Pelletkachel kopen Langweer

Vergelijk installateurs pelletketels Langweer

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Langweer kopen stelt je in de gelegenheid om je woning op een energiezuinige manier te stoken. In plaats van gas gebruik je unieke korrels van hout. Het gaat om geperste houtkorrels gemaakt van restafval. We hebben te maken met diverse installaties, dus zoek de voordelen & nadelen goed uit. Aan de hand van onze website ontdek jij waardevolle raadgeving die jou terzijde staan bij het vergelijkingsproces van deze modellen. Er zijn grofweg drie type installaties:

  kachel installateur 8525

 1. Pelletkachel: voor extra sfeer, idealiter gemonteerd in de woonkamer.
 2. Pelletkachel-cv: verwarmt een groot deel van het huis. Werkt samen met de centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: hét alternatief voor de CV-ketel, verwarmt het huis en zorgt ook voor warm tapwater. Ook wel bekend als een pelletketel.
Voor welke soort kachel moet ik gaan? Dat hangt af van specifieke variabelen. Dit zijn natuurlijk: soort huis, wat het doel is, en hoeveel geld je gereserveerd hebt. Klik hieronder op een van de onderwerpen voor meer info.
ProvincieFriesland
GemeenteDe Fryske Marren
Postcode8525
Netnummer0513 (+31513)
Gasverbruik M31490 M3
Stroomverbruik kWh2770 kWh
Gemiddelde energierekening€160,00

Een pelletkachel in de woonkamer laten installeren (Update juni 2024)

Geïnteresseerd in een duurzame en sfeervolle verwarmingsbron? In zo’n geval is een pelletkachel kopen en laten installeren in Langweer iets om te overwegen. Neem bijvoorbeeld de Emma Plus van het merk ExtraflameOok de kachels van Nordic Fire zijn populair. Het betreft een milieuvriendelijke manier om het aangenaam warm te maken in de huiskamer. Het is zeer gemakkelijk in gebruik, stukken schoner dan de open haard, en de subsidies lopen op tot wel €800
 • Aangename warmte voor aantrekkelijke prijzen
 • 100% milieuvriendelijke en ecologisch verantwoord
 • Zeer gemakkelijke installatie
 • Automatische pellet invoer waardoor lang gestookt kan worden
 • Schonere lucht binnen en buitenshuis
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV werkt samen met de bestaande CV-ketel. De kachel in de huiskamer geeft warmte af dat wordt ingezet voor het verwarmen van water in de CV-leidingen. Je HR-ketel zal op deze manier efficiënt werken, wat veel energie en uitstoot bespaart. Een gemiddeld huishouden in de gemeente De Fryske Marrenverbruikt 2770 kWh stroom plus nog eens 2770 m3 gas wat leidt tot een gemiddelde maandelijkse energierekening van €160,00 in juni 2024. Met een pelletkachel cv moederhaard kan bezuinigd worden op de energiekosten. Direct prijzen pelletkachel Langweer vergelijken (juni 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

De pelletkachel wordt gestookt op op pellets. Het gaat om kleine houtsnippers, ontwikkeld van zaagsel of overblijfselen van hout. Het elektrische ontstekingsmechanisme zorgt ervoor dat pellets kunnen ontbranden. Verse lucht uit de bestaande woonruimte of buitenlucht bezorgt de nodige zuurstof. Er wordt warmte gevormd die vanzelfsprekend de huiskamer ingeblazen wordt.

Wat is een CV-pelletkachel?

De standaard pelletkachel maakt een 1 kamer verwarming mogelijk. Een pelletkachel-CV kan meerdere vertrekken verwarmen. Dit kan door de warmte via een buizennetwerk naar andere kamers te transporteren. Sommige systemen worden aangesloten op het centrale verwarmingssysteem (vloerverwarming/radiatoren).

Hoe werkt een biomassaketel, en is het wat voor mij?

Ook een biomassaketel is een prima vervanger voor je HR ketel. Een dergelijke installatie maakt gebruik van biomassa, waardoor er geen gas bij komt kijken. Voorbeelden hiervan zijn houtblokken of ander organisch materiaal. Vaak plaatst men deze pelletketels in de garage, bijkeuken of kelder. De gewonnen warmte wordt met warmtewisselaars gebruikt voor verwarming van je CV-installatie.

Wat is de geschatte terugverdientijd van de pelletkachel?

De actuele terugverdientijd van een pelletkachel loopt zeer uiteen. Er spelen zaken een rol zoals; het vermogen, de prijzen, en het type ketel. De huidige terugverdientijd ligt zo tussen de 4 en 8 jaar. Na deze jaren kunt u uw huis dus voordeliger verwarmen en heeft u alleen nog de prijzen van pellets en inspectie / reparaties.

Zelf een kachel in de showroom kopen?

Legio consumenten preferereneen inbouw pelletkachel die aansluit op het interieur. We zien steeds meer kachel showrooms in Langweer waar medewerkers u geschikte installaties laten vergelijken. Handig, want u kunt hier vaak een bestelling doornemen of aanbiedingen van showmodellen kopen. Echter, prijzen in juni 2024 lopen zeer uiteen. Het vergelijken van monteurs is dus een aanrader.

Wat zijn de prijzen van pellets?

Pellets zijn zijn kleine, lichte staafjes afkomstig uit geperst houtafval van zagerijen. Houtpellets kennen we ook onder de naam pelletkorrels. Onderzoek moet nog uitwijzen of dit goed voor het milieu is. Het onderhoud en kosten van een pelletkachel zijn gebaseerd op zaken als soort installatie en de warmtevraag (aantal verbrande pellets).


Biomassaketel laten plaatsen in Langweer

Een efficiënte en is de biomassaketel, vaak aangeduid als een pelletketel. Deze pellet cv-ketel stookt organische materialen als hout of tuinafval. De ketel kan gebruikt worden voor aansturing van radiatoren/vloerverwarming en warm water om te douchen en wassen. Deze biomassaketel kan dus een volledige woning verwarmen. Het is een duurzame en aantrekkelijke mogelijkheid: lagere vuile uitstoot, en je neemt afscheid van het dure gas.
 • Betaalbaar, houtblokken of ander organisch materiaal zijn relatief goedkoop
 • Relatief lage uitstoot van CO-2
 • Een gasvrije woning binnen handbereik
 • Gemiddelde subsidie van €750 per plaatsing.

pelletkachel installateurs in langweer


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Vul je gegevens in

  Zo weten we naar welke klant informatie en misschien de offerte verzonden kan worden. De meeste uitvoerders zijn actief in een expliciet gebied.

 2. Omschrijf uw woning

  Hier volgen speciale vragen ten aanzien van het woonobject. Belangrijk zijn de grootte van de woning de isolatiewaarden, het aantal zonnepanelen, en het aantal bewoners. Zorg dat u alles goed invult, dan heeft u ook daadwerkelijk iets aan de offerte. Geleid door uw info kan de installateur ook iets zeggen over het benodigde vermogen.

 3. Maak uw aanvraag concreet

  Een mooie kachel in de kamer, of liever een product die een vervanger is van de CV-ketel? En wat is de maximale bestedingsruimte? Ook aspecten als het gewenste model en de beschikbare maten spelen een rol.

 4. Offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van populaire experts en ga in zee met een goede installateur in Langweer. Houd rekening met verhalen van andere klanten en certificaten (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten monteren

  De installateur komt de pelletkachel of ketel in het huis monteren. Loop goed na of de rookgasafvoer goed geïnstalleerd wordt. Zorg ook voor een buffervat dat voldoet aan uw wensen. Controleer of alles werkt. Zijn er problemen? Meld dit dan altijd direct bij het pelletkachel installatiebedrijf in Langweer


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Kan ik aanspraak maken op pelletkachel subsidie in Langweer?

In de huidige situatie zijn er verschillende regelingen voor subsidie (denk dan aan de ISDE). Je vindt meer dan 1.700 pelletkachel / pelletketel modellen die op de ISDE-lijst staan. De vergoeding binnen de investeringssubsidie duurzame energie wordt gecalculeerd door het totale vermogen (KW) van het systeem. Deze regeling maakt de aankoop van een kachel uiteraard niet misselijk. Het totaalbedrag dat toe te passen is wisselt tussen de €600 en €1500. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden:

 • Rittium 8 8kW (Tim Sistem), vermogen 7,8 [KW], €500 subsidie.
 • MCR TR. Vulcano – 10 kW Lava (PN Metal), vermogen 10,3 [KW], €515 subsidie.
 • Royal Tecna (Palazzetti Lelio), vermogen 8,5 [KW], €500 subsidie.

Wat kan ik verder doen voor een energieneutrale woning?

Er bestaan allerlei alternatieven voor de bewoner die volledig van het gas af wil voor de centrale verwarming in Langweer. Wat moet ik precies doen als ik streef naar nul op de meter? Hierna kan jij direct meer lezen over deze investeringen voor postcodegebied 8525.
 1. Isolatie: Goede isolatie is cruciaal. Huizen gebouwd voor 2010 kunnen zo al tot 40% besparen.
 2. Zonnepanelen: Zelf stroom opwekken heeft veel voordelen. Om te voorzien in jouw eigen elektriciteitsconsumptie, en voordelige stroomtarieven (terugleveren / salderen).
 3. Warmtepomp: Is net zo populair als de pelletkachel centrale verwarming. Dit systeem profiteert van energie uit de buitenlucht of bodem.
 4. Zonneboiler: een duurzame installatie die de zon gebruikt voor energie en water kan opwarmen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!