Pelletkachel kopen Rotstergaast

Vergelijk installateurs pelletketels Rotstergaast

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Rotstergaast kopen stelt jou in staat om de woning op een energiezuinige manier te stoken. Je verwarmt jouw huis niet met gas maar met houten pelletkorrels. Het betreft korrels van hout uit geperst houtafval. Je vindt diverse soorten kachels, ieder met hun eigen pluspunten. Door middel van onze vergelijker vind je handige aanbevelingen die ondersteuning bieden bij het laten plaatsen van een pelletkachel. We onderscheiden 3 type installaties:

  kachel installateur 8462

 1. Pelletkachel: voor behaaglijke warmte, meestal in de woonkamer gemonteerd.
 2. Pelletkachel-cv: geschikt voor een totale verwarmde woning. Gesloten systeem met centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: verwarmt jouw hele woning en zorgt tevens voor warm water uit de kraan. Het is hetzelfde als een pelletketel.
Welk type kachel moet ik kiezen? Dit heeft te maken met verscheidene facetten. Dit zijn natuurlijk: jouw soort huis, het stoomniveau, en hoeveel je te besteden hebt. Klik hieronder op een van de onderwerpen voor meer info.
ProvincieFriesland
GemeenteDe Fryske Marren
Postcode8462
Netnummer0513 (+31513)
Gasverbruik M31490 M3
Stroomverbruik kWh2770 kWh
Gemiddelde energierekening€160,00

Een pelletkachel laten installeren (Update juli 2024)

Behoefte aan een mooie, functionele en duurzame manier van verwarmen? Dan is een pelletkachel kopen en laten installeren in Rotstergaast iets om te overwegen. Denk dan bijvoorbeeld aan de Rocca van het merk EuroAlpiOok de kachels van Nordic Fire zijn in trek. Uiteraard is dat een goede en zuinige optie om bijvoorbeeld de huiskamer te verwarmen. Makkelijk in gebruik en onderhoud, schoner dan de houtkachel, en er is een royale subsidie mogelijk tot wel €1050
 • Design en warme sfeer, en nog betaalbaar ook
 • Uitsluitend goedgekeurde pellets gebruiken
 • Zeer gemakkelijke installatie
 • Automatische pellet invoer waardoor lang gestookt kan worden
 • Altijd een optimale verbranding
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aan de cv-installatie gekoppeld. De kachel in de huiskamer gebruikt de hitte ook om het water door de CV-leidingen op te warmen. De HR-ketel wordt op die manier ontlast, wat veel energie en uitstoot bespaart. Een gemiddeld huis in de gemeente De Fryske Marrenverbruikt 2770 kWh stroom en 2770 m3 gas wat leidt tot een gemiddelde energienota van €160,00 in juli 2024. Door te investeren in een pelletkachel cv moederhaard kan enorm op energie worden bespaard. Snel prijzen pelletkachel Rotstergaast vergelijken (juli 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

In de pelletkachel verstookt men pellets. Dit zijn samengeperste houtkorrels, geproduceerd van samengeperste houtvezels. Een elektrisch ontstekingspatroon zorgt voor een snelle effectieve verbranding. Buitenlucht of lucht uit de woonkamer bezorgt de nodige zuurstof. Op deze manier ontstaat er warmte die vanzelfsprekend de huiskamer ingeblazen wordt.

Wat is een pelletkachel met CV aansluiting?

De meest gangbare pelletkachel installeert men voor 1 warme ruimte. De pelletkachel-CV is toepasbaar op het gehele huis. Dat wordt gefaciliteerd door de warmte ook naar andere vertrekken te transporteren. Sommige pelletkachels worden aangesloten op het centrale verwarmingssysteem (vloerverwarming/radiatoren).

Is een biomassaketel interessant voor mij?

De biomassaketel is een goed substituutvoor een CV-ketel. Zo’n systeem stookt op biomassa, in plaats van aardgas. In de basis zijn dat organische materialen zoals hout, mest, of tuinafval. Met een pelletketel haal je verwarming in huis, het is dus geen kachel voor in de kamer. De warmte die uit het proces ontstaat wordt gebruikt om leidingwater te verwarmen van uw centrale verwarmingsinstallatie.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een pelletkachel?

De geschatte terugverdientijd van de pelletkachel is erg variabel. Er spelen zaken een rol zoals; het vermogen, de prijzen, en het merk/model. De huidige terugverdientijd ligt zo tussen de 3 en 7 jaar. Hierna gaat u het daadwerkelijk merken in de portemonnee en resteren alleen nog de stookkosten van pellets en jaarlijks onderhoud en onderdelen.

Zelf een kachel in de showroom kopen?

Aanzienlijk veel mensen overwegen een inbouw pelletkachel met aandacht voor een esthetisch fraaie afwerking. Bezoek eens kachel showrooms in Rotstergaast waar medewerkers u geschikte installaties laten vergelijken. Zo kan u de kachels zien, en bovendien gemakkelijk een bestelling plaatsen of showroommodellen met korting kopen. De prijzen van juli 2024 zijn nogal variabel. Installatiebedrijven met elkaar vergelijken is dus geen gek idee.

Wat kosten pellets en wat zijn het?

Pellets zijn zijn kleine, lichte staafjes afkomstig uit geperst houtafval van zagerijen. Houtpellets worden ook wel pelletkorrels genoemd. Experts vragen zich af of dit gezond en milieuvriendelijk is. De jaarlijkse kosten van een pelletkachel zijn gebaseerd op zaken als het merk/type en de benodigde warmte (hoeveel pellets je verbruikt).


Biomassaketel laten plaatsen in Rotstergaast

Een nieuwe populaire optie is de biomassaketel, installateurs spreken vaak over een pelletketel. De pellet cv-ketel werkt op organische materialen als hout of tuinafval. Deze installatie kan benut worden voor de CV installatie en warm water uit de kraan. Deze biomassaketel is dus een 100% vervanger van de CV-ketel. Dit type kachel is een milieubewuste en besparende oplossing: beperkte vieze CO-2 uitstoot, en de gasaansluiting kan de deur uit.
 • Betaalbaar, snippers, blokken of pellets van hout zijn – vergeleken met aardgas – goedkoop
 • Tot 70% minder uitstoot van CO-2
 • De gasaansluiting is verleden tijd
 • Interessant subsidie tot €950 per ketel.

pelletkachel installateurs in rotstergaast


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Vul je gegevens in

  Graag horen wij naar welke persoon de specificaties en mogelijke offerte aangeleverd moet worden. Veel adviseurs zijn werkzaam in een eigen regio.

 2. Omschrijf uw woning

  Hierna zie je speciale vragen ten aanzien van uw woonobject. Belangrijk zijn het soort huis, de staat van de isolatie, aantal zonnepanelen, en samenstelling van het gezin. Zorg dat u alles goed invult, dan kan de offerte goed aansluiten bij uw wensen. Aan de hand van de ingevulde data kan de installateur ook iets zeggen over hoeveel vermogen de ketel moet hebben.

 3. Specificeer uw wensen

  Een pelletkachel voor comfort in de kamer of een systeem dat een vervanger is van de CV-ketel? En wat is de maximale bestedingsruimte? Ook aspecten als het design en gewenste afmeting kunnen impact hebben.

 4. Verschillende offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van meerdere specialisten en kies een goed bekendstaande installateur in Rotstergaast. Houd rekening met referenties en of het bedrijf is aangesloten bij een brancheorganisatie (EN+ a1).

 5. Plaatsing van de pelletkachel

  Het installatiebedrijf gaat de pelletkachel of ketel in de woning installeren. Kijk na of de rookgasafvoer goed geïnstalleerd wordt. Zorg ook voor een buffervat (die is warm tapwater kan voorzien). Controleer of alles werkt. Werkt iets niet? Zorg dat er z.s.m. een monteur komt, informeer hiervoor bij het pelletkachel installatiebedrijf in Rotstergaast


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Beschikbaarheid pelletkachel subsidie in Rotstergaast?

Momenteel bestaan er velerlei subsidies en tegemoetkomingen (binnen de ISDE regeling). Er zijn meer dan 1.750 pelletkachel en pelletketel producten die vallen onder deze regeling. Het exacte bedrag van de investeringssubsidie duurzame energie wordt berekend door het vermogen (KW) van de installatie. Deze royale bonus maakt het geheel ontegenzeggelijk erg aantrekkelijk. Het totaalbedrag dat men hiervoor opzij gezet heeft is uiteenlopend tussen de €650 en €1000. Hieronder een paar rekenvoorbeelden:

 • Slim Quadro 9 (Thermorossi), vermogen 8,5 [KW], €500 subsidie.
 • Ecofire Olga idro 26 (Palazzetti Lelio), vermogen 26,7 [KW], €1400 subsidie.
 • Ecofire Rosa 9 (Palazzetti Lelio), vermogen 9 [KW], €500 subsidie.

Op welke manier kan ik mijn woning verder verduurzamen?

Er zijn diverse substituten te overwegen voor de huizenbezitter die het huis energiezuinig wil maken voor de centrale verwarming in Rotstergaast. Welke stappen moet ik ondernemen als ik helemaal van het gas af wil? Op deze website hebben we diverse investeringen opgesomd voor postcodegebied 8462.
 1. Isolatie: Goede isolatie vormt de basis van een gasvrije woning. Woning die gebouwd zijn 1990 hebben hier veel belang bij.
 2. Zonnepanelen: Zelf je stroom opwekken met panelen is visie. Om jouw apparatuur van stroom te voorzien, en natuurlijk teruglevering (salderen).
 3. Warmtepomp: Iets duurder, maar een prima alternatief voor de pelletkachel centrale verwarming. Een dergelijk systeem haalt warmte uit de buitenlucht, water of bodem.
 4. Zonneboiler: een innovatieve product dat de energie van de zon gebruikt en warm water in de woning kan verzorgen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!