Pelletkachel kopen Wijckel

Vergelijk installateurs pelletketels Wijckel

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Wijckel kopen stelt je in de gelegenheid om de woning op een energiezuinige manier te stoken. Als alternatief voor gas gebruik je houtpellets. Dit omschrijven we als kleine staafjes uit geperst houtafval. We hebben te maken met diverse kachels, die allemaal unieke eigenschappen hebben. Door middel van pelletkachelrevolutie.nl check je accurate gegevens die ondersteuning bieden bij het aankopen van een installatie. We onderscheiden 3 soorten installaties:

  kachel installateur 8563

 1. Pelletkachel: designs verwarming, geschikt voor woonkamer / keuken.
 2. Pelletkachel-cv: een totaaloplossing voor de hele woning. Vaak aangesloten op radiator / vloerverwarming.
 3. Biomassaketel: verwarmt jouw hele woning en zorgt ook voor warm tapwater. Installateurs hebben het vaak over pelletketel.
Voor welke soort kachel moet ik gaan? Dat wordt bepaald door velerlei zaken. We spreken over: type huis, wat je precies wilt verwarmen, en wat je bestedingsruimte is. Hieronder kan je meteen springen naar een bepaald thema.
ProvincieFriesland
GemeenteDe Fryske Marren
Postcode8563
Netnummer0514 (+31514)
Gasverbruik M31490 M3
Stroomverbruik kWh2770 kWh
Gemiddelde energierekening€160,00

Betaalbaar een pelletkachel laten installeren (Update juli 2024)

Behoefte aan een zuinige en milieuvriendelijke verwarming? Dan is de keuze voor een pelletkachel kopen en laten installeren in Wijckel zeer interessant. Een voorbeeld is de Nevis/Atena van het merk PurosOok de kachels van Nordic Fire zijn in trek. Uiteraard is dat een “groene” en bewuste mogelijkheid om de woonkamer (tijdelijk) sfeervol op te warmen. Het vergt weinig onderhoud, het is zeker niet duur, en de subsidies zijn aantrekkelijk, tot wel €1000
 • Warmte en comfort, ook voor de kleine portemonnee
 • Uitsluitend goedgekeurde pellets gebruiken
 • Veilige en regelbare warmte
 • “Sfeervol” verwarmen met zicht op de vlammen
 • Relatief weinig as
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aan de bestaande CV-ketel gekoppeld. De kachel in de woonkamer geeft warmte af dat wordt ingezet voor het verwarmen van water in de CV-leidingen. De HR-ketel wordt op die manier ontlast, minder uitstoot en minder duur gasverbruik. Een gemiddelde woning in de gemeente De Fryske Marrengebruikt 2770 kWh stroom en 2770 m3 gas wat resulteert in een gemiddelde maandelijkse energienota van €160,00 in juli 2024. Middels een pelletkachel cv moederhaard kan flink bespaard worden. Start met prijzen pelletkachel Wijckel vergelijken (juli 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

Een pelletkachel werkt op basis van pellets. Dat zijn kleine brokjes hout, afkomstig van resthout. Het elektrisch ontstekingspatroon stelt het verbrandingsproces in werking. Lucht uit de kamer of van buiten zorgt dat er voldoende zuurstof bijkomt. Zo wordt warmte gegenereerd die weer de kamer ingeblazen wordt.

Wat is een CV-pelletkachel?

De standaard pelletkachel is bedoeld voor het opwarmen van 1 ruimte. Een pelletkachel-CV verwarmt meerdere ruimtes. Dat is een optie door de warmte ook naar andere vertrekken te transporteren. Sommige pelletkachels worden aangesloten op het centrale verwarmingssysteem (radiatoren/vloerverwarming).

Is een biomassaketel interessant voor mij?

De biomassaketel is een goed substituutvoor de CV-ketel. Zo’n installatie werkt op biomassa, in plaats van aardgas. Doorgaans zijn dit plantenresten, takken of houtblokken. Een pelletketel geeft geen warmte af aan de directe omgeving. De warmte die de ketel aanmaakt wordt direct toegepast op het leidingwater van jouw CV.

Hoeveel jaar is de terugverdientijd van mijn pelletkachel?

De geschatte terugverdientijd van de pelletkachel is zeer wisselend. Veel aspecten hebben invloed; verbruik, de prijzen en het type ketel. Experts gaan uit van een terugverdientijd tussen de 6 en 8 jaar. Hierna geniet u van relatief lage stookkosten en heeft u alleen nog de stookkosten van pellets en maandelijkse afschrijving.

Zijn showrooms geschikt om kachels te kopen?

Een groot deel van de bewoners preferereneen rendementvolle inbouw pelletkachel die voldoet aan design componenten van het huis. Ga gerust eens naar kachel showrooms in Wijckel waar experts u de verschillende mogelijkheden laten zien. Prima service, en u kunt gemakkelijk een bestelling plaatsen of een showroommodel in de aanbieding kopen. De prijzen van juli 2024 lopen zeer uiteen. Aanbieders en monteurs vergelijken is vanzelfsprekend zeker zinvol.

Hoeveel kosten pellets, en wat is precies?

Pellets zijn geperste houtkorrels, gemaakt van reststromen. Pelletkorrels noemen we ze ook wel, deze houtpellets. Het moet nog onderzocht worden of deze manier wel milieuvriendelijk is. De wekelijkse kosten van een pelletkachel komen tot stand door het merk/type en het type gebruik, aantal pellets dat je verbruikt.


Biomassaketel laten plaatsen in Wijckel

Een krachtige en populaire optie is de biomassaketel, we noemen dit ook wel een pelletketel. Een dergelijke pellet cv-ketel werkt op houtpellets of blokken. De biomassaketel draagt zorg voor aansturing van radiatoren/vloerverwarming en warm tapwater. De biomassaketel kan het hele huis van warmte voorzien. Wij omschrijven dit als een groene en prijs-interessante mogelijkheid: lagere vuile uitstoot, en je hebt geen aardgas meer nodig.
 • Goedkope keuze, natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken zijn veel betaalbaarder dan gas
 • Ecologisch verantwoorde keuze
 • Een gasvrije woning binnen handbereik
 • Interessant subsidie tot €450 per product.

pelletkachel installateurs in wijckel


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Prive-details invoeren

  Zo weten we naar wie de informatie en eventuele offerte aangeleverd mag worden. De meeste installateurs doen werkzaamheden in een eigen regio.

 2. Beschrijf de woning

  Wat volgt zijn relevante vragen omtrent jouw woning. Bijvoorbeeld het soort huis, welke isolatie er is aangebracht, aantal zonnepanelen, en de omvang van het huishouden. Sla geen vragen of details over, zo ontvang je een nauwkeurig prijsvoorstel. Geleid door je informatie kan de installateur ook iets zeggen over het vermogen dat de ketel moet hebben.

 3. Beschrijf de noodzaak

  Een kachel als designstuk, of meer een systeem dat een vervanger is van de CV-ketel? En hoeveel heb je precies te besteden? Ook facetten als uitstraling en gewenste afmeting zijn beslissend.

 4. Meerdere offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van populaire specialisten en selecteer een professionele installateur in Wijckel. Houd rekening met verhalen van andere klanten en of het bedrijf is aangesloten bij een brancheorganisatie (EN+ a1).

 5. Installatie van de pelletkachel

  De installateur gaat de pelletkachel of ketel in de woning installeren. Ga na of er een goede afvoer wordt aangebracht. Kies ook voor een uitgebreid buffervat met veel warmwateropslag. Neem de gehele installatie goed door. Iets niet in de haak? Neem zo spoedig mogelijk contact op met het pelletkachel installatiebedrijf in Wijckel


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Beschikbaarheid pelletkachel subsidie in Wijckel?

Er zijn op dit moment velerlei subsidies en regelingen, onder andere de ISDE. We hebben het over meer dan 1.700 pelletketel / pelletkachel modellen waarbij een subsidie mogelijk is. De investeringssubsidie duurzame energie wordt mede bepaald door het vermogen (KW) van de installatie. Dat maakt de aanschaf van deze kachels onmiskenbaar aanlokkelijk. Het totaalbedrag dat men hiervoor opzij gezet heeft loopt uiteen tussen de €650 en €1350. Hieronder een paar rekenvoorbeelden:

 • Atmosfera Style 10 (TSP), vermogen 9,9 [KW], €500 subsidie.
 • Hydro 24 Vetro (Punto Fuoco), vermogen 23 [KW], €1400 subsidie.
 • Ecofire Nina 8 (Palazzetti Lelio), vermogen 8,2 [KW], €500 subsidie.

Zijn er nog andere duurzame alternatieven?

Er zijn diverse substituten te overwegen voor de bewoner die volledig van het gas af wil voor de centrale verwarming in Wijckel. Wat zijn voor mij de opties met het oog op energieneutraal leven? Hierna hebben onze experts hun adviezen gegeven voor postcodegebied 8563.
 1. Isolatie: Gewonnen warmte moet binnen blijven, daarom: isoleren! Met name oudere woningen hebben hier veel belang bij.
 2. Zonnepanelen: Zelf opgewekte stroom is handig en financieel interessant. Uiteraard voor de eigen energievraag, en natuurlijk teruglevering (salderen).
 3. Warmtepomp: Een systeem dat concurreert met de pelletkachel centrale verwarming. De pomp benut de energie uit de buitenlucht, water of bodem.
 4. Zonneboiler: een milieuvriendelijke oplossing die slim gebruik maakt van de zon en zorgt voor warm tapwater.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!