Pelletkachel kopen Broek

Vergelijk installateurs pelletketels Broek

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Broek kopen stelt jou in staat om de woning op een milieuvriendelijke manier te verwarmen. Je verwarmt jouw huis niet met gas maar met pellets. Eigenlijk zijn dit kleine staafjes uit geperst houtafval. Er bestaan verscheidene kachels, dus zoek de voordelen & nadelen goed uit. Met behulp van onze vergelijker ontdek je toepasbare aanbevelingen die van dienst kunnen zijn bij het laten plaatsen van een pelletkachel. Eigenlijk zijn er 3 type installaties:

  kachel installateur 8512

 1. Pelletkachel: design warme sfeerhaard, idealiter gemonteerd in de woonkamer.
 2. Pelletkachel-cv: kan meerdere ruimtes verwarmen. Aangesloten op radiatoren of vloerverwarming.
 3. Biomassaketel: zorgt voor verwarming door het hele huis en regelt warm tapwater. Ook wel bekend als een pelletketel.
Wat is voor jou een geschikte kachel? Dit heeft te maken met diverse randvoorwaarden. Onder andere: huis-specificaties, hoe je de kachel gaat gebruiken, en het budget. Klik direct door naar een van de onderwerpen.
ProvincieFriesland
GemeenteDe Fryske Marren
Postcode8512
Netnummer0513 (+31513)
Gasverbruik M31490 M3
Stroomverbruik kWh2770 kWh
Gemiddelde energierekening€160,00

Een pelletkachel in de woonkamer laten installeren (Update juli 2024)

Interesse in een sfeervolle verwarmingsbron? Dan is de keuze voor een pelletkachel kopen en laten installeren in Broek een uitstekende optie. Denk dan bijvoorbeeld aan de MARTE HR van het merk FerroliOf wat te denken van het merk Nordic Fire. We spreken dan namelijk over een zuinige en duurzame manier om het aangenaam warm te maken in de woonkamer. Het is zeer gemakkelijk in gebruik, stukken schoner dan de open haard, en de subsidies lopen op tot wel €550
 • Gemak, comfort en sfeer, ook voor een laag budget
 • Milieuvriendelijk “groen afval” verstoken in huis
 • Vaak geleverd met afstandsbediening
 • temperatuurregeling kan automatisch worden geregeld
 • Schone lucht binnen en buitenshuis
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV kan fungeren als een CV installatie. Dat is handig! De kachel warmt het water dat door de leidingen van de CV stroomt op. Jouw HR-ketel hoeft zo minder hard te werken, wat zal zorgen voor reductie in gasverbruik. Een gemiddelde woning in de gemeente De Fryske Marrenconsumeert 2770 kWh stroom plus 2770 m3 gas wat resulteert in een gemiddelde energienota van €160,00 in juli 2024. Met een pelletkachel cv moederhaard kan de energienota worden gedrukt. Meteen prijzen pelletkachel Broek vergelijken (juli 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

Een pelletkachel loopt op pellets. Dat zijn blokjes geperst hout, ontwikkeld van zaagsel of overblijfselen van hout. Een speciale elektrische ontsteker zorgt dat de pellets branden. Buitenlucht of lucht uit de kamer zorgt dat er zuurstof bij de vlam komt. Op deze manier ontstaat er warmte die – met een speciale ventilator – de kamer in gaat.

Wat is een pelletkachel met CV aansluiting?

De meest gangbare pelletkachel maakt een 1 kamer verwarming mogelijk. De pelletkachel-CV is toepasbaar op het gehele huis. Dit wordt gerealiseerd door warmte lucht naar andere kamers te blazen. Sommige installaties kunnen op de CV worden aangesloten (radiatoren/vloerverwarming).

Hoe werkt een biomassaketel, en is het wat voor mij?

Biomassaketels kunnen prima gebruikt worden als andere optie i.v.m de gasketel. Zo’n ketel werkt op basis van biomassa, en geen aardgas. Voorbeelden hiervan zijn houtpellets of blokken. Zo’n pelletketel is puur functioneel en niet decoratief interessant. De warmte die de ketel aanmaakt wordt weer overgebracht op het leidingwater van de centrale verwarmingsinstallatie.

Wat is de geschatte terugverdientijd van de pelletkachel?

De actuele terugverdientijd van een pelletkachel wissel sterk. Het wordt berekend op basis van warmtevraag, prijzen en het model. Experts gaan uit van een terugverdientijd tussen de 5 en 8 jaar. Hierna begint het besparen pas echt en heeft u alleen nog de prijs van de houtpellets en afschrijving, onderhoud en vervangingen.

In de showroom een kachel kopen?

Steeds meer Hollanders neigen naar een luxe inbouw pelletkachel passend bij het design van de woonkamer. U kunt een afspraak maken bij kachel showrooms in Broek waar monteurs u de verschillende mogelijkheden laten zien. Zo maakt u het visueel, en kunt u een bestelling doorgeven of direct een systeem kopen en meenemen. De huidige prijzen (juli 2024) zijn nogal variabel. De tarieven van verschillende monteurs vergelijken is daardoor wel zo verstandig.

Wat zijn de prijzen van pellets, en hoe werkt het?

Pellets zijn kleine korrels van hout voor in de kachel. Houtpellets staan ook bekend als pelletkorrels. Het is niet helemaal duidelijk of dit groen en duurzaam is. Het onderhoud en kosten van een pelletkachel kunnen berekend worden a.d.h.v. soort kachel en het type gebruik, aantal pellets dat je verbruikt.


Biomassaketel laten plaatsen in Broek

Een alternatieve full-service mogelijkheid is de biomassaketel, wat feitelijk hetzelfde is als een pelletketel. Zo’n pellet cv-ketel werkt op biomassa als houtsnippers/blokken. De ketel is geschikt voor een CV toepassing en warm tapwater om te wassen en douchen. De biomassaketel is een duurzaam alternatief voor de CV-ketel. Het wordt gekenmerkt als groene en aantrekkelijke mogelijkheid: beperkte vieze CO-2 uitstoot, en het huis kan van het gas af.
 • Geld besparend, houtpellets of blokken zijn lang niet zo duur als gas
 • Schone verbranding door de hoge temperaturen
 • Geen effect van de stijgende gasprijs
 • Subsidies tot wel €500 per plaatsing.

pelletkachel installateurs in broek


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. NAW gegevens doorgeven

  Zo weten we naar wie specificaties en wellicht een offerte aangeleverd moet worden. Veel uitvoerders zijn beperkt tot hun eigen streek.

 2. Wat voor soort huis heeft u?

  In de volgende stap ziet u relevante vragen m.b.t. je woonobject. Bijvoorbeeld het soort woning, welke isolatie er is aangebracht, andere duurzame verwarmingsbronnen, en de grootte van het gezin. Vul alles zo goed mogelijk in, dan kan de offerte goed aansluiten bij uw wensen. Geleid door de ingevulde gegevens kan de installateur ook iets zeggen over hoeveel vermogen de ketel moet hebben.

 3. Wat is uw wensenlijstje?

  Een kachel als designstuk, of een oplossing die er voor zorgt dat de CV-ketel helemaal de deur uit kan? En wat mag het kosten? Ook zaken als ambiance en de beschikbare maten zijn belangrijk.

 4. Prijzen en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van lokale en regionale adviseurs en kies een betrouwbare installateur in Broek. Kijk naar ervaringen van anderen en kijk of het bedrijf wel gecertificeerd is (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten installeren

  De installateur gaat de pelletkachel of ketel thuis installeren. Controleer of er een goede afvoer wordt aangebracht. Bestel tevens een buffervat dat genoeg water kan bevatten. De eerste dagen is het belangrijk goed te testen. Is er sprake van een defect? Vraag na een oplossing bij het pelletkachel installatiebedrijf in Broek


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Beschikbaarheid pelletkachel subsidie in Broek?

Er zijn op dit moment velerlei subsidie kansen, met name met het oog op de ISDE. Je kan kiezen uit duizenden pelletketel / pelletkachel producten die vallen onder deze regeling. De hoogte van de investeringssubsidie duurzame energie is afhankelijk van het vermogen in KW van het model. Dit alles maakt het investeren in een pelletkachel vanzelfsprekend erg aantrekkelijk. Het exacte subsidiebedrag dat toepasbaar is ligt doorgaans tussen €600 en €1250. Hierbij een aantal voorbeelden:

 • Insert Idra Maxi (Thermorossi), vermogen 24,7 [KW], €1400 subsidie.
 • Evo (P07) (Paterno), vermogen 9,2 [KW], €500 subsidie.
 • Ecofire Sophie 6 Ermetica (Palazzetti Lelio), vermogen 6,1 [KW], €500 subsidie.

Wat kan ik verder doen voor een energieneutrale woning?

Er zijn veel verschillende keuzes te maken voor de woningeigenaar die gasvrij wil leven voor de centrale verwarming in Broek. Wat zijn voor mij de opties richting een energieneutrale woning? Hieronder kan jij direct meer lezen over deze investeringen voor postcodegebied 8512.
 1. Isolatie: Isolatie is altijd de basis van verduurzamen. Zeker bestaande huizen kunnen zo al tot 40% besparen.
 2. Zonnepanelen: Zelf stroom opwekken heeft veel voordelen. Om te voorzien in jouw eigen elektriciteitsconsumptie, en voordelige stroomtarieven (terugleveren / salderen).
 3. Warmtepomp: Een serieuze concurrent voor de pelletkachel centrale verwarming. Het apparaat haalt warmte uit de buitenlucht of bodem.
 4. Zonneboiler: een product dat in staat is om de energie van de zon om te zetten in warmte en in huis warm water (in keuken en badkamer) verzorgd.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!