Pelletkachel kopen Scharsterbrug

Vergelijk installateurs pelletketels Scharsterbrug

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Scharsterbrug kopen biedt jou de kans om je woning op een energiezuinige manier te verwarmen. In plaats van gas gebruik je houtpellets. Dit zijn feitelijk cilindervormige korrels geproduceerd uit afval. We hebben te maken met meerdere soorten kachels, met allemaal duidelijke voor- en nadelen. Aan de hand van onze tool bekijk je omvangrijke gegevens die van pas komen bij het vergelijkingsproces van deze modellen. Er zijn grofweg 3 type kachels:

  kachel installateur 8517

 1. Pelletkachel: voor behaaglijke warmte, idealiter gemonteerd in de woonkamer.
 2. Pelletkachel-cv: biedt genoeg vermogen voor het hele huis. Wordt aangesloten op het CV-systeem.
 3. Biomassaketel: geen aardgas meer, zorgt voor verwarming en zorgt tevens voor warm tapwater. Ook wel pelletketel genoemd.
Welke kachel is geschikt voor mij? Dat berekent men a.d.h.v. verschillende aspecten. Je kunt denken aan: soort huis, het stoomniveau, en wat je bestedingsruimte is. Spring direct door naar het thema waar je meer over wilt lezen.
ProvincieFriesland
GemeenteDe Fryske Marren
Postcode8517
Netnummer0513 (+31513)
Gasverbruik M31490 M3
Stroomverbruik kWh2770 kWh
Gemiddelde energierekening€160,00

Een pelletkachel laten installeren (Update april 2024)

Geïnteresseerd in een zuinige en milieuvriendelijke verwarming? Dan is de keuze voor een pelletkachel kopen en laten installeren in Scharsterbrug misschien we dé oplossing. Denk dan bijvoorbeeld aan de Corridor SUBTILE.8C-AWAR van het merk AMG S.p.A.Of natuurlijk een Nordic Fire. Dit is namelijk een verantwoorde manier om de huiskamer (tijdelijk) sfeervol op te warmen. Eenvoudig te installeren, stukken schoner dan de open haard, en u heeft recht op een mooie subsidie tot wel €700
 • Warmte en comfort voor een lage prijs
 • Gebruikt hernieuwbare, duurzame energie
 • Eenvoudig te bedienen
 • hoge gebruiksgemak dankzij de automatische ontsteking
 • Hoger rendement dan klassieke kachels
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV werkt samen met de bestaande CV-ketel. De (ingebouwde) kachel verwarmt het water in de CV-leidingen. De HR-ketel wordt op die manier ontlast, wat een flinke gasbesparing kan realiseren. Een gemiddeld huis in de gemeente De Fryske Marrengebruikt 2770 kWh stroom en 2770 m3 gas wat leidt tot een gemiddelde energienota van €160,00 in april 2024. Door te investeren in een pelletkachel cv moederhaard kan de energienota worden gedrukt. Meteen prijzen pelletkachel Scharsterbrug vergelijken (april 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

In een pelletkachel stookt men pellets. Dit zijn cilindervormige staafjes, ontwikkeld van zaagsel of overblijfselen van hout. Het elektrisch ontstekingspatroon zorgt ervoor dat pellets kunnen ontbranden. Buitenlucht of lucht uit de woonkamer bezorgt de nodige zuurstof. Zodoende komt er warmte tot stand die vanzelfsprekend de huiskamer ingeblazen wordt.

Wat is het verschil met een pelletkachel-CV?

De gewone pelletkachel monteert met in de woonkamer. De pelletkachel CV is geschikt voor het hele huis. Dat wordt gefaciliteerd door de warmte ook naar andere vertrekken te transporteren. Sommige cv-pelletkachels worden ook gekoppeld aan de bestaande CV-installatie (radiatoren/vloerverwarming).

In welke gevallen is een biomassaketel interessant?

Biomassaketels kunnen prima gebruikt worden als andere optie i.v.m je gasketel. Deze ketel maakt gebruik van biomassa, aardgas is dan verledentijd. In de basis zijn dat houtblokken of ander organisch materiaal. Met een pelletketel haal je verwarming in huis, het is dus geen kachel voor in de kamer. De gewonnen warmte wordt direct toegepast op het leidingwater van jouw centrale verwarmingsinstallatie.

Hoeveel jaar is de terugverdientijd van mijn pelletkachel?

De terugverdientijd van een pelletkachel is erg variabel. Het is afhankelijk van variabelen als het verbruik, de prijzen en het soort kachel. Experts gaan uit van een terugverdientijd tussen de 5 en 8 jaar. Zodra deze periode is verstreken gaat u het daadwerkelijk merken in de portemonnee en resteren alleen nog de prijs van de houtpellets en onderhoud + afschrijvingen.

Zijn er showrooms met kachels om te kopen?

Legio consumenten denken na over een doelmatige inbouw pelletkachel passend bij het design van de woonkamer. Er zijn speciale kachel showrooms in Scharsterbrug waar consultants u kunnen adviseren over de producten. Prima service, en u kunt gewoon een model bestellen of direct een systeem kopen en meenemen. De prijzen van april 2024 kunnen sterk fluctueren. Aanbieders en monteurs vergelijken is daardoor zeker zinvol.

Wat kosten pellets, en hoe werken ze?

Pellets zijn cilindervormige houtkorrels die bestaan uit samengeperste stukjes schoon hout. Pelletkorrels noemen we ze ook wel, deze houtpellets. Er is veel discussie of dit goed voor het milieu is. Het onderhoud en kosten van een pelletkachel komen tot stand door categorie kachel en het soort gebruik (hoeveel pellets je stookt).


Biomassaketel laten plaatsen in Scharsterbrug

Een innovatieve en full-service mogelijkheid is de biomassaketel, we noemen dit ook wel een pelletketel. Deze pellet cv-ketel stookt houtpellets of blokken. Dit model kan gebruikt worden voor een verwarming toepassing en het warme water in huis. Deze biomassaketel is dus een 100% vervanger van de CV-ketel. Dit segment is een bewuste en aantrekkelijke optie: minder vieze CO-2 uitstoot, en je verbruikt geen duur aardgas.
 • Voordelig, houtpellets of ander organisch afval zijn veel betaalbaarder dan gas
 • Tot 70% minder uitstoot van CO-2
 • Je woning van het gas af
 • Subsidies tot wel €400 per ketel.

pelletkachel installateurs in scharsterbrug


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Vul je gegevens in

  Zo weten we naar welk adres details en uiteraard de offerte toegezonden zal worden. De meeste bedrijven werken in een specifieke omgeving.

 2. Wat voor soort huis heeft u?

  Nu volgen een aantal vragen aangaande je huis. Voorbeelden zijn het type huis, de mate van isolatie, of er ook zonnepanelen aanwezig zijn, en de omvang van het huishouden. Het correct invullen van de info is belangrijk, dan is de offerte direct kloppend en geschikt. Na aanleiding van de data kan de installateur ongeveer een inschatting maken van hoeveel vermogen de ketel moet hebben.

 3. Beschrijf de noodzaak

  Een mooie kachel in de kamer, of puur een oplossing dat in de volledige centrale verwarming kan voorzien? En wat wilt u maximaal betalen? Ook factoren als het design en de breedte van de ketel maken deel uit van de beslissing.

 4. Vergelijk offertes

  Vergelijk offertes van enkele leveranciers en ga aan de slag met een geschikte installateur in Scharsterbrug. Kijk naar verhalen van andere klanten en kijk of het bedrijf wel gecertificeerd is (EN+ a1).

 5. Plaatsing van de pelletkachel

  De installateur komt de pelletkachel of ketel in het huis monteren. Bekijk kritisch of de rookgasafvoer in orde is. Plaats zeker ook een groot buffervat voor voldoende warm water. Test het systeem zorgvuldig. Is er sprake van een defect? Neem zo spoedig mogelijk contact op met het pelletkachel installatiebedrijf in Scharsterbrug


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er ook pelletkachel subsidie in Scharsterbrug?

Recent kun je gebruik maken van verschillende tegemoetkomingen en subsidies, zoals de ISDE. Je kan kiezen uit duizenden pelletketel en pelletkachel installaties die gedekt worden door de regeling. De hoogte van de investeringssubsidie duurzame energie wordt getekend door het vermogen in KW van het model. De subsidieregeling maakt de installatie van een kachel natuurlijk extra interessant. Het exacte bedrag dat hiervoor gereserveerd is loopt uiteen tussen de €450 en €1200. Hierbij een aantal voorbeelden:

 • Rittium 7 6kW (Tim Sistem), vermogen 5,7 [KW], €500 subsidie.
 • Fenice 9 / Chimera 9 (Phebo Stufe SRL), vermogen 8,6 [KW], €500 subsidie.
 • Paloma 8 (Palazzetti Lelio), vermogen 8,2 [KW], €500 subsidie.

Zijn er verder nog meer duurzame energiebronnen?

Er zijn veel verschillende keuzes te maken voor de consument die echt “0” op de meter wil voor de centrale verwarming in Scharsterbrug. De vraag is; wat kan ik doen met het oog op energieneutraal leven? Op deze pagina geven we alvast een voorzetje voor postcodegebied 8517.
 1. Isolatie: Isolatie is altijd de basis van verduurzamen. Huizen gebouwd voor 2010 halen daar veel winst uit.
 2. Zonnepanelen: Zelf stroom genereren heeft de toekomst. Om de pelletkachel of warmtepomp van stroom te voorzien, en goedkopere energiecontract (salderen).
 3. Warmtepomp: Is net zo populair als de pelletkachel centrale verwarming. Dit systeem onttrekt warmte uit de omgeving.
 4. Zonneboiler: een innovatieve oplossing die de energie van de zon gebruikt en in huis warm water (in keuken en badkamer) verzorgd.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!