Pelletkachel kopen Oudehaske

Vergelijk installateurs pelletketels Oudehaske

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Oudehaske kopen stelt je in de gelegenheid om uw woning op een energiezuinige manier te stoken. Als vervanger voor aardgas stook je unieke korrels van hout. Het gaat om kleine staafjes uit geperst houtafval. Er zijn meerdere modellen en installaties, ieder met hun eigen pluspunten. Via onze vergelijker doorzoek je omvangrijke gegevens die van dienst kunnen zijn bij het kiezen van een goede kachel + monteur. Er zijn grofweg drie type modellen:

  kachel installateur 8465

 1. Pelletkachel: voor lokale verwarming, meestal geplaatst in de woonkamer
 2. Pelletkachel-cv: geschikt voor een totale verwarmde woning. Aangesloten op radiatoren of vloerverwarming.
 3. Biomassaketel: verwarmt het hele huis en zorgt ook voor warm tapwater. Installateurs hebben het vaak over pelletketel.
Wat is de beste kachel in jouw situatie? Dat berekent men a.d.h.v. specifieke zaken. Bijvoorbeeld: type huis, wat het doel is, en de maximum prijs. Klik direct door naar een van de onderwerpen.
ProvincieFriesland
GemeenteDe Fryske Marren
Postcode8465
Netnummer0513 (+31513)
Gasverbruik M31490 M3
Stroomverbruik kWh2770 kWh
Gemiddelde energierekening€160,00

Een pelletkachel laten installeren in de huiskamer (Update april 2024)

Geïnteresseerd in een sfeervolle verwarmingsbron? In zo’n situatie is een pelletkachel kopen en laten installeren in Oudehaske zeer interessant. Denk aan de Ellisse van het merk COLA srl -Gruppo FerroliNordic Fire is ook een uitstekende optie. Het is absoluut een duurzame en groene keuze om de huiskamer (tijdelijk) sfeervol op te warmen. Eenvoudig te installeren, schoner dan de houtkachel, en er zijn interessante subsidies, tot wel €1400
 • Ervaar het gemak en de sfeer, altijd met een interessant kostenplaatje
 • Pellets zijn 100% geproduceerd van afvalhout
 • Een zeer hoog rendement
 • Volledig automatisch
 • Altijd een optimale verbranding
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt geplaatst in een systeem met CV. De kachel in de woonkamer verwarmt niet alleen de kamer, maar ook water in de CV-leidingen. De HR-ketel wordt op die manier ontlast, goed voor het milieu en de portemonnee. Een gemiddelde woning in de gemeente De Fryske Marrenverbruikt 2770 kWh stroom plus nog eens 2770 m3 gas wat uitmondt in een gemiddelde maandelijkse energierekening van €160,00 in april 2024. Middels een pelletkachel cv moederhaard kan de energierekening fors omlaag. Gelijk prijzen pelletkachel Oudehaske vergelijken (april 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

Een pelletkachel brandt op pellets. Het gaat om kleine houtsnippers, ontwikkeld van zaagsel of overblijfselen van hout. Het elektrisch ontstekingspatroon maakt het mogelijk dat pellets verbranden. Verse lucht uit de bestaande woonruimte of buitenlucht bezorgt de nodige zuurstof. Zo wordt warmte gegenereerd die terug de kamer wordt ingeblazen.

Wat is het verschil met een pelletkachel-CV?

De reeds besproken pelletkachel installeert men voor 1 warme ruimte. De pelletkachel CV is geschikt voor het hele huis. Dat kan door de gewonnen warmte naar andere kamers te blazen. Sommige installaties worden rechtstreeks aangesloten op de CV-installatie (vloerverwarming/radiatoren).

Wanneer moet ik kiezen voor een biomassaketel?

Een biomassaketel is een ‘groen’ alternatief i.v.m een HR ketel. Deze ketel stookt op biomassa, aardgas is dan verledentijd. Doorgaans zijn dit houtpellets, houtsnippers of houtblokken. Zo’n pelletketel is puur functioneel en niet decoratief interessant. De warmte die ontstaat uit het branden van biomassa wordt afgegeven op het leidingwater van jouw CV.

Met welke terugverdientijd voor mijn pelletkachel moet ik rekening houden?

De terugverdientijd van een pelletkachel die momenteel geldt is niet universeel. Er spelen zaken een rol zoals; het verbruik, de prijzen en het merk/model. De gemiddelde terugverdientijd tussen de 3 en 9 jaar. Hierna gaat u het daadwerkelijk merken in de portemonnee en blijven alleen nog de prijzen van pellets en maandelijkse afschrijving.

Een kachel kopen in een showroom?

Aanzienlijk veel woningeigenaren oriënteren zich op een inbouw pelletkachel met een hippe uitstraling. Bezoek eens kachel showrooms in Oudehaske waar monteurs u de verschillende mogelijkheden laten zien. U kunt daar vaak meteen bestellen of showroommodellen met korting kopen. De prijzen van april 2024 fluctueren enorm. Het vergelijken van monteurs is daardoor zeer aan te raden.

Wat zijn de prijzen van pellets, en hoe werkt het?

Pellets zijn houtkorrels van geperst zuiver hout. Houtpellets worden ook wel pelletkorrels genoemd. Experts vragen zich af of deze manier wel milieuvriendelijk is. De afschrijvingen en kosten van een pelletkachel worden mede bepaald door categorie kachel en de warmtevraag (aantal verbrande pellets).


Biomassaketel laten plaatsen in Oudehaske

Een krachtige en is de biomassaketel, vaak aangeduid als een pelletketel. Zo’n pellet cv-ketel draait op houtblokken of ander organisch materiaal. Deze installatie wordt gebruikt voor een CV toepassing en warm water uit de kraan. Deze biomassaketel is dus een 100% vervanger van de CV-ketel. Dit segment is een milieubewuste en aantrekkelijke mogelijkheid: minder CO-2 belasting, en de gasaansluiting kan de deur uit.
 • Goedkoop, natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken zijn veel betaalbaarder dan gas
 • Een duurzame keuze
 • Je woning van het gas af
 • Subsidies tot wel €1400 per product.

pelletkachel installateurs in oudehaske


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Verstrek uw gegevens

  Zo weten we naar welke persoon de specificaties en misschien de offerte verzonden mag worden. Veel monteurs zijn actief in een bepaalde regio.

 2. Definieer uw woning eigenschappen

  Nu volgen relevante vragen m.b.t. het woonobject. Voorbeelden zijn de grootte van de woning welke isolatie er is aangebracht, of u zelf stroom opwekt met pv-panelen, en het aantal gezinsleden. Vul alles zo goed mogelijk in, dan kan de offerte goed aansluiten bij uw wensen. Geleid door de data kan de installateur een berekening maken van welk vermogen nodig is.

 3. Wat is uw wensenlijstje?

  Wilt u plaatselijke sfeerverwarming, of liever een model dat een vervanger is van de CV-ketel? En hoeveel geld heb je precies gereserveerd? Ook facetten als ambiance en de breedte van de ketel hebben invloed.

 4. Voorwaarden en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van enkele aanbieders en maak een keuze voor een professionele installateur in Oudehaske. Vraag naar referenties en aanwezige keurmerken (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten plaatsen

  De monteur gaat de pelletkachel of ketel thuis plaatsen. Controleer of en hoe de rookgasafvoer wordt geregeld. Zorg ook voor een uitgebreid buffervat met veel warmwateropslag. De eerste dagen is het belangrijk goed te testen. Ontstaan er problemen? Meld dit dan altijd direct bij het pelletkachel installatiebedrijf in Oudehaske


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er een actuele pelletkachel subsidie in Oudehaske?

Momenteel bestaan er veel verschillende tegemoetkomingen en subsidies, zoals de ISDE. Er is keuze uit meer dan 1.850 pelletkachel of pelletketel systemen die zijn goedgekeurd door de overheid. Het exacte bedrag van de investeringssubsidie duurzame energie is afhankelijk van het vermogen (KW) van de systemen. Dit alles maakt het investeren in een pelletkachel uiteraard extra interessant. De totale subsidie dat toepasbaar is varieert tussen €950 en €1300. Hierbij een aantal voorbeelden:

 • Dorica Silent (Thermorossi), vermogen 8 [KW], €500 subsidie.
 • Ecofire Sabine idro 26 (Palazzetti Lelio), vermogen 26,7 [KW], €1400 subsidie.
 • Ecofire Rosella 9 (Palazzetti Lelio), vermogen 9 [KW], €500 subsidie.

Wat zijn duurzame alternatieven?

Er zijn meerdere opties voor diegene die de gasaansluiting de deur uit wil doen voor de centrale verwarming in Oudehaske. Welke maatregelen moet ik treffen om een woning compleet duurzaam te maken? In de paragraaf hierna kan jij direct meer lezen over deze investeringen voor postcodegebied 8465.
 1. Isolatie: Isolatie is altijd de basis van verduurzamen. Woning die gebouwd zijn 1990 hebben hier veel belang bij.
 2. Zonnepanelen: Het opwekking van stroom is essentieel voor de toekomst. Uiteraard voor de eigen energievraag, en om terug te leveren aan het net.
 3. Warmtepomp: Is net zo populair als de pelletkachel centrale verwarming. De installatie neemt warmte uit de omgeving.
 4. Zonneboiler: een duurzaam systeem dat de energie van de zon gebruikt en in huis warm water (in keuken en badkamer) verzorgd.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!