets. Dat zijn blokjes geperst hout, ontwikkeld van zaagsel of overblijfselen van hout. Er is een elektrische ontsteker die maakt dat pellets worden verbrand. Verse lucht uit de bestaande woonruimte of buitenlucht zorgt voor zuurstof bij de vlam. Via dit proces ontstaat er warmte die terug de kamer wordt ingeblazen.

Wat is een pelletkachel op CV?

Een normale pelletkachel is effectief voor 1 ruimte. De pelletkachel CV is geschikt voor het hele huis. Dat is een optie via buizen waardoor warme lucht wordt geblazen. Sommige installaties worden rechtstreeks aangesloten op de CV-installatie (radiatoren/vloerverwarming).

Waarom een biomassaketel laten plaatsen?

Biomassaketels kunnen prima gebruikt worden als andere optie i.v.m je CV-ketel. Zo’n pelletketel stookt op biomassa, en geen aardgas. Normaal gesproken kies je houtpellets, houtsnippers of houtblokken. Een pelletketel werkt niet voor directe verwarming en is geen design object. De warmte die ontstaat door het verbranden van pellets wordt direct toegepast op het leidingwater van je CV-installatie.

Wat is de terugverdientijd van de investering?

De terugverdientijd van een pelletkachel die momenteel geldt is niet universeel. Veel aspecten hebben invloed; verbruik, de prijzen en welk type je koopt. Experts gaan uit van een terugverdientijd tussen de 2 en 8 jaar. Zodra deze periode is verstreken kunt u fors besparen op de stookkosten en blijven alleen nog de prijzen van pellets en afschrijving, onderhoud en vervangingen.

In de showroom een kachel kopen?

Aanzienlijk veel Hollanders kiezen voor een luxe inbouw pelletkachel die past in het interieur. Bezoek eens kachel showrooms in Sneek waar adviseurs u kunnen adviseren over de producten. Prima service, en u kunt een bestelling doorgeven of aanbiedingen van showmodellen kopen. De huidige prijzen (april 2024) zijn ontzettend divers. Installateurs vergelijken is daarom zeker zinvol.

Wat zijn de prijzen van pellets?

Pellets zijn cilindervormige houtkorrels die bestaan uit samengeperste stukjes schoon hout. Houtpellets staan ook bekend als pelletkorrels. Het is niet helemaal duidelijk of dit goed voor het milieu is. Het onderhoud en kosten van een pelletkachel zijn afhankelijk van model/merk kachel en het type gebruik, aantal pellets dat je verbruikt.


Biomassaketel laten plaatsen in Sneek

Een effectieve en full-service mogelijkheid is de biomassaketel, welke misschien meer bekend is als pelletketel. Deze pellet cv-ketel stookt organische materialen als hout of tuinafval. Deze installatie zorgt voor een centrale verwarming toepassing en het warme water in huis. De biomassaketel kan het hele huis van warmte voorzien. We hebben het over een milieubewuste en voordelige installatie: lagere vuile uitstoot, en je verbruikt geen duur aardgas.
 • Bezuinigen, houtblokken of ander organisch materiaal zijn veel betaalbaarder dan gas
 • Minder CO-2 uitstoot dan CV-ketel
 • De gasaansluiting is verleden tijd
 • Interessante subsidieregeling, tot wel €1200 per installatie.

pelletkachel installateurs in sneek


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Invullen van persoonlijke gegevens

  Graag horen wij naar wie de productinfo en uiteraard de offerte toegezonden mag worden. Veel uitvoerders zijn actief in een bepaald werkgebied in de regio.

 2. Definieer uw woning eigenschappen

  Wat volgt zijn verschillende vragen met betrekking tot jouw woning. Relevant zijn de categorie van uw huis, of de woning goed geïsoleerd is, of er ook zonnepanelen aanwezig zijn, en de omvang van het huishouden. Sla geen vragen of details over, anders zegt het prijsvoorstel maar weinig. Middels uw informatie kan de installateur ook iets zeggen over hoeveel vermogen er nodig is.

 3. Omschrijf specifieke behoeften

  Wilt u plaatselijke sfeerverwarming, of een oplossing die uw CV-ketel helemaal vervangt? En wat is de maximale bestedingsruimte? Ook zaken als het gewenste model en de maatvoering spelen een rol.

 4. Meerdere offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van diverse experts en ga voor een geschikte installateur in Sneek. Vraag om reviews en controleer of benodigde keurmerken aanwezig zijn (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten installeren

  De monteur komt de pelletkachel of ketel in de woning plaatsen. Ga na of de rookafvoer in orde is. Plaats zeker ook een buffervat met meer dan genoeg wateropslag. Probeer verschillende functies uit. Werkt het systeem niet naar behoren? Meld dit dan altijd direct bij het pelletkachel installatiebedrijf in Sneek


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er voor mij ook pelletkachel subsidie in Sneek?

In de huidige situatie zijn er diverse tegemoetkomingen en subsidies, zoals de ISDE. Er bestaan honderden pelletketel en pelletkachel installaties die op de ISDE-lijst staan. Hoe hoog deze investeringssubsidie duurzame energie is wordt berekend door het vermogen in KW van het model. Dat maakt de aanschaf van deze kachels onmiskenbaar erg serieus. Het totaalbedrag dat toe te passen is is uiteenlopend tussen de €950 en €1150. Concreet kan dit er als volgt uitzien:

 • Raffy Canalizzata (TSP), vermogen 12,9 [KW], €645 subsidie.
 • Aria (Ravelli), vermogen 5,3 [KW], €500 subsidie.
 • Ecofire Rosa idro 13 (Palazzetti Lelio), vermogen 13,5 [KW], €1400 subsidie.

Wat kan ik nog meer doen aan duurzame energie?

Er zijn meerdere opties voor de woningeigenaar die volledig van het gas af wil voor de centrale verwarming in Sneek. Welke stappen moet ik ondernemen als ik helemaal van het gas af wil? Op deze website hebben onze experts hun adviezen gegeven voor postcodegebied 8600, 8601, 8602, 8603, 8604, 8605, 8606, 8607, 8608.
 1. Isolatie: Goede isolatie vormt de basis van een gasvrije woning. Huizen gebouwd voor 2010 kunnen significant besparen op de energierekening.
 2. Zonnepanelen: Zelf stroom opwekken heeft veel voordelen. Uiteraard voor de eigen energievraag, en je overschot terug te leveren (salderen).
 3. Warmtepomp: Minstens zo interessant als de pelletkachel centrale verwarming. Een dergelijk systeem profiteert van energie uit de omgeving.
 4. Zonneboiler: een installatie die slim gebruik maakt van de zon en water kan opwarmen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!