Pelletkachel kopen Echtenerbrug

Vergelijk installateurs pelletketels Echtenerbrug

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Echtenerbrug kopen stelt je in de gelegenheid om het huis op een energiezuinige manier te stoken. Ter vervanging van gas verbruik je namelijk houtpellets. Eigenlijk zijn dit geperste houtkorrels. Tegenwoordig kun je kiezen uit tal van modellen kachels, dus zoek de voordelen & nadelen goed uit. Dankzij deze pagina bekijk je actuele toelichtingen die een bijdrage leveren aan het vergelijken van de mogelijkheden. We onderscheiden 3 modellen:

  kachel installateur 8539

 1. Pelletkachel: lekkere directe warmte, meestal in de woonkamer gemonteerd.
 2. Pelletkachel-cv: zorgt voor een warme woning. Werkt samen met de centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: zorgt voor de verwarming en zorgt tevens voor warm water uit de kraan. Let op: soms wordt het een pelletketel genoemd.
Welke kachel is geschikt voor mij? Dat is afhankelijk van specifieke aspecten. Dit zijn natuurlijk: jouw soort huis, het stoomniveau, en wat je maximaal wilt uitgeven. Kies hieronder een van de onderwerpen.
ProvincieFriesland
GemeenteDe Fryske Marren
Postcode8539
Netnummer0514 (+31514)
Gasverbruik M31490 M3
Stroomverbruik kWh2770 kWh
Gemiddelde energierekening€160,00

Pelletkachel laten installeren door erkende installateur (Update juli 2024)

Interesse in een sfeervolle oplossing voor duurzaam verwarmen? Dan is de keuze voor een pelletkachel kopen en laten installeren in Echtenerbrug geen gek idee. Een voorbeeld is de Riflesso 10/8 van het merk TSPOf natuurlijk een Nordic Fire. Dit is namelijk een duurzame en groene keuze om sfeer en warmte in de woonkamer te creëren. Het vergt weinig onderhoud, de terugverdientijd is interessant, en de subsidies zijn aantrekkelijk, tot wel €1000
 • Ervaar het gemak en de sfeer voor schappelijke kosten
 • Gebruikt hernieuwbare, duurzame energie
 • Eenvoudig te programmeren
 • temperatuurregeling kan automatisch worden geregeld
 • Hoger rendement dan klassieke kachels
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aan de cv-installatie gekoppeld. De kachel in de woonkamer verwarmt het water in de CV-leidingen. De HR-ketel wordt op die manier ontlast, goed voor het milieu en de portemonnee. Een gemiddelde woning in de gemeente De Fryske Marrengebruikt 2770 kWh stroom en stookt 2770 m3 gas wat leidt tot een gemiddelde maandelijkse energienota van €160,00 in juli 2024. Door te investeren in een pelletkachel cv moederhaard kan de energienota worden gedrukt. Meteen prijzen pelletkachel Echtenerbrug vergelijken (juli 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel precies?

De pelletkachel werkt op pellets. Dit zijn kleine houten korrels, gemaakt van droog resthout. Een elektrisch ontstekingspatroon zorgt ervoor dat pellets kunnen ontbranden. Verse lucht van binnen of buiten bezorgt de nodige zuurstof. Wat volgt is opstijgende warmte die natuurlijk weer de woonkamer in kan.

Wat is precies een pelletkachel-CV?

De reeds besproken pelletkachel verwarmt slechts één ruimte. De pelletkachel CV is geschikt voor het hele huis. Dat wordt gefaciliteerd door de warmte via een buizennetwerk naar andere kamers te transporteren. Sommige apparaten worden aangesloten op de bestaande CV-voorzieningen (vloerverwarming/radiatoren).

Wanneer moet ik kiezen voor een biomassaketel?

Ook de biomassaketels zijn prima vervangers i.v.m een CV-ketel. Zo’n ketel verbruikt biomassa, en heeft dus geen gas nodig. Dit zijn vaak houtblokken of ander organisch materiaal. Deze pelletketels worden geïnstalleerd in de kelder, garage of tussenruimte. De warmte die ontstaat door het verbranden van pellets wordt direct toegepast op het leidingwater van jouw CV-installatie.

Hoeveel jaar is de terugverdientijd van mijn pelletkachel?

De terugverdientijd van de pelletkachel wissel sterk. Dit is namelijk sterk afhankelijk van gebruik, de prijzen, en het merk kachel. In de praktijk ligt de terugverdientijd tussen de 6 en 9 jaar. Zodra deze periode is verstreken kunt u uw huis tegen een scherp tarief verwarmen en dient u rekening te houden met de prijs van de houtpellets en onderhoud + afschrijvingen.

In de showroom een kachel kopen?

Een groot deel van de Hollanders denken na over een efficiënte inbouw pelletkachel die qua design passen bij de woning. Bezoek eens kachel showrooms in Echtenerbrug waar installateurs u kunnen adviseren over de producten. Wel zo gemakkelijk, want u kunt hier ook gewoon een model bestellen of een showroommodel in de aanbieding kopen. De marktprijzen (juli 2024) fluctueren enorm. Aanbieders en monteurs vergelijken is dan ook zeer aan te raden.

Wat kosten pellets en wat zijn het?

Pellet zijn houten blokjes die in de kachel worden verstookt. Houtpellets worden ook wel pelletkorrels genoemd. Experts vragen zich af of dit goed voor het milieu is. De afschrijvingen en kosten van een pelletkachel worden gevormd door categorie kachel en de warmtevraag (aantal verbrande pellets).


Biomassaketel laten plaatsen in Echtenerbrug

Een andere populaire optie is de biomassaketel, installateurs spreken vaak over een pelletketel. Deze pellet cv-ketel stookt plantenresten, takken of houtblokken. De pelletketel is geschikt voor verwarming van de woning en warm tapwater om te wassen en douchen. De biomassaketel is dus de vervanger van de HR-ketel. Dit segment is een duurzame en relatief goedkope mogelijkheid: lagere CO-2 belasting, en je neemt afscheid van het dure gas.
 • Goedkoop, snippers, blokken of pellets van hout zijn veel betaalbaarder dan gas
 • Minder CO-2 uitstoot dan CV-ketel
 • Geen effect van de stijgende gasprijs
 • Gemiddelde subsidie van €1100 per model.

pelletkachel installateurs in echtenerbrug


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Invullen van persoonlijke gegevens

  Graag horen wij naar welke klant informatie en uiteraard de offerte aangeleverd kan worden. De meeste bedrijven zijn beperkt tot een eigen regio.

 2. Beschrijf de woning

  In stap 2 treft u een aantal vragen ten aanzien van de woning. Onder andere de grootte van de woning leeftijd woning / mate van isolatie, of er ook zonnepanelen aanwezig zijn, en de samenstelling huishouden. Probeer alle antwoorden goed in te vullen, anders kan de installateur geen concrete offerte maken. Geleid door je informatie kan de installateur ook iets zeggen over het vermogen dat de ketel moet hebben.

 3. Geef uw wensen door

  Een kachel om te genieten van extra warmte in de kamer of bij voorkeur een systeem dat zorg draagt voor de centrale verwarming en warm water? En wat wil je maximaal uitgeven? Ook variabelen als en soort kachel en gewenste afmeting zijn belangrijk.

 4. Kosten en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van populaire experts en selecteer een betrouwbare installateur in Echtenerbrug. Bekijk de klantervaringen en controleer of benodigde keurmerken aanwezig zijn (EN+ a1).

 5. Installatie van de pelletkachel

  De monteur komt de pelletkachel of ketel bij u thuis installeren. Bekijk goed of afvoer voor rookgas goed is ingeregeld. Ga voor een buffervat met meer dan genoeg wateropslag. Probeer het systeem grondig uit. Iets niet in de haak? Zorg dat er z.s.m. een monteur komt, informeer hiervoor bij het pelletkachel installatiebedrijf in Echtenerbrug


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel subsidie in Echtenerbrug?

Momenteel bestaan er meerdere subsidie mogelijkheden als we kijken naar het ISDE programma. Je kan kiezen uit meer dan 1.700 pelletkachel & pelletketel systemen waarvoor subsidie aangevraagd kan worden. De hoogte van de investeringssubsidie duurzame energie wordt berekend door het totale vermogen (KW) van de installatie. Deze regeling maakt de aankoop van een kachel onmiskenbaar erg aantrekkelijk. Het totaalbedrag dat je terug kunt krijgen is uiteenlopend tussen de €800 en €1450. Concreet kan dit er als volgt uitzien:

 • CANALIZZATA ELENA RAFFY (TSP), vermogen 12,2 [KW], €610 subsidie.
 • Lillli (Punto Fuoco), vermogen 5 [KW], €500 subsidie.
 • Ecofire Julie 9 Pro 2 (Palazzetti Lelio), vermogen 9 [KW], €500 subsidie.

Zijn er nog andere duurzame alternatieven?

Er bestaan allerlei alternatieven voor wie een energieneutrale woning wil voor de centrale verwarming in Echtenerbrug. Welke maatregelen moet ik treffen als ik helemaal van het gas af wil? Op Pelletkachelrevolutie.nl kan jij direct meer lezen over deze investeringen voor postcodegebied 8539.
 1. Isolatie: De eerste stap is altijd isoleren. Bestaande bouw (van 2005 en ouder) zijn daarbij gebaat.
 2. Zonnepanelen: Je eigen stroomopwekking is fantastisch. Om jouw apparatuur van stroom te voorzien, en voordelige stroomtarieven (terugleveren / salderen).
 3. Warmtepomp: Is net zo populair als de pelletkachel centrale verwarming. Het apparaat onttrekt energie uit de buitenlucht, water of bodem.
 4. Zonneboiler: een duurzaam product dat in staat is om de energie van de zon om te zetten in warmte en water kan opwarmen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!