Pelletkachel kopen Kolderwolde

Vergelijk installateurs pelletketels Kolderwolde

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Kolderwolde kopen biedt jou de kans om het huis zuinig of zelfs gasvrij te verwarmen. Als alternatief voor gas gebruik je pellets. Het betreft geperste houtkorrels gemaakt van restafval. Je vindt verscheidene soorten kachels, die elk geschikt zijn in specifieke situaties. Door middel van de pelletkachel-vergelijker doorzoek je waardevolle info die jou terzijde staan bij het kiezen van een goede kachel + monteur. In de praktijk hebben we het over drie soorten modellen:

  kachel installateur 8583

 1. Pelletkachel: voor extra sfeer, meestal in de woonkamer gemonteerd.
 2. Pelletkachel-cv: geschikt voor een totale verwarmde woning. Vaak aangesloten op radiator / vloerverwarming.
 3. Biomassaketel: geen aardgas meer, zorgt voor verwarming en zorgt tevens voor warm water uit de kraan. Ook wel pelletketel genoemd.
Welke kachel wordt aangeraden? Dit wordt bepaald middels velerlei randvoorwaarden. Belangrijk zijn: woning-specificaties, hoe je de kachel gaat gebruiken, en wat je maximaal wilt uitgeven. Maak een keuze uit de inhoudsopgave.
ProvincieFriesland
GemeenteDe Fryske Marren
Postcode8583
Netnummer0514 (+31514)
Gasverbruik M31490 M3
Stroomverbruik kWh2770 kWh
Gemiddelde energierekening€160,00

Een pelletkachel laten installeren (Update april 2024)

Geïnteresseerd in eem manier om de woonkamer op een sfeervolle manier te verwarmen? Dan is kiezen voor een pelletkachel kopen en laten installeren in Kolderwolde misschien we dé oplossing. Je kunt kiezen voor de Point plus van het merk ITCEen andere populaire optie is Nordic Fire. We hebben het over een duurzame en groene keuze voor sfeer en warmte in de woonkamer. Makkelijk in gebruik en onderhoud, het bespaart geld, en er is een royale subsidie mogelijk tot wel €1100
 • Warmte en comfort, en nog betaalbaar ook
 • Milieuvriendelijk “groen afval” verstoken in huis
 • Veilige en regelbare warmte
 • Automatische pellet invoer waardoor lang gestookt kan worden
 • Relatief weinig as
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV kan fungeren als een CV installatie. De (ingebouwde) kachel warmt het water dat door de leidingen van de CV stroomt op. De HR-ketel kan op dit moment zuiniger draaien, wat zal zorgen voor reductie in gasverbruik. Een gemiddelde woning in de gemeente De Fryske Marrengebruikt 2770 kWh stroom plus nog eens 2770 m3 gas wat resulteert in een gemiddelde maandelijkse energierekening van €160,00 in april 2024. Door gebruik te maken van een pelletkachel cv moederhaard kan bezuinigd worden op de energiekosten. Direct prijzen pelletkachel Kolderwolde vergelijken (april 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

In de pelletkachel verstookt men pellets. Dit zijn cilindervormige staafjes, ontwikkeld van zaagsel of overblijfselen van hout. Een elektrische eenheid maakt dat pellets worden verbrand. Buitenlucht of lucht uit de woonkamer zorgt dat er voldoende zuurstof bijkomt. Zo wordt warmte gegenereerd die terug de kamer wordt ingeblazen.

Wat is een pelletkachel op CV?

De gewone pelletkachel monteert met in de woonkamer. De CV-pelletkachel kan met gebruiken voor de hele woning. Dat kan door de warmte via een buizennetwerk naar andere kamers te transporteren. Sommige apparaten worden aangesloten op de bestaande CV-voorzieningen (vloerverwarming/radiatoren).

In welke gevallen is een biomassaketel interessant?

Biomassaketels kunnen prima gebruikt worden als andere optie i.v.m een HR ketel. Zo’n pelletketel heeft enkel biomassa nodig, in plaats van duur en vervuilend gas. Hiervoor gebruikt men organische materialen zoals hout, mest, of tuinafval. Deze pelletketels worden geïnstalleerd in de kelder, garage of tussenruimte. De gewonnen warmte wordt weer overgebracht op het leidingwater van jouw centrale verwarmingsinstallatie.

Hoeveel jaar is de terugverdientijd van mijn pelletkachel?

De geschatte terugverdientijd van de pelletkachel is niet universeel. Het wordt berekend op basis van het gebruik, de prijzen, en het type ketel. Gemiddeld genomen ligt de terugverdientijd tussen de 3 en 9 jaar. Daarna gaat het besparen pas echt beginnen en dient u rekening te houden met de kosten van de pellets en jaarlijks onderhoud en onderdelen.

Zijn showrooms geschikt om kachels te kopen?

Meer en meer woningeigenaren kiezen voor een krachtige inbouw pelletkachel met aandacht voor een esthetisch fraaie afwerking. Ga gerust eens naar kachel showrooms in Kolderwolde waar adviseurs u geschikte installaties laten vergelijken. Doorgaans kunt u hier gewoon een model bestellen of een pelletkachel op voorraad kopen. De prijzen van april 2024 lopen zeer uiteen. Installateurs vergelijken is daardoor zeker zinvol.

Wat kosten pellets en wat zijn het?

Pellets zijn geperste houtkorrels, gemaakt van reststromen. Dikwijls duiden we houtpellets aan als pelletkorrels. De mening lopen uiteen of dit groen en duurzaam is. De maandelijkse kosten van een pelletkachel worden mede bepaald door categorie kachel en de gebruiksintensiteit / aantal verstookte pellets.


Biomassaketel laten plaatsen in Kolderwolde

Een krachtige en populaire optie is de biomassaketel, vaak aangeduid als een pelletketel. Deze pellet cv-ketel stookt biomassa als houtsnippers/blokken. Deze installatie kan benut worden voor een CV toepassing en warm tapwater. Met de biomassaketel kan de CV-ketel dus de deur uit. Het betreft een groene en prijs-interessante beslissing: lagere CO-2 belasting, en het huis kan van het gas af.
 • Besparend, plantenresten, takken of houtblokken zijn relatief goedkoop
 • Een duurzame keuze
 • Geen afhankelijkheid van gasprijzen
 • Interessant subsidie tot €1000 per kachel.

pelletkachel installateurs in kolderwolde

Geschikte installaties:


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonsgegevens invoeren

  Graag horen wij naar wie de productinfo en tevens de offerte verstuurd zal worden. De meeste aannemers werken in een eigen regio.

 2. Omschrijf uw woning

  Wat volgt zijn een aantal vragen over je huis. Voorbeelden zijn het soort woning, de isolatiewaarden, of u zelf stroom opwekt met pv-panelen, en aantal inwonende mensen. Wees zo volledig mogelijk, anders zegt het prijsvoorstel maar weinig. Geleid door uw ingevulde data kan de installateur een schatting maken van hoeveel vermogen er nodig is.

 3. Specificeer uw wensen

  Een pelletkachel voor de warmte en sfeer of juist een model dat zorg draagt voor de centrale verwarming en warm water? En wat is de maximale bestedingsruimte? Ook randvoorwaarden als ambiance en gewenste afmeting doen er toe.

 4. Prijzen en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van populaire experts en ga in zee met een professionele installateur in Kolderwolde. Kijk naar verhalen van andere klanten en certificaten (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten plaatsen

  De installateur gaat de pelletkachel of ketel bij jou thuis plaatsen. Check naderhand of de rookafvoer in orde is. Bestel tevens een uitgebreid buffervat met veel warmwateropslag. Neem de gehele installatie goed door. Zijn er problemen? Meld dit dan altijd direct bij het pelletkachel installatiebedrijf in Kolderwolde


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe zit het met de pelletkachel subsidie in Kolderwolde?

Hedendaags vind je veel verschillende subsidie mogelijkheden als we kijken naar het ISDE programma. Er is keuze uit meer dan 1.800 pelletketel of pelletkachel installaties waarbij een subsidie mogelijk is. De hoogte van de investeringssubsidie duurzame energie wordt mede bepaald door het vermogen in KW van het modellen. Dit alles maakt het investeren in een pelletkachel ontegenzeggelijk niet mis. Het exacte subsidiebedrag dat hiervoor gereserveerd is ligt tussen de €550 en €1150. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden:

 • Canalizzata (TSP), vermogen 12,9 [KW], €645 subsidie.
 • Eleonora 74 S-line (Qlima), vermogen 7,5 [KW], €500 subsidie.
 • Ecofire Martina idro lux 13 (Palazzetti Lelio), vermogen 13,5 [KW], €1400 subsidie.

Hoe kan ik mijn huis nog meer duurzaam maken?

Er zijn diverse substituten te overwegen voor de consument die een energieneutrale woning wil voor de centrale verwarming in Kolderwolde. Waaruit kan ik kiezen als ik streef naar nul op de meter? Onderstaand kan jij direct meer lezen over deze investeringen voor postcodegebied 8583.
 1. Isolatie: Gewonnen warmte moet binnen blijven, daarom: isoleren! Huizen gebouwd voor 2010 gaan al snel 30 – 40% minder gas verbruiken.
 2. Zonnepanelen: Je eigen stroomopwekking is fantastisch. Om te voorzien in jouw eigen elektriciteitsconsumptie, en lagere energierekening (terugleveren).
 3. Warmtepomp: Een goed alternatief van de pelletkachel centrale verwarming. Dit systeem profiteert van warmte uit de buitenlucht of bodem.
 4. Zonneboiler: een installatie die de energie van de zon gebruikt om sanitair water te verwarmen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!