Pelletkachel kopen Akmarijp

Vergelijk installateurs pelletketels Akmarijp

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Akmarijp kopen stelt je in de gelegenheid om een huis op een milieuvriendelijke manier te verwarmen. Als alternatief voor gas gebruik je pelletkorrels. Dit zijn korrels van hout uit geperst houtafval. We hebben te maken met verscheidene soorten kachels, die allemaal unieke eigenschappen hebben. Aan de hand van deze pagina vind je handige informatie die van pas komen bij het laten installeren van een installatie. In de praktijk hebben we het over 3 soorten installaties:

  kachel installateur 8541

 1. Pelletkachel: design warme sfeerhaard, doorgaans te vinden in de huiskamer.
 2. Pelletkachel-cv: geschikt voor een totale verwarmde woning. Gesloten systeem met centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: zorgt voor verwarming door het hele huis en zorgt voor warm tapwater in keuken en badkamer. Het is hetzelfde als een pelletketel.
Welk type kachel moet ik kiezen? Dit wordt bepaald middels verschillende facetten. Je kunt denken aan: jouw type woning, het doel, en wat je bestedingsruimte is. Klik direct door naar een van de onderwerpen.
ProvincieFriesland
GemeenteDe Fryske Marren
Postcode8541
Netnummer0566 (+31566)
Gasverbruik M31490 M3
Stroomverbruik kWh2770 kWh
Gemiddelde energierekening€160,00

Goedkoop een pelletkachel laten installeren (Update april 2024)

Zoek jij een duurzame en sfeervolle verwarmingsbron? In zo’n geval is een pelletkachel kopen en laten installeren in Akmarijp zeer interessant. Denk aan de Monolitik 10 air van het merk Kalon / Giove GroupNordic Fire is ook een uitstekende optie. Het is absoluut een milieuvriendelijke manier om rendabel warmte en sfeer te creëren in de huiskamer. Het is zeer gemakkelijk in gebruik, het is zeker niet duur, en u heeft recht op subsidies tot wel €600
 • Aangename warmte, ook voor een laag budget
 • Milieuvriendelijk “groen afval” verstoken in huis
 • Eenvoudig te programmeren
 • Systeem kan zelfstandig opereren
 • Schonere lucht binnen en buitenhuis
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aangesloten op het bestaande CV-systeem. De kachel in de woonkamer warmt het water dat door de leidingen van de CV stroomt op. Jouw HR-ketel hoeft zo minder hard te werken, minder uitstoot en minder duur gasverbruik. Een gemiddeld huishouden in de gemeente De Fryske Marrenconsumeert 2770 kWh stroom plus nog eens 2770 m3 gas wat leidt tot een gemiddelde energierekening van €160,00 in april 2024. Middels een pelletkachel cv moederhaard kan de energierekening fors omlaag. Gelijk prijzen pelletkachel Akmarijp vergelijken (april 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

In een pelletkachel stookt men pellets. Het gaat om kleine houtsnippers, gemaakt van schoon hout afval. Een speciale elektrische ontsteker zorgt voor een snelle effectieve verbranding. Externe luchttoevoer zorgt voor zuurstof voor de vlam. Zo wordt warmte gegenereerd die – met een speciale ventilator – de kamer in gaat.

Wat is precies een pelletkachel-CV?

Een normale pelletkachel is effectief voor 1 ruimte. De pelletkachel CV is geschikt voor het hele huis. De verwarming loopt door warmte lucht naar andere kamers te blazen. Sommige systemen kunnen rechtstreeks gekoppeld worden aan de CV (radiatoren/vloerverwarming).

In welke gevallen is een biomassaketel interessant?

De biomassaketel is een milieuvriendelijk alternatief i.v.m een CV-ketel. Een dergelijke installatie heeft enkel biomassa nodig, en dus geen gas. Dit zijn vaak houtpellets of blokken. Zo’n pelletketel is puur functioneel en niet decoratief interessant. De warmte die ontstaat uit het branden van biomassa wordt afgegeven op het leidingwater van uw CV-installatie.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een pelletkachel?

De actuele terugverdientijd van een pelletkachel verschilt enorm. Er spelen zaken een rol zoals; warmtevraag, prijzen en het type ketel. De huidige terugverdientijd ligt zo tussen de 2 en 9 jaar. Zodra deze periode is verstreken begint het besparen pas echt en blijven alleen nog de prijs van de houtpellets en eventueel onderhoud.

In de showroom een kachel kopen?

Aanzienlijk veel Hollanders neigen naar een krachtige inbouw pelletkachel met aandacht voor een esthetisch fraaie afwerking. Ga eens langs bij kachel showrooms in Akmarijp waar monteurs u geschikte installaties laten vergelijken. Zo kan u de kachels zien, en bovendien een bestelling doorgeven of een pelletkachel op voorraad kopen. De huidige prijzen (april 2024) lopen zeer uiteen. Prijzen van monteurs naast elkaar zetten is dan ook een wijs besluit.

Wat kosten pellets, en hoe werken ze?

Pellets zijn geperste houtkorrels, gemaakt van reststromen. Houtpellets worden ook wel pelletkorrels genoemd. Onderzoek moet nog uitwijzen of dit groen en duurzaam is. De afschrijvingen en kosten van een pelletkachel zijn afhankelijk van merk/type kachel en de gebruiksintensiteit / aantal verstookte pellets.


Biomassaketel laten plaatsen in Akmarijp

Een alternatieve handige mogelijkheid is de biomassaketel, installateurs spreken vaak over een pelletketel. Zo’n pellet cv-ketel werkt op organische materialen zoals hout, mest, of tuinafval. De pelletketel kan benut worden voor een centrale verwarming toepassing en het warme water in huis. De biomassaketel is een duurzaam alternatief voor de CV-ketel. Het is een bewuste en prijs-interessante keuze: lagere vuile uitstoot, en de gasaansluiting kan de deur uit.
 • Goedkope keuze, houtpellets, houtsnippers of houtblokken zijn – vergeleken met aardgas – goedkoop
 • Een duurzame keuze
 • Een gasvrije woning binnen handbereik
 • Interessant subsidie tot €850 per model.

pelletkachel installateurs in akmarijp


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonsgegevens invoeren

  Graag horen wij naar welke persoon de specificaties en misschien de offerte verzonden kan worden. De meeste adviseurs doen werkzaamheden in een bepaalde regio.

 2. Wat voor soort huis heeft u?

  Wat volgt zijn wat vragen over jouw woning. Belangrijk zijn de categorie woning, de staat van de isolatie, of u zelf stroom opwekt met pv-panelen, en aantal huisgenoten. Het correct invullen van de info is belangrijk, zo ontvang je een nauwkeurig prijsvoorstel. Op basis van de gegevens kan de installateur ook iets zeggen over welk vermogen nodig is.

 3. Omschrijf specifieke behoeften

  Een kachel als designstuk, of een product dat de bestaande HR-ketel volledig doet vervangen? En wat mag het kosten? Ook aspecten als het gewenste model en de breedte van de ketel zijn belangrijk.

 4. Offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van lokale en regionale adviseurs en kies voor een goede installateur in Akmarijp. Bekijk de beoordelingen en controleer of benodigde keurmerken aanwezig zijn (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten plaatsen

  De installateur gaat de pelletkachel of ketel op de gewenste plek installeren. Ga na of en hoe de rookgasafvoer wordt geregeld. Bestel tevens een buffervat dat voldoet aan uw wensen. De eerste dagen is het belangrijk goed te testen. Ontstaan er problemen? Zorg dat er z.s.m. een monteur komt, informeer hiervoor bij het pelletkachel installatiebedrijf in Akmarijp


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel subsidie in Akmarijp?

Er zijn op dit moment verschillende opties voor subsidie, zeker als we kijken naar de ISDE. We hebben het over meer dan 1.850 pelletketel of pelletkachel modellen die op de ISDE-lijst staan. De toekenning van de investeringssubsidie duurzame energie wordt getekend door het vermogen (KW) van de systemen. De subsidieregeling maakt de installatie van een kachel overduidelijk niet misselijk. Het exacte subsidiebedrag dat men hiervoor opzij gezet heeft ligt tussen €400 en €1000. Hierbij een aantal voorbeelden:

 • Slim 10 (TSP), vermogen 9,9 [KW], €500 subsidie.
 • SPV-M13 VERONICA (Punto Fuoco), vermogen 14 [KW], €700 subsidie.
 • Ecofire Julie 9 (Palazzetti Lelio), vermogen 9 [KW], €500 subsidie.

Wat kan ik verder doen voor een energieneutrale woning?

Er zijn veel verschillende keuzes te maken voor de bewoner die de gasaansluiting de deur uit wil doen voor de centrale verwarming in Akmarijp. Wat kan ik allemaal doen richting een energieneutrale woning? In de paragraaf hierna kan jij direct meer lezen over deze investeringen voor postcodegebied 8541.
 1. Isolatie: Begin met het isoleren van de woning. Bestaande bouw (van 2005 en ouder) gaan al snel 30 – 40% minder gas verbruiken.
 2. Zonnepanelen: Het opwekking van stroom is essentieel voor de toekomst. Vanzelfsprekend voor de apparatuur in eigen huis, en je overschot terug te leveren (salderen).
 3. Warmtepomp: Iets duurder, maar een prima alternatief voor de pelletkachel centrale verwarming. Dit systeem haalt energie uit de omgeving.
 4. Zonneboiler: een innovatieve product dat slim gebruik maakt van de zon en heet water kan faciliteren.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!