Pelletkachel kopen Elahuizen

Vergelijk installateurs pelletketels Elahuizen

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Elahuizen kopen is bij uitstek geschikt om uw huis op een milieuvriendelijke manier te verwarmen. Je stookt geen gas, maar houtpellets. Dit zijn geperste houtkorrels. Er is keuze uit velerlei soorten kachels, ieder met hun eigen pluspunten. Middels pelletkachelrevolutie.nl lees jij samengestelde informatie die van pas komen bij het vergelijkingsproces van deze modellen. Feitelijk zijn er drie soorten kachels:

  kachel installateur 8581

 1. Pelletkachel: voor lokale verwarming, plaatsing geschikt in woonkamers.
 2. Pelletkachel-cv: geschikt voor een totale verwarmde woning. Werkt samen met de centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: zorgt voor de verwarming en zorgt ook voor warm tapwater. We bedoelen er hetzelfde mee als een pelletketel.
Welk type kachel moet ik kiezen? Dit wordt bepaald middels diverse facetten. We spreken over: type woning, de wensen, en de maximum prijs. Klik direct door naar een van de onderwerpen.
ProvincieFriesland
GemeenteDe Fryske Marren
Postcode8581
Netnummer0514 (+31514)
Gasverbruik M31490 M3
Stroomverbruik kWh2770 kWh
Gemiddelde energierekening€160,00

Een pelletkachel laten installeren (Update juli 2024)

Interesse in een zuinige en milieuvriendelijke verwarming? In zo’n geval is een pelletkachel kopen en laten installeren in Elahuizen misschien we dé oplossing. Denk aan de Model 900 van het merk RavelliOf wat te denken van het merk Nordic Fire. We spreken dan namelijk over een toegankelijke en ‘groene’ optie om het aangenaam warm te maken in de woonkamer. Eenvoudig te installeren, het bespaart geld, en de subsidies lopen op tot wel €1400
 • Innovatieve verwarmingsoplossing, ook voor de kleine portemonnee
 • Bewust bezig met duurzame energie
 • Eenvoudig te programmeren
 • automatische ontsteking en modulerende werking
 • Schonere lucht binnen en buitenhuis
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aan de cv-installatie gekoppeld. De kachel in de woonkamer gebruikt de warmte ook om water in de CV-leidingen te verwarmen. De HR-ketel hoeft zo minder gas te stoken, wat de gasconsumptie zal reduceren. Een gemiddelde woning in de gemeente De Fryske Marrenverbruikt 2770 kWh stroom en 2770 m3 gas wat volgt in een gemiddelde maandelijkse energienota van €160,00 in juli 2024. Middels een pelletkachel cv moederhaard kan men fors besparen. Ga prijzen pelletkachel Elahuizen vergelijken (juli 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

Een pelletkachel loopt op pellets. Dit zijn cilindervormige staafjes, ontwikkeld van zaagsel of overblijfselen van hout. De elektrische ontsteker zorgt voor een snelle effectieve verbranding. Lucht uit de kamer of van buiten bezorgt de nodige zuurstof. Zo wordt warmte gegenereerd die – met een speciale ventilator – de kamer in gaat.

Wat is precies een pelletkachel-CV?

De reguliere pelletkachel maakt een 1 kamer verwarming mogelijk. Een pelletkachel-CV verwarmt meerdere ruimtes. Dat kan via een systeem wat we ook wel kanalisatie noemen. Sommige installaties kunnen op de CV worden aangesloten (radiatoren/vloerverwarming).

Waarom een biomassaketel laten plaatsen?

De biomassaketel is een goed substituuti.v.m de gasketel. Zo’n ketel heeft enkel biomassa nodig, en heeft dus geen gas nodig. Dit zijn vaak houtpellets of blokken. Een pelletketel geeft geen warmte af aan de directe omgeving. De warmte die de ketel aanmaakt wordt effectief overgebracht op het leidingwater van uw CV.

Met welke terugverdientijd voor mijn pelletkachel moet ik rekening houden?

De terugverdientijd van een pelletkachel loopt zeer uiteen. Het is afhankelijk van variabelen als het verbruik, de prijzen en welk type je koopt. De huidige terugverdientijd ligt zo tussen de 4 en 9 jaar. Hierna gaat het besparen pas echt beginnen en heeft u nog te maken met de prijzen van pellets en maandelijkse afschrijving.

Een kachel kopen in een showroom?

Flink wat woningeigenaren kiezen voor een krachtige inbouw pelletkachel die past in het interieur. Er zijn speciale kachel showrooms in Elahuizen waar monteurs u geschikte installaties laten vergelijken. Zo kan u de kachels zien, en bovendien direct een bestelling plaatsen of showroommodellen met korting kopen. Desondanks, prijzen in juli 2024 zijn erg wisselend. De prijzen van verschillende aanbieders vergelijken is vanzelfsprekend wel zo verstandig.

Wat kosten pellets en wat zijn het?

Pellet zijn houten blokjes die in de kachel worden verstookt. Houtpellets staan ook bekend als pelletkorrels. Experts vragen zich af of het milieu wel voldoende ontlast wordt. De wekelijkse kosten van een pelletkachel kunnen berekend worden a.d.h.v. soort installatie en het soort gebruik (hoeveel pellets je stookt).


Biomassaketel laten plaatsen in Elahuizen

Een krachtige en totale-woning-installatie is de biomassaketel, installateurs spreken vaak over een pelletketel. Een dergelijke pellet cv-ketel stookt natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken. De pelletketel is geschikt voor het centrale verwarmingssysteem en warm water om te douchen en wassen. Deze biomassaketel is dus een 100% vervanger van de CV-ketel. Het is een bewuste en kostenbesparende optie: beperkte vuile uitstoot, en je neemt afscheid van het dure gas.
 • Goedkope keuze, houtpellets, houtsnippers of houtblokken zijn stukken voordeliger dan gas
 • Biomassaproducten zijn hernieuwbaar en ecologisch verantwoord
 • Geen afhankelijkheid van gasprijzen
 • Hoge subsidies tot wel €1000 per model.

pelletkachel installateurs in elahuizen

Veelbesproken merken:


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Prive-details invoeren

  Zo is het duidelijk naar wie specificaties en wellicht een offerte toegezonden zal worden. Veel installateurs plaatsen kachels in een bepaald werkgebied in de regio.

 2. Specificeer type woning

  Hierna zie je wat vragen inzake je huis. Voorbeelden zijn de categorie van uw huis, leeftijd woning / mate van isolatie, het aantal zonnepanelen, en gezinsgrootte. Vul alles zo goed mogelijk in, dan kan de offerte goed aansluiten bij uw wensen. Op basis van uw verstrekte info maakt de installateur een grove inschatting van het minimale vermogen van de kachel.

 3. Omschrijf specifieke behoeften

  Een kachel om te genieten van extra warmte in de kamer of zelfs een product die uw CV-ketel helemaal vervangt? En wat is de maximale bestedingsruimte? Ook variabelen als het gewenste model en de breedte van de ketel spelen een rol.

 4. Vergelijk offertes

  Vergelijk offertes van meerdere specialisten en ga voor een goed bekendstaande installateur in Elahuizen. Vraag naar reviews en controleer of benodigde keurmerken aanwezig zijn (EN+ a1).

 5. Installatie van de pelletkachel

  Het installatiebedrijf komt de pelletkachel of ketel in het huis installeren. Bekijk of de rookgasafvoer goed geïnstalleerd wordt. Plaats zeker ook een uitgebreid buffervat met veel warmwateropslag. Na plaatsing moet het systeem getest worden. Werkt iets niet? Zorg dat er z.s.m. een monteur komt, informeer hiervoor bij het pelletkachel installatiebedrijf in Elahuizen


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Beschikbaarheid pelletkachel subsidie in Elahuizen?

In de huidige situatie zijn er meerdere subsidie mogelijkheden als we kijken naar het ISDE programma. Er bestaan meer dan 1.900 pelletkachel en pelletketel producten die vallen onder deze regeling. Hoe hoog deze investeringssubsidie duurzame energie is wordt mede bepaald door het vermogen (KW) van de installatie. Een dergelijke subsidie maakt het laten plaatsen van een kachel logischerwijs extra interessant. Het totaalbedrag waar je recht op hebt is uiteenlopend tussen €900 en €1500. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden:

 • Atmosfera Style 8 (TSP), vermogen 7,2 [KW], €500 subsidie.
 • Viola 85 S-line (Qlima), vermogen 7,6 [KW], €500 subsidie.
 • Ecofire Carlotta idro 13 (Palazzetti Lelio), vermogen 13,5 [KW], €1400 subsidie.

Wat kan ik verder doen voor een energieneutrale woning?

Er bestaan allerlei alternatieven voor de Nederlander die volledig van het gas af wil voor de centrale verwarming in Elahuizen. Wat zijn de mogelijkheden richting een energieneutrale woning? Op Pelletkachelrevolutie.nl geven onze specialisten een aantal suggesties voor postcodegebied 8581.
 1. Isolatie: Gewonnen warmte moet binnen blijven, daarom: isoleren! Huizen gebouwd voor 2010 gaan al snel 30 – 40% minder gas verbruiken.
 2. Zonnepanelen: Zelf stroom opwekken heeft veel voordelen. Natuurlijk voor de eigen stroomconsumptie, en je overschot terug te leveren (salderen).
 3. Warmtepomp: Een systeem dat concurreert met de pelletkachel centrale verwarming. De pomp neemt energie uit de omgeving.
 4. Zonneboiler: een innovatieve oplossing die gebruik maakt van energie van de zon en warm water in de woning kan verzorgen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!